X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kompletujecie juz ciuszki?
    ja troche dostalam i zastanawiam sie ile sztuk czego powinnam miec na kazdy rozmiar
    macie jakies doswiadczenie z tym?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja to samo. Dzisiaj juz chyba ostatni raz zalozylam koszule zapinana na guziki. Zapiac to ja zapielam, ale zamiast na biodrach, konczy mi sie tuz pod pepkiem ;P Zalozylam na nia sweter, bo juz nie mialam czasu sie calkiem przebierac przed wyjsciem.

angelcia lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia twoje auto na pewno ma isofix.
    Recaro fajne bo oni robia fotele do rajdow dzieki temu foteliki sa bardzo lekkie. Dla porownanai Recaro wazy 3.6kg a Cybex 4.5 cos jakos tak. 1kg roznicy to juz sporo.
    Tez o Recaro myslelismy.

Moj Ignas dzis szalejeeeee :-) <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K***a! Kiedy do ludzi dotrze, ze szpital to nie jest hotel?! Nie jestem twoja sluzaca ani pokojowka, ja tu mam prace do wykonania! Wredna starucha z ironiczna mina "podziekowala" mi za pomoc, bo nie mogla pieciu minut poczekac az skoncze robic, to co robilam, zeby jej koc przyniesc. Przepraszam bardzo, ze natychmiast nie rzucilam wszystkiego, zeby ci uslugiwac stara prukwo!

Oto jak latwo wyprowadzic z rownowagi ciezarna kobiete :]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor!

Wpadłam na chwilkę tylko;) jestem u rodziców, odpoczywamy sobie. Byliśmy dzis na cmentarzach, nie przepadam za tym - my w rodzinie grób dwójki dzieci mojego wujka (dziewczynki zmarły w latach 70), nigdy jakoś na to nie patrzylam, ale dzis widok tych malutkich grobów mnie zmroził i poczułam sie tak nieswojo. Zresztą podzialalo to też na mojego P., bo sam powiedzial, ze to takie małe groby to bardzo smutny widok. I pomyslalam o wstzstkich naszych forumowych (i nie tylko) aniołkach [*].

U rodziców jestem 2 kg do przodu - jutro nic chyba nie zjem!!

Padam juz na twarz, jutro sie poodnosze do tego co pisalyscie :*

Atakasobiejedna - zdrowiej!!

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue my też u rodziców, też tak się objadlam że chyba z 5 kg na + będzie ;) .. Też cmentarze oblecialam dziś, reszta jutro.. No smutne są widoki tych małych grobów, albo jak się czyta zginął śmiercią tragiczną 22,25,30,17 lat.. o mój Boże, ja zawsze to przeżywam, albo jest u nas na cmentarzu taki grób matka, ojciec i nienarodzone dziecko, zginęli w wypadku samochodowym obydwoje po 24 lata :(:(:(:( .. Głośno było o tym parę lat wstecz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 00:06

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się ładnie z rana :)
    Zaraz będziemy jeść jajeczniczkę na szynce :D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Angelcia twoje auto na pewno ma isofix.
    Recaro fajne bo oni robia fotele do rajdow dzieki temu foteliki sa bardzo lekkie. Dla porownanai Recaro wazy 3.6kg a Cybex 4.5 cos jakos tak. 1kg roznicy to juz sporo.
    Tez o Recaro myslelismy.

Moj Ignas dzis szalejeeeee :-) <3
    My mieliśmy fotele recaro w samochodzie naszym. Gdy tylko mąż dowiedział sie o malenstwie zapowiedział od razu ze to on zakupi wszystkie foteliki i tylko recaro :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek.

Gosia jaka glodna jestemmmm a jeszcze bym polezala z moim misiem...te jajkaaaa tz. Jajecznica chodzi mi po glowie.hihi

Cath no i super. Ja dlugo myslalm nad recaro ale ten cybex tak mi sie podobaaaa i ma opcje fotelika od 0 do 4 lat kupijesz tylko wkladke dla noworodka. I walcze z myslami. Jeszcze mamy czas. Pewnie wybierzemy sie do Mama u Ja na kolejne rozmowy.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

My juz po sniadaniu, czas je przegryzc princepolo :D

Laurka pacjentka moze myslala, ze na wczasy przyjechala :/ az cisna sie brzydkie slowa jak ludzie sa tak chamscy. Jednak tak jak juz napisalam ostatnio - podobno mlodziez jest niewychowana, a te stare babki? Terrorystki po prostu.

Co do fotelika to fajnie brzmi ten 0-4l ale ja nie wykluczam tego, ze bede chciala wpiac fotelik do wozka i wtedy pojawia sie problem :( tak samo jak dziecko jest malenkie to w domu "zapakuje" je do fotelika, a w aucie tylko zamocuje fotelik. Mniej nerwow dla mnie i mlodej.

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia wiem co masz na mysli. Ja nie mam parcia na montowanie fotelika w wozku, a do domu kupie lezaczek bujaczek wiec zobacze co mi pan powie w sklepie. Jest jeszcze jeden plus tego fotelika ze obkreca sie o 360 stopni wygodnie sobie wkladasz malucha i wyciagasz. Mysleeee....

princessa powiadasz...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was u nas znów pięknie świeci słońce :-)

No i mam nadzieję, że będzie piękny dzień mojej Studniówki :-):-):-)

Gosiak, Sue, megg, kafabi lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik Maxi cosi , nie wiem który model jeszcze, ponieważ tą firmę da się wpiąć w wózek Adamexa, który wybraliśmy :-)

Maxi cosi ma również wszystkie testy i tak naprawdę jest dużo dobrych fotelików myślę, że każdemu musi po prostu się spodobać wizualnie i być odpowiedni do jego potrzeb :-)

Mnie również zależy na tym aby wpinał się do wózka i abym zapakowała dziecko w domu i do samochodu. Dla nas to podstawa ponieważ nawet po bułki muszę autem bo sklep mam daleko więc nie będę się męczyć z przekładaniem dziecka ;-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    princessa powiadasz...
    Ja spałaszowałam Pawełka i idę się wykąpać - do wanny wchodzę od święta, bo przeniosłam się pod prysznic jakiś czas temu, ale dzisiaj mam chęć poleżeć i oleju kokosowego sobie wleję :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wczoraj miałam twardy brzuch ale ja już sama nie wiem co znaczy twardy :-(

Czuję, że się młody rusza i się wypycha i wtedy czuję taki dyskomfort w brzuchu. Po pierwsze jest on cięższy, po drugie jak idę to mi troszkę przeszkadza. Po prostu ciężej mi się idzie wolę się położyć. To nie boli tylko przeszkadza i już sama nie wiem co jest normalne a co nie :-(
    Sama już nie wiem kiedy wziąć no spę bo to jest groźne twardnienie, a kiedy brzuch jest twardy bo młody się tak ułoży i się wierci :-(
    Macie jakieś pomysły?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, czasem mi się Janka wypycha i mam brzuch jakbym miała aliena, ale to wg mnie nie jest niebezpieczne twardnienie. Innego nie zaobserwowałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja np nie mam zamiaru lansować się wózkiem z fotelikiem na spacerze, bo dziecku przecież bedzie niewygodnie, ale jesli będę jechała załatwić jakieś sprawy, albo nie daj Boże na jakieś zakupy.. to ze względu na gabaryty włożę do bagażnika tylko stelaż wózka i wepnę ten fotel, a jechać na zakupy z gondolą w bagażniku to już w ogóle zakupy mission failed. Bujaczek też będę mieć ten na baterie - Bright Starts.

Lara jesli czujesz napięcie brzuszka to połóż się na któryś boczek (mnie np lepiej pasuje prawy). Jeśli Cię ciągnie, ale nie boli to nie jest nic złego - macica ćwiczy przed "wielkim dniem". Twardnieje różnie.. raz np na dole, raz po jakimś boku.. taki jakby skurcz. Spokojnie :) teraz to będzie coraz częstsze uczucie. Jeśli występuje do 10 razy na godzinę to nie ma się o co martwić.

Ja muszę się zaraz ogarnąć i jechać do sklepu po żarówki do samochodu, płyn do spryskiwaczy i inne cary... Ale lubie takie samochodowe zakupy <3

Wiecie jaką mam ochotę na pączki i oponki? :D

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! My po śniadanku. Dziś dzień odpoczywania:)

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Lara, ja mam podobnie. Nie boli to, ale jest to nieprzyjemne. Pojawia sie to właśnie jak za szybko chodzę, ale nie pojawia się jak ćwiczę.
    We wtorek mam gina, zapytam o co chodzi i napisze. U mnie to przechodzi jak usiądę, a uczucie można porównać do bolesnego wzdęcia :/

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Sue jak usiądę to już jest lepiej i już tak tego nie czuję.
    Kurcze tylko ja w ogóle bardzo wolno chodzę i mało się ruszam właściwie tylko po domu no wczoraj byliśmy na jednym cmentarzu i na 2 grobach, łącznie godzinę poza domem, a już mi było ciężko.
    Mam wrażenie, że moje mięśnie to chyba mi brzucha nie potrafią trzymać.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ