X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa28- mój mąż też się nie zgodził na taki kolor :) Sama kupiłam farbę i powiedziałam, że to będzie teraz moje i Natalki królestwo i jak mu nie pasuje to zawsze można spać w szarym salonie:) Uległ ze względu na naszą córeczkę:)

Fedra dlaczego nie bierzesz pod uwagę szpitala uniwersyteckiego na Kopernika? Tam jest najlepszy sprzęt i świetny personel. Moja pani dr. powiedziała, że 3 lata temu miała mieszane uczucia do tego szpitala, ale teraz jest chyba nowy dyrektor, wymienił połowę personelu, wszystkie położne są po szkoleniach "rodzić po ludzku" i ona z ręką na sercu poleca ten szpital. Poczytaj trochę opinii w necie, są dobre. Tylko takich po remoncie, bo był niedawno.

Angelciu lampa z Leroy merlin. Ciesze się, że podoba Wam się sypialnia <3

Truskawka wyglądasz pięknie:) Mogłabyś pozować do jakiejś gazety dla przyszłych mam :)

truskawkax25, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna ja bym spala non stop, brawo za dzien bez prawie slodyczy :)
    januszkowa piekna sypialnia
    truskawka sliczne zdjecie naprawde ciaza ci sluzy
    angelcia fajny avatar:)

a ja sobie non stop cos teraz wkrecam dzis ten skurcz mnie zaskoczyl i juz czekam na 4.11 na wizyte z utesknieniem

Asiaa1201 jak u ciebie bylo z tymi skurczami przed wyjsciem do WC?

jutro glukoza...musze rano wstac

Januszkowa lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_cezary witaj ;) dobrze mi się skojarzylas, bo moja cioteczna siostra m. Na imie Justyna i ma męża Czarka... ;)

do twojego pytania o śluz, ja od początku ciąży mam go duzo, miałam różne, wodniste, kleiste, galaretowate, twarozkowe, naprawde chyba wszystkie, za kazdym razem na wizycie maltretuje mojego gina że mam ten śluz taki i taki i taki, oczywiście on sprawdza Al. Okazuje sie ze czysciutko, i za każdym razem tłumaczy że śluzu będzie jeszcze wiecej bo tak ma byc!

justyna_cezary lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Asiaa1201 jak u ciebie bylo z tymi skurczami przed wyjsciem do WC?

skurcze obudziły mnie w nocy, ja myślałam że rodze powaznie! Co pare minut skurcz taki że podnieść się nie mogłam i łzy w oczach, po wyproznienie jakby ręka odjal

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i juz tak nie masz? mialam chyba to samo, masakra jakas i to w sklepie mnie zlapalo...
    a przy siku tez czy tylko 2?

dzieki za pomoc

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze wszystkie popijacie mama coffe namietnie :)
    u mnie nie mozna tego dostac wiec popijam cappucino

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    skurcze obudziły mnie w nocy, ja myślałam że rodze powaznie! Co pare minut skurcz taki że podnieść się nie mogłam i łzy w oczach, po wyproznienie jakby ręka odjal

moja ginka twierdzi ze jedna z przyczyn skurczy i twardnienia macicy to zaparcia

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_cezary wrote:
    Cześć Dziewczyny:)
    W końcu postanowiłam dołączyć do jakiegoś forum i mam nadzieję, że będę tu mile widziana:) według USG termin mam na 26.02.2015, według miesiączki nawet nie podaję, bo przy moich cyklach lekarz nawet nie liczył z OM tylko od razu z USG:) Na USG wyszło, że będziemy mieć Synusia (Cezary) mam 23 mam na imię Justyna i mieszkam w Rudzie Śląskiej razem z mężem(26 lat). Jest to nasze pierwsze dziecko:) Postanowiłam do was napisać, ponieważ mam zmartwienie, a nie za bardzo mam się kogo poradzić. W czwartek 23 października miałam iść na kontrolną wizytę do gina i USG 3d, ale niestety w ten sam dzień zadzwoniła do mnie pielęgniarka i przełożyła wizytę na 30.10., ponieważ lekarz poleciał na 7 dni do Londynu na jakieś sympozjum no i od tej pory jak mi nic nie było, to tak jak lekarz pojechał to w piątek coś się zaczęło dziać. Nie wiem nawet jak to napisać...hmmm...poszłam się wysikać w nocy z piątku na sobotę i na papierze zobaczyłam taką malutką kulkę śluzu ( żółty, zbity, rozciągliwy)i potem jeszcze raz. No i w sumie od tej pory już nic się nie dzieje, nic mnie nie boli, nie mam skurczy, ani nic. Ale jednak się martwię, a muszę jakoś do czwartku wytrzymać ( wolałabym na IP nie jechać).Pierwsza moja myśl, to, że to kawałek czopu, no ale kurcze nie chce wpadać w paranoje. Czy, któraś z was miała coś podobnego??:) aha i czy może być jakaś infekcja bezobjawowo (bez swędzenia, pieczenia)??:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

ja tak mialam w sobote
    tez nie wiem co to bylo ale tylko raz i jest juz ok
    moze infekcja? w wt nast mam wizyte to zapytam ale chyba sluz moze sie zmieniac, trzymam sie tej wersji

witam wogule :)
    daj znac co Tobie lekarz powiedzial po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:33

justyna_cezary lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    moja ginka twierdzi ze jedna z przyczyn skurczy i twardnienia macicy to zaparcia

mozliwe u mnie z 2 ciezko od samego poczatku niestety

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 ja kupilam przez internet ! na allegro byly po 5 zl a teraz widze sa tez po 7 a w aptece za 29:)

duzych zapasow tylko nie rob bo to zwykle data do 12.2014

mi smakuje- teraz pije toffe ale waniliowa tez smaczna jest! nie sa mdle!

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    przepraszam ze wtrace taka dygresje:) ale starajmy sie nie robic bledow ortograficznych bo pozniej sie czlowiek zastanawia jak tak poczyta :)

mozecie mnie zlinczowac:D

ja mam dysleksje wiec musicie mi wybaczyc:)

Fedra lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    i juz tak nie masz? mialam chyba to samo, masakra jakas i to w sklepie mnie zlapalo...
    a przy siku tez czy tylko 2?

dzieki za pomoc

Tylko 2, i tylko raz tak miałam

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za mile przyjęcie i nie macie pojęcia, jaka jestem dzisiaj spokojna dzięki temu co piszecie;)

megg ja mam wizytę teraz w czwartek to się napewno czegoś dowiem:)

Co do tych skurczy to ja mam tak, że jak bardzo chce mi się siku (np. jak obudzę się w nocy) to brzuch jak kamień, jak się wysiusiam to jak ręką odjął:)

201502267251.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dzisiaj snieta ryba, polozylam sie o 16 i przed chwila sie obudzilam. Chyba jakies cisnienie niskie.
    Zjadlabym ser w ziołach :) wiem, że to syf, ale chyba sie wybiore do sklepu :P

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem, nie ma się czym przejmować ;)

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara i jak tam twoje wyniki?
    gdzie spr normy?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z tą wymianą numerami, robi ktoś coś w tym kierunku?!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny co z tą wymianą numerami, robi ktoś coś w tym kierunku?!
    Ja cały czas zbieram Wasze numery.
    Trzeba będzie usiąść do listy i poustalać pary - ja myślę, że w przyszłym tygodniu nad tym siądę. Może Angelcia mi pomoże :)

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ok, właśnie mi chodziło bardziej o tą wymianę z listy ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ja napiszę coś więcej o sobie;) Wy na pewno już pisałyście, staram się podczytywać, ale nie dam rady chyba wszystkiego nadrobić (trochę nas jest;] ), jeśli by któraś miała ochotę możecie kilka słów o sobie napisać;) Ja mam 23 lata, jestem z Rudy Śląskiej z moim Mężem znamy się już prawie 5 lat:) w lutym 2013 roku były zaręczyny i ślub zaplanowany na 23 sierpnia 2014 r;) i tak się zaczęło planowanie, przygotowania itp:) o dziecku cały czas mówiliśmy, ale chcieliśmy najpierw trochę poczekać, ale im bliżej ślubu tym coraz częściej o tym mówiliśmy i przestaliśmy się zabezpieczać:) i tak oto po bardzo szybkim czasie, bo 12 czerwca zobaczyłam 2 krechy na teście;) Najpierw był szok, a potem ogggromna radość;) No i niestety 17 czerwca zaczęłam plamic na brązowo i zaczął się stres...tu już nie będę Was zanudzać (a do tego musiałabym źle napisać o kilku lekarzach, bo już byłam spakowana do szpitala na zabieg) i tak doszliśmy do dzisiaj:) Więc 23 sierpnia 2014 roku zostałam żoną (byłam w 14 tygodniu ciąży)i był to najszczęśliwszy dzień w moim życiu:) oczywiście po drodze były badania prenatalne itp. ale wszystko jest w porządku więc nic już więcej nie pisze;)

juska19, truskawkax25, Sue, Vel, Januszkowa, Asiaa1201, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

201502267251.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ