MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie wiem co się ze mną dzieje. Wieczorem dopadł mnie dotykowstręt. Drażni mnie dotyk ubrań które mam na sobie, dotyk kołdry, wszystkiego. Poszłam pod prysznic szukając ukojenia i nie znalazłam. Nawet woda mnie draznila. Wszystko do tego stopnia ze powiedziałam o tym mężowi po czym rozbeczalam się jak dziecko. Zaraz oszaleje. Pod prysznicem miałam gwiazdki przed oczami. Teraz boli mnie podbrzusze jak na okres. Czy ja zwariowalam?
-
Któraś pisała, że dziecko może się odkurzacza bać. Myślę, że nie będzie bo:
1. codziennie odkurzamy conajmniej raz, bo mamy psa
2. na najniższym ssaniu jest mega cichutki:)
Chodziłam dziś za jakąś sukienką na sesję zdjęciową i na panieński i nie znalazłam nic;( Nie ma w żadnym sklepie sukienek odcinanych pod piersiami, na dziale ciążowym w H&M jeden rodzaj i to czarne. A ja chciałam coś ładnego, wiosennego...;/ Jutro jeszcze drugą galerię zwiedzę, ale wątpię, bo chyba w tym sezonie inne modele modne..;/
Ale za to kupiłam ten zestaw z H&M z zielonym hipciem- spodenki, bodziaki i czapeczka;) I 3 sztuki pajacyków w Smyku:)
A powiedzcie ile dziecko może nosić rozmiar 56? Bo te 62 takie duże mi się wydaje, ale mimo to kupiłam dziś wszystko 62, bo podobno 56 na chwilkę. Co to znaczy chwilka? -
Judi obserwuj się uważnie. Bóle podbrzusza jak na okres, to raczej trzeba monitorować. Nie masz przy tym twardnień brzucha? Jakby coś się działo, to wiesz, IP.
Mi za to ostatnio ciągle jest gorąco i duszno. Całe życie marzłam, na początku ciąży też, stopy i dłonie jak lód, a teraz aż mi się czasem ciężko oddycha. Ale to pewnie norma? -
Nutka - na stronce brzuchatki.pl bodajze sa fajne wiosenne sukienki ciazowe, potem nadajace sie do karmienia, odcinane pod biustem.
A z rozmiarami jest tak, że jak dziecko ci się urodzi ok.56 to masz takie ubranka na dwa tygodnie - przynajmniej u mnie tak było. Potem już ciasne i bardzo niewygodne do założenia. -
Ja po wizycie, no w sumie nie ciekawie... Franek przez 20 dni przybrał tylko 300 g... Ma teraz 2849g więc jak na ten tydzień wielki nie jest, ale lekarz mówi że wszystko w porządku... To w sumie od razu odechciało m i się rodzić
Szyjka się skróciła o 0,25 cm ale nadal długa, Ma 3,25 cm. No i dziś miałam kawałki czopu ... Jestem niemalże pewna, bo nigdy wcześniej nie miałam takiego galaretowatego ,,czegoś''...Galanea, weronikabp, nutka, Agusia2312, Bea_tina, Tusia84, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula222 wrote:Ja po wizycie, no w sumie nie ciekawie... Franek przez 20 dni przybrał tylko 300 g... Ma teraz 2849g więc jak na ten tydzień wielki nie jest, ale lekarz mówi że wszystko w porządku... To w sumie od razu odechciało m i się rodzić
Szyjka się skróciła o 0,25 cm ale nadal długa, Ma 3,25 cm. No i dziś miałam kawałki czopu ... Jestem niemalże pewna, bo nigdy wcześniej nie miałam takiego galaretowatego ,,czegoś''...Paula222, weronikabp, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Paula - nasza malutka przybiera ok 120 gr tyg. 2 tyg temu ważyła tylko 1622 ,Ale mieści się w dolnej granicy.i jak podliczylam jakby do końca tyle przybierać to będzie ważyć ok 2,5 kg.
I lekarz stwierdził że pewnie urodze mniejsza dzidzie, więc nie martw się na zapasjaki maluszek ma się urodzić taki się urodzi raczej nie mamy na to wpływu
monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Magdao wiec czop musiał odpaść mogłaś go po prostu spłukać w wc.
My nadal w szpitalu niestetypo wieczornym ktg , macica bardzo niespokojna, rozwarcie na palec.Właśnie pobrali krew mocz i odłączyli wreszcie od ktg 2h leżałam az mi ręce zdretwialy. Kurcze mam nadzieje że dziś mnie puszczą do domciu, a i ostatnio dojrzałości macicy byl II stopień musze teraz zapytać jak się ona ma. Dziekuje kochane ze słowa otuchy
Limerikowo lubi tę wiadomość