WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki nie odzywalam sie troszkie ale staralam sie czytac was :)
    Od soboty mialam gosci moja siostre i Nicole :) Mala skonczy za 2 dni miesiac a jest taka slodziutka ze tylko do schrupania hehe
    Ja ostatnio mam takiego powera ze szok a sa dni ze leze i najchetniej bym nie wstawala odliczam dni do wizyty zostalo 7 dni hehe mam nadzieje ze zobacze swojego maluszka
    Maluch tak kpie ze czasami caly brzuch mi faluje :)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i witam nowa mamusie
    justyna_cezary Witaj :)

justyna_cezary lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero od niedawna jestem w domu, a już zaczyna mi się zapomnieć jaki jest dzień tygodnia, też tak macie? ;) jakoś w pracy to zawsze wiedziałam, chyba ze względu na czekanie na weekend :P

Piszecie o ograniczaniu słodyczy, ja czasem jem obiad na słodko albo śniadanie, ale do takich typowych słodyczy mnie wcale nie ciągnie. Ciekawa jestem jak w związku z tym wyjdzie mi badanie glukozy. W przyszłym tyg w środę mam wizytę, mam nadzieję że z dzieckiem wszystko w porządku, bo trochę zjawisk mnie od ostatniej wizyty nawiedziło... Najpierw wizyta na IP, później infekcja cewki moczowej, teraz to przeziębienie, trochę się o niego martwię :(

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja miałam ślub 9 sierpnia 2014 i bylam w 13 tc :) Mialam takie mdlosci, nudności i Bog wie co jeszcze, ze szkoda mowic. Bylam w szpitalu i takie tam. Slub byl zaplanowany od stycznia 2014 i w styczniu też się zaręczyliśmy. Udalo sie w 2 cyklu staran, jakos jak wczesniej robilam testy to martwilam sie, panikowalam.. a tym razem? Zupelny spokoj, harmonia.. Po prostu wiedzialam, ze beda dwie krechy.

Co do mnie i mojego Meza to znamy sie w sumie od gówniarza, z tym, ze ja doroslam a on dalej jest taki sam :D. Pod koniec sierpnia dowiedzialam sie, ze bedziemy mieli Córeczke <3 . Szczerze mowiac tez musialabym napisac niepochlebne opinie o niektorych lekarzach, ktorzy stwierdzili, ze moja Cora ma jakas zajebista wade serca.. a na badaniach prenatalnych i echo serca wyszlo, ze jest wszystko w jak najlepszym porządku. Takze... :)

Juska i jak wrazenia po takim maluszku? :P

AsiaSzw lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść wieczornie.

Justyna witam się :)

Ja dzis zaganiana dopiero w domu. Tak piszecie o tych słodyczach, a ja jem sobie byłke z Nutella :-/ juz mam wyrzuty sumienia!!!!

Gosiak, justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a ja piję mleko 3,2% i jem Liona, czy to rozsądne? Oj chyba nie :/

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to skoro specjalnie dla Justyny - krótkie przypomnienie o sobie:
    37 lat (jestem tu chyba najstarsza :D ), w związku z super facetem już ponad 10 lat (ślubu nie planujemy), wcześniej 12 lat z innym - od podstawówki, ale dojrzałam szybciej i postanowiłam odejść.
    Dzieci nigdy mieć nie chciałam, całe życie jeździłam po świecie, szalałam, robiłam karierę aż tu nagle coś się zmieniło ;) Ale nie żałuję, że będę mamą dopiero teraz, czuję, że będę mogła się w pełni skupić na dziecku i to jest właśnie odpowiedni dla mnie czas. A czuję się młodo i tak podobno wyglądam, więc na wywiadówkach nie będę musiała się wstydzić :P
    4 cykle starań i na początku czerwca dwie kreski na teście :D Czekamy na córeczkę Janeczkę :)
    Pod koniec macierzyńskiego w planach mamy kolejne dwie kreski - mam nadzieję, że nam się uda.

Januszkowa, justyna_cezary, Fedra, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia a ja kupuje mleko 3,8% OMG.

No dobra to kolej na mnie.
    Ja kobieta z odzysku ( rozwódka ) z synem nastolatkiem, On kawaler pracoholik ( ale po przejściach ) zabujani po uszy od ponad 3 lat :) O Malucha staraliśmy sie prawie rok. Czekamy na Ignasia <3 Tak jak Gosiak chcialibyśmy jeszcze jedno dziecko jeśli Bóg da :)

Gosiak, justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia
    Odzwyczailam sie totalnie kurcze czasami nie wiedzialam jak jej zalozyc body czulam sie jakbym nigdy w zyciu nie wychowala dwojki dzieci oczywiscie poplakiwala z Siostra chodzilysmy po mieszkaniu zeby sie uspokoila pomagala kolysanka ta sama co na moja coreczke albo suszarka :) Ale tak fajnie bylo az zaluje ze juz dzis pojechaly

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najlpesze bylo to ze wstalam o 6 do malej i wpowiedzialam zeby siostra pospala z mala posiedzialam bylo super a balam sie ze jak to bedzie jak 3 dzieci nie wyspana bede i wogole ale nie bedzie zle :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASIA 3,8% :O pierwsze słyszę :D też chcę takie :)

Juska ja strasznie płakałam jak moja chrześnica wyjeżdżała po miesięcznym pobycie u mnie. Niby nie moje dziecko, a taka byłam zżyta :)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia Łaciate ma teraz serie Junior 3,8 normalnie na mlekach, taki karton w fioletowe łaty mniammm

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie kupie :) ale to bede musiala isc do marketu, bo w takich osiedlowych sklepach to cienko niekiedy z nowościami. Dzisiaj już za zimno :)

• cath Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A kto z Was ma normy dl obciążenia 75g. cz czczo, po godzinie i po dwóch.
    Ktoś to podawał. No w necie jest że na czczo nie powinno być więcej niż 100 a po dwóch więcej niż 140 więc u mnie byłoby OK.
    Tylko w jednym miejscu było że po godz do 180 to niby też by było OK. No ale nigdzie nie ma tych norm.
    No jakbym miała 2 pobrania to bym mieściła się w normach. Zacznę zaraz myśleć, że specjalnie są 3 żeby diabetolodzy zbijali kasę !!!!!!!!!!!!

Któraś z Was miała? Tak mi się wydaje?
    http://www.diabetolog.edu.pl/aktualnosci/1-aktualnosci/29-cia-a-cukrzyca-wg-ptd-2014.html proszę tu sa normy 2014 :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    http://fajnamama.pl/suwaczki/

tutaj

albo tutaj

https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html

i jak przelecisz wszystkie kroki to wklejasz BBCode na belly w forum, ustawienia, Twoj podpis na forum

tak jak angelcia napisala :P

Gosiak mam pytanie bo skoro mowisz ze Twoja ginka naciskala na dwa pobrania i w ogole..

a jak bys zrobila na moim miejscu?

jesli na czczo wyszloby Ci 81 a po dwóch godzinach 69 ?

ja jakos tak mialam, drugi wynik swiadczy, że sie bardzo szybko wchlonelo wiec po godzinie wyszloby chyba spoko co ? powtarzalabys czy zostawila jak jest ?

z takim wynikiem po 2h chyba nie powinnam sie obawiac o wynik po godzinie co ?
    Vel ja bym powtarzala ale z trzema pobraniami ponieważ trzeci wynik ma byc wyższy od pierwszego ale niższy od drugiego :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo tęsknie jak długo nie widzę mojej siostrzenicy. Wczoraj poprosiłam siostrę o mms-a małej :) Z upływem czasu kocham ją coraz bardziej, teraz ma prawie 14-miesięcy, jest bardzo mądra, dużo mówi, ciągle tańczy i lubi się przytulać :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o sobie nie napisze zbyt wiele, bo nie ma co hehe. 23 lata skonczone w czerwcu, mężatka od 2 lat 3 mscy, a z mężem znam się od 10 lat, dziecko planowane -prawie 5 mscy starań ;) .. Dzieci uwielbiam i miałabym je już wcześniej, ale zachorowałam na raka tarczycy, miałam operacje wycięcia całej tarczycy z pobliskim układem chłonnym, terapie jodem i radioterapie, wyzdrowialam i do końca życia jestem na tabletkach lewotyroksyny - eutyrox 175/200 i to na tyle ;)

megg, justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie :) juz was nadrobilam :) widzę ze wszystkie piszecie cos o sobie dla Justyny :) to ja tez napisze :)
    Mam 21 lat. Na imię mam Katarzyna i od lipca 2013 jestem szczęśliwa i kochana mężatką <3 25 maja (dzien przed dniem matki) dowiedziałam sie ze sama będę mama :) bardzo sie ucieszyliśmy bo staraliśmy sie od pól roku o to maleństwo <3 Moj mąż ma 28 lat :) 1 grudnia będzie 5 lat naszego związku :) aktualnie studiuje pedagogikę szkolna z socjoterapią na drugim roku :) termin porodu mam aktualnie na 30 stycznia i oczekujemy córeczki Konstancji <3

Ogolnie dziewczyny swieta i zima ❄ idą!! W Rossmannie juz jest papier toaletowy w renifery :D juz po wszystkich świętych będę słuchać świątecznej płyty Michaela Buble <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:27

justyna_cezary, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w sklepach są mikolaje, renifery, choinki itp... ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Kauflandzie widziałam już na początku października czekolady świąteczne, mikołaje itp.. troche przesada!

Widziałyście w biedronce soki Hortexa na Halloween? Bodajże jagoda + dynia, krwista pomarańcza + dynia. Jakoś tak.

Podsuńcie mi jakiś pomysł na prezent dla Chrześnicy (8-9miesięcy) i jej brata 2,5 roku na Mikołaja/Boże Narodzenie. Ewentualnie dam pieniądze, ale nie wiem ile? Ratujcie :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ