X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja. :) Też jestem jedną z tych co są z dala od bliskich. Także dzień jak co dzień.
    Muszę się na zakupy spożywcze wybrać, bo zachciało mi się zapiekanek z pieczarkami :D

Angelciu, a Twój facet zrobił się taki po ślubie, przed był całkiem inny? Mój też ma 24 lata i widzę, że też jest niedojrzały. Ja się z nim nie patyczkuję. Kawa na ławę i heja. Zobaczył jak to źle jest mieć niewyprane, nieugotowane i w ogóle, to w końcu zczaił co i jak. Chociaż serce mi się krajało, jak widziałam, że kolejny dzień z kolei je kebaba, albo otwiera lodówkę i zamyka. U mojego jeszcze dochodzi problem taki, że ciągle przed komputerem siedzi, no ale już ma zapowiedziane, że jak się Młoda urodzi to nie będzie komputerka, bo to ona będzie rządzić jego życiem, a nie on jej. Także teraz ma korzystać póki może :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 12:14

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja zawsze staram się traktować swojego męża tak jak ja sama bym chciała być traktowana i jak zaczyna np. przeginać to mu zawsze powtarzam, czy sam by tak chciał. Często też jeśli mi się coś nie podoba jakiś tekst albo zachowanie zapamiętuję i to już tak jest w życiu, że to wraca do nas i mu tymi samymi słowami odpowiadam nawet z tym samym akcentem w adekwatnej sytuacji bądź zachowuję się tak dokładnie tak samo.
    Uwierz mi nic lepiej nie dociera :-)niż właśnie takie coś.

No czasem jak tak zdobię to zaczynamy się śmiać, i zawsze mój mąż powtarza, że ja to taka wredniacha jestem :-) a ja się śmieję, że wredna to dopiero mogę być :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 12:27

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda u mnie w domu rodzice potrafią na siebie podnieść głos, no tak już się dotarli po tak wielu latach. Ja też podnosiłam głos na początku naszego związku, tak byłam nauczona i akurat u nas miało to odwrotny rezultat bo u mojego męża nikt głosu nigdy nie podnosił. U niego zawsze była cisza, nawet jak się denerwowali.
    No i to mój mąż mnie nauczył, że kłótnia i krzyk to najgorsza rzecz w związku i nic mi to nie da. No i to on mnie nauczył, że tylko dobrą taktyką i konsekwencją mogę coś zdziałać.
    I choć nawet miałabym ochotę coś wykrzyczeć czasami to wiem, że to nic nie da będzie jeszcze gorzej.

Choć nie zapeszając, ja rzadko mam ochotę krzyczeć i u nas jest OK :-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego tez niestety mamusia nauczyła nic nie robienia ale sukcesywnie go gonie do roboty:-)

Katis zaraz ci odp co i jak z tym allegro tylko wypije kawkę z moim "nierobem" :-)

Katiś lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ale ten mój Mąż ma trzy sałatki w lodówce.. :D I akurat musiał się dopierdzielić do jarzynowej, że ma pietruszkę.. rozumiem jakby nie miał wyboru i stękał, że nie może sobie jej zjeść, bo nie lubi.. a tak to? Ja nie lubię też wielu rzeczy i po prostu jak ktoś je gotuje to nie jem, zadowalam się czym innym. To już jest totalne przypierdzielanie się bez powodów.. bo pietruszka, bo koperek, bo za zimne, bo za gorące.. To niech sam sobie zrobi, któż mu broni.. Zrobił się taki "PO" i mieszkaliśmy ze sobą praktycznie od początku związku, więc zauwazylabym te chore nawyki, zachowania.. No coz :) Z reszta, to jest forum ciazowe, nie bede tutaj juz wiecej wylewac swoich żali, bo nikt nie bedzie zyl moim zyciem.

Ja już po obiedzie, brzuszek twardnieje jak ja tego nie lubie. Mialam isc z moim Psiakiem na spacer, ale narazie sobie odpuszcze, niech sie ten brzuch uspokoi. Myslalam tez w koncu sie zebrac zeby wystawic te moje cary na all z Duki, ale to tez najwidoczniej nieodpowiedni czas:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 12:39

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu wiem,że to forum ciążowe ale jak Ci ma ulżyć to pisz :-) i się nie przejmuj :-)
    Chciałabym mieć trzy sałatki w lodówce, ale tak po małym talerzyku :-)
    Ja teraz mam na różne rzeczy ochotę ale ich nie robię bo ja nie bardzo mogę jeść, mój m też wielu rzeczy nie lubi i potem mi się psuje i mi szkoda wyrzucać.

No ale jarzynowej bym zjadła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 12:40

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś np. piekę jabłecznik, miałam ochotę na coś z jabłkami, no ale normalnie to byśmy nie zjedli całej blaszki, a tak troszkę w domu zostawię, a resztę jutro zabiorę do rodzinki i jak się rzucą to zjedzą i się nie zmarnuje :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamusie !:)

My z mężem dzisiaj pospaliśmy do 9:30, później jeszcze z pół godzinki poleżeliśmy i czas było wstawać ;) Jak nie byłam w ciąży to mnie strasznie wkurzało, że w weekend on tak długo chce spać, teraz się nauczyłam ;p
    Jemu się nie dziwie bo na co dzień ostatnio wstaje o 5:30...

Dzisiaj śniadanko zrobił mi K. nawet rano poszedł po chlebek i przy okazji ciacho kupił :)

Ja na mojego nie mogę narzekać, bo dba o mnie bardzo. Mimo, że jest młodszy ode mnie myśli przyszłościowo. Po ślubie w naszych relacjach właściwie nic się nie zmieniło, on się śmieje, że to ja zaczęłam pokazywać swoją wredną naturę ;p

Z tym Allegro to ja też chętnie się dowiem, to kupię coś :)

Ja mam teraz zażywać żelazo, ale rano na czczo, takie dostałam wytyczne od gin.

Pozdrawiam Was mamusie ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 12:47

c7hyim7.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cześć :) Powiedzcie mi - wiem wiem, że było to juz pisane z milion razy :P- jak działa ten kupon allegro -20 zł. Mam parę pytań
    1. Ile razu w ciągu dnia można wykorzystać kuponów?
    2. Czy rabat nalicza się od całych zakupów ( różnych sprzedawców) ? Czy rabat się nalicza tylko u tego samego sprzedawcy?
    3. Mam zaplanowane zakupy u 4 sprzedawców, wszystkie powyżej 50 zł czy to znaczy, że będę miała -20 zł we wszystkich zakupach? :)
    4. Jak to fizycznie wygląda? Wybieram już opcję zapłać i tam gdzieś jest ten kupon?

Pozdrawiam i miłej soboty życzę :)
    p.s. U nas słoneczko :)

hej

sa 2 rodzaje promocji ten na zakp w mobilnym allegro jest na 20 zl
    1. jest jednorazowy , uzyjesz raz i znika
    2. rabat jest chyba tylko na kup teraz i moze byc u roznych sprzedawcow tylko zakupy musza dawac kwote min 50 zl razem (bez kosztow wysylki)
    3. bedziesz moga go uzyc tylko u 1 jesli zakup jest powyzej 50 zl
    4.sciagasz aplikacje mobilna aktualna., potem moje allegro/moje kupony i pobierasz kupon
    kupujesz przez aplikacje i placisz przez aplikacje wybierajac platnosc z gory i wtedy pojawia ci sie ten kupn na 20 zl i zaznaczasz ze chcesz go teraz uzyc i ci sie przelicza -20zł

a jelsi chodzi o promocje Visa to musisz kupic w aplikacji mobilnej i zaplacic w aplikacji mobilnej karta Visa
    tego kuponu nie zobaczysz w zakladce moje kupony bo sie pojawi przy momecie zaplaty
    mozesz takie zakupy zrobic do 16.11 max 20 razy (max 5 na dzien) i wtedy jak wybierzesz opcje platnosci karta Visa to ci obnizy koszt transportu (platne z gory) do 0 zł (max przy 25 zł kosztow wysylki)

promocje sie nie łącza

chyba tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 12:57

Atakasobiejedna, Katiś lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka zazdroszczę - u mnie dzisiaj wszystko pozamykane na osiedlu (oprócz monopoli, wiadomo ;))

Jeszcze boli mnie chyba więzadło i promieniuje do nogi i pleców, cóż za dyskomfort, Adzie sie tez to nie podoba.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z zakupów :) zastanawiamy się jak śledzie zrobić he he,czy zasolić czy w zalewie. Na razie obstaliśmy na zalewie a póżniej w śmietanie i w oleju z ziołami :)

Takie nasze małżeńskie zachcianki :)

U nas się rozpadało właśnie,także zabieramy się do roboty :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia u mnie osiedlowy w każde święto jest otwarty- w końcu to biznes;)

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tych osiedlówkach to taka podstawa podstawy w asortymencie, aż szkoda mi iśc żeby się nie zawieść :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam właśnie po mandarynki, mleko, kefir, budyń i kupiłam jeszcze monte z ciasteczkami - mam sklep praktycznie pod klatką ;) i asortyment dość spory.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki że się tak o mnie martwicie, to miłe :) Mam uczucie takiego zdartego gardła, więc miód i kwaśne rzeczy odpadają, bo chyba pogorsza sprawę. Znalazłam w domu syrop Drosetoux który łagodzi kaszel, a można go stosować w ciąży, to będę piła. Jak M. będzie jechał z cmentarza to mi kupi jeszcze Isla do ssania. Nie powiem żeby było mi lepiej, ale w końcu wzięłam dopiero jedną dawkę antybiotyku ;)

A z bardziej pozytywnych rzeczy to kupiłam sobie na pocieszenie olej kokosowy na Allegro, oczywiście z darmową przesyłka :)

Gosiak, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna,faktycznie z tym miodem daj sobie na wstrzymanie....Kuruj nam sie tu,żebyś jutro lub w poniedziałek napisała,że jest znaczna poprawa :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dzis zaczynam nowy tydzien :)
    Niestety u nas halloween nie bylo zbyt udane bo padalo jak nie wiem ..
    ale pochodzilismy 30 minut i wrocilismy do domu u nas byla tez tylko garstka dzieci wiec slodyczy nam zostalo bardzo duzo .. Milego dnia kobietki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 14:12

kafabi lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo monte z ciastkami pierwsze słysze :) bede musiala isc jutro do marketu i sobie kupić. Dzięki Gosiak :)

Ja będąc w Niemczech uwielbiałam jeść/pić:
    http://iv.pl/images/37777922821132125742.jpg <3

U mnie było dużo dzieciaków po słodycze, chyba jako jedyna dawałam im ciastka, babeczki, torciki.. ale były zadowolone :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ,co ma cukier wywołuje zadowolenie na dziecięcych twarzyczkach :)

Zapomniałam o czymś takim,jak nutella!!!!! cholera,jak mogłam??!!

Ale poraz pierwszy widzę nutellę do picia :)

megg lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie zbieram do sklepu po mandarynki i jakis jogurt (bo monte to u mnie nie ma.) :( A to wszystko przez Gosiak! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 14:11

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ