X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siema.

Suri ciesze sie ze u ciebie wszystko dobrze. Dbaj o was.

Laurka kurna co za polityka tam u ciebie. Nie zazdoszcze!

KasiaMł witaj!

Justyna to ci brzuszkowy zrobił numer ;-)

Miałam cos jeszcze napisać, ale chyba juz nie pamietam co.

odmeldowuje sie bo padam na ryj!

justyna_cezary lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu witaj!

Mistrzyni bądź dzielna! trzymam kciuki zebys mogla w spokoju przechodzic czas ciazy i maciezynstwa i miec oparcie

Suri ciesze sie ze sytacja opanowana- dbaj o siebie!

a ja zajadam sie chipsami...wezcie je odemnie bo zjem cala pake ! :)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wspomnialas cos o ujastku. dlaczego masz mieszane uczucia? Ja wlasnie tam mam e planach porod jak oczywiscie wszystko bedzie ok.

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    AGa wyslalam Ci wiadomosc ! sprawdzajcie te skrzynki !!!!!!:)
    Już już, nie było mnie przez jakiś czas.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa Mame :)

Mistrzyni bardzo wspolczuje ciezko cos doradzic ale gdyby moj mi teraz taki numer wywinal to by szukal zebow po podlodze... potem zadzwonilabm do jego rodzicow, wywalila z domu z przeszla sie do prawnika...
    Ja mam ciezki charakter i nie podejmuje rozmowy jak mi ktos mowi ze mnie nie kocha nie to nie wypad dziecka by nie zobaczyl a placic by musial... zabijac bym go nie musiala moja tesciowa zrobilaby to za mnie ;)

Dobra bedzie tego dobrego ide spac bo jestem glodna a rano glukoze trzeba zrobic ehh

Spijcie spokojnie i dobrze i bezbolesnie... do jutra do wieczorka :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Hej dziewczyny. Rany ale dlugo mnie tu nie bylo. Ze szpitala wypisali mnie we wtorek i od wtorku leze ciagle w lozku. Wstaje tylko do ubikacji i na prysznic...Ale wciaz jesrem meha xzczesliwa ze porod udalo sie powstrzymac i opanowno cala ta sytuacje.
    Nie pisalam bo mielismy jakies problemy z internetem. :)

Czyżbym nie była jedyna leżąca?

951c9e183b.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ witaj :)

Ja teraz zamiast slodyczy i chipsow zjadlam sobie pyszne mandarynki i wypilam pyszna herbatke z cytrynka :)

Fedra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam mamusie dziękuję za ciepłe przyjęcie, uciekam już się położyć bo kręgosłup mnie dobija, do tego teściowa przywiozła mi pierzgę... zjadłam wczoraj łyżeczkę "ku zdrowotności" i dziś cały dzień siedziałam w otwartym oknie, takie uczulenie mi wyszło... cała twarz i szyja jak spalone. Nie wiem co będzie jutro, jak nie zejdzie to chyba szpital, bo kiepsko to wygląda i strasznie swędzi, pali i piecze... Uroki noszenia maluszka, leki w dawce minimalnej...

Dobrej nocki ! :)

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ciesze sie, ze nie tylko ja mam problemy ze schylaniem sie z tym moim brzucholkiem :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Fedra wspomnialas cos o ujastku. dlaczego masz mieszane uczucia? Ja wlasnie tam mam e planach porod jak oczywiscie wszystko bedzie ok.

Bo jak kolejny raz slysze ze to fabryka to mnie to dobija...
    Czytalam duzo roznych opini i porownywalam je z Kopernikiem i np w Ujastku nie ma mozliwosci kangurowania co dla mnie po cc jest wazne by maz mogl kangurowac Mala... znowu na korzysc Ujastka przemawia brak ograniczenia w godz odwiedzin... znowu na Ujastku pobieraja krew pepowinowa tylko jesli jest umowa z diagnostyka...
    Wszystko zalezy chyba czego oczekujemy ja musze przegadac to jeszcze z moim ginem ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A my wykąpani, nasmarowani z jabłkiem i herbatką oglądamy Nietykalnych. Bardzo dobry film, polecam.

Suri uważaj na siebie!

KasiaMŁ witaj!

Jesli mowa o tym francuskim sprzed kilku lat, to jest to genialny film, ktorego jesli sie nie obejrzy, to bedzie sie o wiele ubozszym :]

Pia Gizela, AsiaSzw, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie juz nie scylam buty zakladam na siedzaco ;)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Jesli mowa o tym francuskim sprzed kilku lat, to jest to genialny film, ktorego jesli sie nie obejrzy, to bedzie sie o wiele ubozszym :]

Tak ten. Też jestem zdania, że niesamowicie wzbogaca.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ ja mam jeszcze mniejszy brzuch, nie ma się czym niepokoić. Może taka Twoja natura.

Justyna_cezary no co Ty?! Jak to dziewczynką?! :)

Tez sobie zjem mandarynki, a co by nie. Juz mi chyba nic nie zaszkodzi na te moje porażkowe zaparcia.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynki to moglabym jesc ostatnio kilogramami ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    A ja za Twoja sprawa zaczelam sie zastanawiac wlasnie nad Kopernikiem bylam przekonana ze Ujastek ale terazmam mieszane uczucia...
    We wtorek mam wizyte u gina to z nim pogadam no i mam spokanie z pania od krwi pepowinowej moze bede madrzejsza ;)
    A bylas tam juz widzialas jak to wyglada mozesz cos powiedziec o Koperniku?
    Ostatnio byłam w zeszłym tygodniu, moja mama będzie tam mieć operację (już kiedyś pisałam) i czekałyśmy ponad godzinę przy ambulatorium. To miejsce gdzie się zgłaszasz przyjeżdżając do porodu. To miejsce nie wydaje mi się przerażające, wręcz przeciwnie. Oswoiłam się z nim :) Poza tym moja kuzynka tam rodziła, bez problemu dostała znieczulenie, ogólnie ok. Odwiedzałam ją po porodzie. W Krakowie mówi się, że jeśli są jakieś komplikacje w ciąży, problemy to poród tylko tam. Może dlatego to miejsce wydaje mi się takie bezpieczne. Rodząc w innym szpitalu np. Narutowiczu, Rydygiera w momencie gdy coś jest nie tak np. z dzieckiem przewożą je na Kopernika. Najlepszy sprzęt mają. Moja koleżanka też rodziła tam niedawno jeśli znajdę wiadomość od niej na FB, którą mi napisała po porodzie to wyślę.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fedra i najważniejsze kuzynka mojego męża urodziła tam synka w 27 tygodniu ciąży w kwietniu, teraz mały ma 6 miesięcy (lekarze liczą od dnia porodu) i ma się świetnie. Jest zdrowy i śliczny :)

Fedra lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wysłałam Ci wiadomość

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra- znalazłam. Wklejam wiadomość od koleżanki, która urodziła tam w lipcu.

Basia:
    a wiesz już, gdzie będziesz rodzić? ja na Kopernika i byłam bardzo zadowolona.

trafiłam na cudowną kobietę, panią Beatę Tobie też jej życzę
    i studentka też była świetna, odwaliła kawał dobrej roboty

Joanna:
    a w kopererniku dają znieczulenie bez problemu?
    Basia:
    tak, jeśli tylko chcesz
    mnie się kilka razy pytały, ale nie chciałam
    teraz masz przydzieloną położną, lekarza i jedną studentkę powyżej 3-ego roku ta, którą ja miałam, bardzo mi pomagała i była starsza ode mnie jeszcze.
    i jak leżałam na patologii (w 36 tygodniu) to te wszystkie byłu super miłe i profesjonalne.

dostałam oksytocynę, bo trzeba było wywoływać poród, więc wszystko trwało krótko łącznie 6 godzin, w tym samo rodzenie 10 minut

mają wszystko wyremontowane, odnowione, super personel i najlepsze aparatury, gdyby - tfu! - coś się działo mamie lub dziecku

Fedra lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pozdrawiam was wszystkie i melduje sie, że jestem ale nie mam ostatnio jakos czasu i checi na pisanie a wy tyle piszecie,ze nie nadążąm czytać.U mnie ok.cały czas pracuje na 100%.Troche mnie brzuch pobolewa ale to chyba normalne i maly juz mocno kopie i się rozpycha.Całuje was mocno i życze dużo zdrówka i tym którym się w domu nie układa,żeby się w koncu wszystko poukładało.

Januszkowa, gusiaa, Fedra, Sue, angelcia lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ