X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się moim rosnącym brzuszkiem. <3

Oto my w 34 tygodniu:
    7ab4f6ae55b5beeemed.jpg

A to nasza droga ciążowa:

8135f8ec58075c3cmed.jpg

A jednak rośniemy, o! :)

Agusia2312, MonikaS, Paula222, Galanea, Limerikowo, Judi2014, excella, evas, weronikabp, Tusia84, maggda, AISAK, Mucha, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa teraz napewno cie tak szybko nie wypuszczą ze szpitala ale perzynajmniej jestes po dobrą opieką:) Trzymaj sie i odpoczywaj !! :)

Nalka ty chudzinko !;) Zgrabniutki masz brzuszek, bedziesz miała mniej do zrzucenia :)

Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktycznie malutki brzusio :) ale nie martw się - tak czasami bywa. mojego m siostra też taki zgrabniutki miała :) a córeczka zdrowiutka się urodziła :) taka Twoja uroda :) a teraz najwięcej urośnie w ostatnich tygodniach :)

Limerikowo, Nalka, Mucha lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Topa teraz napewno cie tak szybko nie wypuszczą ze szpitala ale perzynajmniej jestes po dobrą opieką:) Trzymaj sie i odpoczywaj !! :)

Nalka ty chudzinko !;) Zgrabniutki masz brzuszek, bedziesz miała mniej do zrzucenia :)
    tam nie będzie co zrzucać :) urodzi i od razu szczuplaczek zostanie :)

ja myślę co taka cisza dzisiaj na naszym orum a to przecież niedziela :)
    u nas deszcz pada... nic tylko spać i jeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 13:41

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka! Kopara mi opadła, jejjjj jaki mini :) Szczuplutka jesteś jak nic :)

Nalka lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, aż zdrętwiałam czytając Twoją wiadomość. Już byłam przerażona, że urodziłaś. Trzymaj się tam dzielnie, dobrze, że jesteś pod opieką.

AISAK - serdeczne życzenia z okazji rocznicy. Dużo szczęścia i miłości dla Was :)

Nalka - zazdroszczę takiego małego brzusia. Jesteś już na finiszu ciąży, a taka laska, że szok! Pewnie urodzisz i nie będzie śladu :)

Ja dzisiaj strasznie senna i ogólnie jakaś nie do życia. Całą noc padało, a ja się czuję jak zombie.

Miłego dnia dla Was i dobrego samopoczucia!

Limerikowo, Nalka, evas, AISAK lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no taka total cisza to tu nie jest ;--))
    jak porownam na forum wpisy (na ilosc i czas) to akurat nasza tworczosc w Czerwcowkach w porownaniu z innymi watkami to powiem ze jestesmy naprawde wyjatkowo "płodne" pisarsko, bez obrazy hi hi
    moze ciut leniwa niedz wiec od pon bedzie tu furczalo od wpisow, oby jak najlepszych!!
    Nalka gdzie to Twoje Baby sie chowa, taki brzucholek maly ze ho ho, az uwierzyc nie moge ze 34 tydz
    moj bebenek jest sporawy he he i dobrze
    2nhdttd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 14:47

Galanea, MonikaS, Nalka, evas, weronikabp, Tusia84, AISAK, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ale mi stracha napedzilas ja nie moge,az musialam siasc jak zaczelam czytac! Babo jedna jak jeszcze bedziesz sie tak forsowac przy tym remoncie to przejade sie w te Twoje okolice Krakowa i zobaczysz co bedzie ;-) a tak serio to uwazaj,to juz nie zarty,sama widzisz jak moglo sie to skonczyc.

Moj mezulek to kochany jest,ale wielu rzeczy sie boo,jak dotyka brzucha to bardzo delikatnie bo sie boi ze malego zaboli na przyklad :D a tak w ciagu tygodnia jak jestem sama w domu to staram sie robic wszystko, w koncu on pracuje ja na zwolnieniu wiec tez chcialabym mu jakos zmniejszyc wysilku jeszcze po pracy. Ale jak jestem zmeczona lub zle sie czuue to nie robie nic,wtedy on robi za mnie. Ale juz mielismy rozmowe ze po porodzie to sie zmieni..bo mimo ze zywiolowa jestem to ja zielona nie dam rady z dzieckiem,ogarniac cale mieszkanie a troche jest tych metrow i jeszcze gotowac itd. Przynajmniej na samym poczatku oczywiscie,jak sie wdroze w role mamy to chce wrocic do "normalnosci" :-)

Ale dzis paskudna pogoda, duszno duszno dusznooo

Limerikowo, evas, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa a w ktorym szpitalu jestes? Kopernik czy Ujastek? o to sa dwa chyba brane pod uwage jezeli chodzi o Krakow i wczesniaczki? DObra masz opieke?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za tak miłe słowa. Mam wrażenie, że tak dziwnie zdjęcia tylko wychodzą, że w rzeczywistości jestem naprawdę większa. Utyłam przecież 7kg. Osobiście bardziej podobają mi się brzuszki Tusi i Galanei - są takie prawdziwie kształtne odpowiednie do tygodnia ciąży. Zazdroszczę wam ich bardzo.

Dzisiaj napisałam jeden esej, poszukałam sobie materiałów do pracy podyplomowej, wysprzątałam szafkę, a w pralce właśnie się piorą kocyki, pieluszki itp. Niedługo zabiorę się za ciuszki. Kurcze, nie ma to jak robić wszystko na raz. Aż mnie brzusisko rozbolało. Dobrze, ze mąż zrobił pizzę to obiadu nie musiałam szykować. :D

Limerikowo, Galanea, evas, Tusia84, MonikaS lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, jeju, trzymam mocno kciuki za Was. Trzymaj Maluszka.jeszcze w brzuchu. Mam nadzieje ze masz.dobrą opieke !

Nalka, ale zgrabna jesteś. Urodzisz i już nic nie musisz zrzucać. Piszesz że przytyłas 7 kg, to nie Ty tylko dziecko :) wMaluszek, wody płodowe, łożysko :) tylko sie cieszyć.

Limerikowo, Nalka, MonikaS, Judi2014 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przeczytałam co się Topie przytrafiło, to zaraz po pracy poleciałam do Rossmanna i apteki kupić trochę rzeczy dla małego. Uświadomiłam sobie, że nigdy nie wiadomo kiedy dzieciątko zechce przyjść na świat. A ja z przygotowaniem wyprawki to w polu jeszcze jestem.
    Tak więc zakupiłam:
    Chusteczki nawilżane Pampers białe 6x56 szt. (akurat jest promocja niecałe 25 zł za 6-pak)
    Płyn do kąpieli,
    Krem przeciw odparzeniom,
    Sól fizjologiczną,
    Gaziki jałowe i nasączone spirytusem.

Kupiłam też sobie do szpitala szampon, żel pod prysznic, płyn do hig. intym., pastę do zębów - wszystko w malutkich opakowaniach, żeby niepotrzebnie nie dźwigać.

A teraz szukam na allegro koszul do karmienia.

Galanea, Martynika, NataliaK, Nalka, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa trzymaj się tam! musi być dobrze!

81clk9i.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie nadrobię wszystkiego tzn czytałam ale już nie wszystko pamiętam co chciałam napisać

Weronika pokoik cudowny :) u mnie malowanie skończone i jeszcze skręcanie szafy zostało i kołyskę tez chyba skręcę :) mam zamiar kupić baldachim w ikei tak jak Ty :)

Topa trzymam kciuki za Ciebie i za dzidzię i tez się przestraszyłam kiedy czytałam Twoją wiadomość ja sobie ostatnio coraz bardziej pozwalam :/ bo szyjka od wyjścia ze szpitala cały czas taka sama a to już ok 8 tyg minęło.

Dzisiaj wybraliśmy się na ognisko rodzinne :) bo moi rodzice mieli 34 rocznicę ślubu :) była Msza Św. za nich i uroczyste śniadanie, a później pojechaliśmy na kiełbachy w ramach obiadu :)

weronikabp, Galanea, Nalka, Limerikowo, monalisa, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa trzymaj się dzielnie, ja trzymam mocno za Was kciuki, jeszcze chociaz ze 2 , 3 tyg niech wytrzyma maleństwo :))

U nas miły rodzinny dzień chrzcielny, pomimo brzuszka byłam fotografem w kościele, zawsze jestem rodzinnym fotografem :) była śmieszna akcja, ponieważ były 2 chrzty to druga rodzina miała Panią fotograf obwieszoną sprzętem, że hej, Pani wpychała się jak mogła, w pewnym momencie ksiądz ja bardzo opieprzył, że jest napastliwa i się wpycha, a do mnie mówi proszę bliżej, śmiało, tak mi się miło zrobiło, myślę, że Pani fotograf jeszcze nie wie, że zrobić dobre zdjęcie to nie znaczy wepchnąć się na 20 cm przed dziecko i chrzcielnicę :)

W każdym razie to był bardzo miły dzień, dużo pamiątkowych fot, dawno nie robiliśmy takich grupówek, dobrze mieć takie pamiątki :)
    Tusiu to czekam na Twoją fotę pokoiku kochana, wiem na 100% że będzie boski!
    Nalka no geny masz zajebiste po prostu dziewczyno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 19:23

Tusia84, Galanea, NataliaK, Nalka, Agusia2312, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka :) jak Ty to zrobiłaś??? ja też tak chcę :D jak zobaczyłam Twój brzuszek to po prostu zaczynam mieć kompleksy patrząc na moje brzucholisko ;)

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze pytanko, ktoś słyszał o sab simplex ? takich kroplach na kolkę? Mama mi przywiozła z Niemiec razem z tym pudrem na pępuszek. Evas dla Ciebie puder również jest :)

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używalam sab simplexu, nie mialam jak kupic. Ale czytałam że Bobotic to jego polski odpowiednik, maja podobno taki sam skład. Ale nie wiem, nie porównywałam.

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka-prośba! jeszcze raz przeczytam jak się użalasz nad swoim nędznym losem małego brzuszka to zobaczysz co się będzie działo ;D brzuszek jest śliczny a Ty jesteś laska, w szpitalu dzień po będziesz wyglądała normalnie jak przed porodem :P także tego, oszczędź przynajmniej mi tego, bo ja tu zaczynam zakładać mężowe koszule i koszulki a ty mi tu marudzisz :D będziesz miała za chwilę ładną piłeczkę, ja za to mam piłkę lekarską już chyba... :D

weronikabp, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie jestes sama, ja tez chodzę w koszulkach męża :-) oraz mam pilę lekarską XL :-)

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ