X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Oj Weronika, co się stało? :( Nie smutaj, uśmiechnij się dla Poli. Bo jak mama smutna, to pewnie i ona nie w humorze do harców.
    Masz rację, zdrowie jest najważniejsze, reszta jest mało istotna.
    no właśnie sęk w tym że nic konkretnego, ot taki dzień, może przejęłam się wczorajszą informacją, że niewiadomo co się dzieję z Makczą i czarne scenariusze zaczęły krążyć w podświadomości..
    Ale nic to idę się przespać, dobrze, że te 4 dni z K w domku, wyśpimy się, poprzytulamy i będzie lepiej mam nadzieję :)
    Natalia to prawda często mamy te same nastroje :)

Galanea, NataliaK, Limerikowo, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Galanea w 32 tygodniu to ja nie wiedziałam co to puchnięcie,koszulki luźniejsze były dobre i buty również-wtedy kupiłam sobie balerinki które w dniu dzisiejszym są po prostu za małe. Także tego, jeszcze przed Tobą xD

Wiem właśnie, jestem świadoma tego, że wszystko przede mną, zwłaszcza jak zaczną się upały :(

A Ty też nie smutaj, za rok już z Frankiem pojedziecie na majówkę :)

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Monalisa- trzymam kciuki z całych sił ! Ja miałam koszmarną noc- do toalety wstawałam 4 razy, potem raz było mi za ciepło i otwierałam okno, za jakiś czas kolejne przebudzenie bo było mi zimno więc znów wstałam żeby je zamknąć. Rano wstałam zła jak osa. Jakoś dziwnie mnie boli brzuch- nie ciągle tylko tak chwilami się zdarza. Coś podobnego jak ból przed lub na początku miesiączki. Któraś z Was też tak ma?

monalisa lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie, jest juz czynnosc skurczowa macicy ale srednia i ok, za tydz mam miec ciaze donoszona :--)))
    mala ok b spokojna to sie nalezalam pod tym ktg 30min plus, bo uciekala od pomiaru tetna
    smialam sie do pielegniarki ze jogurciku nie bylo dzis lesnego to i cicho siedzi
    wazy juz 2800 tak jak przypuszczalam a ja 87kg only, 15kg przybralam i ok
    lekarka przypuszcza ze raczej donosze do 40 tyg normalnie ale po 37 mowi czyli za tydz moze sie juz dziac wszystko i ok
    szyjka 3cm :--)))))))))))), twarda i zamknieta wiec b sie ciesze ze dalej moge spacerki kontynowac mimo czasem mocnych, niezbyt przyjemnych kluc na dole, od napierajacej glowy malej
    odebralam wyniki krwi i morfologoia ba dobra plus tarczycowe
    ginka pokazala ze juz widac wlosy malej to raczej po mezu musi miec geste i duzo ;--))
    takze b udana wizyta
    mcgnqe.jpg
    331dukg.jpg

weronikabp, Galanea, MonikaS, Tusia84, Mucha, monalisa, maggda, Nalka, NataliaK, Paula222 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    no właśnie sęk w tym że nic konkretnego, ot taki dzień, może przejęłam się wczorajszą informacją, że niewiadomo co się dzieję z Makczą i czarne scenariusze zaczęły krążyć w podświadomości..
    Ale nic to idę się przespać, dobrze, że te 4 dni z K w domku, wyśpimy się, poprzytulamy i będzie lepiej mam nadzieję :)
    Natalia to prawda często mamy te same nastroje :)
    Dziewczyny znalazły Makczę, zerknij na kwietniówki.

Galanea, wierz mi szczerze ja nie stękająca jestem z reguły ale mnie dobija już wszystko, wiedzialam że koncówa będzie kijowa ale nie sądziłam że aż tak. Jednego dnia jest ok, drugiego jestem balonik i nie daje rady, chociaż się nie poddaje i mimo zajebistego ciepła biorę przedłużacz w postaci psa Luli i idę na spacerr, a co! ;)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natalia już zerkam, no nie ma konkretów..tak naprawdę nie wiadomo dalej co z Nią :(
    Limerykowo, gratulacje kochana!

Karolina ja miałam ostatnio dwa razy taki krótkotrwaly ból miesiączkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 15:47

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - super, że wszystko ok! Ładne fotki, a brzusio już pokaźne :)
    Natalia, wiem, że jesteś dzielną babą :) Końcówka podobno jest cięęęężka. Ale Tobie przynajmniej już niewiele zostało :)

weronikabp, Limerikowo, kambel lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ajnego dziubka zrobiło Twoje dziecię :) cieszę się, że miałaś tak udaną wizytę :) ale brzusio to masz super :)
    mój m dzisiaj jak go w pracy odwiedziłam to stwierdził, że takiego brzucholca to dawno nie widział hehehe ponoć dziś jeszcze większy jak wczoraj :) no pewnie, że większy jak ja przez 2 dni opychałam się słodkościami :D dzisiaj se odpuściłam bo boję się, że to czego nie przybrałam przez całą ciążę przybędzie mi w jeden tydzień hihihihi

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh a ja muszę ruszyć swoje obolałe kości i obiad szykować. Zaraz pewnie Michałek będzie wstawał i głodny będzie jak wilk. A i m pewnie zaraz będzie niedługo do domu wracał :)
    Dzisiaj w biały dzień dwie babki moją sąsiadkę okradły. Wlazły do domu pod jakimś głupim pretekstem i tak ją zakręciły, że ta nawewt nie wie kiedy ją obrabowały... teraz patrzę, że tu po okolicach ciągle patrole policyjne jeżdżą, pewnie rozglądają się za tymi babkami...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea i Limerkowo cieszę się bardzo z Waszych udanych wizyt :) super że dzidzie rosną zdrowo.

Weronika i Natalia proszę tu nie smutaskować ;) chociaż ja dzisiaj też mam dzień z cyklu jestem słoniem i niech nikt mi nie mówi, że jest inaczej.. ;D

Mnie jak więcej postoję lub pochodzę bolą strasznie pięty od dźwigania ciężaru.. ani w ciąży z Kubą ani z Hanią nie puchłam, a Kuba urodził się we wrześniu więc całe upalne lato śmigałam i nic.. a teraz też mi się zdarza, że wkładam nogę do balerinek i wyglądam jak prosiaczek ;)

Moja mała jest bardzo ruchliwa ciągle tańczy w tym brzuchu :)

Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze was nie nadrobiłam, ale jestem podniecona, bo przyszły zdjęcia z sesyjki. Przepraszam, że znowu was zalewam zdjęciami. na jednym nie udało się uchwycić brzuszka - no trudno.. :P

ac0adbd073a3e788med.jpg

96859a7d74f8d352med.jpg

bef1f34c0a2adb45med.jpg

9ab25cae22fe8452med.jpg

ff346680ac7ee3dfmed.jpg

monalisa, Tusia84, Galanea, weronikabp, Mucha, Niesforna, maggda, alexast, MonikaS, Limerikowo, Martynika, monaaa, NataliaK, excella, sunset, czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosze Jeszcz mi3x1 antybiotyk odrzucili mam zakażenie dróg moczowych kurde w zeszłym tygodniu wyniki super no i żelazo sie popieprzylo spadło i musze brać.
    Wiec reasumując 48h podlaczona pod pompę z Fenoterolem dodaa iz od 31.10.2013 jest wycofany z aptek tylko szpitale go stosują na zatrzymanie akcji porodowej bo nie ma innego skutecznego zamoenniku, a ja po tym swinstwie z małą mamy kołatanie sercai caly czas ktg podpięte, nospa forte 3x1 , Asparginum 4x2, Acart, Metocart 2x1 Dopegyt 3x1 Ascofre matko serce mi wyskoczy chynaod tego Fenoterolu, a moj niepokój potęguje jeszcze fakt że mała ma wysokie parametry 178 / 97 , a skurcze skacza do 80.
    Prosze wasz modcie sie trzymajcie kciuki za nas Proszę

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka zdjęcia pięknenaprawdę :)

Pozdrawiam was wszystkie mamusie

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa ja sie modlę, za Ciebie, za nas wszystkie.. Musi być dobrze!

Nalka bardzo ładne zdjecia. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 16:31

• Mucha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa nieustannie!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymamy za Was kciuki! Jeszcze troszkę wytrzymajcie.. Modlimy się za Was!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa wszystkie jesteśmy z tobą i trzymamy & aby wszystko było dobrze

Nalka przepiękne zdjęcia <3

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołchy proszę o burze mózgów pt. wszelkiego rodzaju pomysły na grilla bo teraz mąż mi pisze ze zostaliśmy zaproszeni na jutro a mi samej myśleć się nie chce :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - modlimy się, będzie dobrze kochana!

Nalka, jak już pisałam na forum brzuszkowym, sesja cudna i piękna pamiątka :)

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa oczywiście, że będę się za Ciebie modlić i za Twoją dzidzię oczywiście. Wierzę, że lekarze wiedzą co robią i będzie ok :)

Nalka o na tych zdjęciach to brzusio ślicznie wygląda i nawet jakiś taki większy niż z tego zdjęcia co pokazywałaś :) ogólnie super zdjęcia - bardzo bardzo mi się podobają :) a zgrabna mamusia - cud miód i orzeszki :)

ja już po obiedzie. rodzinka w komplecie. zaraz idziemy na spacerek a ja nie wiem czy sił mi wystarczy po dzisiejszym parku :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ