X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Ja mam czasami wieczorem klocia po prawej i po lewej stronie, na zmianę. Delikatne, krótkotrwałe i nie powtarzające sie często. A dzis cierpię bardzo, bo wczoraj na noc zachcialo mi sie bigosu i śliwek. Najadlam sie a dziś mi brzuch rozsadza. Nie mam nospy, tylko espumisan i nie wiem czy mogę go wziąć.

jeżeli najadłaś się i masz wzdęcie to zdecydowanie weź espumisan - on zmniejsza napięcie powierzchniowe pęcherzyków gazu i dlatego likwiduje wzdęcia :) no i espumisan jest bardzo bezpieczny dla kobiet w ciąży, jest farmakologicznie obojętny, nie wchłania się do krwiobiegu.
    jednorazowo bierze się 2 kapsułki do 3 razy na dobę.

jak masz jakieś skurcze po tym ciężkim posiłku to jednocześnie możesz wziąść no-spę.
    natomiast wyżej ktoś zaproponował buscopan - jego lepiej na zlecenie lekarza.

Limerikowo lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa83 wrote:
    Dziewczyny jak można tutaj ustawić suwaczek ciąży.
    wejdz na przykład na moj suwaczek i otworzy ci się strona z suwaczkami, jak już go stworzysz, instrukcja jest prosta i jasna skopiuj adres url i skopiuj do podpisu :)

szczesliwa83, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja mam właśnie kłucia po prawej stronie od kilku dni często je czuję i pytałam wczoraj lekarza i on powiedział że ja tą torbiel mam na lewym jajniku i przez to może mi trochę ciągnąć macice na lewą stronę i wtedy z prawej pobolewa.. ale nie wiem co może być przyczyną u Ciebie
    to by się zgadząło, bo moja torbiel też jest po lewej stronie, jak nie ustapi to pojadę do lekarza.

• eta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa83 musisz wejść w internecie na jakąś stronę z suwaczkami, wybrać swój suwaczek, wtedy pojawi Ci się wygenerowany kod suwaczka, skopiuj go i wejdz na owu:
    ustawienia -> społeczności -> podpis na forum i tu wklej ten kod :)

szczesliwa83 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jestem na zwolnieniu do 10 grudnia zobaczymy jak się będzie wszystko ładnie zmniejszało to może wrócę do pracy a teraz trochę poodpoczywam :)

eta, Kota, Martynika, Margotka87, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy wśród odpoczywających.. :) zadzwoniłam do mojego doktora, jeśli nie przestanie kłuć, lub będzie bardzo bolało to mam jechać na IP

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia i bardzo dobrze. Bez problemu Ci dal L4 czy strzelal fochy?

Tusia84 lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc :-) mam już suwaczek!

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Tusia i bardzo dobrze. Bez problemu Ci dal L4 czy strzelal fochy?

Kota bez problemu nawet nie pytałam sam powiedział, że wysyła mnie na L4, oczywiście mogę się nie zgodzić na własną odpowiedzialność.. ale uważa, że jestem przemęczona i powinnam złapać trochę oddechu..

opowiedziałam mu, że kilka razy miałam tak, że siedząc zrobiło mi się czarno przed oczami i tak mi w głowie zakręciło, że już myślałam, że upadnę.. I powiedział, że to z przemęczenia w pracy 29 dzieci pod opieką, a po powrocie 2 moich ciągle i mówi, że trzeba się trochę wyciszyć :)

Martynika lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzisiaj trochę brzuszek bolał. Do pracy cały czas chodzę (praca biurowa), koleżanki już dawno się domyśliły bo niestety albo stety mam już duży brzuch. Szef jeszcze nie wie ale mam zamiar 9 grudnia na tych badaniach prenatalnych wziąć od gina zaświadczenie o ciąży i poinformować mojego pracodawcę.

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam spory brzuszek chociaż to moja pierwsza ciaza...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero zaczęłam mieć mdłości i ciężko cokolwiek zjeść.A jak już zjem, to zaraz mam zgagę;P a tak płakałam, że nie mam objawów;)

Wiecie co, dopatrzyłam się, że zaczyna mi się robić kreska od dołu do pępka. Na razie zrobiła się tak z 10cm od dołu, ale jest widoczna. Nawet mój mąż, który nie wie, że ona się może pojawiać ją zauważył;))

W poniedziałek mam lekarza, już nie mogę się doczekać;) Po raz pierwszy zobaczę mojego maluszka.:) I jak wszystko będzie ładnie to umówię się na prywatnie, żeby zabrać ze sobą męża, bo mój lekarz tak średnio do tego nastawiony;(

I zamówiłam dziś ciążowe dresy, bo moje mnie już cisną;( Po domu chodzę w dresach bo tak wygodniej, na dwór w leginsach, więc one są ok. Tylko zimno się robi i trzeba pomyśleć o jakiś cieplejszych spodniach;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czec Kochane :) ja dzis po wizycie :) za dwa tyg kolejna :) tylko jedno mnie martwi ze wg usg dzidzius ma wielkosc na 8tydz a wg ost miesiaczki powinno byc 9 tydz:( ale gin powiedzial ze tak sie czasem zdarza ze cos sie moglo przesunac i juz :) pozdrawiam :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka tym sie nie martw :) Czesto tak jest że jest różnica tydzień ;)

16ud3e3k7ns55zv0.png

Margotka87 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    A ja dopiero zaczęłam mieć mdłości i ciężko cokolwiek zjeść.A jak już zjem, to zaraz mam zgagę;P a tak płakałam, że nie mam objawów;)

Wiecie co, dopatrzyłam się, że zaczyna mi się robić kreska od dołu do pępka. Na razie zrobiła się tak z 10cm od dołu, ale jest widoczna. Nawet mój mąż, który nie wie, że ona się może pojawiać ją zauważył;))

W poniedziałek mam lekarza, już nie mogę się doczekać;) Po raz pierwszy zobaczę mojego maluszka.:) I jak wszystko będzie ładnie to umówię się na prywatnie, żeby zabrać ze sobą męża, bo mój lekarz tak średnio do tego nastawiony;(

I zamówiłam dziś ciążowe dresy, bo moje mnie już cisną;( Po domu chodzę w dresach bo tak wygodniej, na dwór w leginsach, więc one są ok. Tylko zimno się robi i trzeba pomyśleć o jakiś cieplejszych spodniach;)
    Ja na początku ciąży tak do 9 tygodnia miałam mdłości dość silne ale bez wymiotów a teraz już tylko sporadycznie. Piersi mam większe i cały czas troszkę pobolewają i żyłki się na nich pojawiły, na brzuchu zresztą też ale tak bardziej po bokach. Kreski jeszcze widocznej nie mam. U mnie z objawów to jeszcze wilczy głód, muszę jeść tak co 2h i w nocy też mi się czasem ssanie włączy i coś podjadam :-)

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    czec Kochane :) ja dzis po wizycie :) za dwa tyg kolejna :) tylko jedno mnie martwi ze wg usg dzidzius ma wielkosc na 8tydz a wg ost miesiaczki powinno byc 9 tydz:( ale gin powiedzial ze tak sie czasem zdarza ze cos sie moglo przesunac i juz :) pozdrawiam :)
    Nie ma co się martwić, tydzień różnicy to nie jest dużo i spokojnie mieści się w normie!

Margotka87 lubi tę wiadomość

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    margotka, u mnie też tak było raz ale wiedzialam ze Pani źle mi wykonała USG bo była bardoz szybka i niedokładna, strasznie się wystraszyłam i poszłam na usg do mojego lekarza prowadzącego i okazało się ze wymiary idealne z poprzednimi, po prostu Pani olała sobie wykonywanie mojego usg, takze czasem jest to błąd lekarza a czasem rzeczywiscie te terminy się przesuwają i z tego co wiem do tygodnia to nie ma się czym martwić. :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    ja wg OM termin mam na 12.06 a biorąc pod uwage owulke, która była w 25dc to termin 21.06,i do tego mam długie cykle- i tego terminu sie trzymam. na badaniu genetycznym konkretna data będzie wyznaczona, ale to dopiero 11.12 =(

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    margotka, u mnie też tak było raz ale wiedzialam ze Pani źle mi wykonała USG bo była bardoz szybka i niedokładna, strasznie się wystraszyłam i poszłam na usg do mojego lekarza prowadzącego i okazało się ze wymiary idealne z poprzednimi, po prostu Pani olała sobie wykonywanie mojego usg, takze czasem jest to błąd lekarza a czasem rzeczywiscie te terminy się przesuwają i z tego co wiem do tygodnia to nie ma się czym martwić. :)
    no raczej moj lekarz zrobiol dokladnie dwa razy mierzyl Dzidziolka :) ale sie nie martwie bedzie wszytsko dobrze :) musi byc !

weronikabp lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moje belly pokazuje 25% okresu ciąży pomyślałam, że to dobry czas na pierwsze uwiecznienie brzuszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:08

nutka, Agusia2312, AISAK, weronikabp, Anielka27, Limerikowo, Nalka, eta, kambel, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ