WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem, ja mowie ze jestem w 6 tygodniu a jak skoncze 27 to bedzie 7 - tak mi sie wydaje.
    chociaz te podzialy takie umowne:)

lepiej mowic tygodniami:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napisałam 10 stron i mi materiałów zabrakło. Piszę pracę na temat prawnej ochrony rodziny, więc przyda mi się :) I na pewno jak coś ciekawego się dowiem, to się z Wami podzielę ;))

Ja dziś na obiadek miałam kluski śląskie, sosik i roladkę wołową.

Angelcia - nie myślałaś o tym, żeby zacząć pisać kulinarnego bloga? Bo czasami podajesz takie przepisy, że ja nawet nigdy takich rzeczy nie próbowałam :)

derii84 lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka,bo tu chodzi o 10 mies księżycowych :),te miesiące są przeliczane na 28 dni,to dlatego. Ja też mówię,że mam 25 tydzień teraz,łatwiej jakoś na tygodnie mi. W tym tyg czeka nas 100 dniówka :)

Słoneczna,nie wiem dlaczego,ale ja lubię zupki na ciepłe przekąski,np cebulową z grzankami,czy tez czosnkową,albo moją ulubioną neapolitańską

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię też takie muszelki makaronikowe wypełnione szpinakiem z fetą, cebulką i czosnkiem. Bardzo proste, szybkie i smakuje zarówno na ciepło jak i zimno

derii84 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja robię np. paszteciki w cieście francuskim na ciepło. (ciasto kupuję gotowe), mogą być krokiety +barszcz czerwony, strogonow, jakaś pieczeń np. z ryżem, schab pieczony :) Schab możesz zasypać w przyprawy dzień wcześniej, wyciąć dziury, włożyć np. śliwki, na następny dzień w folie, do piekarnika i gotowe- samo się zrobi:)

U mnie dzisiaj na obiad było golonko z indyka (z rosołu) +kubek rosołu do tego:) J dostanie gulasz z ziemniakami no i rosół z makaronem. Wszystko z wczoraj :)

Angelciu- jedziemy razem :D Wyjeżdżam z domu tak samo o 6:30 żeby być na 7 :)
    Niestety wyłączyłam internet w tel. na czas ciąży, bo większość czasu spędzam w domu więc nie będziemy się wspierać przez internet, jedynie duchowo :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, Angelcia - trzymam za Was mocno kciuki!! Glukoza przyjemna nie jest, ale do przeżycia!
    Mnie się zrobiło słabo zaraz po wypiciu, ale po 30 minutach już było dobrze ;)

Ależ Wy dobre rzeczy robicie - ja połowy nie umiem :P

Januszkowa lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    nie nadrobie. Dzis caly dzien w biegu :(
    Bylam nawet w zusie i aktywowalam sobie profil zaufany. Widnieja w nim moje L4 ale info o kasie ktora mam dostac niestety nie ma :(

Jakas zła jestem dziś, najchetniej to bym sie wyżyła na czymś bądź kimś :(

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Ja robię też takie muszelki makaronikowe wypełnione szpinakiem z fetą, cebulką i czosnkiem. Bardzo proste, szybkie i smakuje zarówno na ciepło jak i zimno

O właśnie! Albo nadziewam farszem jak sos bolonese, tylko takim bardziej na gęsto. I posypuję serem mozarellą. I zapiekam. Ale to już więcej czasu wymaga. Podobnie jak rolada szpinakowa z serkiem białym i łososiem, ale za to niebo w gębie!

I zapomniałam o ślimaczkach z ciasta francuskiego z farszem z szynki, sera, cebulki, papryki, brokuła i kukurydzy. Smakuje i na ciepło i na zimno.

My tu tak o pysznym jedzeniu. A mnie od południa mdli i muli w żołądku nie wiem czemu :/

relg9vvjrtqik460.png

• Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że mogę się bardzo źle czuć po tej glukozie? Chodzi mi o to, że jadę sama samochodem.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi co kupujecie dla siebie do szpitala ?.. coś co napewno się przyda ,może jakąś mamuska się wypowie...

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia musimy czekac na laske ZUs kiedy sie wezmie wkoncu za wyplate :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg dla mnie masakra :( bo ja juz jade na oparach, a tu 10 musze znowu zusy zaplacić :( do tego nie mam kurtki bo juz sie nie zapinam w jesienny plaszczyk o zimowym nie wspomne. Alimentow nie dostalam na syna tez :( wiec poprostu dzis mam juz kumulacje ryczec mi sie chce!!!!! A ten cholerny zus ma do 10 czas u mnie :(

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nie byłoby siły przebicia, tyle jest tych blogów kulinarnych, że szkoda mowic. Myslalam tutaj pisac bloga, tak o, dla zabicia nudy, ale co ja bede pisac? :D Ze kupilam 10-ta pare spiochow? Kogo by to interesowalo :)

Januszkowa ja wstaje o 6, do 6:15 mam czas na ogarniecie sie i jade z mysla, ze bede o 6:30 na miejscu :D ale znajac moje miasto i kolejki to moze o 7 mnie obsłużą :D Też jadę sama samochodem, wezmę sobie na później jakąś kanapkę, bo ogólnie cięzko mi pojąc jak mam wytrzymac 2,5h po przebudzeniu bez jedzenia :o Przed ciaza to moglam nie jesc pol dnia, a teraz..

Gusiaa ja kupuję/biorę:
    -przede wszystkim GUMKI DO WŁOSÓW!
    -2 koszule + jakąś koszulkę do porodu
    -2 biustonosze, ale takie normalne, nie do karmienia
    -kapcie (nie biorę klapek pod prysznic, bo rozłoże sobie recznik na podłodze)
    -2 duże ręczniki do wytarcia się i do włosów + jakiś mniejszy tak o, żeby mieć + taki malutki
    -majtki poporodowe 1-razowe. Kupiłam 2 paczki po 5 par (5zł opakowanie bodajże)
    -wkładki/podpaski bella mama - 2 opakowania (około 11zł za paczkę)
    -podkłady poporodowe
    -osłonki na brodawki w razie czego (rozważam zabranie ze sobą laktatora, bo nie wiem czy mój szpital mi wypożyczy jak coś, ale to ktoś pewnie dowiezie jak będzie potrzebny)
    -maść bephanten też w razie czego
    -tantum rosa do przemywania
    -najpotrzebniejsze kosmetyki (to już chyba każda z nas indywidualnie)
    -ładowarkę do telefonu
    -wodę
    -biszkopty
    sztućce i talerze + kubek

AsiaSzw nie łam się, ja też jestem w dołku finansowym. Sama czekam na 10tego, a żeby było śmiesznie to nie wiem ile mój Mąż dostanie wypłaty, bo poszedł do innej pracy.. A jak on mi opowiada, że ma dostać 15zł/h, że pracuje 10h dziennie i takie tam inne to mnie się scyzoryk otwiera, bo nie wierzę w tak wypowiedziane przez niego słowa. Także w tym miesiącu będe jadła chyba tynk ze ścian, bo musze oddać kasę mamie + zapłacić bieżące rachunki, UBEZPIECZENIE ZA SAMOCHÓD, święta, do tego prenatalne 200zł... Może w lutym dopiero wyjdę na czysto ze wszystkim. Chwała Bogu jedynie za to, że pieniązki z wesela w większej mierze poszły na Malutką i ma wszystko na start

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 18:26

gusiaa lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    kliknęłam takie: http://allegro.pl/legginsy-getry-ciazowe-kieszeniami-ocieplane-m-38-i4738148851.html i jeszcze nieocieplane.
    Ale co do jakości nie wypowiem się póki nie przyjdą. Tylko tego sprzedawcę poleciła mi znajoma, która kupowała u niego normalne geterki.

No wlasnie ja tez ogladalam dzis legginsy i te mi sie cholernie podobaja tylko wydaje mi sie ze nogawka bedzie dla mnie za krotka bo ja lubie jak sa takie dluzsze, ze mi do butow siegaja a nie zebym miala przerwe. A ile masz wzrostu?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    No wlasnie ja tez ogladalam dzis legginsy i te mi sie cholernie podobaja tylko wydaje mi sie ze nogawka bedzie dla mnie za krotka bo ja lubie jak sa takie dluzsze, ze mi do butow siegaja a nie zebym miala przerwe. A ile masz wzrostu?

Całe 156 cm i krótkie nogi ;)

Penelope lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Ahgelcia to witaj w klubie.
    Ja coprawda moge mojego poprosic o kaske da mi na pewno, ale mam zjebany charakter i nie powiem ze nie mam. Bede smutac a sie nie przyznam :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyście w ciąży problem z infekcją układu moczowego?
    Jeśli tak, to jakie leki Wam lekarz przepisał?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ja polecam bloga:
    http://yourbabyproject.blogspot.com/2011/06/ubranka-i-tekstylia-0-6-mc.html?m=1
    Jest tu naprawde wszystko co potrzebne mamie i dziecku i do domu i do szpitala i wszystko w 1 miejscu :) mi sie bardzo ten blog spodobal :)

gusiaa, cath lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Całe 156 cm i krótkie nogi ;)

No to na Ciebie powinny byc dobre te leginsy. Ja mam 170cm i dlugie nogi i zawsze mam problem z leginsami, a sa takie zajefajne i niedrogie :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadam! Napisałam jeden rozdział ;) Co prawda najprostszy, ale zawsze coś. Jeszcze 5 przede mną :) Bo oczywiście porwałam się z motyką na słońce, temat mam trudny i obszerny, ale kto jak nie ja :)
    Zamierzam znów wbić szpilę, bo ostatnio pisałam o feminizmie, teraz na pewno poruszę wątek związków partnerskich.

Angelciu, każdy blog od czegoś się zaczął. A myślę, że gotowanie sprawia Ci przyjemność, blogów kulinarnych jest dużo, ale w erze facebooka łatwo znaleźć odbiorców.
    Ja myślę, że też zacznę pisać bloga, ale raczej z felietonami i moimi przemyśleniami. Lubię obserwować ludzi, pisać też, więc coś mi może z tego wyjdzie,, ale to jak skończę pisać pracę ;)

Januszkowa, kup sobie na pewno wodę, bo mnie się niesamowicie pić chciało później. Ja też byłam sama, co prawda jechałam autobusem, ale później, po drugim pobraniu nie zrobiło mi się słabo.

Mam dwa postanowienia przed ciążą - napisać tą pierdzieloną pracę i zdać prawko. W końcu.

Januszkowa lubi tę wiadomość

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ