X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w mandarynki, banany i kiwi zaopatrzyłam się wczoraj ;p

U mnie w osiedlowym nawet kieliszki można kupić ;p tak=m jest chyba wszystko, ale ja tam zazwyczaj tylko chlebek chlebek prawdziwy żytni na zakwasie kupuje mniam

Dziewczyny ja wczoraj zaczęłam 3 trymestr... :D niesamowite jest to jak ten czas leci ;p

AAAA i dzisiaj widziałam już pierwszą reklamę świąteczną ;)

Gosiak, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna

Na jakiej aukcji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 14:19

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie :)
    My z sewerynką zabalowałyśmy do prawie 6 rana :) jestem zmęczona strasznie!! :) ale bylo wesoło jak zwykle <3

Tez widzialam reklamę swiateczna lidla dzis juz ze dwa razy :D

Moj mąż jest chory nie wiem czy to nie zapalenie płuc. :( boje sie ze mnie zarazi!!! Aaa

A nutelle do picia pilam ale jakis czas temu :) i tak samo te paluszki z nutella <3 cudo!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath,wy to macie zdrowie :),ja wczoraj odpłynęłam przed 23,a teraz mnie znowu sen zmaga :)

ta sobota mija powolnym tempem...

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4725041606

Megg, tutaj kupiłam, jakoś bardziej mnie przekonują te francuskie napisy niż polskie etykiety na sloikach ;) Gosiak może ocenić czy dobrze wybrałam jako specjalista :) Jest bio, nierafinowany i z pierwszego tłoczenia.

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Cath,wy to macie zdrowie :),ja wczoraj odpłynęłam przed 23,a teraz mnie znowu sen zmaga :)

ta sobota mija powolnym tempem...
    Aj my przed ciaza tak sie spotykaliśmy i czasem do 5 rana gadalysmy o glupotach i nie tylko :) kiedys nawet patrzymy a za oknem jasno :D hahaha :D no mój mąż wczoraj dal czadu! I szybko odplynal. Zawiozlysmy go do domu. I dalej na pogaduchy :D faceci poszli spać a my dalej :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4725041606

Megg, tutaj kupiłam, jakoś bardziej mnie przekonują te francuskie napisy niż polskie etykiety na sloikach ;) Gosiak może ocenić czy dobrze wybrałam jako specjalista :) Jest bio, nierafinowany i z pierwszego tłoczenia.
    Najlepszy z możliwych :D

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam taka znajomość z autopsji...jak czytam ten post to tęskni mi się za moją psiapsiółą.
    Razem planowałyśmy zajście w ciążę,z tym,że jej się udało jednak szybciej :),tzn nam nie wychodziło....w końcu w lutym dowiedzieliśmy,że Basia jest w ciąży,a ja w czerwcu zadzwoniłam z cudną informacją o naszej ciąży :) Byłyśmy strasznie szczęśliwe,ja przeżywałam,jak trafiała do szpitala,ona przezywała ,że zaczęłam krwawić,w mgnieniu oka kazała mężowi zapakować dupę do samochodu i pognali do nas ponad 100 km(byliśmy wtedy na wakacjach w Pl). Nikt nie wiedział(prócz Basi,jej męża i mojego męża no i gin),że zaczęłam plamić.
    Wróciłam do Norwegii i cały czas na skype lub tel wisiałyśmy,a z 6 na 7 października rodziłam razem z nią,do 2,bo zabrali ją w końcu na cc...

Teraz czekamy na mnie :)

Ale się rozpisałam,sorki dziewczyny,ale facet nie zrozumie,co to prawdziwa przyjaźń :)

megg lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho dzisiaj.. Ciągle wydaje mi się ze dzisiaj niedziela :/ nie lubię takich dni jak dziś. U mnie brzuszek juz dosyć mocno widoczny zauważają go nawet obcy ludzie :) fajne uczucie :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii w tym zestawie Nutellowskim była herbata, paluszki takie biszkoptowe i nutella do moczenia ich.. Cud, miód <3

Ale mi Ada dzisiaj daje o sobie znać :D cały czas kopie. Napiłam się coli - tak mi się chciało :)

Jadę na cmentarze i pójdę sobie z pieskiem do teściów. Pół dnia przespałam!

• megg Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tez zakupie ten olej kokosowy wkonc :)
    wiem ze tyle razy pisalyscie o tym ale prosze napiszcie mi jeszzce raz do czego go uzywacie?
    jako balsam?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    to ja tez zakupie ten olej kokosowy wkonc :)
    wiem ze tyle razy pisalyscie o tym ale prosze napiszcie mi jeszzce raz do czego go uzywacie?
    jako balsam?
    Zamiast oliwki do smarowania brzucha, piersi, itp.
    Do smarowania krocza - później jest bardziej elastyczne i ponoć mniejsze prawdopodobieństwo popękania a także działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i zapobiega wszelkiego rodzaju infekcjom w tych okolicach
    Na hemoroidy (oby nas nie spotkały) też jak znalazł podobno ;)
    Potem do pielęgnacji brodawek się nadaje i do smarowania maluszka.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zostaje kolejna fanka kokosa :)

dzięki Gosiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 17:46

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamulam przed tv. Najadlam sie zapiekanek, poprawilam mandarynkami i twixem. :D a jak juz to troche przetrawie to zrobie salatke. Nudna sobota...

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam jeszcze, że jest rewelacyjny na zgagę, wspomaga leczenie cukrzycy i chorób tarczycy

http://cudownediety.blogspot.com/2014/01/cudowny-olej-kokosowy-do-czego-mozesz.html

Kokos, olej kokosowy są naturalnymi afrodyzjakami.
    Oleju kokosowego można użyć jako naturalnego lubrykantu.
    Przed porodem warto smarować olejem krocze: skóra będzie ujędrniona i bardziej elastyczna.
    Olej ujędrnia skórę i zapobiega rozstępom i zmniejsza już istniejące.
    Może go użyć karmiąca mama do smarowania podrażnionych brodawek piersiowych.
    Spożywanie oleju zwiększy ilość produkowanego przez mamę mleka i wzbogaci jego skład.
    Przy ząbkowaniu łagodzi swędzące dziąsełka.
    Podczas przewijania pupę dziecka można nacierać naturalnym olejem.
    Jest dobrym kosmetykiem do masażu i nawilżania małego ciałka, oliwki dla dzieci często są na bazie pochodnej ropy naftowej i mają szkodliwy skład.
    Można przygotować zdrowe i ekologiczne chusteczki do pielęgnacji dziecka tak jak w tym przepisie, ale zamiast oliwy z oliwek/oleju ze słonecznika dodać olej kokosowy.
    Tłuszcz kokosowy w 100% leczy grzybicę okolic intymnych [klik].
    Podczas menopauzy zlikwiduje uczucie suchości i dyskomfortu.

megg, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wiecie jaki fotwlik samochodowy kupicie? Z baza czy bedziecie wozic bez?

Ja zalegam jest bosko

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dziewczyny a czy wiecie jaki fotwlik samochodowy kupicie? Z baza czy bedziecie wozic bez?

Ja zalegam jest bosko
    Ja dostanę od przyjaciółki Cybexa Aton 2 z bazą - używany przez jej córeczkę, która pod koniec grudnia skończy roczek. Bezwypadkowy.
    Wcześniej jak robiłam rozeznanie, to właśnie na niego się zdecydowałam ze względu na testy bezpieczeństwa. Okazało się, że przyjaciółka będzie miała na zbyciu, więc super :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super Gosia. Ja wlasnie chce Cybex anton Q to ten najnowszy z baza. Troszke szarpie po kieszeni, ale stwierdzilismy ze skoro drugi maluch tez ma jezdzic to kupimy nowy. Ale to moj typ wlasnie jest :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zalegam :)
    Właśnie popijam pół litra koktajlu z mleka owsianego (wzbogaconego witaminą D i wapniem), ksylitolu, malin, truskawek i borówek - wszystko dla Janeczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 18:36

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Od popołudnia czuje kłucie w lewym boku, coraz bardziej promieniuje. Czuję też kłucie w lewej pachwinie. Nie wiem co to może być. Nie wiem co robić, zażyłam apap 30 minut temu, trochę przestało, ale dalej czuję. Najgorzej jest przy zmianie pozycji albo wstawaniu.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ