X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie znam takiego ginekologa ;)
    eee zmienisz zdanie, ja też się mega boję, aż dreszczy dostaje na samo to słowo "poród" ale pomimo to chcę spróbować ;)

Lyona dopisz się na Facebooku do grupy naszej mamusie na luty 2015 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:43

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nadgonic was to nie na moje mozliwosci, co moge to podczytam :)

Ja mam 23 lata, synka Kubusia, ktory ma 3 latka. O druga dzidzie staralismy sie pol roku. Z partnerem jestesmy od 4 lat i choc czesto sie klocimy to szybko godzimy i bardzo kochamy :) Jestem po rozwodzie. Ogolnie chcielibysmy miec wiecej dzieci, ja marze o 4. Ale zobaczymy jak finanse i zycie nam sie potoczy. Jestem fryzjerka i marze rowniez o swoim wlasnym salonie :)

justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ona jest moją bliską kuzynką, wiec tak do końca się jej "nie pozbędę", ale od teraz nic jej nie będę mówiła i sama się też nie będę odzywać. A jak mi będzie wyskakiwała z takimi tekstami to nie odwiedzę jej z dzieckiem jak będę w PL, może da jej to coś do myślenia.
    No i ja też nie potrafię się odgryźć, tak byłam wychowana, ale chyba będę musiała się tego nauczyć...

Sue lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lyona Koleżanka

Wysłany: 28 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak patrze na wasze latka, to ja tu najstrsza jestem z moimi 33-ma

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Dziś na 18.30 idę na fitness dla ciężarówek, bo dwa tygodnie nie byłam przez tę chorobę.

Sue - a możesz mi polecić jakis fajny fitnes we Wrocku gdzie odbywają się zajęcia dla brzuchatkow. Będę teraz przez jakiś czas pomieszkiwac z mężem we Wrocku, a na poród wrócę do Wawy :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przypomnę co nieco o sobie:D 28 lat, mężatka od dwóch lat, z przypadku mam kota, a dzieciaczek planowany i ku naszemu zdziwieniu udało się za pierwszym razem ;) Coś jeszcze powinnam dodać? :D

Mam pytanie z innej beczki - pojawiły mi się na brzuchu popękane naczynka, czy z tego robią się rozstępy? Bo ja nie wiem;P

I dziś przy smarowaniu krocza olejem kokosowym przestraszyłam się. Przestraszyłam się porodu! Ja nie wiem jak dam sobie radę :O

justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lyona Koleżanka

Wysłany: 28 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rozstepow to nie wiem czy z naczynek sie robia, ja sie smaruje mustela, i jak na razie jest ok :)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Właśnie u mnie w obu szpitalach nie ma znieczulenia!!!

dla mnie to straszne ze w Polsce nie daja znieczulenia, czy nie da sie tego jakos w tych szpitalach zalatwic ( za tzw doplata) albo moze rozwaz porod prywatnie w klinice?

Owa kolezanka cala ciaze zapierala sie ze nie wezmie znieczulenia, przy skurczach 6cm rozwarcia wrzeszczala z bolu i mowi ze mocniejszych skurczy tych przy 8-10cm by juz chyba nie przezyla, tu na szczescie daja znieczulenie i dawkuja az do konca, lekarze wrecz namawiaja zeby je wziasc i sie nie meczyc

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozstepy sie nie robia z naczynek to wogle co innego, rozstep jest jak skora ci peka przy nadmiernym rozciagnieciu, naczynka to rozszerzone naczynia krwionosne nie ma jedno z drugim nic wspolnego

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena- 25 latek ;) Mama 3-letniego synusia Alexandra czekajaca na córeczke Lenke;) W zwiazku od lat 9- a po slubie 3 lata. Mieszkam obecnie we Francji i mam nadzieje ze nie na zawsze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:55

justyna_cezary, Fedra, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuzka, chcialabys wrocic do Polski?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ha a ja dostałam ostatnio zaproszenie na panieński uhuhu ahaha ;) już leceeeeeee ;)

Hehe też bym się ucieszyła :P Mój M. dostał ostatnio od kolegi zaproszenie na Andrzejki, impreza 100 km od domu, z opcją noclegu pt 'jakiś materac się znajdzie ' i się ochoczo zgodził twierdząc że nie mamy innych planów :D Chyba nie muszę opisywać mojej miny w trakcie tej rozmowy i co usłyszał jak skończył rozmowę ha ha.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowałam się Bio-Oilem. A od niedzieli smaruję się masłem do brzucha z Palmersa i całą resztą z tej serii.

W ogóle ostatnio na brzuchu widać mi mnóstwo żył i właśnie miejscami mam te popękane naczynka.

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka rodzilam silami natury bez zadnego znieczulenia, o ktore prosilam ale nie chcieli mi dac. Dobe meczylam sie ze skurczami z kregoslupa i myslalam, ze nie wyrobie. Po tym czasie 10 min i synek byl na swiecie. Posadzili mnie na fotel, 2 parcia i po wszystkim, nawet polozna nie zdazyla sie do konca ubrac. W momencie zobaczenia malenstwa o calym bolu zapomnialam i przy szyciu smialam sie :) Mimo wszystko nie chcialabym miec cc, bardzo bym chciala znow silami natury.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    dla mnie to straszne ze w Polsce nie daja znieczulenia, czy nie da sie tego jakos w tych szpitalach zalatwic ( za tzw doplata) albo moze rozwaz porod prywatnie w klinice?

Bez przesady, zzo jest normalnie refundowane przez Nfz, u mnie w państwowym szpitalu jest za darmo, jedynie kilka tyg przed porodem trzeba odbyć płatną konsultacje z anestezjologiem która kosztuje 50 zł.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lyona Koleżanka

Wysłany: 28 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak odbiegajac od boli porodowych cos przyjemniejszego, kupujecie juz cos dla swoich malenstw, ciuszki, wozki,lozeczka, itp, itd?

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyona wrote:
    czesc dziewczyny,

raz jeszcze sie witam :) chcialam uzupelnic swoje dane i mojego dzidziusia, udzielam sie bardzo malutko, ale lubie sobie Was poczytac, tak jak pisalam kilkadziesiac stron wczesniej tez zostane mama w lutym, to moja pierwsza ciaza, troszke z tym macierzynstwem zwlekalismy, ciagle bylo cos.. mam 33 lata, jestem z Plocka, moj dzidzius to dziewczynka, bardzo chcialam miec coreczke :) imiona mamy wybrane dwa, Iga to moja propozycja, maz jest za Agata, do lutego mam nadzieje, ze sie zdecydujemy na ktores z tych dwoch, wpisana jestem juz na liste przyszlych mam, poprosilabym tylko o aktualizacje danych ;)

pozdrawiam.

dopisz sie kochana

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyona wrote:
    nie, nie chodze do szkoly rodzenia, bo jak twierdze od samego poczatku ciazy, nie dam rady urodzic naturalnie i poprosze o cesarke, wiec raczej nie bede chodzic

Bylam na warsztatach swiadomej mamy i paulina holtz mowila, ze jak sama chodzila na szkole rodzenia to przyszla tam laska, co powiedziala ze ma waskie biodra i ona nie bedzie rodzic naturalnie, nie chce i nie bedzie i ona nie chce sie uczyc rodzic tylko dowiedziec jak ma sie tym zajac jak to z niej wyjma

a pozniej sie okazalo ze jak dostala skurczy to w kwadrans jej dziecko bylo na swiecie, pozniej druga ciaza i to samo i sie okazalo ze pomimo waskich bioder to te dzieci z niej wypadaja poprostu ;p

a ja sama sie grzebie ze szkola rodzenia i nie chce mi sie chodzic a jednak uwazam ze kazda chyba powinna to zaliczyc zeby sie dowiedziec co po porodzie itp ;p

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Lyona Koleżanka

Wysłany: 28 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sie dopisalam :)

Vel lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

A ja 16 listopada skończę 28 lat, mężatka od 3,5 roku, ale znamy się od lat 10 więc jak łyse konie.
    Czekamy właśnie na naszego upragnionego synusia - Kubusia. Termin mamy na 10 lutego.
    Moja ciąża też niestety z problemami - były plamienia, krwiaki, szpitale, teraz twardnienia, ale dajemy radę :)

Właśnie wróciłam od lekarza - mimo skurczy, które ostatnio miałam szyjka od 2 tygodni nie drgnęła, więc nie jest źle :)

Wróciłam do scopolanu 3 razy dziennie od wczoraj i twardnienia wydają się być w ryzach. Oby tak dalej :)

justyna_cezary, megg, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ