X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, ja też nie liczę ruchów. Nie żeby mała była jakaś nadmiernie aktywna, ale ma swoje trzy pory: rano, po południu i na noc, właśnie w tych momentach, kiedy powinno się liczyć ruchy, że się kręci. Dzisiaj wyjątkowo spokojna jest, chyba pogoda na nią działa, zresztą tak jak i na mnie. Teraz dość długo była cisza, więc poruszałam brzuchem i już się wierci :) Aż mam wyrzuty sumienia, że ją obudziłam.

A to takie drapanie jakby paznokciem też czasem czuję, ciekawe co to.

weronikabp, evas, Mucha, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea tak czytam podpis pod Twoim suwaczkiem i tak się zastanawiam, bo 3 lata temu jak chodziłam do szkoły rodzenia, mówiły babki, że dla noworodka się paznokietków nie obcina bo one są tak miękkie, że same się kruszą... a jak teraz uczą?

najgorsze uczucie jak idziesz a tu nagle jakoś tak głową naciśnie czy czymś tam w dole, że się ma wrażenie, że zaraz się siknie, aż zaboli... ostatnio często tak mam - mało przyjemne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 22:44

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i przeglądam koszule na allegro i mam problem z dobraniem rozmiaru. Boję się, że jak wezmę L to się w brzuchu nie zmieszczę, a jak Xl to będzie w ramionach za szeroka. Ech, chyba muszę jednak w sklepach poszukać, bo tak w ciemno to nie potrafię. A te wymiary co podają to jakoś dziwne mi się wydają. Bo u nich XL ma 110 w obwodzie, a ja 110 to mam już teraz. A do porodu chciałabym jednak luźniejszą koszulę mieć.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Nalka, ja też nie liczę ruchów. Nie żeby mała była jakaś nadmiernie aktywna, ale ma swoje trzy pory: rano, po południu i na noc, właśnie w tych momentach, kiedy powinno się liczyć ruchy, że się kręci. Dzisiaj wyjątkowo spokojna jest, chyba pogoda na nią działa, zresztą tak jak i na mnie. Teraz dość długo była cisza, więc poruszałam brzuchem i już się wierci :) Aż mam wyrzuty sumienia, że ją obudziłam.

A to takie drapanie jakby paznokciem też czasem czuję, ciekawe co to.
    Mamy dokładnie te same pory kochana :-)))

Galanea lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Galanea tak czytam podpis pod Twoim suwaczkiem i tak się zastanawiam, bo 3 lata temu jak chodziłam do szkoły rodzenia, mówiły babki, że dla noworodka się paznokietków nie obcina bo one są tak miękkie, że same się kruszą... a jak teraz uczą?

najgorsze uczucie jak idziesz a tu nagle jakoś tak głową naciśnie czy czymś tam w dole, że się ma wrażenie, że zaraz się siknie, aż zaboli... ostatnio często tak mam - mało przyjemne
    Ucisk na pęcherz jest najgorszy. Dziś myślałam że nie dotrę z pracy do domu. Bałam się, że się posikam :(

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ mnie wkurzył. ostatnio tak łatwo jest mnie z równowagi wyprowadzić, że szok... a jemu wydaje się to zabawne i zamiast skończyć to mnie prowokuje a mi aż serce do gardła podchodzi i normalnie bym go zdzieliła czymś... coś okropnego.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:

Ja niestety nie chodzę na SR, więc się nie wypowiem. Czytałam tylko, że paznokietki noworodków mogą być jeszcze przyrośnięte do skórki i nie powinno się ich obcinać od razu, bo można skaleczyć. A po jakimś czasie ewentualnie pilniczkiem delikatnie spiłować.

A z tym uciskiem na pęcherz i szyjkę mam to samo. Strasznie tego nie lubię :(

MonikaS lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas do spania. Dobrej nocki Brzuchatki ;) niech Wam maleństwa za bardzo nie dokuczają :D

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas ja wzięłam taką: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4162328194 i taką z rozpięciami po bokach, bo nie wiem w której mi wygodniej będzie. Rozmiar zostawiłam taki jaki noszę, bo jak się urodzi to brzuch zejdzie. Do porodu mam swoją starą poczciwą koszulę, rozpinana z przodu o rozmiarze chyba XXL. ;P Tylko jak ja wytrzymam bez spodni od piżamy?

Też się żegnamy. Jutro czeka nas ciężki dzień - cały w bibliotece. Ble. Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 22:52

Galanea, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul ja zamówiłam 3 w rozm XL, ale żałuję... 2 z nich w sumie są dobre, ale jedna jest ogromna - ją przeznaczę do porodu ;) A jak zamawiałam podobała mi się najbardziej... WIęc lepiej sobie nie zawyżać rozmiaru tylko zamawiać rzeczywisty , bo te koszule już są tak uszyte aby wszystko dobrze leżało :)

Co do paznokietków ja słyszałam że nie wolno ich obcinać przez pierwsze 2 tyg, ale mało kto się tego trzyma :) My pewnie obetniemy po powrocie ze szpitala :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Michasiowi długo nie obcinałam bo miał tak ciupeńkie paluszki, że w sumie bałam się, że mu krzywdę zrobię... a te pazurki takie delikatniutkie, że same jak coś się kruszyły :) ale leżał cały czas w łapciach, żeby się nie zadrapać :)
    mykam - może jeszcze coś w tv obejrzę, śpijcie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 23:11

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia Ty ostatnio pisalas ze mialas taki bol miesiączkowy, mi sie ostatnio juz ze dwa razy takie krótko trwałe przydarzyly, czy Wy tez tak miewacie? Gdzieś czytałam ze to macica juz sie przygotowuje i juz mogą sie zdarzać takie krótkotrwałe bole.

Ja tak mam tylko bardzo często i bolesne:-( dziś mnie ciągle męczą.
    Tez zmierzyłam się w pasie i mam 114.

weronikabp lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Topa dawaj znac co sie dzieje.

Natalia ja dzisiaj mam wrazenie jakby mala mnie wlasnie podrapywala w dole i po pecherzu...dziwne uczucie i jakies takie niepokojace i jeszcze teraz czkawki dostala biedak.

Tez to mam. Niezbyt przyjemne uczucie.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam w najszerszym punkcie obwodu brzuszka 114cm only ;--))
    zacieszam ze ok pokupowalam koszule L w irl dunnsie bo wyglada mi ze rozmiarowka w Pl jest grubo zanizona i w XXL bym musiala wybierac
    a w irl L mam jeszcze full miejsca i sznureczek wiaze dodatkowo do tylu, nie mam namiotu ani na brzuszku ani w ramionach, ale wygode i luz blues ;--))

Galanea, weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie różnie to jest z tymi koszulami. Ja zamówiłam sobie rozmiar M, zastanawiając się czy wejdę w nie, a okazało się, że wiszą na mnie jak na kiju :P No ale trudno. Zawsze nosiłam rozmiar S i chyba taki należało wybrać, bo koszule i tak są rozszerzane na brzuchu.

Limerikowo, Paula222, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea no właśnie ja tak samo, zawsze nosiłam L i się pokusiłam ne te XL niepotrzebnie :P

Uciekam spać, jakoś niewyraźnie się czuję :/
    Dobrej nocy :*

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie zamówiłam sobie M bo zawsze nosiłam S albo XS i też są sporo za luźne. Ale ja nie cierpię koszul, więc na ten czas kiedy wszystko ma tam się "wietrzyć" to będą ok, a potem znowu wskakuje w swoje spodenki :-)
    Bóle miesiaczkowe też zaczynam miewac, ale sporadycznie i krótko trwają. To chyba normalny objaw na tym etapie.
    Mierzylam brzuszek jeszcze dziś rano i patrzę ze jest spora różnica... Rano 98, a wieczorem 100 ;-)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie czerwcóweczki przyszłe mamusie, jestem na jakimkolwiek forum po raz pierwszy w życiu wiec sorki za ewentualne błędy. Mam do was laseczki takie pytanie czy któraś podczas usg usłyszała że jej dzidziuś ma w komorze serca białą plamkę tak zwane OGNISKO HIPERECHOGENNE a jesli tak to jaka była wasza reakcja i co pozniej sie z tym ogniskiem u waszego dzidziusia działo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 00:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki ;-)

Jesli chodzi o to drapanid,to PODOBNO pecherz plodowy. Niektore laski blisko przed rozwiazaniem odczuwaja takie mocne drapanid i laskotanie.

Ale dzis bedzie super dzien,wczoraj po calym weekendzie mega ciezkim zasnelam o 22 i dopiero sie obudzilam. Uwielbiam poniedzialki :D co poniedzialek rozpoczynam nowy tydzien ciazy a ten dzisiejszy wprowadzil Natalke w 9 miesiac ciazy juuhuuu :D tyle czasu czekalam,az sie doczekalam :D
    I wiecie co,mialam torbe pakowac grubo po majowce,rzeczy Franka prac i prasowac tez,ale Topa mi Dorjana tak mnie zdygaly ze sie biore za to,bo to nie zarty juz :D

No i teoretycznie dni do porodu 35 :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 07:46

weronikabp, monalisa, sunset, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak się wyspać na zapas przed porodem... Na lewym boku podbrzusze boli jakbym miała zaraz urodzić, na plecach z pewnością udusilabym się po 5 minutach, na prawym ok tylko noga od spodu w końcu cierpnie a prawy bok boli... Z pierwszym synem nie przestałam ani jednej nocy przez rok i 2 miesiące bo karmiłam co 1,5 h. Ciekawe co teraz mnie czeka:-)

weronikabp lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ