Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobietki nie odzywalam sie troszkie ale staralam sie czytac was
Od soboty mialam gosci moja siostre i NicoleMala skonczy za 2 dni miesiac a jest taka slodziutka ze tylko do schrupania hehe
Ja ostatnio mam takiego powera ze szok a sa dni ze leze i najchetniej bym nie wstawala odliczam dni do wizyty zostalo 7 dni hehe mam nadzieje ze zobacze swojego maluszka
Maluch tak kpie ze czasami caly brzuch mi falujemegg lubi tę wiadomość
-
Dopiero od niedawna jestem w domu, a już zaczyna mi się zapomnieć jaki jest dzień tygodnia, też tak macie?
jakoś w pracy to zawsze wiedziałam, chyba ze względu na czekanie na weekend
Piszecie o ograniczaniu słodyczy, ja czasem jem obiad na słodko albo śniadanie, ale do takich typowych słodyczy mnie wcale nie ciągnie. Ciekawa jestem jak w związku z tym wyjdzie mi badanie glukozy. W przyszłym tyg w środę mam wizytę, mam nadzieję że z dzieckiem wszystko w porządku, bo trochę zjawisk mnie od ostatniej wizyty nawiedziło... Najpierw wizyta na IP, później infekcja cewki moczowej, teraz to przeziębienie, trochę się o niego martwię -
nick nieaktualnyJustyna ja miałam ślub 9 sierpnia 2014 i bylam w 13 tc
Mialam takie mdlosci, nudności i Bog wie co jeszcze, ze szkoda mowic. Bylam w szpitalu i takie tam. Slub byl zaplanowany od stycznia 2014 i w styczniu też się zaręczyliśmy. Udalo sie w 2 cyklu staran, jakos jak wczesniej robilam testy to martwilam sie, panikowalam.. a tym razem? Zupelny spokoj, harmonia.. Po prostu wiedzialam, ze beda dwie krechy.
Co do mnie i mojego Meza to znamy sie w sumie od gówniarza, z tym, ze ja doroslam a on dalej jest taki sam. Pod koniec sierpnia dowiedzialam sie, ze bedziemy mieli Córeczke
. Szczerze mowiac tez musialabym napisac niepochlebne opinie o niektorych lekarzach, ktorzy stwierdzili, ze moja Cora ma jakas zajebista wade serca.. a na badaniach prenatalnych i echo serca wyszlo, ze jest wszystko w jak najlepszym porządku. Takze...
Juska i jak wrazenia po takim maluszku?AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to skoro specjalnie dla Justyny - krótkie przypomnienie o sobie:
37 lat (jestem tu chyba najstarsza), w związku z super facetem już ponad 10 lat (ślubu nie planujemy), wcześniej 12 lat z innym - od podstawówki, ale dojrzałam szybciej i postanowiłam odejść.
Dzieci nigdy mieć nie chciałam, całe życie jeździłam po świecie, szalałam, robiłam karierę aż tu nagle coś się zmieniłoAle nie żałuję, że będę mamą dopiero teraz, czuję, że będę mogła się w pełni skupić na dziecku i to jest właśnie odpowiedni dla mnie czas. A czuję się młodo i tak podobno wyglądam, więc na wywiadówkach nie będę musiała się wstydzić
4 cykle starań i na początku czerwca dwie kreski na teścieCzekamy na córeczkę Janeczkę
Pod koniec macierzyńskiego w planach mamy kolejne dwie kreski - mam nadzieję, że nam się uda.Januszkowa, justyna_cezary, Fedra, justta lubią tę wiadomość
-
Angelcia a ja kupuje mleko 3,8% OMG.
No dobra to kolej na mnie.
Ja kobieta z odzysku ( rozwódka ) z synem nastolatkiem, On kawaler pracoholik ( ale po przejściach ) zabujani po uszy od ponad 3 latO Malucha staraliśmy sie prawie rok. Czekamy na Ignasia
Tak jak Gosiak chcialibyśmy jeszcze jedno dziecko jeśli Bóg da
Gosiak, justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość
-
angelcia
Odzwyczailam sie totalnie kurcze czasami nie wiedzialam jak jej zalozyc body czulam sie jakbym nigdy w zyciu nie wychowala dwojki dzieci oczywiscie poplakiwala z Siostra chodzilysmy po mieszkaniu zeby sie uspokoila pomagala kolysanka ta sama co na moja coreczke albo suszarkaAle tak fajnie bylo az zaluje ze juz dzis pojechaly
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lara 82 wrote:A kto z Was ma normy dl obciążenia 75g. cz czczo, po godzinie i po dwóch.
Ktoś to podawał. No w necie jest że na czczo nie powinno być więcej niż 100 a po dwóch więcej niż 140 więc u mnie byłoby OK.
Tylko w jednym miejscu było że po godz do 180 to niby też by było OK. No ale nigdzie nie ma tych norm.
No jakbym miała 2 pobrania to bym mieściła się w normach. Zacznę zaraz myśleć, że specjalnie są 3 żeby diabetolodzy zbijali kasę !!!!!!!!!!!!
Któraś z Was miała? Tak mi się wydaje?Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Vel wrote:http://fajnamama.pl/suwaczki/
tutaj
albo tutaj
https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html
i jak przelecisz wszystkie kroki to wklejasz BBCode na belly w forum, ustawienia, Twoj podpis na forum
tak jak angelcia napisala
Gosiak mam pytanie bo skoro mowisz ze Twoja ginka naciskala na dwa pobrania i w ogole..
a jak bys zrobila na moim miejscu?
jesli na czczo wyszloby Ci 81 a po dwóch godzinach 69 ?
ja jakos tak mialam, drugi wynik swiadczy, że sie bardzo szybko wchlonelo wiec po godzinie wyszloby chyba spoko co ? powtarzalabys czy zostawila jak jest ?
z takim wynikiem po 2h chyba nie powinnam sie obawiac o wynik po godzinie co ? -
Ja też bardzo tęsknie jak długo nie widzę mojej siostrzenicy. Wczoraj poprosiłam siostrę o mms-a małej
Z upływem czasu kocham ją coraz bardziej, teraz ma prawie 14-miesięcy, jest bardzo mądra, dużo mówi, ciągle tańczy i lubi się przytulać
-
A ja o sobie nie napisze zbyt wiele, bo nie ma co hehe. 23 lata skonczone w czerwcu, mężatka od 2 lat 3 mscy, a z mężem znam się od 10 lat, dziecko planowane -prawie 5 mscy starań
.. Dzieci uwielbiam i miałabym je już wcześniej, ale zachorowałam na raka tarczycy, miałam operacje wycięcia całej tarczycy z pobliskim układem chłonnym, terapie jodem i radioterapie, wyzdrowialam i do końca życia jestem na tabletkach lewotyroksyny - eutyrox 175/200 i to na tyle
megg, justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam nowa mamusie
juz was nadrobilam
widzę ze wszystkie piszecie cos o sobie dla Justyny
to ja tez napisze
Mam 21 lat. Na imię mam Katarzyna i od lipca 2013 jestem szczęśliwa i kochana mężatką25 maja (dzien przed dniem matki) dowiedziałam sie ze sama będę mama
bardzo sie ucieszyliśmy bo staraliśmy sie od pól roku o to maleństwo
Moj mąż ma 28 lat
1 grudnia będzie 5 lat naszego związku
aktualnie studiuje pedagogikę szkolna z socjoterapią na drugim roku
termin porodu mam aktualnie na 30 stycznia i oczekujemy córeczki Konstancji
Ogolnie dziewczyny swieta i zima ❄ idą!! W Rossmannie juz jest papier toaletowy w reniferyjuz po wszystkich świętych będę słuchać świątecznej płyty Michaela Buble
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:27
justyna_cezary, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w Kauflandzie widziałam już na początku października czekolady świąteczne, mikołaje itp.. troche przesada!
Widziałyście w biedronce soki Hortexa na Halloween? Bodajże jagoda + dynia, krwista pomarańcza + dynia. Jakoś tak.
Podsuńcie mi jakiś pomysł na prezent dla Chrześnicy (8-9miesięcy) i jej brata 2,5 roku na Mikołaja/Boże Narodzenie. Ewentualnie dam pieniądze, ale nie wiem ile? RatujcieAsiaa1201 lubi tę wiadomość