X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się chodzi z brzuszkiem, tylko ja to się zastanawiam czy po porodzie nie zostanie mi zwis w postaci rozciągniętej skóry :P Oby nie!!!

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika takie slowa to miod na moje serce :D jak slysze ze ktos ma tak jak ja to mi raźniej :D

Galanea tez sie nad tym zastanawiam wlasnie,cos czuje ze pod jakas mniejsza badz wieksza postaci bedzie przynajmniej na poczatku.

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Nalka-prośba! jeszcze raz przeczytam jak się użalasz nad swoim nędznym losem małego brzuszka to zobaczysz co się będzie działo"

Uśmiałam się do łez. "Nędzy los małego brzuszka". To się nadaje na tytuł jakiegoś eseju. :D Ale NataliaK no weź trochę empatii w sobie znajdź dla mnie! Chodzę w ciąży, której nie widać, ludzie burczą pod nosem, że im miejsca podprowadzam w tramwajach itp. A skoro w ciąży jest się tylko raz, dwa czy trzy razy w życiu to chciałabym tę ciążę jakoś.. uwidocznić. A! No i nie mogę powiedzieć, że :" MAM BRZUCH I NIE ZAWAHAM SIĘ GO UŻYĆ!"

Galanea jestem pewna, że skóra wróci do formy. Dla ubezpieczenia smaruj się codziennie.

Tusia ja tylko przypomnę, że to moje pierwsze maleństwo a nie trzecie.. ;> Pogadamy jak będę chodziła z trzecim w brzuchalu.;P Pewnie będę wtedy wyglądać jak walec a nie tak kobieco i dojrzale jak Ty.

Po raz kolejny dziękuję za miłe słowa kobietki.

Dzisiaj kupiłam koszule na allegro i pościel. :D Wczoraj zakupy w gemini. Nie wiem jak wy, ale ja wcale nie robię tego szybciej. Wręcz przeciwnie zajmuje mi to ze 2-3 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:00

weronikabp, Agusia2312, NataliaK, Galanea, Martynika, benitka, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika takie slowa to miod na moje serce :D jak slysze ze ktos ma tak jak ja to mi raźniej :D

Galanea tez sie nad tym zastanawiam wlasnie,cos czuje ze pod jakas mniejsza badz wieksza postaci bedzie przynajmniej na poczatku.
    Zmierzylam się - 110 w brzusiu :-) no niezła piłka co? :-)

Agusia2312, NataliaK, Galanea, evas, Judi2014 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wow, fajny brzusio :) moj byl dlugo maly a od 2 tygodni zaczal rosnac nawet nie wiem kiedy :)

Pokoik malej pomalowany, teraz tylko wynoszenie starego biurka i jakis glupotek i zaczynam wnoszenie mebelkow i przygotowywanie wszystkiego dla Naszego szkraba ;)

Agusia2312, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja nie zartowalam :D mi z kolei mowia "omaaaatkooo to juz rodzisz zaraz?taaaako brzuch!-tak,wlasnie zaczynam rodzic w tej chwili :D " nomm, takze tego, i jedno i drugie ma swoje dobre i zle strony,nie mniej jednak Ty na pewno zakladasz buty normalnie a ja mam z tym juz mega wielki problem. Schylic sie po cos?schylaniec boczny :D i to jeszcze z kilkoma podejsciami :D

Weronika-112 cm :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:10

weronikabp, Limerikowo, Nalka, evas, Judi2014, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny jeszcze pytanko, ktoś słyszał o sab simplex ? takich kroplach na kolkę? Mama mi przywiozła z Niemiec razem z tym pudrem na pępuszek. Evas dla Ciebie puder również jest :)
    Ja czytałam o nich bardzo dobre opinie. Moi znajomi teraz sobie załatwili i używają. Ich mały ma straszne kolki i tylko sab simplex pomaga. Są zachwyceni.
    Sama myślałam o kupnie, ale poczekam i zobaczę czy w ogóle będą mi potrzebne. Może mój mały nie będzie miał kolek...? ;-) A mam wielu znajomych w Niemczech to szybko mi podesla jak będzie trzeba :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych rozmiarach, że poszłam po miarkę :D A więc brzuch ma, ta dam: 95cm w najszerszym punkcie :P

Nalka, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Tak piszecie o tych rozmiarach, że poszłam po miarkę :D A więc brzuch ma, ta dam: 95cm w najszerszym punkcie :P
    Laska Nebeska :)

Galanea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja o tych kropelkach wiem tyle ile czytalam na roznych watkach na belly :) nic wiecej nie wiem, ale skoro tak zachwalaja to musza byc dobre :-P chociaz faktycznie warto zerknac na sklad,moze w Polscw jest cos takiego,nie wierze ze nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika ja o tych kropelkach wiem tyle ile czytalam na roznych watkach na belly :) nic wiecej nie wiem, ale skoro tak zachwalaja to musza byc dobre :-P chociaz faktycznie warto zerknac na sklad,moze w Polscw jest cos takiego,nie wierze ze nie :)
    wezmę na wizytę i pokaże mojej gin, niech się wypowie :)

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Laska Nebeska :)

Jesteś zbyt łaskawa dla mnie, ale dziękuję ;)
    Ja to się tylko cieszę, że mój K. wciąż ma więcej w pasie ode mnie :D

Weronika, jak coś się dowiesz odnośnie tego sab simplex u lekarza, to daj znać na forum, jeśli możesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:49

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Jesteś zbyt łaskawa dla mnie, ale dziękuję ;)
    Ja to się tylko cieszę, że mój K. wciąż ma więcej w pasie ode mnie :D

Weronika, jak coś się dowiesz odnośnie tego sab simplex u lekarza, to daj znać na forum, jeśli możesz :)
    Dam dam :-)

Galanea lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Fajnie się chodzi z brzuszkiem, tylko ja to się zastanawiam czy po porodzie nie zostanie mi zwis w postaci rozciągniętej skóry :P Oby nie!!!
    dokładnie to samo mi głowę zaprząta ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wg patrzę na Twój brzuszek to czuję się jak hipopotam :P

A jak tam smarujecie się dziewczyny?

Ja kolejna noc sama, już zaczyna mnie to męczyć i dołować :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny jeszcze pytanko, ktoś słyszał o sab simplex ? takich kroplach na kolkę? Mama mi przywiozła z Niemiec razem z tym pudrem na pępuszek. Evas dla Ciebie puder również jest :)
    A dziś własnie myślałam, czy o mnie pamiętałaś ;) Dzięki kochana ;)

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję 2-3 razy dziennie od początku ciąży. Ani jednego dnia nie pominęłam, mam nadzieję, że się opłaci.

Paula, jak się czujesz?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Ty ostatnio pisalas ze mialas taki bol miesiączkowy, mi sie ostatnio juz ze dwa razy takie krótko trwałe przydarzyly, czy Wy tez tak miewacie? Gdzieś czytałam ze to macica juz sie przygotowuje i juz mogą sie zdarzać takie krótkotrwałe bole.

monalisa lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nalka-prośba! jeszcze raz przeczytam jak się użalasz nad swoim nędznym losem małego brzuszka to zobaczysz co się będzie działo ;D brzuszek jest śliczny a Ty jesteś laska, w szpitalu dzień po będziesz wyglądała normalnie jak przed porodem :P także tego, oszczędź przynajmniej mi tego, bo ja tu zaczynam zakładać mężowe koszule i koszulki a ty mi tu marudzisz :D będziesz miała za chwilę ładną piłeczkę, ja za to mam piłkę lekarską już chyba... :D
    Ja już w mężowe koszulki się nie mieszczę :( wybrałam największe do spania i już zaczyna mi być w nich ciasno. A może za drobnego faceta wybrałam na ojca mojego dziecka? :P może gdyby miał 190 wzrostu i 100 wagi to bym się mieściła :P

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja sie smaruje,mimo ze pojawily sie rozstepy to wierze ze moze beda mniej widoczne?nie sa masakryczne,wiec moze polepszy to sprawe, a smaruje kilka razy dziennie,ani razu sie nie zdarzylo zebym to sobie olala.

Weronika, ja mam caly czas takie miesiaczkowe bole tzn kilka razy dziennie. I czasami mam takie glupie wrazenie jakby Franek drapal mnie paznokciem na dole doslownie w srodku,ciekawe co to znaczy :D

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ