X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Oj Weronika, co się stało? :( Nie smutaj, uśmiechnij się dla Poli. Bo jak mama smutna, to pewnie i ona nie w humorze do harców.
    Masz rację, zdrowie jest najważniejsze, reszta jest mało istotna.
    no właśnie sęk w tym że nic konkretnego, ot taki dzień, może przejęłam się wczorajszą informacją, że niewiadomo co się dzieję z Makczą i czarne scenariusze zaczęły krążyć w podświadomości..
    Ale nic to idę się przespać, dobrze, że te 4 dni z K w domku, wyśpimy się, poprzytulamy i będzie lepiej mam nadzieję :)
    Natalia to prawda często mamy te same nastroje :)

Galanea, NataliaK, Limerikowo, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Galanea w 32 tygodniu to ja nie wiedziałam co to puchnięcie,koszulki luźniejsze były dobre i buty również-wtedy kupiłam sobie balerinki które w dniu dzisiejszym są po prostu za małe. Także tego, jeszcze przed Tobą xD

Wiem właśnie, jestem świadoma tego, że wszystko przede mną, zwłaszcza jak zaczną się upały :(

A Ty też nie smutaj, za rok już z Frankiem pojedziecie na majówkę :)

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Monalisa- trzymam kciuki z całych sił ! Ja miałam koszmarną noc- do toalety wstawałam 4 razy, potem raz było mi za ciepło i otwierałam okno, za jakiś czas kolejne przebudzenie bo było mi zimno więc znów wstałam żeby je zamknąć. Rano wstałam zła jak osa. Jakoś dziwnie mnie boli brzuch- nie ciągle tylko tak chwilami się zdarza. Coś podobnego jak ból przed lub na początku miesiączki. Któraś z Was też tak ma?

monalisa lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie, jest juz czynnosc skurczowa macicy ale srednia i ok, za tydz mam miec ciaze donoszona :--)))
    mala ok b spokojna to sie nalezalam pod tym ktg 30min plus, bo uciekala od pomiaru tetna
    smialam sie do pielegniarki ze jogurciku nie bylo dzis lesnego to i cicho siedzi
    wazy juz 2800 tak jak przypuszczalam a ja 87kg only, 15kg przybralam i ok
    lekarka przypuszcza ze raczej donosze do 40 tyg normalnie ale po 37 mowi czyli za tydz moze sie juz dziac wszystko i ok
    szyjka 3cm :--)))))))))))), twarda i zamknieta wiec b sie ciesze ze dalej moge spacerki kontynowac mimo czasem mocnych, niezbyt przyjemnych kluc na dole, od napierajacej glowy malej
    odebralam wyniki krwi i morfologoia ba dobra plus tarczycowe
    ginka pokazala ze juz widac wlosy malej to raczej po mezu musi miec geste i duzo ;--))
    takze b udana wizyta
    mcgnqe.jpg
    331dukg.jpg

weronikabp, Galanea, MonikaS, Tusia84, Mucha, monalisa, maggda, Nalka, NataliaK, Paula222 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    no właśnie sęk w tym że nic konkretnego, ot taki dzień, może przejęłam się wczorajszą informacją, że niewiadomo co się dzieję z Makczą i czarne scenariusze zaczęły krążyć w podświadomości..
    Ale nic to idę się przespać, dobrze, że te 4 dni z K w domku, wyśpimy się, poprzytulamy i będzie lepiej mam nadzieję :)
    Natalia to prawda często mamy te same nastroje :)
    Dziewczyny znalazły Makczę, zerknij na kwietniówki.

Galanea, wierz mi szczerze ja nie stękająca jestem z reguły ale mnie dobija już wszystko, wiedzialam że koncówa będzie kijowa ale nie sądziłam że aż tak. Jednego dnia jest ok, drugiego jestem balonik i nie daje rady, chociaż się nie poddaje i mimo zajebistego ciepła biorę przedłużacz w postaci psa Luli i idę na spacerr, a co! ;)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natalia już zerkam, no nie ma konkretów..tak naprawdę nie wiadomo dalej co z Nią :(
    Limerykowo, gratulacje kochana!

Karolina ja miałam ostatnio dwa razy taki krótkotrwaly ból miesiączkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 15:47

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - super, że wszystko ok! Ładne fotki, a brzusio już pokaźne :)
    Natalia, wiem, że jesteś dzielną babą :) Końcówka podobno jest cięęęężka. Ale Tobie przynajmniej już niewiele zostało :)

weronikabp, Limerikowo, kambel lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ajnego dziubka zrobiło Twoje dziecię :) cieszę się, że miałaś tak udaną wizytę :) ale brzusio to masz super :)
    mój m dzisiaj jak go w pracy odwiedziłam to stwierdził, że takiego brzucholca to dawno nie widział hehehe ponoć dziś jeszcze większy jak wczoraj :) no pewnie, że większy jak ja przez 2 dni opychałam się słodkościami :D dzisiaj se odpuściłam bo boję się, że to czego nie przybrałam przez całą ciążę przybędzie mi w jeden tydzień hihihihi

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh a ja muszę ruszyć swoje obolałe kości i obiad szykować. Zaraz pewnie Michałek będzie wstawał i głodny będzie jak wilk. A i m pewnie zaraz będzie niedługo do domu wracał :)
    Dzisiaj w biały dzień dwie babki moją sąsiadkę okradły. Wlazły do domu pod jakimś głupim pretekstem i tak ją zakręciły, że ta nawewt nie wie kiedy ją obrabowały... teraz patrzę, że tu po okolicach ciągle patrole policyjne jeżdżą, pewnie rozglądają się za tymi babkami...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea i Limerkowo cieszę się bardzo z Waszych udanych wizyt :) super że dzidzie rosną zdrowo.

Weronika i Natalia proszę tu nie smutaskować ;) chociaż ja dzisiaj też mam dzień z cyklu jestem słoniem i niech nikt mi nie mówi, że jest inaczej.. ;D

Mnie jak więcej postoję lub pochodzę bolą strasznie pięty od dźwigania ciężaru.. ani w ciąży z Kubą ani z Hanią nie puchłam, a Kuba urodził się we wrześniu więc całe upalne lato śmigałam i nic.. a teraz też mi się zdarza, że wkładam nogę do balerinek i wyglądam jak prosiaczek ;)

Moja mała jest bardzo ruchliwa ciągle tańczy w tym brzuchu :)

Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze was nie nadrobiłam, ale jestem podniecona, bo przyszły zdjęcia z sesyjki. Przepraszam, że znowu was zalewam zdjęciami. na jednym nie udało się uchwycić brzuszka - no trudno.. :P

ac0adbd073a3e788med.jpg

96859a7d74f8d352med.jpg

bef1f34c0a2adb45med.jpg

9ab25cae22fe8452med.jpg

ff346680ac7ee3dfmed.jpg

monalisa, Tusia84, Galanea, weronikabp, Mucha, Niesforna, maggda, alexast, MonikaS, Limerikowo, Martynika, monaaa, NataliaK, excella, sunset, czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze Jeszcz mi3x1 antybiotyk odrzucili mam zakażenie dróg moczowych kurde w zeszłym tygodniu wyniki super no i żelazo sie popieprzylo spadło i musze brać.
    Wiec reasumując 48h podlaczona pod pompę z Fenoterolem dodaa iz od 31.10.2013 jest wycofany z aptek tylko szpitale go stosują na zatrzymanie akcji porodowej bo nie ma innego skutecznego zamoenniku, a ja po tym swinstwie z małą mamy kołatanie sercai caly czas ktg podpięte, nospa forte 3x1 , Asparginum 4x2, Acart, Metocart 2x1 Dopegyt 3x1 Ascofre matko serce mi wyskoczy chynaod tego Fenoterolu, a moj niepokój potęguje jeszcze fakt że mała ma wysokie parametry 178 / 97 , a skurcze skacza do 80.
    Prosze wasz modcie sie trzymajcie kciuki za nas Proszę

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka zdjęcia pięknenaprawdę :)

Pozdrawiam was wszystkie mamusie

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa ja sie modlę, za Ciebie, za nas wszystkie.. Musi być dobrze!

Nalka bardzo ładne zdjecia. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 16:31

• Mucha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa nieustannie!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymamy za Was kciuki! Jeszcze troszkę wytrzymajcie.. Modlimy się za Was!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa wszystkie jesteśmy z tobą i trzymamy & aby wszystko było dobrze

Nalka przepiękne zdjęcia <3

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołchy proszę o burze mózgów pt. wszelkiego rodzaju pomysły na grilla bo teraz mąż mi pisze ze zostaliśmy zaproszeni na jutro a mi samej myśleć się nie chce :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - modlimy się, będzie dobrze kochana!

Nalka, jak już pisałam na forum brzuszkowym, sesja cudna i piękna pamiątka :)

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa oczywiście, że będę się za Ciebie modlić i za Twoją dzidzię oczywiście. Wierzę, że lekarze wiedzą co robią i będzie ok :)

Nalka o na tych zdjęciach to brzusio ślicznie wygląda i nawet jakiś taki większy niż z tego zdjęcia co pokazywałaś :) ogólnie super zdjęcia - bardzo bardzo mi się podobają :) a zgrabna mamusia - cud miód i orzeszki :)

ja już po obiedzie. rodzinka w komplecie. zaraz idziemy na spacerek a ja nie wiem czy sił mi wystarczy po dzisiejszym parku :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ