X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika teraz wyczytałam w innym wątku, że też miałaś torbiel i co wchłonęła się?

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedziałam dziś w pracy, że jestem w ciąży. Prezes mi pogratulował i zapytał do kiedy będę pracować. Powiedziałam, że na razie dobrze się czuję i że planuję pracować do końca lutego bądź marca. Cieszę się, że powiedziałam, bo bynajmniej firma ma czas na to, aby znaleźć kogoś na zastępstwo. Po za prezesem nikt nie wie. Nawet koleżanka z pokoju nic nie podejrzewa. Ciekawe kiedy zaczną się pytania :)
    U nas też dziś rano śniegiem popruszyło, ale już stopniał. Niedługo będzie można pojeździć na nartach, w tym roku będę musiała sobie odpuścić, ale za rok odbiję sobie podwójnie :)

Martynika, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W momencie kiedy macica zaczęła się rozrastać, to torbiel stawała się coraz mniejsza, ostatnio na usg genetycznym lekarz już nic nie mówił o torbieli, a ja byłam tak przejęta tymi wszystkimi pomiarami, że nawet nie zapytałam, więc może już w ogóle jej nie ma. Zapytam w grudniu. Ale podobno bardzo często ciąży towarzyszy torbiel i zazwyczaj właśnie po prostu się wchłania :).

Byłam nią zestresowana, ale jak zaczęłam szperać na forum, to się okazywało, że co trzecia ma taką torbiel.

Tusia84, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff to mnie uspokoiłaś :) mam nadzieję, że u mnie też się tak wchłonie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na zwolnieniu jestem od początku. na całe szczęście moja gin od razu jak przyszłam z pozytywną betą zapytała się mnie jaką mam pracę i czy chcę zwolnienie, ja tak niebardzo wiedziałam sama czy brać czy nie brać, sam początek i mówie do niej jak Pani doktor uważa co jest lepsze dla dziecka, a ona od razu, że daje mi na 3 tygodnie do kolejnej wizyty jak będzie już widać serduszko, a potem mam się zastanowić czy kontynuujemy zwolnienie. no i ze względu na charakter pracy stwierdziłam że po co mam sie tam wyginać, szefowa wie że na zwolnieniu jestem do końca, a na moje miejsce kogoś sobie znajdzie, wychodzę z założenia że nie ma ludzi niezastąpionych ;) i ktoś inny na pewno potrzebuje pracy, więc ja zwalniam miejsce i zajmuję się podnoszeniem niżu demograficznego w naszym kraju ;D

Tusia84, Anielka27, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha eta świetnie to sobie usprawiedliwiłaś :D uśmiałam się jak nie wiem ale faktycznie argument nie do przebicia :)

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    U nas też dziś rano śniegiem popruszyło, ale już stopniał. Niedługo będzie można pojeździć na nartach, w tym roku będę musiała sobie odpuścić, ale za rok odbiję sobie podwójnie :)[/QUOTE

O nartach nawet mi nie wspominaj my mielismy w lutym na 2 tyg pojechac na narty, czekalam na ten wyjazd od wakacji a teraz sobie poczekam jeszcze rok ehhh dzis nawet mi sie sniło ze jezdziłam... tak mi tego brakuje :/

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Pojechałam do lekarza prywatnie zapytać czy mnie przyjmie wiedziałam, że osobiście będzie mu głupio odmówić i powiedział żebym przyjechała na 20 bo teraz ma pacjentkę za pacjentką, a chce mnie dokładnie przebadać i to nam zajmie trochę czasu.. więc jak pojadę zobaczę co on powie i myślę, że L4 mi da.. szczególnie, że nie wiem ile ale mam wrażenie ze się torbiel powiększyła bo poprzedni lekarz widział ją pokazał mi ale nie zmierzył jej więc nie wiem.. ale na oko jak dzisiaj ją zobaczyłam to byłam w szoku...
    też uważam, że powinnam teraz odpoczywać więcej żeby się to wchłonęło a w pracy u mnie na obrotach cały czas bo prowadzę zerówkę i mam 29 dzieci w grupie nie ma chwili bez napięcia i ciągłej koncentracji..

a dzisiaj torbiel miała średnicę 25mm
    25 mm to wcale nie jest dużo kochana więc się nie martw, moja była w największym momencie 50 mm tydzień temu miała 25 mm więc licze na to że za 2 tyg juz jej nie będzie, ale bardzo ważne: ODPOCZYWAJ i nie wykonuj gwałtownych ruchów i zakaz dźwigania czegokolwiek :)

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak jest, że większość dziewczyn boi się brać l4. Owszem, ciąża to nie choroba, ale jesteśmy o wiele bardziej zmęczone, powinnyśmy lazic na spacery i się nie denerwować, a o go ostatnie w pracy najtrudniej.

Ja właśnie przez mega stresująca pracę chciałam pójść na zwolnienie od stycznia, ale jednak nie pójdę... Chcę mieć do czego wracać...

Ale w styczniu chce sobie właśnie wziąć tydzień albo dwa zwolnienia na odpoczynek, bo mi się to naprawdę przyda.

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia, my to samo. Co roku jeździmy na urlop zimowy na narty. Dodatkowo mieszkam w Krakowie, więc w Tatry blisko i czasami kilka razy w miesiącu się jeździ na narty, a teraz będę sobie na sankach mogła pozjeżdżać :) Również czekałam na wyjazd lutowy, pewnie pojedziemy, z tym że będę musiała znaleźć sobie jakieś inne atrakcje :) Kupię sobie jakąś porządną książkę o dzieciach i będę się edukować :) Za to za rok będę zjeżdżać bez końca :):)

Ja do pracy chodzę, bo chcę. Nie pracuję fizycznie. Mam trochę stresująca pracę, ale chyba nie na tyle, aby zagrażała. Dodatkowo nie mam żadnych przeciwwskazań od lekarza, więc póki będę mogła, to będę pracować. Jak już nie będę dawać rady i będę się męczyć, to oczywiście pójdę na L4. Mówią, że w drugim trymestrze kobieta ma mnóstwo energii i powiem Wam, że w sumie jak na razie to czuję się rewelacyjnie :)
    Oby tak do końca ciąży się czuć, bez większych uciążliwych objawów :)

• kambel Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chcę chodzić do pracy, nie męczę sie za dużo a i w każdej chwili mogę iść do domu gdy źle się poczuje. Z resztą tutaj ( uk) nie opłaca się 'chorowac' płaca za to marne grosze. Z resztą w domu chyba bym oszalala a tak chociaż kontakt ze światem jakiś mam :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, wszystko zależy od naszej pracy, układów no i tego, czy się czujemy dobrze, czy źle... Ja bym bardzo, bardzo chciała pójść na zwolnienie, bo praca właściwie codziennie tak mi podnosi ciśnienie i temperaturę, że aż mi się same brzydkie słowa na usta cisną... Ale nie mogę i pewnie cały drugi trymestr będę biegała.

W trzecim to już chyba będzie zależało od wielkości brzucha ;)

P.S. W przyszłym tygodniu mówię w pracy... W poniedziałek mam USG w 12 tyg i po tym zamierzam powiedzieć. Zobaczymy, jak zareaguje szef. W sumie od tego dużo zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 06:47

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, czy macie czasem uczucie kłucia po prawej stronie brzucha? ja dziś tak mam.. kilka razy i oczywiście od razu stress :((

• szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Według daty om termin mam na 12 czerwca 2014r.
    Obecnie czekam na usg genetyczne, które będę miała 9 grudnia.
    Co o mnie? To moja druga ciąża, pierwszą straciłam w maju tego roku. Mam 30 lat.

weronikabp, Agusia2312, eta, AISAK, fler, Welonisia lubią tę wiadomość

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy i trzymamy kciuki :))

szczesliwa83, AISAK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami wieczorem klocia po prawej i po lewej stronie, na zmianę. Delikatne, krótkotrwałe i nie powtarzające sie często. A dzis cierpię bardzo, bo wczoraj na noc zachcialo mi sie bigosu i śliwek. Najadlam sie a dziś mi brzuch rozsadza. Nie mam nospy, tylko espumisan i nie wiem czy mogę go wziąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Ja mam czasami wieczorem klocia po prawej i po lewej stronie, na zmianę. Delikatne, krótkotrwałe i nie powtarzające sie często. A dzis cierpię bardzo, bo wczoraj na noc zachcialo mi sie bigosu i śliwek. Najadlam sie a dziś mi brzuch rozsadza. Nie mam nospy, tylko espumisan i nie wiem czy mogę go wziąć.
    raczej nie..tylko nospa lub buscopan z tego co ja wiem ;)

• szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak można tutaj ustawić suwaczek ciąży.

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę pocierpiec do 15 tej, po pracy do apteki i nospe sobie zapodam :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dzień dobry wszystkim, czy macie czasem uczucie kłucia po prawej stronie brzucha? ja dziś tak mam.. kilka razy i oczywiście od razu stress :((

Ja mam właśnie kłucia po prawej stronie od kilku dni często je czuję i pytałam wczoraj lekarza i on powiedział że ja tą torbiel mam na lewym jajniku i przez to może mi trochę ciągnąć macice na lewą stronę i wtedy z prawej pobolewa.. ale nie wiem co może być przyczyną u Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 11:30

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ