X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Tusia jaki fajny brzuchol! superowo! Ja w 10 tygodniu miałam taki:
    out.php?t=659435_201311131884.jpg

A dzisiaj moje spodnie biodrówki, które mam na guziki zaczęły lekko uciskać. Chyba się zaczyna..

Nalka chyba fakt że to moje 3 dziecko robi swoje i widać go dosyć szybko chociaż ja w pierwszej ciąży w 12 tyg miałam już taki ciążowy brzuch widocznie taka moja natura..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 20:10

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    jak załączacie zdjęcia? u mnie nie ma takiej funkcji...

Ja dodaję zdjęcie przez darmową stronę np. http://imageshack.us/ i tam później pokazuje mi linki do wklejenia na forum :) i dodaję w odpowiedzi

Wiem, że jest wiele różnych takich stron do dodawania.
    Powodzenia i czekamy na zdjęcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 20:13

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam za dużo bakterii w moczu,a w posiewie nic nie wyszło,pewnie jakoś słabo się podmyłam przed nasikaniem do pojemnika i tyle ;).

• Nalka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba! Przynajmniej jak informujesz o ciąży to Ci wierzą.. a nie narzekają, że przecież nic nie widać. Stare baby w autobusie zabijają mnie wzrokiem kiedy siedzę sobie przy oknie. Często wyciągam foliowy woreczek i niestety ładuję w niego to co zjadłam rano. Wtedy dopiero przestają się gapić ale i tak twardo siedzą obok. :D

Limerikowo, Modelka, eta lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Ja mam czasami wieczorem klocia po prawej i po lewej stronie, na zmianę. Delikatne, krótkotrwałe i nie powtarzające sie często. A dzis cierpię bardzo, bo wczoraj na noc zachcialo mi sie bigosu i śliwek. Najadlam sie a dziś mi brzuch rozsadza. Nie mam nospy, tylko espumisan i nie wiem czy mogę go wziąć.
    Mi lekarz pozwolił brac espumisan na wzdecia poza tym nospe a w razie biegunki smecte, poza tym powiedzial ze na skurcze dobry tez jest magnez zamiast nospy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do bakterii w moczu moj gin powiedzal, ze trzeba sie rano porzadnie podmyc albo nawet wziac prysznic jesli dam rade ;) i wytrzec sie papierowym recznikiem bo na normalnym, ktorego uzywamy tez jest pelno bakteri.

NIe wiedzialam o tym i osttanio mialam wlasnieliczne bakterie w moczu. Powiedzial, ze nie bedzie mnie bez sensu leczyl skoro to jest kwestia zanieczyszczonej probki i nastepnym razem mam zrobic jak mi kazal.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do brzuszka to Tusia twoj jest super! Ja tez mam maly brzuch jak stoje, ale jak siade to zmienia sie w falde :D

Agusia2312 lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Welonisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dzisiaj moje belly pokazuje 25% okresu ciąży pomyślałam, że to dobry czas na pierwsze uwiecznienie brzuszka :)

xgal.jpg
    dgxn.jpg

Tusia ale ci zazdroszcze brzusia :) jak ty to robisz? moj nie chce jeszcze rosnąć a juz bym chciala ehhhh

Tusia84 lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • monalisa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny byłam wczoraj u ginekologa z usg wyliczył 11tc + 4 dc termin przesunął się na 14.06.2014 wszystko dobrze karczek 1,0mm nosek, główka i brzusio super. Cały czas patrze na to zdjęcie naszego malenstwa.

Tusia84, AISAK, Kota, weronikabp, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Dziewczyny co do bakterii w moczu moj gin powiedzal, ze trzeba sie rano porzadnie podmyc albo nawet wziac prysznic jesli dam rade ;) i wytrzec sie papierowym recznikiem bo na normalnym, ktorego uzywamy tez jest pelno bakteri.

NIe wiedzialam o tym i osttanio mialam wlasnieliczne bakterie w moczu. Powiedzial, ze nie bedzie mnie bez sensu leczyl skoro to jest kwestia zanieczyszczonej probki i nastepnym razem mam zrobic jak mi kazal.
    to chyba dobra rada :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dzięki dziewczyny za miłe słowa ma temat brzuchola mojego :)

Welonisia sam rośnie nic nie muszę robić.. :) Twój też urośnie i jeszcze mnie przegonicie z wielkością brzucha :)

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa Super, że wszystko dobrze bardzo się cieszę :)

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    hehehe dzięki dziewczyny za miłe słowa ma temat brzuchola mojego :)

Welonisia sam rośnie nic nie muszę robić.. :) Twój też urośnie i jeszcze mnie przegonicie z wielkością brzucha :)
    przyznaj się ze drożdże polykasz :)

Tusia84, Welonisia lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak no i mnie przyłapałaś :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 20:33

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a moze to ciąża mnoga??? :D

Az normalnie polecialam ogladac swoj brzuszek no i nie chce bardziej odstawac tylko takie troszke. Znajomi mowią ze juz widac po mnie ale ja sie zastanawiam czy to oby nie jest ciąża spozywcza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 20:41

Tusia84, Martynika lubią tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Witam dziewczyny byłam wczoraj u ginekologa z usg wyliczył 11tc + 4 dc termin przesunął się na 14.06.2014 wszystko dobrze karczek 1,0mm nosek, główka i brzusio super. Cały czas patrze na to zdjęcie naszego malenstwa.
    super!!!

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha wy już lepiej nie wróżkujcie ;) wczoraj na usg jedno piękne dziecko stało na głowie i biło jedno serce ;) ale spokojnie w każdej ciąży mi mówili że się lekarz pomylił i że to pewnie bliźniaki hahaha

Welonisia, AISAK, Agusia2312, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:

Super że wszystko dobrze :)

16ud3e3k7ns55zv0.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie juz kiedys czytalam , ze pobranie ok probki moczu jest sztuka wbrew pozorom ;--))
    czl uczy sie przez cale zycie

Powiem z postu powyzej, ze ja tej pseudo pol kulury szczegolnie chyba bab bo inaczej nie idzie napisac w busach, tramwajach nie rozumiem i chyba nigdy nie pojme by te mlode dziewczyny czy kobiety zganiac z zajetych juz miejsc lub molestowac wzrokiem no ustap mi!

juz nie raz widzialam jak torby tachaja z supermarketow a postać 2 przystanki lub 1 nawet no nie sa w stanie a komentarze leca oczywiscie jak trza.., no ale to temat na dl i nierozstrzygnieta dyskusje

torebka z ranna trescia jest the best po prostu ;-))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa83 wrote:
    Mnie też dzisiaj trochę brzuszek bolał. Do pracy cały czas chodzę (praca biurowa), koleżanki już dawno się domyśliły bo niestety albo stety mam już duży brzuch. Szef jeszcze nie wie ale mam zamiar 9 grudnia na tych badaniach prenatalnych wziąć od gina zaświadczenie o ciąży i poinformować mojego pracodawcę.

Szczęśliwa, ja informuję w przyszłym tygodniu, też po USG w 12 tyg. Ale jakoś nie myślałam o przynoszeniu do pracy zaświadczenia o ciąży... trzeba?

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ