MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
witam dziewczyny przepraszam ze dopiero teraz ale wczorajsza podróż nie zmęczyła i musiałam solidnie odpocząć.
a więc z Groszkiem wszystko dobrze serduszko bije prawidłowo przepływ krwi również odpowiedni tętno 170 uderzeń/min. Maluszek bardzo grzeczny podczas badania zasnął i dał czas panu doktorowi na zmierzenie.
w poniedziałek kolejna wizyta u mojego pana prowadzącego i dowiem się czy mam szanse na założenie szwów o szyjka mi się delikatnie skraca i aby zapobiec odejściu wód należałoby się postarać o szwy.
Buziaczki
Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość
-
Tusia juz masz widoczny brzusio mocno
Ale taki okrąglutki fajny
U mnie jak stoje to widac wypchniety brzusio ale jak sie usiąde to taka wieksza fałda heh
Ostatnio jak byliśmy u teściów to tak mnie teściowa obserwowała i brzuch i piersi bo sa wieksze, a zaznaczam że jeszcze nie wiedzą o ciąży
NO i sie pytała czy przytyłam po tych zastrzykach hormonalnych a ja że no troche tak

Marcysia napewno bedzie wszystko dobrze
Daj znac jak po nastepnej wizycie
MYśle że ci założą te szwy
Zresztą innego wyjscia chyba nie ma 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 16:22
Tusia84, nutka lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
hehehe to ja jak do pracy ubiorę coś bardziej dopasowanego to dwie Panie, które jeszcze o ciąży nie wiedzą też tak patrzą dziwnie i już coś podejrzewają bo faktycznie brzuszek już się robi widoczny i podpytują inne współpracownice, mnie nie mają odwagi zapytać
ale teraz jestem na zwolnieniu i już chyba się nie da tego ukryć szczególnie, że do 10 do dosyć długo
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
z mojej strony rodzina wie bo wszyscy mieszkamy blisko siebie ja z rodzicami i rodzeństwem mam świetny kontakt żyjemy ze sobą naprawdę w bliskich relacjach i oni już wiedzą
nawet gdybym im nie powiedziała to oni mnie widzą tak często że po brzuchu już by poznali
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Jak byłas szczupła to szybciej widać napewno
Ja przez ostatni rok, przez te wszystkie rzeczy typu podwyższona prolaktyna, Clo i te zastrzyki przytyłam z 4 kg i to widać było . Więc teście i znajomi teraz mysla ze to efekt zastrzyków
A nawet nikt sie nie dopytuje
Powiemy dopiero w świeta teścią
Poprostu chce wiedzieć że jest wszystko dobrze , chce juz I trymestr skonczyć i troche odetchnąć 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 16:35
Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnytusia, no piękne brzusio! i całkiem spore..Tusia84 wrote:
ja chyba tez jutro sobie zrobię fotę
)
Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypowodzenia marcysia, bedzie dobrzeMarcysia86 wrote:witam dziewczyny przepraszam ze dopiero teraz ale wczorajsza podróż nie zmęczyła i musiałam solidnie odpocząć.
a więc z Groszkiem wszystko dobrze serduszko bije prawidłowo przepływ krwi również odpowiedni tętno 170 uderzeń/min. Maluszek bardzo grzeczny podczas badania zasnął i dał czas panu doktorowi na zmierzenie.
w poniedziałek kolejna wizyta u mojego pana prowadzącego i dowiem się czy mam szanse na założenie szwów o szyjka mi się delikatnie skraca i aby zapobiec odejściu wód należałoby się postarać o szwy.
Buziaczki
)
Marcysia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagusia wszystko będzie dobrze, musi byćAgusia2312 wrote:Jak byłas szczupła to szybciej widać napewno
Ja przez ostatni rok, przez te wszystkie rzeczy typu podwyższona prolaktyna, Clo i te zastrzyki przytyłam z 4 kg i to widać było . Więc teście i znajomi teraz mysla ze to efekt zastrzyków
A nawet nikt sie nie dopytuje
Powiemy dopiero w świeta teścią
Poprostu chce wiedzieć że jest wszystko dobrze , chce juz I trymestr skonczyć i troche odetchnąć 

)
AISAK, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
U mnie tez miala byc niespodzianka na Mikolajki dla tesciow, no ale pociagneli meza za jezyk i voila, no on nie potrafi klamac ..
wiec wyslalam im mms ze zdjeciem i ok ciesza sie bardzo
wiec przy okazji swoje rodzenstwo poinformowalam, bo jak luzniej ubiore sie to widac i nie widac
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Moje belly pokazuje 32%,a po brzuchu ani widu ani słychu... Wzdęcia tylko,ale rano jak wstaję bez wzdęć to jestem wklęsła,nawet nie ma co fotografować.Zrobiłam sobie zdjęcie,ale nie wiem po co tak właściwie
.Koleżanki z pracy jak mnie spotykają,to się śmieją,że to musi być jakas sciema z tą ciążą.
Margotka87, AISAK, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia brzuszek super, i już całkiem spory
U mnie tak jak u Agusi - jak stoję to widać, że jest taki wypchnięty, a jak usiądę to robi się fałda.
Co do wielkości dzidziusia na USG to nie ma się co martwić, u mnie też jest przesunięcie o tydzień. Jak byłam u gina w 7tcto maleństwo wielkość odpowiadającą równo 6tc. Nie martwi mnie to bo wiem, że do zapłodnienia doszło trochę później, a nie w połowie cyklu. Lekarz też potwierdził, że takie rzeczy się zdarzają.
Odebrałam dzisiaj wyniki badań i mam znacznie podwyższone leukocyty w moczu, i do tego liczne bakterie. Miała któraś z Was podobnie? Anemia też na pograniczu, ale tego się spodziewałam.
Margotka87, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Człowiek położy się do łóżka na pare godzinek w dzień a tu tule się dzieje

Tusia84 piękny brzuszek ciekawe kiedy będę miała taki jak Ty. Wczoraj usłyszałam od teściowej że strasznie chudłam i chyba musi zrobić gołąbki aby nas podkarmić.
szczesliwa83 witaj i życzę spokojnej ciąży
1. Paula222 – 20, 22 maja 2014 r.
natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
fler – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
seksualnaa – 6 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
Marcysia86 – 11 czerwca 2014 r.
kabel – 12 czerwca 2014 r.
szczesliwa83 – 12 czerwca 2014 r.
Nalka – 13 czerwca 2014 r.
mała czarna 88 ¬– 13 czerwca 2014 r.
Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
azi – 14 czerwca 2014 r.
MartaM27 – 14 czerwca 2014 r.
Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
monalisa – 17 czerwca 2014 r.
vosia – 17 czerwca 2014 r.
Modelka – 18 czerwca 2014 r.
Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
nutka – 20 czerwca 2014 r.
benitka – 20 czerwca 2014 r.
Hankaa28 – 20 czerwca 2014 r.
fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
AISAK – 21 czerwca 2014 r.
Karolajn – 22 czerwca 2014 r.
weronikabp – 22 czerwca 2014 r.
Tusia84 - 23 czerwca 2014 r.
Olena – 24 czerwca 2014 r.
ivv – 25 czerwca 2014 r.
Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
onka79 – 25 czerwca 2014 r.
Agusia2312 – 25 czerwca 2014 r.
Kota – 26 czerwca 2014 r.
000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
topa42 – 29 czerwca 2014 r.
evas – 30 czerwca 2014 r.
43. Duchess - 30 czerwca 2014 r.
Tusia84, szczesliwa83 lubią tę wiadomość
-
Odebrałam dzisiaj wyniki badań i mam znacznie podwyższone leukocyty w moczu, i do tego liczne bakterie. Miała któraś z Was podobnie? Anemia też na pograniczu, ale tego się spodziewałam.[/QUOTE]
Hanka z tego co wiem to w ciaży jest normalny podwyższony poziom leukocytów ale nie u wszystkich bo ja np narazie mam w normie lekarz nic nie mówił że to źle. W necie wszedzie pisza ze w ciazy jest podwyższony poziom leukocytów ale nie we wszystkich przypadkach. Albo dopiero w poźniejszej ciezy sie podwyzsza też
Hankaa28 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja mam aktualnie jakąś bakterię, podobnież niegroźną ale i tak kazał mi lekarz wziąc macmiror 500 to taki bezpieczny anytbiotyk dopochwowy, który nie dostaje się do blony śluzowej, dlateog jest bezpieczny, boje się ale słucham lekarza, ufam mu. nie mam wyjścia :)a na anemię musisz jeśc więcej witamin i minerałówHankaa28 wrote:Tusia brzuszek super, i już całkiem spory
U mnie tak jak u Agusi - jak stoję to widać, że jest taki wypchnięty, a jak usiądę to robi się fałda.
Co do wielkości dzidziusia na USG to nie ma się co martwić, u mnie też jest przesunięcie o tydzień. Jak byłam u gina w 7tcto maleństwo wielkość odpowiadającą równo 6tc. Nie martwi mnie to bo wiem, że do zapłodnienia doszło trochę później, a nie w połowie cyklu. Lekarz też potwierdził, że takie rzeczy się zdarzają.
Odebrałam dzisiaj wyniki badań i mam znacznie podwyższone leukocyty w moczu, i do tego liczne bakterie. Miała któraś z Was podobnie? Anemia też na pograniczu, ale tego się spodziewałam.
Hankaa28 lubi tę wiadomość