X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam :) właśnie dzisiaj, Dawid zabrał rano Zuzę i pojechali do teściowej, a ja miałam odpoczywać i więc z tego szczęścia posprzątałam cały dom, umyłam łóżeczko przyniesione ze strychu, wykąpałam psa, poprasowałam Staszkowe ciuchy, zjadłam trzy big milki w czekoladzie, zdrzemnęłam się 30 min i teraz piekę drożdżówki z dżemem. To się nazywa odpoczynek :D Mam zamiar jeszcze dzisiaj spakować torbę do szpitala, NataliaK mnie zmotywowała :)

Limerikowo, NataliaK, Galanea, MonikaS, Bea_tina, sunset, weronikabp, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Mam :) właśnie dzisiaj, Dawid zabrał rano Zuzę i pojechali do teściowej, a ja miałam odpoczywać i więc z tego szczęścia posprzątałam cały dom, umyłam łóżeczko przyniesione ze strychu, wykąpałam psa, poprasowałam Staszkowe ciuchy, zjadłam trzy big milki w czekoladzie, zdrzemnęłam się 30 min i teraz piekę drożdżówki z dżemem. To się nazywa odpoczynek :D Mam zamiar jeszcze dzisiaj spakować torbę do szpitala, NataliaK mnie zmotywowała :)

Hły hły to dobrze :) ja juz mam spakowana i lezy grzecznie:) nie woła jesc ani pic :D a nam juz wiele czasu nie zostalo Magda... :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zazdroszcze takiego odpoczywania;)

Ja tez kupilam gruszke do noska, widzialam jak siostra uzywa fridy to sie przerazilam;) a maz tez wolal gruche to dziablam;)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO ja też tak mam, że jak zabiorą mi gdzieś Miśka to ja zamiast odpocząć to dopiero za robotę w domu się biorę. To temu, że ja lubię czasami tak sobie posprzątać - o ile nikt mi nie przeszkadza :)
    rzadko jednak zostaję bez niego :) jakoś mi tak dziwnie pusto jak go nie ma :)
    może do tej pory zdarzyło nam się go mojej mamie oddać do przenocowania ze 2 razy i tak dziwnie mi było. Dwa razy go nocowaliśmy u mojej mamy bo chcieliśmy na koncert iść. Nawet mogłam sobie piwko strzelić. i co? wróciliśmy i spać nie mogłam bo się zastanawiałam jak tam Michaś...
    już się zawczasu przejmuję jak to będzie bez niego dla mnie i beze mnie dla niego jak pójdę do kliniki rodzić :)

ja do torby to mam tylko koszulę nocną :D nic poza tym
    po majówce się spakuję :)
    przyznam Wam szczerze, że ja torby nie miałam spakowanej w poprzedniej ciąży do końca. spakowałam dopiero jak szłam na wywoływanie :) mówię, ja się tak czułam jakbym jeszcze ze 2 miesiące miała chodzić ciężarna. porodu nie przeczuwałam ani ani :)
    teraz troszkę inaczej to wygląda i myślę, że tym razem samo się zacznie i to wcześniej. jak będzie zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 18:08

sunset, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam jak zostawiliśmy córkę na noc u rodziców i szliśmy na wesele, ani się bawić nie umiałam, żeby tak całkiem wyluzować a jak wróciliśmy to spać nie mogłam bo myślałam i strasznie mi się do niej spieszyło :)

MonikaS, monalisa, Judi2014 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do noska mam gruchę. Jak się nie sprawdzi to kupię aspirator. Nawet nie wiem co to frida. Coś mówili o niej na szkole rodzenia ale nie tłumaczyli jak używać. Kurcze ja łapię zapalenie gardła dość często. Więc myślę, że obojętnie co będę używać, to dziadostwo mnie dosięgnie kiedy mu się zachce.

Przyszedł podgrzewacz pokarmu. Chyba jestem zmęczona, bo nie łapie o co chodzi w instrukcji.

Tusia hemoglobina 13,5 to piękny wynik. Nie miałam takiego nawet przed ciążą.

Miałam napisać coś jeszcze ale znowu zapomniałam o co mi chodzi.

weronikabp, NataliaK, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    może do tej pory zdarzyło nam się go mojej mamie oddać do przenocowania ze 2 razy i tak dziwnie mi było. Dwa razy go nocowaliśmy u mojej mamy bo chcieliśmy na koncert iść. Nawet mogłam sobie piwko strzelić. i co? wróciliśmy i spać nie mogłam bo się zastanawiałam jak tam Michaś...
    już się zawczasu przejmuję jak to będzie bez niego dla mnie i beze mnie dla niego jak pójdę do kliniki rodzić :)

Ja niestety wróciłam do pracy jak Zuza miała pół roku, a z racji tego, że ja pracuję w "chorych" godzinach, tzn. od 4.00 do 12.00, a mój Dawid w systemie zmianowym, gdy on miał nockę zmuszeni byliśmy zawozić Zuzę na noc do babci, bo od 3.30 do 6.30 zastawałaby bez opieki, a nie było też sensu wlec dziecka w środku nocy. Jednak teraz, gdy od października jestem z nią 24h/dobę, to też mi jakoś dziwnie jak jej nie ma, ale jeszcze trochę i do mnie wrócą, bo zbliża się pora kąpieli :)

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! I właśnie przyjechali :D Idę wycałować moją Księżniczkę

Bea_tina, weronikabp, NataliaK, Mucha, monalisa, Judi2014, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1aef30e27aac2e2dm.jpg

Piąteczka! :D
    Do soboty, ten oto kanapowiec pospolity zwany Nula będzie ze mną :) wszyscy jadą na majówkę a ja biedna w domu z pieskiem...i mężem ;-) Skubany przedłużacz, wiecie,ma już 15 lat ;-)

weronikabp, Bea_tina, Nalka, MagdaO, Limerikowo, Tusia84, monalisa, maggda, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    1aef30e27aac2e2dm.jpg

Piąteczka! :D
    Do soboty, ten oto kanapowiec pospolity zwany Nula będzie ze mną :) wszyscy jadą na majówkę a ja biedna w domu z pieskiem...i mężem ;-) Skubany przedłużacz, wiecie,ma już 15 lat ;-)
    tak jak nie lubię jamników to ten jest uroczy :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO to i racja, że szkoda było dziecko po nocy ciągać. Ja do pracy na normalne godziny miałam więc spokojnie go mamie podrzucałam a po robocie odbierałam :) nawet w to męża nie musiałam wkręcać :) chociaż czasami i on musiał odebrać jak coś mi wypadło :) a tak to luz blues :) a na noc nie było potrzeby zostawiać :) chyba, że z czystego egoizmu - ale nigdy mi się nie zdarzyło :) bym tego psychicznie nie zniosła :) wolę go mieć przy sobie :)
    zawsze wszędzie go ze sobą ciągamy :) bo niektórzy to nawet jak na zakupy jadą to dzieci do rodziców oddają a my zawsze ze sobą zabieramy :) no chyba, że do lekarza to już mu tego oszczędzamy :) ostatnio jak sprawy urzędowe załatwialiśmy to też mamie podrzuciłam ale to z racji żeby się wyrobić wszędzie bo z takim maluchem trochę więcej to czasu zajmuje :)

monalisa lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaraz mnie uznacie za wyrodną matkę.:P Ja kupiłam aspirator do odkurzacza Katarek. Znajome z innego forum bardzo go chwaliły, a odkurzacz mam z regulacją ssania. Także zaufałam ich doswiadczeniu i myślę, że nie będę żałować.
    A co do infekcji- znam kilka przypadków, zarówno z neta jak i z życia codziennego. Moja bratowa, która bardzo przestrzega zasad higieny i gąbeczkę zmieniała za każdym razem, za każdym razem też łapała infekcję od młodszej córki. Przy starszej nie było tego problemu.. Nie wiem czy aspirator miał tutaj znaczenie, czy też coś innego;)

CO do śluzu, to ja też zauważyłam ostatnio więcej.

Młody miał dziś wkurzającą czkawkę przez pół godziny;P Jeszcze tak długo chyb nie miał, ja już nie mogłam usiedzieć.

Ponawiam pytanie o Natalis żel położniczy- znacie?

Limerikowo, NataliaK, Martynika, sunset, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka - ja tam tak z dystansem do tego odkurzaczowego bo mi się wydaje, że on mało wygodny. chcesz nos dziecku wyczyścić i musisz odkurzacz. Ale grom wie - może to i dobre... :) sprawdzisz - zdasz relacje ;)

co do żelu to ja nie znam. Limerikowo pisała, że kupiła :)
    jak o nim wspomniałaś to szukałam o nim opinii, ale mocno to się tam nie zagłębiałam w temat bo i tak nie kupię. Z czystej ciekawości :) ciężko powiedzieć czy to nie oszustwo jakieś czy naciągactwo...
    jakaś laska pisała, że jej pomógł ale czy to faktycznie dzięki żelowi tak się poród potoczył?? ciężko jednoznacznie stwierdzić :) dużo osób pisało, że to raczej naciąganie na kasę... a osobiście nie mam zdania na ten temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 18:44

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie rozumiem chyba..ale, że jak? do odkurzacza podłączamy? i dawaj do nocha? :D ale jaja!

Żelu też nie znam niestety.

Piesek wspaniały. Jego imię różni się od imienia Naluni jedną literką. <3

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ale nie rozumiem chyba..ale, że jak? do odkurzacza podłączamy? i dawaj do nocha? :D ale jaja!

Żelu też nie znam niestety.

Piesek wspaniały. Jego imię różni się od imienia Naluni jedną literką. <3

hahahahaha i gile do odkurzacza! :D

Żelu też nie znam laski, nie pomogę.

Nalka ten piesek jest taki fajny, jak przychodzę do cioci do jak siedzę na kanapie kładzie mi pysk na brzuchu :D gdzieś od 5-6 miesiąca ciąży. Jak podrzucają ją do nas to śpi ze mną, chodzi wszędzie ze mną, super pieseł, chciałabym mieć takiego, ale póki co mój mąż stwierdził że będziemy mieli Franka, starczy obowiązków xD

Nalka lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie jakie ajne :)
    http://ecsmedia.pl/c/cool-club-skarpety-chlopiece-3-pack-rozmiar-13-15-m-iext25174042.jpg

sunset lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :)

Szyjka moja 25mm ( z Hanią w tym tyg miałam 22mm) więc trzyma :)
    Oczywiście kazał leżeć bo główka nisko i napiera bardzo :)
    Córa waży 1913g
    Wszystko dobrze na usg wszystkie narządy ok. :) jestem bardzo szczęśliwa :D

Niesforna, weronikabp, Mucha, Nalka, Judi2014, NataliaK, Bea_tina, Galanea, Martynika, Limerikowo, nutka, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka - ja też czytałam o tym Katarku, że jest bardzo polecany, większość co ma to bardzo zadowolona, ale mi się chyba by nie chciało wyciągać za każdym razem odkurzacza :) no i czy dziecko się nie będzie odkurzacza bało?
    Nawet czytałam jedną opinię dziewczyny, której 4-letni syn nadal nie umie sam wysmarkać nosa, bo zawsze używała Katarku i ma teraz taki "skutek uboczny" :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja już po wizycie :)

Szyjka moja 25mm ( z Hanią w tym tyg miałam 22mm) więc trzyma :)
    Oczywiście kazał leżeć bo główka nisko i napiera bardzo :)
    Córa waży 1913g
    Wszystko dobrze na usg wszystkie narządy ok. :) jestem bardzo szczęśliwa :D
    Kochana - super wieści :))

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez odebrałam wyniki; jest ok. Hemoglobina 11,2. W moczu wyszły mi pasma śluzu. .. Mialas cie coś takiego? Ja pierwsze słyszę żeby w moczu był jakiś sluz

weronikabp, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ