X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja już w mężowe koszulki się nie mieszczę :( wybrałam największe do spania i już zaczyna mi być w nich ciasno. A może za drobnego faceta wybrałam na ojca mojego dziecka? :P może gdyby miał 190 wzrostu i 100 wagi to bym się mieściła :P
    Jest chudy i glupiutki ;-) jak go spotkam to ja mu strzele focha za to jak sie zachowuje! Obraził sie ze garnek w zlewie nie umyty? No sorryy... A Bozia raczek mu nie dała? Nie no wkurzył mnie ;-)

Paula222, Nalka, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja mam takie bóle ale jeszcze dość rzadko, np dziś raz miałam taki ból jak na @ przez jakieś 5 min

Galanea a czym smarujesz?

Natalia ja sobie tłumaczę tak, że jak by człowiek się nie smarował miał by więcej rozstępów , także smarować warto :)

Bo ja właśnie też się smaruję, 2 x dziennie. Mam mini pod biustem i na lewym udzie ale takie maluteńkie. Pewnie jakbym nie smarowała było by więcej ;)

Galanea dziękuję za troskę :* Dobrze się czuję, co do objawów strasznie boli mnie dziś krocze i latam siusiu co 1,5 godz dosłownie. No i brzuch twardy co rusz. Gorzej z psychiką..

Limerikowo, weronikabp, Nalka, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Zmierzylam się - 110 w brzusiu :-) no niezła piłka co? :-)
    Mam tyle samo :)

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miewam bóle miesiączkowe. Nad ranem zazwyczaj. Na szczęście przechodzą.

Kurde no.. a ja sobie olewam. Jeny jak ja bym chciała być mniej roztrzepana i leniwa. Smaruję brzuchol ale czasami mi się zapomina. Nawet Bartek zaczął mnie pilnować.

Z ciuchami problemów nie mam, bo zazwyczaj noszę luźne. A piżamy to najlepiej XL lubię, aż się w nich topię. Nie lubię jak mnie coś w nocy uciska. :D

weronikabp, Galanea, Paula222, sunset lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jestem w szpitalu na Kopernika mam dobra opiekę jutro mam nadzieje wszystkiego sie dowiedzieć. Dziś miałam robione 3 razy ktg bo pojawiło mi sie na wkładce i majtkach za dużo płynu boje sie żeby to nie były sączący wody płodowe i bedą mi to sprawdzać jakimiś paskami. Jutro poproszę o usg i badanie ginekologiczne niech sprawdza. Co do skurczy ustały i jest OK. Teraz każdy tydzień jest ważny wiec leżę. Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Mój lekarz prowadzący miał czuja ze będzie coś wcześniej. Córka urodzona w 36 tyg a Borys już sie pcha ale ja zaciskam nogi i nie pozwolę mu wyjść.

evas, Paula222, monaaa, weronikabp, sunset, Nalka, Judi2014, Limerikowo, excella, NataliaK, Agusia2312, vikus001 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Jest chudy i glupiutki ;-) jak go spotkam to ja mu strzele focha za to jak sie zachowuje! Obraził sie ze garnek w zlewie nie umyty? No sorryy... A Bozia raczek mu nie dała? Nie no wkurzył mnie ;-)
    Dziś po kolacji nawet przyszedł do mnie pogadać, ale ja nadal oficjalny ton zachowuję, nie dam mu się tak łatwo. Ma przyjść i przeprosić, a nie udawać że nic się nie stało :P

Jutro jedziemy do Warszawy, ja mam wizytę u endokrynologa, a on tez ma coś do załatwienia. Ciekawe jak nam droga minie :P

NataliaK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja trochę zmieniam kosmetyki, nie trzymam się jednego i położna również radziła mi zmieniać. W tej chwili smaruję na zmianę: krem Sexy Mama Bielendy, Baby Dream oliwka z Rossmana i Bio Oil mam, ale jego to naprawdę sporadycznie używam.

Jeśli chodzi o te Twoje twardnienia, to widać, że już organizm szykuje się do porodu :)

Topa, dobrze, że trzymacie się tam i jesteś pod opieką. Będzie dobrze, moją znajomą ze szpitala przetrzymali chyba ze 3 tygodnie z odchodzącymi już wodami, skurczami i rozwarciem, więc tym bardziej Ciebie podtrzymają. Informuj nas na bieżąco. Buziaki dla Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 22:13

Paula222, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa zaciskaj mocno nogi, niech mały jeszcze troszkę posiedzi. Teraz każdy dzień jest ważny.

Cały czas o Was myślę i wierzę, że mały grzecznie poczeka. Przecież mamy ten sam termin, nie możesz aż tak mnie wyprzedzić ;)

Paula222, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ajj no niech się szykuje bo tęsknie za Frankiem :) Mąż sobie żartował wychodząc z domu do pracy : ,,Franek, czekam aż zechcesz wyjść - pamiętaj zrób to dziś po północy '' hehe ;)

Topa oj jak dobrze że się trzymasz, dzieciątko najważniejsze ...

Galanea, evas, weronikabp, Nalka, sunset lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa trzymamy kciuki za Ciebie i Boryska! Niech jeszcze posiedzi w brzuszku. Miejmy nadzieję, że to jednak nie wody.

evas wrote:
    Dziś po kolacji nawet przyszedł do mnie pogadać, ale ja nadal oficjalny ton zachowuję, nie dam mu się tak łatwo. Ma przyjść i przeprosić, a nie udawać że nic się nie stało :P

Jutro jedziemy do Warszawy, ja mam wizytę u endokrynologa, a on tez ma coś do załatwienia. Ciekawe jak nam droga minie :P
    Tak jest! Bardzo dobrze. Robię tak samo. A raczej robiłam. W tej chwili wpadam w niekontrolowany ryk. Jestem wtedy wściekła na siebie. :D

evas lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Tak jest! Bardzo dobrze. Robię tak samo. A raczej robiłam. W tej chwili wpadam w niekontrolowany ryk. Jestem wtedy wściekła na siebie. :D
    Moje łzy działają na mojego jak płachta na byka. Jak nachodzi mnie płacz (a zdarza się to bardzo rzadko) to zamykam się w sypialni.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa dawaj znac co sie dzieje.

Natalia ja dzisiaj mam wrazenie jakby mala mnie wlasnie podrapywala w dole i po pecherzu...dziwne uczucie i jakies takie niepokojace i jeszcze teraz czkawki dostala biedak.

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się nie smaruję nic a nic, to mój M bardziej się balsamuje niż ja. w łazience stoją dwa balsamy na rozstępy a on tylko chodzi i mówi-coś tego nie ubywa :P

ja jeszcze się mieszczę nawet w koszulkę M do spania, nie wiem jakim cudem. w brzuszku już na pewno ponad 100.

miałam ostatnio takie twardnienia bezbolesne, jeden za drugim, po tym jak posprzątałam trochę mieszkanie..ogólnie to stracha mam ostatnio i jakoś tak boję się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 22:30

Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Moje łzy działają na mojego jak płachta na byka. Jak nachodzi mnie płacz (a zdarza się to bardzo rzadko) to zamykam się w sypialni.
    Ewus ja Ci powiedziałam co o tym mysle, masz sie wziąć za swoją asertywnosc i wychować go, bo go rozpuscilas ;-) "nawet chciał pogadać" ???! Łaskawy Pan???? O nieeee dopóki nie przeprosi szczerze, nie zrozumie ze zachował sie jak pala...t to niech spada. O!

Topa, no wlasnie niech Ci usg zrobią i sprawdza ilośc wód plodowych, to bardzo wazne, jesteśmy z Tobą :-)

Nalka, evas, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Właśnie mnie nie nachodził. Za dumna jestem żeby ktoś widział jak płaczę. A od 8 miesiąca mogłabym ryczeć o byle pierdnięcie. Jestem nieprzyzwyczajona i zaskoczona takim obrotem spraw.

Musicie liczyć ruchy? Bo ja wcale. Ona tak mi daje popalic, ze nie wiem co będzie jak urodzę. Mówię przed chwilą do niej:
    -Ała! Niżej uderzyć się nie da?
    - Matko Boska, nie prowokuj jej! - reakcja mojego męża. Był autentycznie przerażony. Będzie miała mój temperament - jak nic. :(

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Topa dawaj znac co sie dzieje.

Natalia ja dzisiaj mam wrazenie jakby mala mnie wlasnie podrapywala w dole i po pecherzu...dziwne uczucie i jakies takie niepokojace i jeszcze teraz czkawki dostala biedak.
    Mój tez własnie ma czkawkę, ale czytałam że dzieci nie odczuwają tego jako niedogodność. Nie męczą się z czkawka jak my.

Tez czasem mam wrażenie, że mi mały drapie, wypycha się przy samej szyjce. Nie jest to przyjemne, ale mam nadzieje, że do wyjścia się to moje dziecię jeszcze nie szykuje.

Mucha, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie a propos mężów
    właśnie naszła mnie jakaś nerwica bo kurde zmęczona, dziecko po mnie skacze, widzi, że się z nim próbuję jakoś rozprawić i mi nie pomoże... a jak już mnie cholera wzięła to podszedł mnie pomacać i już w ogóle mnie cholera wzięła bo ja wku....ona na maksa a ten podchodzi mnie macać. no i się rozdarłam bo już nerwy puściły a ten znowu z tekstem, że sobie z dzieckiem nie radzę i to nie jego wina... grrrrrrrrrrr a potem dołożył, że on też krzyczy w sensie Michaś bo ja krzyczę i to moja wina grrrrrrrrrr no i teraz sobie zobaczy jak nie będę parę dni się odzywać do niego bo już mnie cholera weźmie chyba jak tak dalej będzie. Człowiek cały dom na głowie ma i jeszcze wytykają mu błędy wychowawcze a kurde sam dupy nie ruszy, żeby pomóc skoro widzi, że już brakuje mi siły i cierpliwości

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam wlasnie taka nadzieje, bo jeszcze za wczesnie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Właśnie mnie nie nachodził. Za dumna jestem żeby ktoś widział jak płaczę. A od 8 miesiąca mogłabym ryczeć o byle pierdnięcie. Jestem nieprzyzwyczajona i zaskoczona takim obrotem spraw.

Musicie liczyć ruchy? Bo ja wcale. Ona tak mi daje popalic, ze nie wiem co będzie jak urodzę. Mówię przed chwilą do niej:
    -Ała! Niżej uderzyć się nie da?
    - Matko Boska, nie prowokuj jej! - reakcja mojego męża. Był autentycznie przerażony. Będzie miała mój temperament - jak nic. :(
    Ja też liczyc ruchów póki co nie muszę. Mały używa sobie na mnie w najlepsze. I powiem że przestaje to być przyjemne.

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kazała liczyć ruchy od tego poniedziałku co będzie od 9 godziny pierwszych 10 ruchów

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ