X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu no szefowa juz dawno oddala wszystkie papiery i podolaczala jeszcze jakies inne rzeczy to teraz chyba nie bede nic dosylac tylko poczekam. U mnie jest ten problem bo staralismy sie troche i nic nie wychodzilo, wiec stwierdzilam, ze znajade sobie prace bo juz ponad 3 lata z mlodym w domu siedzialam. I traf chcial, ze zaszlam w ciaze. To jest praca w handlu przy odziezy damskiej, maly sklepik, rzeczy musialam wieszac wysoko i ciagle na stojaco bo wiadomo ktos wchodzi, ktos wychodzi, pilnowac trzeba zeby nic nie ukradli i po prawie 2 miesiacach poszlam na zwolnienie bo na mdlosci i wymioty nie moglam wytrzymac. I teraz oczywiscie moze byc problem. Mam nadzieje, ze skonczy sie to u Ciebie i u mnie pozytywnie. Masakra z tym ZUS-em. Panstwo chce zeby dzieci rodzic a tu na kazdym kroku problemy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ja mam pytanko takie dosc intymne
    Czy wy nadal wspolczyjecie ze swoimi mezami/partnerami ??

relge6yd0kju1g7d.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska19 ja tak, choc powiem szczerze, ze moja ochota jest prawie zerowa. Jezeli ciaza nie jest zagrozona i gin nie widzi przeciwwskazan to mozna wspolzyc do konca.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Tak.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem wlasnie ze jak jest nie zagrozona to mozna tylko moj maz boi sie jak cholera mimo to ze we wczesniejszych ciazach bez problemu sie kochalismy a tu po moich bolach mowi ze sie boi moja chec tez jest zerowa ale po 3 tyg przerwy jednak mnie naszlo tak ze szok hehe

relge6yd0kju1g7d.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgagi nie mam nie pomogę...

Zus to złodzieje i tyle w temacie... nie dajcie się Dziewczyny...

u Nas zero seksu od samego poczatku :/

a ja na obiad zjadłam dwie gruszki po tym jak zobaczyłam na wadze znowu 83 kg ehhh czas na drzemke chyba...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chęć jest z kolei strasznie wielka, ale słyszałam, że i tak może być i że to normalne ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    czas na drzemke chyba...
    Popieram, też się położymy :) Ja się nawcinałam zamiast zupy - kapusty kiszonej z kanapkami ze świeżego żytniego chlebka na zakwasie :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i na szkołe rodzenia się nie zapisałam i nie zamierzam tutaj mam taką kopalnie wiedzy ze po co mi tracić czas na szkołe :)

tak więc dobranoc :)

Gosiak, megg, Januszkowa, ash lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy nie chodzilam na szkole rodzenie, wiec teraz tym bardziej nie mam zamiaru bo wiem juz co i jak :)

Fedra dobranoc :)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te brioszki wygladaja bardzo kuszaco, moze sie zdecyduje, zeby je zrobic. Tylko u mnie w ciazy z pieczeniem, itd jest bardzo ciezko bo nic mi nie wychodzi, ciasta zakalce, nawet galaretki mi sie dobrze nie chcialy ssiasc, to jest dopiero kosmos :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Tak :)
    Wszędzie pisza, ze niby w ciazy jest lepiej, ja np. Zauwazylam, ze potrzebuje wiecej uwagi, zeby sie rozgrzać :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:

Nie. Na początku był zakaz z powodu krwiaka, a teraz nie mam ani ochoty ja ani mój mąż. Żadne z nas nie cierpi z tego powodu. Szczerze to byliśmy już zmęczeni staraniami o dzidziusia. Teraz odpoczywamy:)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:

U nas różnie to bywa. Ale jest gorzej niż przed ciążą. Ciągłe zamartwianie się o nieciekawe wyniki i bóle podbrzusza, teraz ta nieszczęsna torbiel. Do tego w naszych rodzinach jest sporo problemów, które zbiegły się z ciążą. To wszystko odbiera nam chęci :/

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w końcu u lekarza rodzinnego, bo migdal mnie zaczął boleć i ucho się zatyka, a kuruje to przeziębienie od niedzieli wieczorem :/ Na szczęście nic niepokojącego nie widać, dała mi receptę na antybiotyk jakby w weekend mi się pogorszylo i mówi że na początku ciąży lepiej nie brać antybiotyków :D Mówię jej że już 7 mies zaczynam, to się zdziwiła, to chyba jeszcze nie wyglądam tak źle ;)
    A no i dała mi skierowanie do laryngologa jakby ucho mnie rozbolalo, zapisalam się na poniedziałek na wizytę, ja to mam fajną przychodnie :)

megg lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zgagę Gaviscop,tabletki są fujjjjjjj,ale skuteczne :P

Co do sexu,mój mąż niestety ma prawo narzekać,zero jakichkolwiek chcęci z mojej strony,ostatni raz współżyliśmy końcem lipca,od momentu,kiedy zaczęłam mieć skurcze zablokoałam się na amen. Będąc z tymusiem w ciąży było super,kochaliśmy się codziennie,do porodu w sumie,ale dopiero po fakcie lekarz mi powiedział,że powinniśmy zaprzestać po szóstym mies,tym bardziej że sperma działa podobnie jak oksytocyna....Wię jakoś mi to utkwiło w głowie i teraz zero zbliżeń :( Sama jestem na siebie zła :(

Ale będę jakoś się przekonywać,już nie długo czas zacząć masaż szyjki ;)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:

tak normalnie...

co do zgagi to tez mam ja od jakiś 2 tygodni taka jak na początku ciązy... a sposobu na nią nie mam... ani sleko ani śmietanka nie pomaga...

Jeżeli chodzi o krew pępowinową to ja jestem jak najbardziej za... i bede ją pobierała...

Plan na dzisiaj prawie wykonany...mieszkanko posprzątane- wytarte kurze odkurzone i umyta podłoga, zupa brokułowa ugotowana i dzisiaj odbieramy klucze od dewelopera jestem taka happy!!!

Januszkowa, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna cieszę się,że to nic poważnego,ale mimo wszystko dmuchaj i chuchaj na siebie,ok??

Kasia,zapewne jesteś pełna euforii dzięki tym kluczom i już sobie ciebie wyobrażam,jak latałaś na tym mopie z "waflem" do okoła twarzy he he :)
    Będziecie mogli już urządzać po swojemu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 15:11

Atakasobiejedna, kasia_1988 lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi sie chce raz na jakis czas w sumie od swieta ;) za to moj maz sie boi bo bol brzucha czasami mi dokucza i sie martwi ale za to jak nachodzi mnie ochota to go mecze i mecze hehe a on biedny tak sie broni

relge6yd0kju1g7d.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi,to dobrze,że masz popęd seksualny,to jest bardzo zdrowe :)

Mnie także czasami nosi od środka,ale niestety,te wspomnienia...czasami człowiek ma zbyt dobra pamięć :)

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ