MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć kochane! Opryskałam całą rodzinę, a jak.
Zastrzegłam, że mnie nie można, bo ciężarna jestem. Babcia z dziadkiem naszukali się swojej czekolady, a była na wierzchu - potem się kłócili, kto ją pierwszy dostrzegł. Mają po 80 i 85 lat, bardzo się cieszę, że noszą wciąż w sobie magię świąt.
Święta w miarę mi się udały. Piszę w miarę, ponieważ miałam tak bardzo nieprzyjemną sytuację, że cały czas jak o tym pomyślę (a to wraca niestety) to cała się trzęsę z emocji. Niestety tych negatywnych.Mój Boże, nikomu nie życzę takiej niespodzianki.
Trzymajcie się cieplutko. Monalisa i topa macie piękne dzieciaczki... jak to brzmi.. monalisa Twój syn nie jest ode mnie wiele młodszy! haha!
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla wszystkich Bartoszów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 11:53
Galanea, papillon, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ja nie zostałam oblana
my od rana nie wychodzimy z łóżka. Mamy dziś leniwy dzień. Nie odbieraliśmy telefonów ani dzwoniącego domofonu. No ale koniec tego dobrego. Musimy jeszcze poustawiać meble w pokoju. Trochę wysiłku, a potem będziemy dalej leniuchować
Limerikowo, Galanea, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja sie witam juz z Warszawy
nie ma to jak w swoim domku,chociaz przyznam ze naprawde swieta byly super,kazdy juz czeka Franka jak zbawienia doslownie, przy stole temat nr 1;-) tesciaki powiedzieli ze jak sie dowiedza ze rodze to od razu wsiadaja w auto i przyjezdzaja
jakis czas temu mowilam ze chce dopiero pozniej odwiedziny-jak dojde do siebie, ale jak widze jak oni sie bardzo mocno ciesza na pierwszego wnuka,to nie chce odbierac im tej przyjemnosci
po drodze zabiora mojego tate i wszyscy przyjada
A co do samopoczucia to w nocy opuchlizna zeszla tylko z nog, z reszta tylko a chwile bo po godzinie znow wrocila ;-/ czuje sie jak ludzii Michelin, ale coz-chyba tak juz bedzie do konca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 16:53
Limerikowo, evas, weronikabp, Galanea, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
ja juz po spacerku Poz starowka i po obiedzie
a myslalam, ze juz sie nie wybiore zmezem i tesciami, jakis bol mocny mnie zaatakowal po sniadaniu bezposrednio takie b mocne klucie jakby jajniki w srodku az mnie w pol zgielo, wiec powoltku do lozka i odpuscilo na szczescie, a po 10min Mala zaczela sie ruszac wiec uspokoilam sie
przyszla tesciowa skontrolowac sytuacje poopowiadala mi troche i bol minal ;--)))
nie wiem co to bylo? hmmm potem wzielam aspargin 2x standardowo rano i nospe max na wszelki wypadek
pogoda przepiekna wiec skorzystlismy jak najbardziej
a koziolki potrykaly sie jak co dzien w poludnie i mialy pol oraz zagraniczna widownie :--)))
NataliaK, weronikabp, vikus001, Galanea, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Witam Brzuchatki
U nas dziś leniwy dzień. O 11-tej byliśmy na spacerku w parku, potem drzemka, a teraz siedzimy i relaksujemy się przy muzyce. Dzieciaki biegają po podwórku, więc nikt nam nie przeszkadza.
Opuchlizna troszkę odpuściła, ale za to od wczoraj dokucza mi straszna zgaga, choć bardzo mało jem. Ech uroki końcówki ciąży. W poprzednich albo tego nie miałam, albo całkiem już zapomniałam
Ovu mi pokazuje że zaczął się 8 miesiąc. Jeszcze 2 miesiące i Bartoszek będzie z namiweronikabp, NataliaK, Limerikowo, maggda, Galanea, monalisa, alexast lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki my wlasnie wrocilismy do domku po dwoch dniach spedzonych troche u rodzicow, troche u tesciow i powiem Wam, ze wszedzie dobrze, ale w domku najlepiej...teraz sie polozylam i odpiczywam robiac nic, dawno nie bylam tak najedzona, ciekawe ile mi kiligramow przybedzie
Jutro wieczorkiem USG, zobaczymy jak ma sie malutkaevas, Limerikowo, Galanea, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ooo a ja jestem cała w bolesciach. Nie wiem czy to z przejedzenia czy z innych powodów ale od wczorajszej nocy mam dość silne bóle w dnie miednicy chyba związane z ruchami malca. Nie wiem o co mi zachacza ale bardzo to boli az wydaje z siebie krzyki i jęki. Teraz troszkę jakby znowu inaczej się położył ale tak się napina że aż stekam. Nie wiem czy to kwestia mojego nadmiernie wypełnionego żołądka i flakow czy co w każdym razie dość bolesna sprawa.a żeby było ciekawiej nad ranem doznała mega skurczu łydki aż w konsekwencji ból czuje caly dzień. .. także już przed porodem doswiadczam atrakcji
Jeśli chodzi o święta to wspaniałe jak zawsze, ale u mnie jest bardzo rodzinnie więc nawet jakbym chciała ponarzekac to nie mam na couwielbiam spotkania rodzinne pozwalaja mi się oderwać od rzeczywistości
Chociaż prawdę mówiąc moja rzeczywistość gdyby nie moje schizy jest i tak fajnamonalisa, Agusia2312, AISAK lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, mi już wychodzi zmęczenie po Świętach. Niby dużo nie jadłam, a czuję się przejedzona i jakaś senna. Ale bardzo miło spędziłam czas i rodzinnie. Jutro rano czekają mnie badania krwi, a w piątek wizyta u gin.
Mucha, powodzenia jutro na usg
Aha, dopiero zauważyłam, że już 8 miesiąc ciąży mi leciNie do wiary...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 22:58
evas, alexast, Mucha, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
50 dni do porodu aaaa chyba wpadam w panike:)
Dzisiaj robię pranie rzeczy dla Córeczki -ładna pogoda, ma być ciepło.
nie moge doczekać się prasowania i skladania-chociaż nigdy tego nie lubilam:)
Do tego ma dziś przyjść paczka z apteki:)
przyjemny dzień się zapowiada, wam równie miłego zycze:)
Chyba bobasek rośnie , bo z 61kg wyjściowych zrobiło mi się juz 67:) to wszystko ta opuchlizna-a najwieksza na brzuchu:) w poniedziałek wizyta. A ja 3-mam && za wizytujace w tym tygodniu.
PS. Snilo mi się w sobotę ze ukradli nam samochód, w niedziele przy śniadaniu opowiedziałam sen, a babcia mowi, ze rower jej ukradli. Kolejny sen proroczy. Ale dobrze ze to rower a nie auto.
monalisa, evas, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość
-
Witam słonecznie.
Za chwilkę idę na badania, a jutro mam wizytę. Oj chyba mi się oberwie od mojej pani doktor, bo miałam być tydzień temu, ale mi czasu nie wystarczyło przed świętami. No ale nic poważnego się nie dzieje, jedynie opuchnięte stopy i mega zgagaczekajajaca, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa również witam mamuśku w poświątecznym nastroju
Dziś pranie, sprzątanie itd. a w czwartek kolejny wyjazd na północ Polski 550 km na chrzest. A kolejny weekend już majówka, więc prawdopodobnie będę odpoczywać w otoczeniu pięknych Tatr
W piątek oglądałam wózek, który dostaliśmy od znajomych. Bardzo dobry stan, więc ogromnie się cieszę. Nie mieliśmy już miejsca w aucie, więc będziemy musieli zabrać przy okazji tego wyjazdu. W tym tygodniu także odbieram łóżeczko i komodę dla młodej. Dostałam też karton ubranek od siostryW końcu coś się ruszyło z przygotowaniami, bo do tej pory nic a nic nie miałam
Mi belly wskazuje 45 dni do porodu. Im bliżej, tym więcej o tym myślę i zaczynam się bać.
U nas dziś śliczna pogoda, muszę ogarnąć mieszkanko bo szykują nam się goście, którzy jeszcze nie byli u nas w nowym mieszkanku, więc trzeba prezencję zrobić
Miłego dnia mamuśki. Wszystkim życzę wspaniałego samopoczucia i mało dolegliwości. Mnie na szczęście one omijają, nawet bardzo dobrze zniosłam 5 h podróż z dwoma krótkimi przerwami na siku
Mucha, weronikabp, Galanea, Agusia2312, evas, monalisa, Nalka lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane po świętach
Ja tradycyjnie spędziłam je rodzinnie. Wczoraj odwiedziła nas rodzina ze strony mojej mamy i dowiedzieli się, że jestem w ciąży - brzuszka ukryć się nie da
Dzisiaj po 15 mam wizytę, więc czekam z niecierpliwością na kolejne spotkanie z moją brzuszkową akrobatką
W wlkp piękne słoneczko, więc aż żyć się chce
Miłego dnia kobitki!!!weronikabp, Mucha, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas, monalisa, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry w ten piękny poranek, ja już po badaniach, jutro wizyta. Gratuluję wszystkim które dołączyły do grona 8 - miesięczniczek
)
My mieliśmy bardzo fajne święta poza małym epizodem, miałam wrażenie, że małej dużo szybciej bije serduszko więc pojechaliśmy to sprawdzić i okazało się, że wróciła główką w dół (i niech już tak zostaniechoć lekarz mówi, że jeszcze wiele razy moze sie przekręcić
generalnie trafiłam na fajnego lekarza na Żelaznej, uspokoił mnie kazał się cieszyć zdrową, ładnie rozwijającą się ciążą, powiedział, że mała potrzebuje mojego uśmiechu najbardziej ze wszystkiego
Uprałam wszystkie pieluchy i kocyki i ręczniki malej, teraz zaczynam walczyć z ciuszkami, do piątku chcę wszystko poprać.
Paulina, Evas i Mucha - kciuki za dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 09:34
Bea_tina, vikus001, Mucha, Paulina1986, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas, monalisa, Nalka lubią tę wiadomość
-
Witajcie
U mnie też 8 miesiącDziś kupię wszystko do torby do szpitala i w tym tyg zacznę prać ubranka dla małego
i pakować w torby próżniowe bo u mnie ciąg dalszy remontu ehhh - może jeszcze tak miesiąc i wszystko będzie porobione
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 09:59
Mucha, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
Witam Was mam nadzieje ze każdej milo i radośnie upłynęły święta
Ja dzisiaj byłam na badaniach i doświadczyłam totalnej wyjeb ki na osobę ciężarną no ale cóż nie którzy nie dorośli psychicznieJutro mam wizytę i może dostane skierowanie na usg aby podejrzeć tego małego szkraba co mnie okopuje w prawy bok
Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Witam w poświąteczny poranek
U nas także dzień wielkiego prania Stasiowych ubranek, ładna pogoda, to mam nadzieję, że wszystko szybciutko poschnie na dworze.
Weronika, dobrze, że Polunia się odwróciła, ja wizyte mam za tydzień i też jestem ciekawa czy Staszek ułożył się jak powinien.
Wizytującym, życzę powodzenia...
A u mnie pokazuje 41 dni do wielkiego finału... ach, dni mi uciekają przez palceweronikabp, NataliaK, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Ja dopiero wszystko ostatecznie przygotuje po majówce bo na majówkę startuje u mnie remont... trochę późno, ale trudno mam nadzieję że uda mi uporać ze wszystkim w tym z ponownym praniem i prasowaniem najmniejszych rzeczy dla Frnka. 12 maja mam już ciążę donoszoną i do tego czasu chce mieć już wszystko gotowe, w końcu czas najwyższy
Mi tak jak Magdzie, do terminu zostało 41 dni, khm
Powodzenia wizytującym dziś dziewczynom
Wiecie co tak na marginesie jeszcze, jestem już zmęczona ciążą, na prawdę zmęczona, chce już mieć to za sobą, jakkolwiek to właśnie teraz zabrzmiało chce już czuć się inaczej,wyglądać inaczej i myśleć inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 10:57
Mucha, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość