X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super :) bardzo sie ciesze!

Judi mi cos takiego wychodzilo to mi powiedziala lekarz ze przy pobieraniu probki musialy sie dostac niechcacy...ogolnie no stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 20:20

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super, że wszystko ok i szyjka trzyma!

Widzę, że tutaj znowu "burza" :)
    Ja nie mam doświadczenia, więc zakupiłam i gruszkę i fridę. I zobaczymy co się lepiej sprawdzi, i wtedy będę mogła się wypowiedzieć :)

Ja też dziś po wizytach - u ortopedy i neurochirurga - w związku z tą moją dyskopatią. I powiem Wam, że jestem rozczarowana... Żaden lekarz nie powiedział mi nic konkretnego, bardziej mieli takie asekuracyjne podejście. Neurochirurg to nawet mnie nie zbadał :| tylko wręcz do mnie z gębą, że o tym jaki ma być poród powinien decydować ginekolog, bo on jest neurochirurgiem i nie zna się na porodach. Nawet nie próbował zrozumieć jak mu tłumaczyłam, że tu chodzi o neurologiczne przeciwwskazania. Totalny gbur.
    Stanęło na tym, że jeden i drugi wystawili mi zaświadczenie, że
    "na chwilę obecną nie ma przeciwwskazań do porodu siłami natury, jednak ostateczna decyzja należy do ginekologa położnika odbierającego poród".

Więc typowo asekuracyjne podejście i dalej nie wiem, czy jest jakieś ryzyko, jak duże jest to ryzyko, itp.
    No cóż..., cieszę się, że nie muszę mieć bezwzględnie cesarki, tylko mogę próbować rodzić sn. I mam ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

sunset, Nalka, Tusia84, weronikabp, Limerikowo, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Tez odebrałam wyniki; jest ok. Hemoglobina 11,2. W moczu wyszły mi pasma śluzu. .. Mialas cie coś takiego? Ja pierwsze słyszę żeby w moczu był jakiś sluz
    Mi też wyszły pasma śluzu. Gin powiedział, że wszystko jest ok. Po prostu podczas oddawania moczu mogło polecieć trochę wydzieliny z pochwy i stąd te pasma śluzu :)

Mucha lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoiło mnie:-)

weronikabp lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być uspokoilyscie:-)

Mucha lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wiecie co moje łożysko ma I stopień dojrzałości mówił, że jak na III trym. to bardzo ładnie

Nalka, weronikabp, Limerikowo, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Tusia, mi sie wydaje ze na ostatnim usg tydzien temu moje mialo tez I stopien i bylam zdziwiona ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że mogę zaryzykować stwierdzenie, że teraz i ja mam już I stopnia. W 31 tygodniu miałam 0.

Dziewczęta mamy dobre łożyska a to oznacza, że poród nam jeszcze nie grozi.:P

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

My już w domu z takimi zaleceniami, że jeszcze się pozbierać nie mogę :| Weronika faktycznie miała zapalenie oskrzelików, w szpitalu 9 razy na dobę inhalacje na przemian soli fizjologicznej i leku, teraz tylko inhalacje. Niestety basen i żłobek zabroniony przez miesiąc :( Żadnego biegania po dworze w chłodne dni i tylko na spacery półgodzinne przez następny tydzień :/ W poniedziałek wizyta u lekarza POZ i mam nadzieję, że wyśmieje te zalecenia, bo ta lekarka co nas wypisywała wyglądała mi trochę na "załóż dwie czapeczki i niech dziecko nie biega bo się spoci" plus "temperatura w domu 25 stopni" ;) No ale do poniedziałku trzeba ją oszczędzać.
    W ogole myślę, że gdyby POZ nocny był dalej w przychodni to byśmy dostały leki do inhalacji i w domu zostały, a że POZ nocny mamy teraz w szpitalu to chcieli zarobić na HOTELU, w końcu 40 zł/dobę :/ A warunki takie, że do domu jeździłam się kąpać, bo się brzydziłam.... A posiłki to był wyrób jedzeniopodobny :)żadnych warzyw oprócz plasterka sałaty, coś obrzydliwego - oddział dziecięcy, a żadnego jedzenia zgodnie z jakimikolwiek normami żywieniowymi.

Mam nadzieję, że u wszystkich ok, nie dam rady nadrobić, więc proszę o krótkie streszczenie ;)

weronikabp, Tusia84, Nalka, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv - zdrówka dla Werci, najwazniejsze, że już w domku. U nas Monalisa w szpitalu - odszedł jej czop, także obserwują jak dalej sytuacja, Karolina się trzyma, Topa też w szpitalu, miała skurcze, dbają żeby maleństwo jak najdłuzej posiedziało w brzuszku, Tusia ma dobre wyniki, to tak z grubsza, dziewczyny jeszcze na pewno coś dopiszą, trzymajcie się dzielnie!

ivv, Limerikowo, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni a tyle się dzieje - dołączam więc do grona trzymających kciuki :)

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna - dziwne, że cię tak potraktowali. Ja też mam dyskopatię (dwupoziomową, przepuklinę i kręgozmyk). Mi ortopeda powiedział, że przepuklina może spowodować paraliż nóg. A podczas porodu może przepuklina się powiększyć tzn "wyskoczyć". Według niego poród siłami natury jest niewskazany. Tak też napisał na zaleceniu. Ja mam na tyle wysuniętą przepuklinę, że jak leżę na plecach to po jakimś czasie "zastygam" i nie potrafię całkowicie podnieść nóg do góry i ogranicz mnie też w inny sposób. Jak masz podobnie to powinnaś może iść do innego ortopedy???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 21:17

Limerikowo, Niesforna lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna to jak Cie potraktowali to skandal, to malo powiedziane naprawde. Takie konowały to tylko zglaszac do izby lekarskiej.

Tusia, szyjka dzielna, super :D

Modelka "CIP CIP TAŚTAŚ " co u Ciebie?;) jak wczorajsza wizyta?;)

Tusia84, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, lasencje, to ja mam II stopień dojrzałości łożyska. Czyli do porodu bliżej, niż dalej?

Ja od dziś na majówce, pojechalismy już na ryby, no i oczywiście musiałam się wywalić. Na szczęście upadlam na kolana i podparlam się rękami, więc wyladowalam tak na pieska i brzuch się nawet nie spiął. Ale mąż się nieźle wystraszył.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:

ja do torby to mam tylko koszulę nocną :D nic poza tym
    po majówce się spakuję :)

Hahaha to się ciesz bo ja nie mam koszuli :D więc będę nago rodziła jak coś ;)

MonikaS lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rodziłam Weronikę to miałam swoją koszulę, ale położna pytała czy jestem z tą koszulą bardzo związana i jeśli mi to nie przeszkadza, to proponuje mi jednorazówkę, bo dla nich to wygodniejsze . Nie byłam z nią związana oczywiście :)

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ha, lasencje, to ja mam II stopień dojrzałości łożyska. Czyli do porodu bliżej, niż dalej?

Ja od dziś na majówce, pojechalismy już na ryby, no i oczywiście musiałam się wywalić. Na szczęście upadlam na kolana i podparlam się rękami, więc wyladowalam tak na pieska i brzuch się nawet nie spiął. Ale mąż się nieźle wystraszył.
    Ja tez mam 2 stopień, podobniez odpowiedni. Nie mam nic przeciwko rodzeniu za 4 tyg ;-)
    Uważaj tam na siebie Kochana, my teraz wszystkie jesteśmy niezdary ;-)

Galanea, Modelka lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Niesforna - dziwne, że cię tak potraktowali. Ja też mam dyskopatię (dwupoziomową, przepuklinę i kręgozmyk). Mi ortopeda powiedział, że przepuklina może spowodować paraliż nóg. A podczas porodu może przepuklina się powiększyć tzn "wyskoczyć". Według niego poród siłami natury jest niewskazany. Tak też napisał na zaleceniu. Ja mam na tyle wysuniętą przepuklinę, że jak leżę na plecach to po jakimś czasie "zastygam" i nie potrafię całkowicie podnieść nóg do góry i ogranicz mnie też w inny sposób. Jak masz podobnie to powinnaś może iść do innego ortopedy???
    Ja mam wypukline centralną l4 l5 z uciskiem na worek oponowy. Czasem złapie mnie ból taki że wejdzie mi w nogę prawą i ta mi dretwieje. Ale rzadko, zwłaszcza teraz jak leżę.
    Ten neurochirurg to jakiś konowal, ortopeda był bardziej kompetentny. Powiedział że ryzyko "wyskoczenia" przepukliny przy porodzie jest takie samo jak przy niektórych czynnościach domowych. Stwierdził że jego żona ma gorszy stan kręgosłupa i urodziła sn dwoje dzieci i nic się nie stało.
    Więc różnie może być.
    Ja wole rodzic sn, więc się cieszę i tylko mam nadzieję że będzie dobrze :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, super, że szyjka trzyma!!! A wynik hemoglobiny masz piękny, zazdroszczę :) Ja jutro rano idę na usg szyjki, aż się boję co tam wyjdzie, bo ostatnio pozwalam sobie na krótkie spacery.

Ivv - dobrze, że już w domku jesteś. Kuruj córcię, niech szybko wraca do zdrowia.

Ja już w 27tc miałam II stopień łożyska, ale nikt mi nic nie mówił czy to dobrze czy źle?

Czy lekarze badają Wam wysokość dna macicy?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Jak rodziłam Weronikę to miałam swoją koszulę, ale położna pytała czy jestem z tą koszulą bardzo związana i jeśli mi to nie przeszkadza, to proponuje mi jednorazówkę, bo dla nich to wygodniejsze . Nie byłam z nią związana oczywiście :)
    Nie rozumiem jak możesz mówić, że nie byłaś związana ze swoją koszulą!
    Ja bym odpowiedziała, że jestem ze swoją koszulą tak związana emocjonalnie, że nie wyobrażam sobie, żebym jej nie miała ubranej w trakcie porodu. :)

Galanea ważniejsze są przepływy. Tak mi mówił lekarz. Nie wiem jak wam.

I chciałam się zapytać Weronika Ciebie skąd bierze się "podobnież"? Pierwszy raz się spotkałam z taką formą dlatego pytam. Wiem, że są różne gwary i sama się posługuję kaszubską czasami, to mnie zastanawia skąd pochodzi taka forma tego słowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 22:02

Galanea, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ