WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie znam takiego ginekologa ;)
    eee zmienisz zdanie, ja też się mega boję, aż dreszczy dostaje na samo to słowo "poród" ale pomimo to chcę spróbować ;)

Lyona dopisz się na Facebooku do grupy naszej mamusie na luty 2015 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:43

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nadgonic was to nie na moje mozliwosci, co moge to podczytam :)

Ja mam 23 lata, synka Kubusia, ktory ma 3 latka. O druga dzidzie staralismy sie pol roku. Z partnerem jestesmy od 4 lat i choc czesto sie klocimy to szybko godzimy i bardzo kochamy :) Jestem po rozwodzie. Ogolnie chcielibysmy miec wiecej dzieci, ja marze o 4. Ale zobaczymy jak finanse i zycie nam sie potoczy. Jestem fryzjerka i marze rowniez o swoim wlasnym salonie :)

justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ona jest moją bliską kuzynką, wiec tak do końca się jej "nie pozbędę", ale od teraz nic jej nie będę mówiła i sama się też nie będę odzywać. A jak mi będzie wyskakiwała z takimi tekstami to nie odwiedzę jej z dzieckiem jak będę w PL, może da jej to coś do myślenia.
    No i ja też nie potrafię się odgryźć, tak byłam wychowana, ale chyba będę musiała się tego nauczyć...

Sue lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lyona Koleżanka

Wysłany: 28 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak patrze na wasze latka, to ja tu najstrsza jestem z moimi 33-ma

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Dziś na 18.30 idę na fitness dla ciężarówek, bo dwa tygodnie nie byłam przez tę chorobę.

Sue - a możesz mi polecić jakis fajny fitnes we Wrocku gdzie odbywają się zajęcia dla brzuchatkow. Będę teraz przez jakiś czas pomieszkiwac z mężem we Wrocku, a na poród wrócę do Wawy :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przypomnę co nieco o sobie:D 28 lat, mężatka od dwóch lat, z przypadku mam kota, a dzieciaczek planowany i ku naszemu zdziwieniu udało się za pierwszym razem ;) Coś jeszcze powinnam dodać? :D

Mam pytanie z innej beczki - pojawiły mi się na brzuchu popękane naczynka, czy z tego robią się rozstępy? Bo ja nie wiem;P

I dziś przy smarowaniu krocza olejem kokosowym przestraszyłam się. Przestraszyłam się porodu! Ja nie wiem jak dam sobie radę :O

justyna_cezary, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lyona Koleżanka

Wysłany: 28 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rozstepow to nie wiem czy z naczynek sie robia, ja sie smaruje mustela, i jak na razie jest ok :)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Właśnie u mnie w obu szpitalach nie ma znieczulenia!!!

dla mnie to straszne ze w Polsce nie daja znieczulenia, czy nie da sie tego jakos w tych szpitalach zalatwic ( za tzw doplata) albo moze rozwaz porod prywatnie w klinice?

Owa kolezanka cala ciaze zapierala sie ze nie wezmie znieczulenia, przy skurczach 6cm rozwarcia wrzeszczala z bolu i mowi ze mocniejszych skurczy tych przy 8-10cm by juz chyba nie przezyla, tu na szczescie daja znieczulenie i dawkuja az do konca, lekarze wrecz namawiaja zeby je wziasc i sie nie meczyc

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozstepy sie nie robia z naczynek to wogle co innego, rozstep jest jak skora ci peka przy nadmiernym rozciagnieciu, naczynka to rozszerzone naczynia krwionosne nie ma jedno z drugim nic wspolnego

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena- 25 latek ;) Mama 3-letniego synusia Alexandra czekajaca na córeczke Lenke;) W zwiazku od lat 9- a po slubie 3 lata. Mieszkam obecnie we Francji i mam nadzieje ze nie na zawsze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:55

justyna_cezary, Fedra, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuzka, chcialabys wrocic do Polski?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ha a ja dostałam ostatnio zaproszenie na panieński uhuhu ahaha ;) już leceeeeeee ;)

Hehe też bym się ucieszyła :P Mój M. dostał ostatnio od kolegi zaproszenie na Andrzejki, impreza 100 km od domu, z opcją noclegu pt 'jakiś materac się znajdzie ' i się ochoczo zgodził twierdząc że nie mamy innych planów :D Chyba nie muszę opisywać mojej miny w trakcie tej rozmowy i co usłyszał jak skończył rozmowę ha ha.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowałam się Bio-Oilem. A od niedzieli smaruję się masłem do brzucha z Palmersa i całą resztą z tej serii.

W ogóle ostatnio na brzuchu widać mi mnóstwo żył i właśnie miejscami mam te popękane naczynka.

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka rodzilam silami natury bez zadnego znieczulenia, o ktore prosilam ale nie chcieli mi dac. Dobe meczylam sie ze skurczami z kregoslupa i myslalam, ze nie wyrobie. Po tym czasie 10 min i synek byl na swiecie. Posadzili mnie na fotel, 2 parcia i po wszystkim, nawet polozna nie zdazyla sie do konca ubrac. W momencie zobaczenia malenstwa o calym bolu zapomnialam i przy szyciu smialam sie :) Mimo wszystko nie chcialabym miec cc, bardzo bym chciala znow silami natury.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    dla mnie to straszne ze w Polsce nie daja znieczulenia, czy nie da sie tego jakos w tych szpitalach zalatwic ( za tzw doplata) albo moze rozwaz porod prywatnie w klinice?

Bez przesady, zzo jest normalnie refundowane przez Nfz, u mnie w państwowym szpitalu jest za darmo, jedynie kilka tyg przed porodem trzeba odbyć płatną konsultacje z anestezjologiem która kosztuje 50 zł.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Lyona Koleżanka

Wysłany: 28 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak odbiegajac od boli porodowych cos przyjemniejszego, kupujecie juz cos dla swoich malenstw, ciuszki, wozki,lozeczka, itp, itd?

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyona wrote:
    czesc dziewczyny,

raz jeszcze sie witam :) chcialam uzupelnic swoje dane i mojego dzidziusia, udzielam sie bardzo malutko, ale lubie sobie Was poczytac, tak jak pisalam kilkadziesiac stron wczesniej tez zostane mama w lutym, to moja pierwsza ciaza, troszke z tym macierzynstwem zwlekalismy, ciagle bylo cos.. mam 33 lata, jestem z Plocka, moj dzidzius to dziewczynka, bardzo chcialam miec coreczke :) imiona mamy wybrane dwa, Iga to moja propozycja, maz jest za Agata, do lutego mam nadzieje, ze sie zdecydujemy na ktores z tych dwoch, wpisana jestem juz na liste przyszlych mam, poprosilabym tylko o aktualizacje danych ;)

pozdrawiam.

dopisz sie kochana

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyona wrote:
    nie, nie chodze do szkoly rodzenia, bo jak twierdze od samego poczatku ciazy, nie dam rady urodzic naturalnie i poprosze o cesarke, wiec raczej nie bede chodzic

Bylam na warsztatach swiadomej mamy i paulina holtz mowila, ze jak sama chodzila na szkole rodzenia to przyszla tam laska, co powiedziala ze ma waskie biodra i ona nie bedzie rodzic naturalnie, nie chce i nie bedzie i ona nie chce sie uczyc rodzic tylko dowiedziec jak ma sie tym zajac jak to z niej wyjma

a pozniej sie okazalo ze jak dostala skurczy to w kwadrans jej dziecko bylo na swiecie, pozniej druga ciaza i to samo i sie okazalo ze pomimo waskich bioder to te dzieci z niej wypadaja poprostu ;p

a ja sama sie grzebie ze szkola rodzenia i nie chce mi sie chodzic a jednak uwazam ze kazda chyba powinna to zaliczyc zeby sie dowiedziec co po porodzie itp ;p

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Lyona Koleżanka

Wysłany: 28 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sie dopisalam :)

Vel lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

A ja 16 listopada skończę 28 lat, mężatka od 3,5 roku, ale znamy się od lat 10 więc jak łyse konie.
    Czekamy właśnie na naszego upragnionego synusia - Kubusia. Termin mamy na 10 lutego.
    Moja ciąża też niestety z problemami - były plamienia, krwiaki, szpitale, teraz twardnienia, ale dajemy radę :)

Właśnie wróciłam od lekarza - mimo skurczy, które ostatnio miałam szyjka od 2 tygodni nie drgnęła, więc nie jest źle :)

Wróciłam do scopolanu 3 razy dziennie od wczoraj i twardnienia wydają się być w ryzach. Oby tak dalej :)

justyna_cezary, megg, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ