MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Oj Weronika, co się stało?
Nie smutaj, uśmiechnij się dla Poli. Bo jak mama smutna, to pewnie i ona nie w humorze do harców.
Masz rację, zdrowie jest najważniejsze, reszta jest mało istotna.
Ale nic to idę się przespać, dobrze, że te 4 dni z K w domku, wyśpimy się, poprzytulamy i będzie lepiej mam nadzieję
Natalia to prawda często mamy te same nastrojeGalanea, NataliaK, Limerikowo, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Galanea w 32 tygodniu to ja nie wiedziałam co to puchnięcie,koszulki luźniejsze były dobre i buty również-wtedy kupiłam sobie balerinki które w dniu dzisiejszym są po prostu za małe. Także tego, jeszcze przed Tobą xD
Wiem właśnie, jestem świadoma tego, że wszystko przede mną, zwłaszcza jak zaczną się upały
A Ty też nie smutaj, za rok już z Frankiem pojedziecie na majówkęNataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Witajcie, Monalisa- trzymam kciuki z całych sił ! Ja miałam koszmarną noc- do toalety wstawałam 4 razy, potem raz było mi za ciepło i otwierałam okno, za jakiś czas kolejne przebudzenie bo było mi zimno więc znów wstałam żeby je zamknąć. Rano wstałam zła jak osa. Jakoś dziwnie mnie boli brzuch- nie ciągle tylko tak chwilami się zdarza. Coś podobnego jak ból przed lub na początku miesiączki. Któraś z Was też tak ma?
monalisa lubi tę wiadomość
-
ja juz po wizycie, jest juz czynnosc skurczowa macicy ale srednia i ok, za tydz mam miec ciaze donoszona :--)))
mala ok b spokojna to sie nalezalam pod tym ktg 30min plus, bo uciekala od pomiaru tetna
smialam sie do pielegniarki ze jogurciku nie bylo dzis lesnego to i cicho siedzi
wazy juz 2800 tak jak przypuszczalam a ja 87kg only, 15kg przybralam i ok
lekarka przypuszcza ze raczej donosze do 40 tyg normalnie ale po 37 mowi czyli za tydz moze sie juz dziac wszystko i ok
szyjka 3cm :--)))))))))))), twarda i zamknieta wiec b sie ciesze ze dalej moge spacerki kontynowac mimo czasem mocnych, niezbyt przyjemnych kluc na dole, od napierajacej glowy malej
odebralam wyniki krwi i morfologoia ba dobra plus tarczycowe
ginka pokazala ze juz widac wlosy malej to raczej po mezu musi miec geste i duzo ;--))
takze b udana wizyta
weronikabp, Galanea, MonikaS, Tusia84, Mucha, monalisa, maggda, Nalka, NataliaK, Paula222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:no właśnie sęk w tym że nic konkretnego, ot taki dzień, może przejęłam się wczorajszą informacją, że niewiadomo co się dzieję z Makczą i czarne scenariusze zaczęły krążyć w podświadomości..
Ale nic to idę się przespać, dobrze, że te 4 dni z K w domku, wyśpimy się, poprzytulamy i będzie lepiej mam nadzieję
Natalia to prawda często mamy te same nastroje
Galanea, wierz mi szczerze ja nie stękająca jestem z reguły ale mnie dobija już wszystko, wiedzialam że koncówa będzie kijowa ale nie sądziłam że aż tak. Jednego dnia jest ok, drugiego jestem balonik i nie daje rady, chociaż się nie poddaje i mimo zajebistego ciepła biorę przedłużacz w postaci psa Luli i idę na spacerr, a co!weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Natalia już zerkam, no nie ma konkretów..tak naprawdę nie wiadomo dalej co z Nią
Limerykowo, gratulacje kochana!
Karolina ja miałam ostatnio dwa razy taki krótkotrwaly ból miesiączkowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 15:47
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Limerikowo ajnego dziubka zrobiło Twoje dziecię
cieszę się, że miałaś tak udaną wizytę
ale brzusio to masz super
mój m dzisiaj jak go w pracy odwiedziłam to stwierdził, że takiego brzucholca to dawno nie widział hehehe ponoć dziś jeszcze większy jak wczorajno pewnie, że większy jak ja przez 2 dni opychałam się słodkościami
dzisiaj se odpuściłam bo boję się, że to czego nie przybrałam przez całą ciążę przybędzie mi w jeden tydzień hihihihi
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
ehh a ja muszę ruszyć swoje obolałe kości i obiad szykować. Zaraz pewnie Michałek będzie wstawał i głodny będzie jak wilk. A i m pewnie zaraz będzie niedługo do domu wracał
Dzisiaj w biały dzień dwie babki moją sąsiadkę okradły. Wlazły do domu pod jakimś głupim pretekstem i tak ją zakręciły, że ta nawewt nie wie kiedy ją obrabowały... teraz patrzę, że tu po okolicach ciągle patrole policyjne jeżdżą, pewnie rozglądają się za tymi babkami... -
Galanea i Limerkowo cieszę się bardzo z Waszych udanych wizyt
super że dzidzie rosną zdrowo.
Weronika i Natalia proszę tu nie smutaskowaćchociaż ja dzisiaj też mam dzień z cyklu jestem słoniem i niech nikt mi nie mówi, że jest inaczej..
Mnie jak więcej postoję lub pochodzę bolą strasznie pięty od dźwigania ciężaru.. ani w ciąży z Kubą ani z Hanią nie puchłam, a Kuba urodził się we wrześniu więc całe upalne lato śmigałam i nic.. a teraz też mi się zdarza, że wkładam nogę do balerinek i wyglądam jak prosiaczek
Moja mała jest bardzo ruchliwa ciągle tańczy w tym brzuchuGalanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Jeszcze was nie nadrobiłam, ale jestem podniecona, bo przyszły zdjęcia z sesyjki. Przepraszam, że znowu was zalewam zdjęciami. na jednym nie udało się uchwycić brzuszka - no trudno..
monalisa, Tusia84, Galanea, weronikabp, Mucha, Niesforna, maggda, alexast, MonikaS, Limerikowo, Martynika, monaaa, NataliaK, excella, sunset, czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość
-
Bosze Jeszcz mi3x1 antybiotyk odrzucili mam zakażenie dróg moczowych kurde w zeszłym tygodniu wyniki super no i żelazo sie popieprzylo spadło i musze brać.
Wiec reasumując 48h podlaczona pod pompę z Fenoterolem dodaa iz od 31.10.2013 jest wycofany z aptek tylko szpitale go stosują na zatrzymanie akcji porodowej bo nie ma innego skutecznego zamoenniku, a ja po tym swinstwie z małą mamy kołatanie sercai caly czas ktg podpięte, nospa forte 3x1 , Asparginum 4x2, Acart, Metocart 2x1 Dopegyt 3x1 Ascofre matko serce mi wyskoczy chynaod tego Fenoterolu, a moj niepokój potęguje jeszcze fakt że mała ma wysokie parametry 178 / 97 , a skurcze skacza do 80.
Prosze wasz modcie sie trzymajcie kciuki za nas ProszęGalanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monalisa oczywiście, że będę się za Ciebie modlić i za Twoją dzidzię oczywiście. Wierzę, że lekarze wiedzą co robią i będzie ok
Nalka o na tych zdjęciach to brzusio ślicznie wygląda i nawet jakiś taki większy niż z tego zdjęcia co pokazywałaśogólnie super zdjęcia - bardzo bardzo mi się podobają
a zgrabna mamusia - cud miód i orzeszki
ja już po obiedzie. rodzinka w komplecie. zaraz idziemy na spacerek a ja nie wiem czy sił mi wystarczy po dzisiejszym parkumonalisa lubi tę wiadomość