Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się muszę wyżalić. Odezwała się do mnie moja "przyjaciółka" i oznajmiła, że chce mnie odwiedzić jak już Zośka się urodzi. Moja córka będzie miała na imię ZOJA a nie Zośka! Powiedziałam jej, że nie życzę sobie, żeby tak nazywała moje dziecko, ale ona stwierdziła, że będzie mówić jak chce. I o.
Sorry, że tak od razu z wyrzutem, bez cześć, ani nic, ale musiałam to komuś powiedzieć... No tak mnie zdenerwowała, że to szok! -
JA MAM 29, MEZA ZNAM OD DAWNA A MEZEM MOIM JEST 3 LATA:)
staralismy sie dlugo -okolo roku. bylam pracoholikiem wiec przystopowalam i oddalam czesc pracy- i tak po 2 miesiacach mierzenia temperatur sie udalo!
to nasza piersza dzidzia:)
chlopak
PS- tez plamilam na brazowo!
justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość
-
Lyona wrote:nie, nie chodze do szkoly rodzenia, bo jak twierdze od samego poczatku ciazy, nie dam rady urodzic naturalnie i poprosze o cesarke, wiec raczej nie bede chodzic
Ale że strachu??!
Zrobią na żądanie cc?
Też od.początku chciałam cc, nawet płacić chciałam, ale jak się nasluchalam znajomych o powiklaniach po cc to dziękuję bardzo''
-
Witam nowa mame
Asia, lat 26, mieszkam obecnie w Belgii, to moj pierwszy maluch, upragniony synus, niestety ciazy tez nie przechodze ksiazkowo, obecnie jade na duphastonie i "trybie oszczedzania", z narzeczonym jestem 9 lat, od 8 mieszkamy razem, ale ostatnio nie za bardzo nam sie uklada wiec aktualnie rozwazam samotne macierzynstwo :S eh
Sue ja tez mam wielka ochote na ten syfiasty ale jakze pyszny ser w ziolach, poezjajustyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość
-
boje sie potwornie, no taki jestem cykor jesli chodzi o porod naturany, ogolnie jestem wytrzymala na bol, ale porod mnie przeraza, nie wiem czy mozna sobie tak zazyczyc cc, pogadam z Hawrylukiem a jak sie nie uda to zaplace, trudno, ciekawe ile takie ciecie kosztuje?
-
a ja z tej serii to lubie diabolo pomidoro- ale nie jadlam daaaaaawno
i wiecie, jeszcze lubie ten barszcz czerwony amino- ma rozowy kolor ale nie wiem czemu mi to smakuje
( w ciazy nie jadlam)
za to jadlam blyskawiczne spagetti po bolonsku- ale dobrze ze za ktoryms razem mi sie niedobrze zrobilo to i mi sie odechcialo:) -
Dziewczyny moja kolezanka urodzila w tamtym tyg sliczna dziewuszke 2,7kg malusia ze bodziaki 50tki sa za duze, jest przeslodka i spokojniutka wiec napawa mnie to optymizmem, porod miala lekki, same parte z 10min, a od podania znieczulenia (przy 7cm rozwarcia podali) powiedziala ze nic juz nie czula zero bolu
partych tez nie czula mowila ze nic tylko rodzic
takze ja przestalam sie bac porodu
słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Vel wrote:dorocia2324
a czy Ty juz wiesz ? bo chcialas chyba córeczke :>
Powiem tak my nie chcemy znac plci do porodu, bedziemy miec super niespodziankeJa mam prawie wszystkie rzeczy po synku a jezeli sie cora urodzi to wtedy cos rozowego sie dokupi
No i chcialam zglosic, ze na liscie jest blad. Po pierwsze termin mam na 12.02, a nie 21.02, po drugie mam wpisane plec corunia i imiona. Bardzo bym prosila o zmiane tego -
asia888 wrote:Dziewczyny moja kolezanka urodzila w tamtym tyg sliczna dziewuszke 2,7kg malusia ze bodziaki 50tki sa za duze, jest przeslodka i spokojniutka wiec napawa mnie to optymizmem, porod miala lekki, same parte z 10min, a od podania znieczulenia (przy 7cm rozwarcia podali) powiedziala ze nic juz nie czula zero bolu
partych tez nie czula mowila ze nic tylko rodzic
takze ja przestalam sie bac porodu
Właśnie u mnie w obu szpitalach nie ma znieczulenia!!!
-
No to ja teraz:
26 lat, mieszkam we Wrocławiu. Od ponad 5 lat w związku, mieszkamy razem ponad 4,5Zaręczyliśmy się 13 października i przed końcem tego roku chyba weźmiemy ślub.
Pracuję jako trener na call center.
To moje pierwsze dziecko, synekNie do końca zaplanowany, trwały rozmowy, raz się zapomnieliśmy i tak powstał Tomasz
Witam nowe Mamy - dziś mamy urodzaj! Fajnie, że się odezwałyście, rozgośćcie się i zaglądajcie częściejLyona, justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość
-
LadyDi, olej taką "przyjaciółkę". Moja mnie totalnie olała, mimo, że pisałam jej, że źle się czuję (tak delikatnie mówiąc), ani razu nie zapytała czy ze mną i dzieckiem jest ok, a teraz miała pretensje, że o moich zaręczynach nie dowiedziała się pierwsza.
Żałuję do tej pory, że jej czegoś nie "odjebałam" (za przeproszeniem) w smsie.
Idę poćwiczyć, bo jakaś jestem śnięta dziś, najgorzej.
-
2000zl ojej, troche duzo, ale ja i tak sie boje, u mnie w bloku teraz babyboom mamy, i urodzila 4tygodnie temu sasiadka, coreczke Zosie, powiedziala, ze nigdy wiecej porodow naturanych, lekarz prowadzacy Zurawik, ordynator z Kosciuszki, Asia pewnie bedzie znac