X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Hej!
    Od popołudnia czuje kłucie w lewym boku, coraz bardziej promieniuje. Czuję też kłucie w lewej pachwinie. Nie wiem co to może być. Nie wiem co robić, zażyłam apap 30 minut temu, trochę przestało, ale dalej czuję. Najgorzej jest przy zmianie pozycji albo wstawaniu.
    A może weź no-spę?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się tylko czy mogę ją zażyć tak szybko po apapie!?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia mam taki sam egzemplarz..... ;p moze to jakas rodzina?? :)

tez spisalam na straty, ale poczekam na pojawienie sie malego co bedzie..
    co poradzic niktorzy faceci chyba nigdy nie dorastaja

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Zastanawiam się tylko czy mogę ją zażyć tak szybko po apapie!?
    Myślę, że tak. Jak miałam okres często brałam przeciwbólowe razem z no-spą, oba leki mają inne działanie, więc nie powinny się pogryźć... Ale ekspertem nie jestem :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez leniwa sobota najadlam sie sernika, lodow, cukierkow i mam ogromne wyrzyty sumienia teraz

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ponad godziny czuję ból,kłucie w okolicy pochwy,ciężko mi wstać bo boli,a chodzic to masakra,im szerzej nogi rozstawiam tym mniej boli,ale ten ból jest straszny.

Czy któraś z Was ma coś takiego??

w pierwszej ciąży tak nie miałam,nie wygląda to na bol spowodowany rozciąganiem się więzadeł,ponieważ nie jest to ból w okolicy brzucha :(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa no-spę można brać razem z paracetem do 500mg,także apap jak najbardziej :) Nie musisz się martwić,ja ostatnio w czw sama taką dawkę wzięłam,ponieważ brzuch miałam twardy i bolał.

Mój gin w Pl powiedział,że można tak brać,byleby nie ibuprofen

p19uskjok4jap6fv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Jestem anty-lekowa więc stąd te obawy. Jest mi trochę lepiej. Jeśli ból się jeszcze dzisiaj bardziej nasili to wezmę no-spę. Jeszcze nigdy nie bolał mnie brzuch odkąd jestem w ciąży. Trochę się martwię. Nie zwijam się z bólu, ale czuje kłucie, dyskomfort no i jednak to boli. :/
    Dużo dzisiaj chodziłam, może dlatego.

z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Jestem anty-lekowa więc stąd te obawy. Jest mi trochę lepiej. Jeśli ból się jeszcze dzisiaj bardziej nasili to wezmę no-spę. Jeszcze nigdy nie bolał mnie brzuch odkąd jestem w ciąży. Trochę się martwię. Nie zwijam się z bólu, ale czuje kłucie, dyskomfort no i jednak to boli. :/
    Dużo dzisiaj chodziłam, może dlatego.
    Podejrzewam, że to od tego. Ja jak dużo pochodzę, to też później czuję brzuch.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa tez mam cos podobnego jak pochodze i jakis taki ucisk, ciezar czuje w brzuchu

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii ja też mam ostatnio w zasadzie od tygodnia ciągle klucza w pochwie. Mam nadzieje ze tam też się wszystko rozciąga i miednica rozchodzi

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapytam w poniedziałek lekarza,co to może być i zarządam,żeby mnie zbadał,chodzi o szyjkę...bo tutaj już nie badaja,mnie tak w ogóle nie badali tutaj !!!!!!!!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam no-spę :/
    Czuję się cała pokrzywiona, chodzę jak staruszka, nie mogę się wyprostować.

z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, mam nadzieję, że już trochę lepiej się czujesz. Poleż już sobie dzisiaj i do jutra powinno przejść.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciagnie w pachwinach jak dłużej poleże i chce wstać ;)

Dzis dzidzie poczułam pierwszy raz tak wysoko przy zebrach, chyba główkę sobie wsadził ;) kochany mój <3

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Wzięłam no-spę :/
    Czuję się cała pokrzywiona, chodzę jak staruszka, nie mogę się wyprostować.

Masz poduszke rozgrzewajaca? Poloz sie na goracym kompresie. Ja ciagle mam takie jazdy. To po prostu bol.

Ja nadal nic nie wiem w temacie fotelikow, wozkow, itp., itd.

Mam nadzieje, ze pod choinke cos dostaniemy dla dziecka, a reszta zajmiemy sie po przeprowadzce, czyli gdzies na Nowy Rok.

Czy Wy nadal macie dziwne sny? Ponoc to w ciazy normalne, ale ja minionej nocy mialam taki okropny sen, ze sie dlugo z niego otrzasnac nie moglam.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja chcę fotelik Recaro, ale modelu jeszcze nie znam. Mam tylko nadzieje, że będzie pasował do mojego wózka. Co do bazy.. sama nie wiem czy moja Audi ma isofixa... Nie wiecie czy modele z 2009r są już oblegane isofixem? Najwyżej sprawdzę w sklepie od razu, bo pewnie będą taką informacją dysponować. Nie chce mi się dzisiaj już szukać na necie, wiem, że kiedyś przeglądałam, ale skleroza to moja siostra nabyta w ciązy.

Januszkowa może to więzadła się rozciągają? Tak jak piszesz - dużo chodziłaś i coś się ponaciągało.

Asia888 rodzina, czy nie rodzina.. uciążliwe to jest :) ale co tam, przecież my damy radę.

Derii mnie tak czasem kłuje w pochwie, ale mija to. Nie szybko, ale mija.
    Mnie dzisiaj tak twardniał brzuch, że aż się budziłam z popołudniowej drzemki. W sensie twardniał nie aż tak jak kamień, ale tak ciążył i mi to przeszkadzało. Teraz już jest ok.

Laurka ja mam okropne sny! Szkoda mówić :)

W ogóle Ada chyba jest odwrócona plecami do ściany mojego brzucha, bo czuję "od środka" takie wypychanie.. Przyjemne to jest <3

Mniej przyjemne jest to, że zakładając moją ulubioną koszulę dzisiaj guziki się rozchodziły, tak samo na cmentarz jak jechałam i zapięłam swoją parkę to błagałam o litość - ściśnięta jak sardynka, a jeszcze 3-4 dni temu było w porząsiu.. :/ I HATE IT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 22:24

asia888 lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia pewnie ze damy rade :)

dziewczyny wlasnie zauwazylam ze pepek mi powoli znika :p heh niedlugo nie bede miec chyba

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój w stanie nie naruszonym ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Suri Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ciagle lezymy i do konca chyba bedziemy. No coz...Przeczytalam dzisiaj cala ksiazke . Jakies romansidlo 266 stron (!) Kiedys czytalabym ja chyba z jakid tydzien. ;)

oar8ugpj0xvubjt5.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ