X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri do czerwca jeszcze kawał czasu jest,możliwe,że Wasze plany zmienią się jeszcze 10 razy :)
    My także z mężem byliśmy młodzi,jak urodził się Tymek(ja 22,mąż-wówczas chłopak 23),różne pomysły były,mimo to zostaliśmy w PL,bo dawaliśmy radę,żyliśmy skromnie,ale razem :)
    Dopiero teraz,tzn rok temu wyjechaliśmy za granicę,mąż wyjechał dwa lata temu,ale nie mieliśmy już takiego małego dziecka ...

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    KasiaMŁ. hej. fajnie ze dolaczylas ;) mozna wiedziec ile masz lat? ;)

nie wiem jak reszta mam na forum, mam 21 ;)

Januszkowa, Patrycja20, truskawkax25 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ wrote:
    Przedział wiekowy u nas jest dość szeroki - od 17 do 37 lat :)

Fedra, AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Przedział wiekowy u nas jest dość szeroki - od 17 do 37 lat :)

to super :)

a są tu dziewczyny z krakowa? Próbuję wybrać szpital i jakieś miejsce na gimnastykę dla ciężarówek...

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia aa ok :) bo pisalas ze jestes mloda wirc myslalam ze moze dolaczyl ktos w moim wieku tj.17 lat ;))

Angelcia : Narazie w porzadku. Wszyscy wokol mnie skacza i robia wszystko to o co nawet nie prosze. Wszyscy mnie pilnuja czy niepotrzebnie nie wstaje z lozka.;) Jest dobrze jesli chodzi o dzieciatko.

Derii Nie wiem czy sie zmieni bo on jest mega zdecydowany. I zawsze musi miec racje. ;)
    Nie powiem ze podoba mi sie ten jego pomysl ale chyba nie bede miala az tak duzo do powwiedzenia jesli chodzi o to ... ogolnie to mowi ze jesli bedzie trzeba to on moz pracowac po 18 godzin codziennie zebysmy tylko mogli normalnie zyc.
    Z niego jest choleryk a ze mnie flegmatyk wiec takie dwie przeciwnosci . A pomimo tego przewaznie udaje sie nam jakos dogadac.

angelcia lubi tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri,bo przeciwności się przyciągają :)

Zobaczycie,jak to będzie,na razie nie myśl o tym i nie martw się :) Cieszcie się każdą spełnioną chwilą razem :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Fedra, chyba jesteś moją bratnią duszą w tym temacie :D
    Jak się spało? ;)

Nie spalam co chwila mi cos przeszkadzalo ale przynajmniej farba przyszla ;)
    No i nadrobie i ide spac bo jutro ciezki dzien...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Kasia aa ok :) bo pisalas ze jestes mloda wirc myslalam ze moze dolaczyl ktos w moim wieku tj.17 lat ;))

To nie taka duża różnica :)

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ wrote:
    Tez mam 21 lat :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniajac troche temat czy mozecie polecic jakies ksiazki? Kazda propozycja bedzie mile widziana ;)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Tez mam 21 lat :)

jeśli mogę wiedzieć, skąd jestes :)?

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Zmieniajac troche temat czy mozecie polecic jakies ksiazki? Kazda propozycja bedzie mile widziana ;)
    Ja kocham kryminały, więc mogę Ci polecić całą serię książek Jo Nesbo, Camilli Lackberg, trylogię Millenium. Myślę, że do porodu wystarczy ;)

cath, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:

ja ostatnio czytałam "poradnik dla zielonych rodziców" ;) nie jestem zwolennikiem ekologii, ale jestem koszmarnym alergikiem, więc trochę rad z książki pomogło ;) No i przekonałam się do noszenia dziecka w chuście ;) nawet już jedną kupiłam. Czekam na pierwsze noszenie:))))

Gosiak lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wykąpani, nasmarowani z jabłkiem i herbatką oglądamy Nietykalnych. Bardzo dobry film, polecam.

Suri uważaj na siebie!

KasiaMŁ witaj!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ wrote:
    ja ostatnio czytałam "poradnik dla zielonych rodziców" ;) nie jestem zwolennikiem ekologii, ale jestem koszmarnym alergikiem, więc trochę rad z książki pomogło ;) No i przekonałam się do noszenia dziecka w chuście ;) nawet już jedną kupiłam. Czekam na pierwsze noszenie:))))
    O, super, muszę też przeczytać. Też zamierzam nosić córeczkę w chuście i używać wielorazowych pieluch, a na początku jednorazowych ale tych bez chemii.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przy okazji mam pytanie, jakie macie brzuszki? Ja mam wydaje mi się bardzo mały...wygląda na 4/5 miesiąc...
    http://40tygodni.pl/photos/questions/b7f5b20152b0197e6e5c59f339ee3b48.jpg mniej więcej taki. 25 września miałam usg w 3d, wszystko było ok. Przytyłam od początku ciąży 3,5kg. Jem dużo, glukoza w granicach normy. Boję się, że synuś ma mało miejsca, póki co strasznie atakuje kręgosłup...

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Suri Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak i Kasia Dzieki! :) Napewno cos wybiore.
    Pia : oj uwazam uwazam ;) Mam pelno osob nad soba ktore tez uwazaja i pilnuja czy leze ;)

A tak w ogole jestem ciekawa ktora z nas pierwsze urodzi a ktora ostatnia :)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz wariuje w pracy! dzis mialam sen ze trzymalam synka i karmilam go a on mial zabki takie kielki jak male kotki maja!!!!!:)

i gryzl mi brodawki. masakra:)

Gosiak, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ wrote:
    jeśli mogę wiedzieć, skąd jestes :)?
    Ja Lębork :) woj. Pomorskie między gdanskiem a Słupskiem :) i tez jestem alergikiem :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, super, muszę też przeczytać. Też zamierzam nosić córeczkę w chuście i używać wielorazowych pieluch, a na początku jednorazowych ale tych bez chemii.

Ja planuję zużyć tylko jedno, dwa opakowania pieluch z wycięciem na pępek, aż się wygoi. Mam kupione wielorazowe ;) Tylko dlatego się zdecydowałam, że po prostu się boję o małego. Boję się, że też będzie miał tak przerąbane dzieciństwo jak ja. Nie chcę go traktować chemią od urodzenia.
    Pierwsze pranie ciuszków (i części mojej garderoby przy okazji)zrobiłam w szarnym mydle. Namoczyłam w misce z rozpuszczonymi płatkami a potem wlałam jeszcze rozpuszczone w miejsce płynu do prania. Pachnie fajnie :) a po praniu ręcznym nie mam "zjedzonych" dłoni. Chociaż i tak pranie w proszku jest prostsze....

Gosiak lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5jdto6ec.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ