X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash a skad jestes?

u mnie mama coffe:)

i aby do 21......:)

ktos dolaczy??:)

dziewczyny i jak te beciki Olo po 13 zl?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jak trudno Was nadrobić, jak się chwilę nie zagląda.

Ja miałam dziś mega kryzys :( jakoś tak mi się przykro zrobiło, że nie mogę sobie pobiegać z brzuszkiem po sklepach i powybierać różnych śliczności. Internet to nie to samo.
    Cały czas miałam nadzieję, że te moje akcje brzuszkowe się unormują i będę mogła wszystko nadrobić, ale już widzę, że muszę ogarnąć jak najszybciej wyprawkę.
    Dodatkowo, 5 miesięcy temu się przeprowadziliśmy i mieszkanko nie jest do końca urządzone i nie mogę nawet firanki wybrać :(

Na szczęście trochę się poużalałam nad sobą i już jest lepiej. Mąż przywiózł mi jeszcze ulubione kinder delice to i nastrój się poprawił.

My jesteśmy bardziej za pobieraniem krwi pępowinowej niż przeciw, aczkolwiek też mamy sporo wątpliwości.

A o seksie zapomnieliśmy w 5 tygodniu ciąży... Ah...

megg lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Widze ze duzo sie nie działo tylko 7 stron nie jest żle. Nadrabiam od początku.

Gosiak dlaczego na cc nigdy nie zdecydowałabyś sie na szpital na Zaspie tylko na Wojewódzki???

Bella fajnie ze u ciebie wszystko dobrze.

Ja krwi pepowinowej nie biore pod uwagę jakoś. Nie przemawia to do mnie. Chyba za mało się słyszy o tych udanych zabiegach z jej udziałem.

Jeśli chodzi o genetyczne usg to ja na szczescie mam lekarza prowadzacego ktory to robi i płace normalnie za wizyte, nie musze jezdzic na dodatkowe ani bulic wiecej kasy.
    Mój gin ma super sprzet, dopplera, 3d, 4d i wiedzę w tym temacie.

Megg a moglabys mi powiedziec z jakiego powodu masz skier na cc?

MISTRZYNI a co za afere z zusem mialas prosze powiedz mi bo jestem nie w temacie a tez jakies postepowanie sie u mnie toczy. plisss
    DOBRA JUZ DOCZYTAŁAM. PRZEJEBANE

Skończyłam nadrabiać huraaa.

Ja plan na dzis do południa wykonałam. Teraz ide polezec i potem ogarne jeszcze w domu.

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga wyslalam Ci zaproszenie ~!zaakceptuj
    :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Poślubiony to szczerze mówiąc boi się brzucha dotknąć;P Zawsze był bardzo delikatny a teraz jak mnie głaszcze, to już w ogóle jakbym była z pergaminu mam wrażenie.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od dwoch dni jakiś dołek. Jest mi smutno, bez powodu, kręcę się po domu jak smród po gaciach :(
    Wlasnie piekę ziemniaczki i będę smażyć mielone, a jakoś mi przeszła ochota na cokolwiek.

Idę dzis z koleżanką na koncert, może mi się troche humor poprawi :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Hej dziewczyny.
    Widze ze duzo sie nie działo tylko 7 stron nie jest żle. Nadrabiam od początku.

Gosiak dlaczego na cc nigdy nie zdecydowałabyś sie na szpital na Zaspie tylko na Wojewódzki???
    Pisałam już trochę o tym. Po pierwsze - opinia znajomych, które tam rodziły nieciekawa. Po drugie ostatnie wakacyjne wydarzenie - kiedy lekarze zwlekali z cesarką, bo weekend, bo coś tam i dziecko zmarło... http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Nowe-informacje-w-sprawie-smierci-dziecka-w-gdanskim-szpitalu-n81365.html
    A po trzecie moją koleżankę kiedyś tam zawiozłam z krwawieniem (nie wiedziała, że jest w ciąży) i powiedzieli jej, że poroniła, położyli na oddziale i następnego dnia mieli ją czyścić. Ale coś ją tknęło i uciekła stamtąd, poszła na drugi dzień do prywatnego ginekologa i dziś ma zdrową, śliczną córeczkę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad mam pomidorową, dodatkowo dla męża kiełbaski pieczone, ziemniaczki i sałatkę z ogórków i kapusty od mamy.

A jutro mam zamiar zrobić spaghetti z pesto pietruszkowym. Mam nadzieję, że będzie dobre. Ja zjem, Brzuszkowy będzie musiał. Obawiam się tylko o moją drugą połowę :D

Czekam na męża a on w korkach stoi.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nic sie nie martw! taka pogoda:) kup cos dla Tomusia to Ci sie lepiej zrobi!:)

ja lubie ogaldac male ubranka!!!!

a ostatnio w tesco byly takie fajne swetry F&F dla bobasa- takie granatowe jak welniane plecione i laty skorzane na łokciach:D

moj Maciek to bedzie modny:D

Gosiak, dorocia2324, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzeki. Ja mam skierowanie na cesarke od kardiologa, musze miec ustalony termin cesarki przed terminem porodu. Chcialabym na zaspie bo moj bedzie mial blisko zz pracy i do pracy bo tez na zaspie pracuje. Myslalam nawet aby pojsc ze 2 razy na wizyte prywatna do syna ordynatora i troszke sobie sciezke udeptac aby sie mniej bac. Ale i tak sie boje...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    aga wyslalam Ci zaproszenie ~!zaakceptuj
    :)

A już już :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia dzeki. Ja mam skierowanie na cesarke od kardiologa, musze miec ustalony termin cesarki przed terminem porodu. Chcialabym na zaspie bo moj bedzie mial blisko zz pracy i do pracy bo tez na zaspie pracuje. Myslalam nawet aby pojsc ze 2 razy na wizyte prywatna do syna ordynatora i troszke sobie sciezke udeptac aby sie mniej bac. Ale i tak sie boje...
    To jest tak naprawdę tak, że pewnie w każdym szpitalu trafiają się podobne historie i można trafić na zmianę, która woła o pomstę do nieba... ale ja się Zaspy po prostu boję, o Klinicznej słyszałam, że to fabryka, może się zdarzyć, że nie przyjmą. W Wojewódzkim byłam raz z krwawieniem w 6. tygodniu i tam dyżuruje moja ginka oraz Doering, u któ®ego też kiedyś byłam, więc w razie jakby się coś wcześniej zaczęło albo cc zaplanowana, to tam. Ponoć strasznie się u nich zmieniło na plus w ciągu ostatniego roku i dostali odznaczenie szpital przyjazny mamie czy dziecku... czy jakoś tak.

Ale ogólnie chcę rodzić w Swissmedzie, bo tam nikt z niczym nie czeka jak się okazuje nagle, że cesarkę trzeba robić, kobiet jest mało, anestezjolog na zawołanie czeka ze znieczuleniem, itp...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my z mężem zastanawiamy sie dalej nad ta krwią pępowinową :) jedni mówią super drudzy ze to kasa wrzucona w błoto. Ale same wiecie czego sie nie robi dla maleństwa. Moj ginek zadal mi tylko pytanie czy biorę to pod uwagę powiedzialam ze tak to dal mi gazetkę o tym i tyle. Nie namawiam mowi ze decyzja należy do nas. Sa za i przeciw. Mam nadzieje ze to nigdy mojemu dziecku nie będzie potrzebne :)

Moja babcia mi kupila w aptece mama coffee toffi <3 z mleczkiem pyszna <3 mniam mniam <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis z Sewerynka bylysny na porodówce w Lęborskim szpitalu i jestem przerażona!! Nawet nie pytajcie.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ash a skad jestes?

u mnie mama coffe:)

i aby do 21......:)

ktos dolaczy??:)

ja! u mnie też mama coffee :P

Jestem z Warszawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 16:20

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to o ktrym szpitalu mowisz? moze o moim?:) heh:) wszyscy sie boja:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Praskim

Będziesz tam rodzić?

promoszka lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie porodu nie boje. Ale dzisiejsza porodówka. Ehh szkoda gadać. Do tej pory jestem blada. Stwierdziłam ze wolałabym nie wiedzieć i pójść rodzic od tak wtedy loze byloby inaczej. Jeszcze chce wybrac sie do wejherowa. Chociaż moze lepiej nie

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    o Praskim

Będziesz tam rodzić?

tak
    chodze do Dr Czempińskiego

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc z Was pije to mama coffee, chyba tez musze sprobowac...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ