X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja mam badanie dopiero 11.12 ... To bedzie 12t4d mam nadzieje ze badanie oprócz normalnego, będzie juz przez powłoki brzuszne.. Tym bardziej ze zabieram męża na przywitanie z bobasem i ewentualne pocieszenie jak krwistek się nie zmniejszy...a co do tego zaczynam miec wątpliwości bo wczoraj wieczorem klulo mnie z lewej str ... :-( wy też macie czasami bole ?

Mnie tez czasem cos kłuło z lewej str tak jakby jajnik no ale na USG wyszlo ze wszystko jest oki.
    AISAK nie wiem czy dobrze zrozumialam, masz krwiaka i odklejajaca sie kosmówke?
    Ja tez mialam i lezałam plackiem przez 3 tyg i plamiłam ale teraz juz jest ok, po krwiaku nie ma śladu. Brałam przy tym luteine 300mg.

p19uskjohisr6juh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Mnie tez czasem cos kłuło z lewej str tak jakby jajnik no ale na USG wyszlo ze wszystko jest oki.
    AISAK nie wiem czy dobrze zrozumialam, masz krwiaka i odklejajaca sie kosmówke?
    Ja tez mialam i lezałam plackiem przez 3 tyg i plamiłam ale teraz juz jest ok, po krwiaku nie ma śladu. Brałam przy tym luteine 300mg.
    mam coś takiego jak krwistek na kosmowce tylnej, dostałam duphaston 2x1 i 3x1 nospe i miesiąc L4. Juz prawie 2tyg w domu jestem i odpoczywam ale jeść i min sprzątnąć trzeba.nie plamie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział mi ze to poronienie zagrażajace, ze szanse sa małe ale są,kazał mi leżeć mogłam wstawac tylko do toalety i tak robiłam, mój facet zajął sie wszystkim, mialam jedzenie podstawione pod nos, mieszkanie posprzatane pranie zrobione moim zadaniem bylo tylko leżeć :) bardzo plamilam i byl spory krwiak. Na szczescie wszystko jest juz ok.

myślę ze u ciebie tez będzie dobrze.

weronikabp lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Lekarz powiedział mi ze to poronienie zagrażajace, ze szanse sa małe ale są,kazał mi leżeć mogłam wstawac tylko do toalety i tak robiłam, mój facet zajął sie wszystkim, mialam jedzenie podstawione pod nos, mieszkanie posprzatane pranie zrobione moim zadaniem bylo tylko leżeć :) bardzo plamilam i byl spory krwiak. Na szczescie wszystko jest juz ok.

myślę ze u ciebie tez będzie dobrze.
    mój miał 2 tyg temu 1,5cm. Mi też kazał dużo odpoczywać, oszczędzać się. Liczę ze będzie oki. Najważniejsze chyba ze mnie plamie.

weronikabp lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to najwazniejsze :) moj krwiak miał tez chyba 1,5 cm. to było w 6tyg

p19uskjohisr6juh.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano padał sniego teraz juz powolutku topnieje ;) Ale zimni jest ;)

16ud3e3kct1fr528.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj rano wylądowałam zamiast w pracy w poradni ginekologiczno-położniczej przy szpitalu bo po porannej toalecie zobaczyłam w śluzie różowy kolor.. na badaniu lekarz powiedział, że jest czysto o nie wie co ja widziałam bo w badaniu zupełnie nic nie ma.. zrobił mi usg widziałam dzidzie i serducho moje maleństwo urosło i ma się dobrze ale w prawym jajniku z tego nie pękniętego pęcherzyka powstała torbiel.. odczuwam kłucie z prawej strony powiedział, że za tydzień mam przyjść na kontrolę tej torbieli.. ale nie dał mi zwolnienie nie wiem co mam robić czy iść jeszcze dzisiaj prywatnie czy wrócić do pracy czytałam, że najczęściej torbiel się sama wchłania ale czasami dochodzi do komplikacji.. ech..

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie pada i świeci piękne słoneczko :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    a ja dzisiaj rano wylądowałam zamiast w pracy w poradni ginekologiczno-położniczej przy szpitalu bo po porannej toalecie zobaczyłam w śluzie różowy kolor.. na badaniu lekarz powiedział, że jest czysto o nie wie co ja widziałam bo w badaniu zupełnie nic nie ma.. zrobił mi usg widziałam dzidzie i serducho moje maleństwo urosło i ma się dobrze ale w prawym jajniku z tego nie pękniętego pęcherzyka powstała torbiel.. odczuwam kłucie z prawej strony powiedział, że za tydzień mam przyjść na kontrolę tej torbieli.. ale nie dał mi zwolnienie nie wiem co mam robić czy iść jeszcze dzisiaj prywatnie czy wrócić do pracy czytałam, że najczęściej torbiel się sama wchłania ale czasami dochodzi do komplikacji.. ech..

Ja bym poszła na L4 bo zdrowie jest najważniejsze.

p19uskjohisr6juh.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja byłam pewna, że mi lekarz w poradni da o on nic.. i teraz nie wiem czy się dzisiaj dostanę prywatnie może się uda..

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na chama powiedziała, żeby dał zwolnienie. Tak zrobiłam na samiutkim początku ciąży, jak nie poszłam do swojego, tylko musiałam iść do innego. W pracy robiła się gorąca atmosfera, źle się czułam, bałam się, bo byłam po jednym poronieniu, a do mojego lekarza nie było miejsc.

Zapisałam się do byle jakiego i powiedziałam po co przyszłam. Pozrzędził, pozrzędził, ale nie zlazłam z niego, dopóki nie wypisał. Postanowiłam odłożyć na bok konwenanse, w końcu ja i moje dziecko jesteśmy tu najważniejsi :).

A torbiel też miałam, wchłania się.

W Warszawie przecudne słoneczko, ubrałam na dupę ocieplane gacie, gruby sweter i poszłam na dwugodzinny spacer, ach, jak przyjemnie :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także, Tusia, w ogóle nie miej skrupułów, dostań się do prywatnego i powiedz wprost, podkoloryzuj trochę, jak będzie trzeba, ludzie załatwiają sobie zwolnienia z powodu byle pierdnięcia, dębią je na bezczela, więc BEZ HAMULCÓW :).

• Kota Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się mnie pyta na każdej wizycie czy chce już L4. Nawet internistka jak przyszłam do niej z bólem brzuchem chciała mi dać zwolnienie i własnie odniosłam wrażenie, że wszyscy chcą wysyłać ciężarne do domu. Także dziwne, że z takiego powodu Ci nie dał tego zwolnienia. Buc.
    Ja na następnej wizycie też poproszę o dwa tygodnie L4 bo przed świętami u mnie w pracy jest dość ostro i sporo wyjazdów.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak brałam L4, to powiedziałam mojemu lekarzowi, że to już na amen. Zresztą sam chyba też tak założył. Po prostu nie opłaca mi się wracać. Co miesiąc poza podstawą mam jeszcze premię, a na L4 ciążowym wyciągają mi średnią (zarówno z podstawy jak i premii) z ostatnich 12 miesięcy. A rok był bardzo dobry. Poza tym latam w tej robocie 8h na nogach, jak kot z pęcherzem, więc ani mi się śni ;).

Tusia, napisz, czy udało Ci się gdzieś dostać i z jakim skutkiem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    tusia sorry ale lekarz chyba bez rozumu, powinien ci dac l4 - ja mam torbiel na jajniku i zakaz ruchu, dźwigania itd gdyż jest ryzyko że torbiel się zawinie, wtedy nieżbędna jest operacja a jak wiesz w 1 trymestrze to bardoz niebiezpieczne, na Twoim miejscu poszłabym do tego lekarza po l4...ale nie martw się, mój już się zmniejszył i mam nadzieję ze niebawem się wchłonie zupełnie :) jakiej wielkości masz torbiel?

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy lekarze sa naprawdę dziwni :/ moj powiedział ze bedzie mi dawał co miesiąc L4 az do konca ciąży mimo iz o to nie prosiłam, w sumie zastanawiam sie czy wracac do pracy czy juz nie, dobrze mi w domu ale mam troche wyrzuty sumienia.

p19uskjohisr6juh.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam do lekarza prywatnie zapytać czy mnie przyjmie wiedziałam, że osobiście będzie mu głupio odmówić i powiedział żebym przyjechała na 20 bo teraz ma pacjentkę za pacjentką, a chce mnie dokładnie przebadać i to nam zajmie trochę czasu.. więc jak pojadę zobaczę co on powie i myślę, że L4 mi da.. szczególnie, że nie wiem ile ale mam wrażenie ze się torbiel powiększyła bo poprzedni lekarz widział ją pokazał mi ale nie zmierzył jej więc nie wiem.. ale na oko jak dzisiaj ją zobaczyłam to byłam w szoku...
    też uważam, że powinnam teraz odpoczywać więcej żeby się to wchłonęło a w pracy u mnie na obrotach cały czas bo prowadzę zerówkę i mam 29 dzieci w grupie nie ma chwili bez napięcia i ciągłej koncentracji..

a dzisiaj torbiel miała średnicę 25mm

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myśl, że Ci da, tylko się tego domagaj, jeżeli nie będzie wychodził z inicjatywą.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dobrze... :) będę stanowcza :)

Martynika lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dobrze dobrze... :) będę stanowcza :)

Oł jea! :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ