X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie musiało być dużo śmiechu :D

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Opryskałam całą rodzinę, a jak. :) Zastrzegłam, że mnie nie można, bo ciężarna jestem. Babcia z dziadkiem naszukali się swojej czekolady, a była na wierzchu - potem się kłócili, kto ją pierwszy dostrzegł. Mają po 80 i 85 lat, bardzo się cieszę, że noszą wciąż w sobie magię świąt.

Święta w miarę mi się udały. Piszę w miarę, ponieważ miałam tak bardzo nieprzyjemną sytuację, że cały czas jak o tym pomyślę (a to wraca niestety) to cała się trzęsę z emocji. Niestety tych negatywnych. :( Mój Boże, nikomu nie życzę takiej niespodzianki.

Trzymajcie się cieplutko. Monalisa i topa macie piękne dzieciaczki... jak to brzmi.. monalisa Twój syn nie jest ode mnie wiele młodszy! haha!

Wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla wszystkich Bartoszów. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 11:53

Galanea, papillon, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zostałam oblana :) my od rana nie wychodzimy z łóżka. Mamy dziś leniwy dzień. Nie odbieraliśmy telefonów ani dzwoniącego domofonu. No ale koniec tego dobrego. Musimy jeszcze poustawiać meble w pokoju. Trochę wysiłku, a potem będziemy dalej leniuchować :)

Limerikowo, Galanea, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam juz z Warszawy :) nie ma to jak w swoim domku,chociaz przyznam ze naprawde swieta byly super,kazdy juz czeka Franka jak zbawienia doslownie, przy stole temat nr 1;-) tesciaki powiedzieli ze jak sie dowiedza ze rodze to od razu wsiadaja w auto i przyjezdzaja ;-) jakis czas temu mowilam ze chce dopiero pozniej odwiedziny-jak dojde do siebie, ale jak widze jak oni sie bardzo mocno ciesza na pierwszego wnuka,to nie chce odbierac im tej przyjemnosci ;-) po drodze zabiora mojego tate i wszyscy przyjada :D
    A co do samopoczucia to w nocy opuchlizna zeszla tylko z nog, z reszta tylko a chwile bo po godzinie znow wrocila ;-/ czuje sie jak ludzii Michelin, ale coz-chyba tak juz bedzie do konca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 16:53

Limerikowo, evas, weronikabp, Galanea, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po spacerku Poz starowka i po obiedzie
    a myslalam, ze juz sie nie wybiore zmezem i tesciami, jakis bol mocny mnie zaatakowal po sniadaniu bezposrednio takie b mocne klucie jakby jajniki w srodku az mnie w pol zgielo, wiec powoltku do lozka i odpuscilo na szczescie, a po 10min Mala zaczela sie ruszac wiec uspokoilam sie
    przyszla tesciowa skontrolowac sytuacje poopowiadala mi troche i bol minal ;--)))
    nie wiem co to bylo? hmmm potem wzielam aspargin 2x standardowo rano i nospe max na wszelki wypadek
    pogoda przepiekna wiec skorzystlismy jak najbardziej
    a koziolki potrykaly sie jak co dzien w poludnie i mialy pol oraz zagraniczna widownie :--)))
    33p7d6f.jpg

NataliaK, weronikabp, vikus001, Galanea, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Brzuchatki ;)

U nas dziś leniwy dzień. O 11-tej byliśmy na spacerku w parku, potem drzemka, a teraz siedzimy i relaksujemy się przy muzyce. Dzieciaki biegają po podwórku, więc nikt nam nie przeszkadza.
    Opuchlizna troszkę odpuściła, ale za to od wczoraj dokucza mi straszna zgaga, choć bardzo mało jem. Ech uroki końcówki ciąży. W poprzednich albo tego nie miałam, albo całkiem już zapomniałam :P

Ovu mi pokazuje że zaczął się 8 miesiąc. Jeszcze 2 miesiące i Bartoszek będzie z nami :D

weronikabp, NataliaK, Limerikowo, maggda, Galanea, monalisa, alexast lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki my wlasnie wrocilismy do domku po dwoch dniach spedzonych troche u rodzicow, troche u tesciow i powiem Wam, ze wszedzie dobrze, ale w domku najlepiej...teraz sie polozylam i odpiczywam robiac nic, dawno nie bylam tak najedzona, ciekawe ile mi kiligramow przybedzie :)
    Jutro wieczorkiem USG, zobaczymy jak ma sie malutka ;)

evas, Limerikowo, Galanea, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja jestem cała w bolesciach. Nie wiem czy to z przejedzenia czy z innych powodów ale od wczorajszej nocy mam dość silne bóle w dnie miednicy chyba związane z ruchami malca. Nie wiem o co mi zachacza ale bardzo to boli az wydaje z siebie krzyki i jęki. Teraz troszkę jakby znowu inaczej się położył ale tak się napina że aż stekam. Nie wiem czy to kwestia mojego nadmiernie wypełnionego żołądka i flakow czy co w każdym razie dość bolesna sprawa.a żeby było ciekawiej nad ranem doznała mega skurczu łydki aż w konsekwencji ból czuje caly dzień. .. także już przed porodem doswiadczam atrakcji :)
    Jeśli chodzi o święta to wspaniałe jak zawsze, ale u mnie jest bardzo rodzinnie więc nawet jakbym chciała ponarzekac to nie mam na co ;) uwielbiam spotkania rodzinne pozwalaja mi się oderwać od rzeczywistości :)
    Chociaż prawdę mówiąc moja rzeczywistość gdyby nie moje schizy jest i tak fajna :)

monalisa, Agusia2312, AISAK lubią tę wiadomość

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mi już wychodzi zmęczenie po Świętach. Niby dużo nie jadłam, a czuję się przejedzona i jakaś senna. Ale bardzo miło spędziłam czas i rodzinnie. Jutro rano czekają mnie badania krwi, a w piątek wizyta u gin.
    Mucha, powodzenia jutro na usg :)

Aha, dopiero zauważyłam, że już 8 miesiąc ciąży mi leci :) Nie do wiary...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2014, 22:58

evas, alexast, Mucha, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEz dopiero zauwazylam, ze na belly mam 8 miesiac :) hura!

evas, alexast, weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 dni do porodu aaaa chyba wpadam w panike:)
    Dzisiaj robię pranie rzeczy dla Córeczki -ładna pogoda, ma być ciepło.
    nie moge doczekać się prasowania i skladania-chociaż nigdy tego nie lubilam:)
    Do tego ma dziś przyjść paczka z apteki:):)

przyjemny dzień się zapowiada, wam równie miłego zycze:)

Chyba bobasek rośnie , bo z 61kg wyjściowych zrobiło mi się juz 67:) to wszystko ta opuchlizna-a najwieksza na brzuchu:) w poniedziałek wizyta. A ja 3-mam && za wizytujace w tym tygodniu.

PS. Snilo mi się w sobotę ze ukradli nam samochód, w niedziele przy śniadaniu opowiedziałam sen, a babcia mowi, ze rower jej ukradli. Kolejny sen proroczy. Ale dobrze ze to rower a nie auto.

monalisa, evas, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Asiak masz prorocze sny tylko trzeba je umieć zinterpretować hihihi moje sny sa tak dramatyczne ze często sie budzę zlana potem albo zaplakana

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam słonecznie.

Za chwilkę idę na badania, a jutro mam wizytę. Oj chyba mi się oberwie od mojej pani doktor, bo miałam być tydzień temu, ale mi czasu nie wystarczyło przed świętami. No ale nic poważnego się nie dzieje, jedynie opuchnięte stopy i mega zgaga :(

czekajajaca, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam mamuśku w poświątecznym nastroju :)

Dziś pranie, sprzątanie itd. a w czwartek kolejny wyjazd na północ Polski 550 km na chrzest. A kolejny weekend już majówka, więc prawdopodobnie będę odpoczywać w otoczeniu pięknych Tatr :)

W piątek oglądałam wózek, który dostaliśmy od znajomych. Bardzo dobry stan, więc ogromnie się cieszę. Nie mieliśmy już miejsca w aucie, więc będziemy musieli zabrać przy okazji tego wyjazdu. W tym tygodniu także odbieram łóżeczko i komodę dla młodej. Dostałam też karton ubranek od siostry :) W końcu coś się ruszyło z przygotowaniami, bo do tej pory nic a nic nie miałam :)

Mi belly wskazuje 45 dni do porodu. Im bliżej, tym więcej o tym myślę i zaczynam się bać.

U nas dziś śliczna pogoda, muszę ogarnąć mieszkanko bo szykują nam się goście, którzy jeszcze nie byli u nas w nowym mieszkanku, więc trzeba prezencję zrobić :)

Miłego dnia mamuśki. Wszystkim życzę wspaniałego samopoczucia i mało dolegliwości. Mnie na szczęście one omijają, nawet bardzo dobrze zniosłam 5 h podróż z dwoma krótkimi przerwami na siku :)

Mucha, weronikabp, Galanea, Agusia2312, evas, monalisa, Nalka lubią tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane po świętach :)
    Ja tradycyjnie spędziłam je rodzinnie. Wczoraj odwiedziła nas rodzina ze strony mojej mamy i dowiedzieli się, że jestem w ciąży - brzuszka ukryć się nie da :)
    Dzisiaj po 15 mam wizytę, więc czekam z niecierpliwością na kolejne spotkanie z moją brzuszkową akrobatką :)
    W wlkp piękne słoneczko, więc aż żyć się chce :)
    Miłego dnia kobitki!!!

weronikabp, Mucha, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas, monalisa, Nalka lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny poranek, ja już po badaniach, jutro wizyta. Gratuluję wszystkim które dołączyły do grona 8 - miesięczniczek :))

My mieliśmy bardzo fajne święta poza małym epizodem, miałam wrażenie, że małej dużo szybciej bije serduszko więc pojechaliśmy to sprawdzić i okazało się, że wróciła główką w dół (i niech już tak zostanie :) choć lekarz mówi, że jeszcze wiele razy moze sie przekręcić :) generalnie trafiłam na fajnego lekarza na Żelaznej, uspokoił mnie kazał się cieszyć zdrową, ładnie rozwijającą się ciążą, powiedział, że mała potrzebuje mojego uśmiechu najbardziej ze wszystkiego :)

Uprałam wszystkie pieluchy i kocyki i ręczniki malej, teraz zaczynam walczyć z ciuszkami, do piątku chcę wszystko poprać. :)

Paulina, Evas i Mucha - kciuki za dziś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 09:34

Bea_tina, vikus001, Mucha, Paulina1986, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas, monalisa, Nalka lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    U mnie też 8 miesiąc :-) Dziś kupię wszystko do torby do szpitala i w tym tyg zacznę prać ubranka dla małego :-) i pakować w torby próżniowe bo u mnie ciąg dalszy remontu ehhh - może jeszcze tak miesiąc i wszystko będzie porobione :-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 09:59

Mucha, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mam nadzieje ze każdej milo i radośnie upłynęły święta :)

Ja dzisiaj byłam na badaniach i doświadczyłam totalnej wyjeb ki na osobę ciężarną no ale cóż nie którzy nie dorośli psychicznie :) Jutro mam wizytę i może dostane skierowanie na usg aby podejrzeć tego małego szkraba co mnie okopuje w prawy bok <3

Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poświąteczny poranek :) U nas także dzień wielkiego prania Stasiowych ubranek, ładna pogoda, to mam nadzieję, że wszystko szybciutko poschnie na dworze.

Weronika, dobrze, że Polunia się odwróciła, ja wizyte mam za tydzień i też jestem ciekawa czy Staszek ułożył się jak powinien.

Wizytującym, życzę powodzenia...

A u mnie pokazuje 41 dni do wielkiego finału... ach, dni mi uciekają przez palce :/

weronikabp, NataliaK, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja dopiero wszystko ostatecznie przygotuje po majówce bo na majówkę startuje u mnie remont... trochę późno, ale trudno mam nadzieję że uda mi uporać ze wszystkim w tym z ponownym praniem i prasowaniem najmniejszych rzeczy dla Frnka. 12 maja mam już ciążę donoszoną i do tego czasu chce mieć już wszystko gotowe, w końcu czas najwyższy :P
    Mi tak jak Magdzie, do terminu zostało 41 dni, khm ;-)
    Powodzenia wizytującym dziś dziewczynom :)

Wiecie co tak na marginesie jeszcze, jestem już zmęczona ciążą, na prawdę zmęczona, chce już mieć to za sobą, jakkolwiek to właśnie teraz zabrzmiało chce już czuć się inaczej,wyglądać inaczej i myśleć inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 10:57

Mucha, Galanea, czekajajaca, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ