MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się poświętnie!
RÓŻA niestety co do kondycji to zazdroszczę, że możesz tak spacerować ja niestety prawie całą ciąże muszę leżeć i niestety jestem tą jęczącą ciężarną. Tyle, że jęczę sobie pod nosem. Komunikacją miejską nie jeżdżę bo nie mam gdzie. Chwila ruchu nie najlepiej działa na mój kręgosłup. Chodzić też nie bardzo umiem bo robię to rzadko i śmieje się z siebie że wyglądam jak pingwinek
A się wygadałam. Miłego dnia życzęGalanea, Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość
-
Witam was dziewczyny po Świętach:)
Monalisa nie wiedziałam że masz już takie duze dzieci:) Będa ci pomagac przy maleństwie:) Super
U nas dziś duszno na dworze;/ Może jakas burza przyjdzie albo popada..
Powodzenia na wizytach:) Co ile teraz macie wizyty??Galanea, weronikabp, evas, monalisa lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyczekajajaca wrote:A ja właśnie dostałam pismo z ZUS. Sama sobie wykrakałam
ZUS rozpoczął postępowanie administracyjne w związku z roszczeniem o wypłatę zasiłku chorobowego. Będą ustalać podstawę wymiaru składek oraz prawidłowości podlegania przeze mnie ubezpieczeniom społecznym z tytułu zatrudnienia w drugiej firmie, w której jestem zatrudniona na 1/2 etatu, ale pracowałam niecałe 2 miesiące i poszłam na L4. Mam nadzieję, że szybko się wszystko wyjaśni i odblokują mi wypłatę środków. Mieli mi wypłacić teraz pierwszą transzę, ale będą sprawdzać, więc pewnie się przedłuży o kilka tygodni.
Ehhh to są ścierwojadkinie martw się, jeśli masz czyściutke sumienie to posprawdzają i dadzą Ci święty spokój. Niestety czas pracy jaki miałaś zanim poszłaś na zwolnienie rzeczywiście mógł wzbudzić u nich podejrzenie wyłudzania, w końcu na prawdę sporo ludzi bawi się w różnego rodzaju przekręty, tylko szkoda że takim zawsze się udaje, a biednemu zawsze wiatr w oczy.
Weronika, to naprawdę bydłowóz i doskonałe określenie tego co się dzieje, wierz mi
RÓŻA!!!! a nie pomyślałaś może że ''babki bez kondycji co ledwie chodziły'' to może kobietki które całą ciążę musiały np. przeleżeć ze względu na ryzyko utrtaty ciąży?
Albo np. takie, którym ciąża dała tak w kość że organizm się zbuntował? Nie mierz ludzi swoją miarą, to że Ty jesteś pełna wigoru, nie znaczy że tamte kobiety też tak nie chciały, może one po prostu z jakiejś przyczyny nie mogły.Galanea, balonik, czekajajaca, alexast, weronikabp, Limerikowo, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość
-
Ech przecież wiadomo że nie chodzi mi o poważne przypadki w zagrożonych ciazach tylko o takie co mówiły ze cala ciąża ok a dopiero pod koniec szpital bo np. Choleostaza czy rozwierajaca się szyjka w 36 tc. Nie chodzi mi tu o kobiety z powaznymi schorzeniami od początku ciąży
ale generalnie większość kobiet w zdrowych ciazach zalega na łóżku w tym okresie. Tracą kondycję, sporo tyja a na koniec to już w ogóle brak im siły. W takim stanie to aż strach podejść do porodu sn. Mój mąż stwierdził że od dziś biega (w zeszlym roku biegalismy od marca) wiec on bedzie leciał przodem a ja za nim szybkim krokiem, potem będzie zawracal do mnie i od początku to samo, taki trening
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK ode mnie nic na razie nie chcą, tylko informacja, że będą sprawdzać pracodawcę. Dzwoniłam do firmy, to dziewczyny z kadr jeszcze pisma nie dostały.
ZUS napisał tylko, że mogę jeśli chcę wypowiedzieć się w tej sprawie, ale po co?
Przecież wszystko jest jak się należy. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.
Dziewczynom, które dziś mają wizyty powodzenia życzę
Wszystkim mamuśkom natomiast mało dolegliwości i dużo uśmiechuGalanea, Mucha, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
Mucha nie przez kręgosłup. On teraz mi tak wariuje przez ciężarek z przodu:) A leże bo przez prawie cały I trymestr plamiłam i musiałam leżeć a potem chwilka spokoju i bardzo szybko skurcze zaczęłam mieć i tak cały czas więc dalej leżę.Ale czasem pozwalam sobie na spacerek krótki jak jest lepiej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zabralam sie za pranie ciuszkow bo zostalo mi prawdopodobnie niewiele czasu a zrobic to trzeba. Jestem ostatnuo okropnie zmeczona i spuchnieta, nawet rano po wstaniu z lozka czuje sie jakby przejechal mnie czolg. Dodatkowo opuscil mi sie juz brzuch- na tyle ze inni to zauwazyli.
Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekajajaca wrote:NataliaK ode mnie nic na razie nie chcą, tylko informacja, że będą sprawdzać pracodawcę. Dzwoniłam do firmy, to dziewczyny z kadr jeszcze pisma nie dostały.
ZUS napisał tylko, że mogę jeśli chcę wypowiedzieć się w tej sprawie, ale po co?
Przecież wszystko jest jak się należy. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.
Dziewczynom, które dziś mają wizyty powodzenia życzę
Wszystkim mamuśkom natomiast mało dolegliwości i dużo uśmiechu
Nie no wiadomo że od Ciebie nie, ale bedziesz miała i tak stres jak to się potoczy- w tym kontekście.
Róża,to ile Ty przytyłaś do tej pory? ile kg kwalifikujesz do ''strachu podchodzenia do rodzenia sn'' ?
ja mam wizytę 29 kwietnia, to będzie 36 tydzień, pewnie od tego momentu lekarz będzie mnie częściej widywałNalka lubi tę wiadomość