X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy mam zamiar uskuteczniać z Janinka w chuście, zobaczymy jak mi to wyjdzie :)
    Zaraz się zabieram za wołowinę, dziś serwuję wołowinę w sosie ostrygowym z brązowym ryżem i warzywkami z patelni.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

My także po sniadaniu,rosołek nastawiony,na drugie danie gulasz z szynki,ziemniaczki i kasza oraz sałata(mix).

Dzisiaj lepiej już z moim kroczem,ale wczoraj myślałam,że zwariuję...miałaś rację Angelcia,przeszło.

Pewnie większość z was miała wczoraj twardszy brzuszek po tym chodzeniu???

Piszecie o fotelikach...no ja mam do tego wózka,ale będę zmieniać,jak Olaf skończy 6-7 mies. Dla Tymka mieliśmy Coneco(nadal mamy,bo w nim jeszcze jeździ),jesteśmy z niego bardzo zadowolenie,ponieważ rozkłada się do pozycji leżącej,ma mega wkładkę dla niemowląt i w ogole jest fajny :) Więc nie będziemy zmieniać firmy,on kosztuje w granicach 350 zł,więc cena bardzo lajtowa,co do jego wytrzymałości i bezpieczeństwa....niestety fotelik był przetestowany,ponieważ mieliśmy jeden wypadek....Tymkowi nic się nie stało na szczęści,jak i żadnemu z nas...:) Oby to się nigdy nie powtorzyło

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, niestety znaczącej poprawy jeśli chodzi o moje gardło nie ma... wręcz przeciwnie, chrypie coraz bardziej, muszę mówić szeptem. Czytałam że ten antybiotyk potrzebuje ze 3 dni żeby zadziałać, więc chyba muszę jeszcze poczekać.

Derii84 nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale po wypadku chyba fotelik nie nadaje się do dalszego uzytku? Chyba że kupiliscie taki sam nowy, a ja źle zrozumiałam ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii fotelik po wypadku nie nadaje sie do dalszego przewozu malucha. Nawet przy lekkiej stłuczce foteliki dostają po dupce.

Wg dziewczyny miałyście moze takie kłucie żeber ze oddychać nie mogliście? Mnie dosłownie 10 minut temu złapało takie klucie po lewej stronie. Moj mąż się przestraszył bo aż zaczelam krzyczeć ze boli!! Wiem ze w ciąży może się to zdarzać od polowy ciąży. Moja mama tak miała ale jest to okropne uczuci :/ do tej pory sie utrzymuje to kłucie :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ostatnio tez mnie złapał ten ból było to tak okropne ze aż łzy mi poleciały..

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, my po wizycie piatkowej...

Mały wazy juz 1130 gramów, narazie ułozony posladkowo, mam nadzieje, ze sie odwróci :)

Samopoczucie ok, tylko noce bezsenne ale juz sie przyzwyczajam do tego powoli :D
    troche gardło drapie i ucho, mam nadzieje ze nic sie nie przyplata...

a kiedys tez wydawało mi sie ze brzuch mi twardnieje, a tu Młody sie wypinał swoją pupiną :D
    póki nic nie boli, to jest ok :)

a kłucia w zebrach tez sie zdarzaja, takie niby skurcze....jak w nodze... :O
    ja wtedy próbuje rozciagnac te miejsce i przechodzi....

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry...Witamy sie i my :)
    i przesyłamy Ciociom fotke :)

http://wrzucaj.net/images/2014/11/02/DSC03448-001.jpg

Patrycja20, derii84, Sue, Groszek, juska19, AsiaSzw, PatrycjaP, megg, asia888, Gosiak, przedszkolanka:), Lara 82, kafabi, Aagnieszkaa, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,po wypadku zakupiliśmy ten sam model :)niestety kolor już inny.
    Dlatego napisałam,że był przetestowany(to było jakieś 4 lata w tył) :(

Rudasku sweet focia :)

Mnie przed chwilą tak syn wyprowadził z równowagi,że niestety Olaf to odczuł w 100%,mam nadzieję,że nic maluszkowi się nie stało,jest strasznie cichy w tej chwili,a ja jestem przerażona,do tego mąz i jego brak reakcji na pyskowanie Tymka do mnie. Qrwa,szlak mnie trafia!!!!!!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna,miałam nadzieję,że napiszesz iż jest ci już ciut lepiej,a Twój stan nadal niepocieszający...:(

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić panna cottę! :D

relg9vvjrtqik460.png

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.
    Cały czas Was czytam :)
    Piszecie o kłuciu po lewej stronie. Mam właśnie ten problem tyle, że to kłucie jest na wysokości serca i po PRAWEJ stronie. Czy to z ciąży czy raczej nie ma to żadnego powiązania? Jak myślicie?

86Monia lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Dzidzia sie podnosi i uciska na żebra, po prostu wszystko sie musi rozciagnac w swoim czasie...

Mnie tez strasznie brzuchol bolał, myslałam ze zaczełam rodzić nawet :O
    ale ze I ciaza, no to wszystko jest napiete.... i wlasnie w nieprzyjemny sposób się rozciąga :/

relge6yd309xm1zq.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Atakasobiejedna,miałam nadzieję,że napiszesz iż jest ci już ciut lepiej,a Twój stan nadal niepocieszający...:(

Mnie też to martwi, bo zawsze antybiotyk mi szybko pomagał, nie biorę ich często, ale raz w roku się zdarzy... Może jest jakiś delikatniejszy ze względu na ciążę no i biorę dawkę 2 razy na dobę, a nie co 8h, tak lekarka mi napisała. Jutro obejrzy mnie laryngolog to będę spokojniejsza, a może już będzie mi lepiej :)

A Ty się nie denerwuj, bo nie tylko dziecku, ale złość piękności szkodzi ;)

asia888 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że jutro masz konsultacje u laryngologa...wkurza mnie to,że lekarza bez żadnych wymazów np. z bolącego gardła,nie robią wymazów i w ciemno dają antybiotyk!!! Do cholery,antybiotyki są na bakterie,a cholera wie czy akurat atakują nas w danym momencie dodatnie lub ujemne!!!

Robia z ludzi testery,tzn pewnie gdyby były pieniądze z NFZ na posiewy dostępne,to by je wykonywano....piepszona polityka

Już mi ta złość na urodę poszła ;)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dzien dobry...Witamy sie i my :)
    i przesyłamy Ciociom fotke :)
    Rudasku, malutki masz brzuszek - ale śliczny :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie kiedys zastanawialam dlaczego nie robia posiewów... i wolą atakować w ciemno...
    hmm...zanim wyhoduja jakas bakterie, to tez to troche potrwa, wiec wolą dać po prostu pierwszy lepszy antybiotyk...

Mnie sie najbardziej podobało, jak kiedyś lekarka na moja wieeelką opryszczke na ustach chaiała mi własnie dać antybiotyk :P sie usmiałam :)

a to przecież Herpes Simplex :D

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Rudasku, malutki masz brzuszek - ale śliczny :)

tak Gosiu malutki :) o taki oooo :)

http://wrzucaj.net/images/2014/11/02/DSC03448-001.jpg

lekarz twierdzi ze mały ma i tak duzo miejsca, siedzi sobie nisko a ja mam 100 w biodrach, wiec bede tak jak moja mama :) brzusio mały, z przodu tylko piłeczka, nic wiecej :) i póki co tak sie zapowiada :) od tylu nie widać zebym była w ciazy :) zreszta w wiekszej kurtce od przodu też nie:)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:

lekarz twierdzi ze mały ma i tak duzo miejsca, siedzi sobie nisko a ja mam 100 w biodrach, wiec bede tak jak moja mama :) brzusio mały, z przodu tylko piłeczka, nic wiecej :) i póki co tak sie zapowiada :) od tylu nie widać zebym była w ciazy :) zreszta w wiekszej kurtce od przodu też nie:)

mam tak samo, w kurtce czy swetrze szerszym nic nie widać:D no można powiedzieć ewentualnie, że chuda nie jestem ;)

u mnie na obiad kasza gryczana i schabowe plus ogórki kiszone od mamy i jeszcze pomidorowa z makaronem

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym kłuciem ja tak miałam przy kolce jelitowej. Zaczynało się czasem z prawej pod żebrami a czasem z lewej i tak cała lewa strona kłująca. Jak się położyłam w bezruchu to przestawało boleć, a przy każdej próbie zmiany pozycji miałam z powrotem ten ból.
    Od 19 września i mojego pobytu w szpitalu z tego powodu, dwa razy mi to się zaczynało robić wzięłam wtedy espumisan (bo to może mieć podłoże wzdęciowe) i potem no spę i przeszło.
    Zauważyłam ostatnio, że już całkowicie odpadają u mnie kotlety pieczone Po prostu jak zjem cokolwiek z patelni pieczonego od razu zaczyna mi się kłucie. Więc w moim przypadku pozostają tylko gotowane lekkostrawne dania.
    U mnie również takie kłucie zaczyna się po surowym jabłku lub winogronie, po prostu po owocach o silnych sokach.
    No ja z owoców to tylko banan i suszona śliwka czy suszona morela.
    No czasami troszkę brzoskwini w puszce lub ananasa plasterek z puszki.

Ale zwróćcie uwagę na to co jadłyście czy nie było ciężkostrawne. Surowe owoce i surowe warzywa jak np. ogórek też mogą być ciężkostrawne.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie ziemniaczki , szynka pieczona, sosik i surówka z kapusty pekińskiej :D zupki niestety nie ma....:) za to jutro bedzie rosół :) i coasto marchewkowe na deser :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ