MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
czekajajaca wrote:Ja mam czasami wieczorem klocia po prawej i po lewej stronie, na zmianę. Delikatne, krótkotrwałe i nie powtarzające sie często. A dzis cierpię bardzo, bo wczoraj na noc zachcialo mi sie bigosu i śliwek. Najadlam sie a dziś mi brzuch rozsadza. Nie mam nospy, tylko espumisan i nie wiem czy mogę go wziąć.
jeżeli najadłaś się i masz wzdęcie to zdecydowanie weź espumisan - on zmniejsza napięcie powierzchniowe pęcherzyków gazu i dlatego likwiduje wzdęcia no i espumisan jest bardzo bezpieczny dla kobiet w ciąży, jest farmakologicznie obojętny, nie wchłania się do krwiobiegu.
jednorazowo bierze się 2 kapsułki do 3 razy na dobę.
jak masz jakieś skurcze po tym ciężkim posiłku to jednocześnie możesz wziąść no-spę.
natomiast wyżej ktoś zaproponował buscopan - jego lepiej na zlecenie lekarza.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczesliwa83 wrote:Dziewczyny jak można tutaj ustawić suwaczek ciąży.
szczesliwa83, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Ja mam właśnie kłucia po prawej stronie od kilku dni często je czuję i pytałam wczoraj lekarza i on powiedział że ja tą torbiel mam na lewym jajniku i przez to może mi trochę ciągnąć macice na lewą stronę i wtedy z prawej pobolewa.. ale nie wiem co może być przyczyną u Ciebie
-
szczęśliwa83 musisz wejść w internecie na jakąś stronę z suwaczkami, wybrać swój suwaczek, wtedy pojawi Ci się wygenerowany kod suwaczka, skopiuj go i wejdz na owu:
ustawienia -> społeczności -> podpis na forum i tu wklej ten kodszczesliwa83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kota wrote:Tusia i bardzo dobrze. Bez problemu Ci dal L4 czy strzelal fochy?
Kota bez problemu nawet nie pytałam sam powiedział, że wysyła mnie na L4, oczywiście mogę się nie zgodzić na własną odpowiedzialność.. ale uważa, że jestem przemęczona i powinnam złapać trochę oddechu..
opowiedziałam mu, że kilka razy miałam tak, że siedząc zrobiło mi się czarno przed oczami i tak mi w głowie zakręciło, że już myślałam, że upadnę.. I powiedział, że to z przemęczenia w pracy 29 dzieci pod opieką, a po powrocie 2 moich ciągle i mówi, że trzeba się trochę wyciszyćMartynika lubi tę wiadomość
-
Mnie też dzisiaj trochę brzuszek bolał. Do pracy cały czas chodzę (praca biurowa), koleżanki już dawno się domyśliły bo niestety albo stety mam już duży brzuch. Szef jeszcze nie wie ale mam zamiar 9 grudnia na tych badaniach prenatalnych wziąć od gina zaświadczenie o ciąży i poinformować mojego pracodawcę.
-
A ja dopiero zaczęłam mieć mdłości i ciężko cokolwiek zjeść.A jak już zjem, to zaraz mam zgagę;P a tak płakałam, że nie mam objawów;)
Wiecie co, dopatrzyłam się, że zaczyna mi się robić kreska od dołu do pępka. Na razie zrobiła się tak z 10cm od dołu, ale jest widoczna. Nawet mój mąż, który nie wie, że ona się może pojawiać ją zauważył)
W poniedziałek mam lekarza, już nie mogę się doczekać Po raz pierwszy zobaczę mojego maluszka. I jak wszystko będzie ładnie to umówię się na prywatnie, żeby zabrać ze sobą męża, bo mój lekarz tak średnio do tego nastawiony;(
I zamówiłam dziś ciążowe dresy, bo moje mnie już cisną;( Po domu chodzę w dresach bo tak wygodniej, na dwór w leginsach, więc one są ok. Tylko zimno się robi i trzeba pomyśleć o jakiś cieplejszych spodniach;) -
nutka wrote:A ja dopiero zaczęłam mieć mdłości i ciężko cokolwiek zjeść.A jak już zjem, to zaraz mam zgagę;P a tak płakałam, że nie mam objawów;)
Wiecie co, dopatrzyłam się, że zaczyna mi się robić kreska od dołu do pępka. Na razie zrobiła się tak z 10cm od dołu, ale jest widoczna. Nawet mój mąż, który nie wie, że ona się może pojawiać ją zauważył)
W poniedziałek mam lekarza, już nie mogę się doczekać Po raz pierwszy zobaczę mojego maluszka. I jak wszystko będzie ładnie to umówię się na prywatnie, żeby zabrać ze sobą męża, bo mój lekarz tak średnio do tego nastawiony;(
I zamówiłam dziś ciążowe dresy, bo moje mnie już cisną;( Po domu chodzę w dresach bo tak wygodniej, na dwór w leginsach, więc one są ok. Tylko zimno się robi i trzeba pomyśleć o jakiś cieplejszych spodniach;) -
Margotka87 wrote:czec Kochane ja dzis po wizycie za dwa tyg kolejna tylko jedno mnie martwi ze wg usg dzidzius ma wielkosc na 8tydz a wg ost miesiaczki powinno byc 9 tydz:( ale gin powiedzial ze tak sie czasem zdarza ze cos sie moglo przesunac i juz pozdrawiam
Margotka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargotka87 wrote:czec Kochane ja dzis po wizycie za dwa tyg kolejna tylko jedno mnie martwi ze wg usg dzidzius ma wielkosc na 8tydz a wg ost miesiaczki powinno byc 9 tydz:( ale gin powiedzial ze tak sie czasem zdarza ze cos sie moglo przesunac i juz pozdrawiam
-
Margotka87 wrote:czec Kochane ja dzis po wizycie za dwa tyg kolejna tylko jedno mnie martwi ze wg usg dzidzius ma wielkosc na 8tydz a wg ost miesiaczki powinno byc 9 tydz:( ale gin powiedzial ze tak sie czasem zdarza ze cos sie moglo przesunac i juz pozdrawiam
-
weronikabp wrote:margotka, u mnie też tak było raz ale wiedzialam ze Pani źle mi wykonała USG bo była bardoz szybka i niedokładna, strasznie się wystraszyłam i poszłam na usg do mojego lekarza prowadzącego i okazało się ze wymiary idealne z poprzednimi, po prostu Pani olała sobie wykonywanie mojego usg, takze czasem jest to błąd lekarza a czasem rzeczywiscie te terminy się przesuwają i z tego co wiem do tygodnia to nie ma się czym martwić.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj moje belly pokazuje 25% okresu ciąży pomyślałam, że to dobry czas na pierwsze uwiecznienie brzuszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:08
nutka, Agusia2312, AISAK, weronikabp, Anielka27, Limerikowo, Nalka, eta, kambel, evas lubią tę wiadomość