X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri do czerwca jeszcze kawał czasu jest,możliwe,że Wasze plany zmienią się jeszcze 10 razy :)
    My także z mężem byliśmy młodzi,jak urodził się Tymek(ja 22,mąż-wówczas chłopak 23),różne pomysły były,mimo to zostaliśmy w PL,bo dawaliśmy radę,żyliśmy skromnie,ale razem :)
    Dopiero teraz,tzn rok temu wyjechaliśmy za granicę,mąż wyjechał dwa lata temu,ale nie mieliśmy już takiego małego dziecka ...

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    KasiaMŁ. hej. fajnie ze dolaczylas ;) mozna wiedziec ile masz lat? ;)

nie wiem jak reszta mam na forum, mam 21 ;)

Januszkowa, Patrycja20, truskawkax25 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ wrote:
    Przedział wiekowy u nas jest dość szeroki - od 17 do 37 lat :)

Fedra, AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Przedział wiekowy u nas jest dość szeroki - od 17 do 37 lat :)

to super :)

a są tu dziewczyny z krakowa? Próbuję wybrać szpital i jakieś miejsce na gimnastykę dla ciężarówek...

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia aa ok :) bo pisalas ze jestes mloda wirc myslalam ze moze dolaczyl ktos w moim wieku tj.17 lat ;))

Angelcia : Narazie w porzadku. Wszyscy wokol mnie skacza i robia wszystko to o co nawet nie prosze. Wszyscy mnie pilnuja czy niepotrzebnie nie wstaje z lozka.;) Jest dobrze jesli chodzi o dzieciatko.

Derii Nie wiem czy sie zmieni bo on jest mega zdecydowany. I zawsze musi miec racje. ;)
    Nie powiem ze podoba mi sie ten jego pomysl ale chyba nie bede miala az tak duzo do powwiedzenia jesli chodzi o to ... ogolnie to mowi ze jesli bedzie trzeba to on moz pracowac po 18 godzin codziennie zebysmy tylko mogli normalnie zyc.
    Z niego jest choleryk a ze mnie flegmatyk wiec takie dwie przeciwnosci . A pomimo tego przewaznie udaje sie nam jakos dogadac.

angelcia lubi tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri,bo przeciwności się przyciągają :)

Zobaczycie,jak to będzie,na razie nie myśl o tym i nie martw się :) Cieszcie się każdą spełnioną chwilą razem :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Fedra, chyba jesteś moją bratnią duszą w tym temacie :D
    Jak się spało? ;)

Nie spalam co chwila mi cos przeszkadzalo ale przynajmniej farba przyszla ;)
    No i nadrobie i ide spac bo jutro ciezki dzien...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Kasia aa ok :) bo pisalas ze jestes mloda wirc myslalam ze moze dolaczyl ktos w moim wieku tj.17 lat ;))

To nie taka duża różnica :)

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ wrote:
    Tez mam 21 lat :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniajac troche temat czy mozecie polecic jakies ksiazki? Kazda propozycja bedzie mile widziana ;)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Tez mam 21 lat :)

jeśli mogę wiedzieć, skąd jestes :)?

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:
    Zmieniajac troche temat czy mozecie polecic jakies ksiazki? Kazda propozycja bedzie mile widziana ;)
    Ja kocham kryminały, więc mogę Ci polecić całą serię książek Jo Nesbo, Camilli Lackberg, trylogię Millenium. Myślę, że do porodu wystarczy ;)

cath, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri wrote:

ja ostatnio czytałam "poradnik dla zielonych rodziców" ;) nie jestem zwolennikiem ekologii, ale jestem koszmarnym alergikiem, więc trochę rad z książki pomogło ;) No i przekonałam się do noszenia dziecka w chuście ;) nawet już jedną kupiłam. Czekam na pierwsze noszenie:))))

Gosiak lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wykąpani, nasmarowani z jabłkiem i herbatką oglądamy Nietykalnych. Bardzo dobry film, polecam.

Suri uważaj na siebie!

KasiaMŁ witaj!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ wrote:
    ja ostatnio czytałam "poradnik dla zielonych rodziców" ;) nie jestem zwolennikiem ekologii, ale jestem koszmarnym alergikiem, więc trochę rad z książki pomogło ;) No i przekonałam się do noszenia dziecka w chuście ;) nawet już jedną kupiłam. Czekam na pierwsze noszenie:))))
    O, super, muszę też przeczytać. Też zamierzam nosić córeczkę w chuście i używać wielorazowych pieluch, a na początku jednorazowych ale tych bez chemii.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przy okazji mam pytanie, jakie macie brzuszki? Ja mam wydaje mi się bardzo mały...wygląda na 4/5 miesiąc...
    http://40tygodni.pl/photos/questions/b7f5b20152b0197e6e5c59f339ee3b48.jpg mniej więcej taki. 25 września miałam usg w 3d, wszystko było ok. Przytyłam od początku ciąży 3,5kg. Jem dużo, glukoza w granicach normy. Boję się, że synuś ma mało miejsca, póki co strasznie atakuje kręgosłup...

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Suri Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak i Kasia Dzieki! :) Napewno cos wybiore.
    Pia : oj uwazam uwazam ;) Mam pelno osob nad soba ktore tez uwazaja i pilnuja czy leze ;)

A tak w ogole jestem ciekawa ktora z nas pierwsze urodzi a ktora ostatnia :)

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz wariuje w pracy! dzis mialam sen ze trzymalam synka i karmilam go a on mial zabki takie kielki jak male kotki maja!!!!!:)

i gryzl mi brodawki. masakra:)

Gosiak, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMŁ wrote:
    jeśli mogę wiedzieć, skąd jestes :)?
    Ja Lębork :) woj. Pomorskie między gdanskiem a Słupskiem :) i tez jestem alergikiem :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 30 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, super, muszę też przeczytać. Też zamierzam nosić córeczkę w chuście i używać wielorazowych pieluch, a na początku jednorazowych ale tych bez chemii.

Ja planuję zużyć tylko jedno, dwa opakowania pieluch z wycięciem na pępek, aż się wygoi. Mam kupione wielorazowe ;) Tylko dlatego się zdecydowałam, że po prostu się boję o małego. Boję się, że też będzie miał tak przerąbane dzieciństwo jak ja. Nie chcę go traktować chemią od urodzenia.
    Pierwsze pranie ciuszków (i części mojej garderoby przy okazji)zrobiłam w szarnym mydle. Namoczyłam w misce z rozpuszczonymi płatkami a potem wlałam jeszcze rozpuszczone w miejsce płynu do prania. Pachnie fajnie :) a po praniu ręcznym nie mam "zjedzonych" dłoni. Chociaż i tak pranie w proszku jest prostsze....

Gosiak lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5jdto6ec.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ