Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niemiecki mnie dziś wymęczył i już się kładę do łóżka.
Ja jako umysł ścisły nie lubiłam historii i nawet poszłam w liceum do nauczyciela i powiedziałam mu, że z historią nie będę miała w życiu do czynienia, żeby postawił mi 3, ale mnie nie pytał i żebym nie musiała pisać sprawdzianów. Najpierw zdziwiony zapytał, ale jak to? A jak pójdziesz do "1 z 10"? Obiecałam mu, że nie pójdę i przystał na to. Chyba dlatego, że miałam bardzo dobre oceny z przedmiotów ścisłych
DobranocSue, Fedra lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, sprawdzilo sie z tym ptakiem pukajacym w okno.
nasz kolega zginal w wypadku.
kiedys poruszalyscie temat pojscia na pogrzeb w ciazy.
rozumiem, ze normalnie sie idzie tylko nie powinno sie podchodzic do trumny?
wiem ze to zabobony ale po co narazac sie na stres dodatkowy i pozniej myslec ze cos sie stanie. -
Słoneczna- bardzo mi przykro.
Miałam pogrzeb babci, byłam. Do trumny nie podchodziłam. Podejrzewam, że zginęła młoda osoba. To będzie na pewno trudne dla Ciebie. Przemyśl to czy iść. Moja babcia była mi bliska, ale była w sędziwym wieku i bardzo cierpiała już. Podchodziłam do tego raczej tak, że teraz jest jej lepiej, bo już nie cierpi. U Ciebie jest inna sytuacja. -
megg wrote:jaki blog polecacie bo mi umkneło??
ide sie wczesniej polozyc, jutro wizyta:) ..ale dopiero na 18
Angélique89 ciesze sie ze wszystko ok, a jak odczuwałas te skurcze?
AsiaSZw moze sie zdziwimy i zus uraczy nas wczesniej kasa, badzmy dobrej mysli
dobranoc
Te skurcze to takie całościowe spinanie się brzucha. Czasem bolesny a czasem nie, ale utrudniający poruszanie się. Cały brzuch robi się wtedy twardy i zmienia kształt, taki prawie szpiczasty wysoki i wąski na bokach. Niektóre dziewczyny nazywają to "stawianiem się macicy" i to jest dobre określenie bo macica staje na baczność. Uczucie jakby ktoś Was ściskał obręczą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 22:28
-
*Sylwia wrote:nasta - pij jak najwięcej wody, z cytryną - trzeba zakwaszac mocz
Angeligue89 - mam nadzieję, że już wszytsko dobrze. MOże przez ten remont miałas takie skurcze. Zawsze to stres i duzy wysiłek -i posychiczny i fizyczny
Masz na pewno dużo racji bo ostatnio miałam dużo chodzenia po Castoramach, Ikeach itp. Pod koniec dnia to aż ustać nie mogłam. Widocznie ja nie z tych co mogą robić wszystko jak i przed. Do końca 4 miesiąca byłam bardzo aktywna fizycznie, potem zaczęły się pierwsze skurcze, które ustępowały jak trochę wypoczęłam. Broniłam się jak lew przed ciągłymi próbami wprowadzenia mi przez lekarzy środków rozkurczowych. Teraz się poddałam. -
Asiaa1201 wrote:Cath w takim razie moje jest nadpobudliwe hehe
Angelique89 ja pary nie mam, sama z siebie podałam numer do dwóch dziewczyn z forum, także jak masz ochotę możemy się wymienićdosyć długo Cię nie było, także rozumiesz
Pewnie, nie ma sprawy, nawet dobrze
Jak mogłabym Ci wysłać prywatną wiadomość z numerem? -
Sloneczna, bardzo mi przykro. W kwietniu tego roku w wypadku zginął moj kolega, każda taka smierć jest bezsensowna i wstrząsająca.
Jestem zdania jak dziewczyny - przemyśl to czy pojdziesz na pogrzeb. Nie chodzi mi tu o przesądy, tylko o Twoje samopoczucie.
Stres tez nie jest dla Ciebie wskazany.
Trzymaj się!! :*
-
Angelique wspolczuje przezyc, mam nadzieje ze dalsze miesiace mina Ci juz spokojnie
ja tez mam roblem ze stawianiem sie macicy i biore duphaton rozkurczowo, jak tak patrze po forach, duzo dziewczyn ma tego typu problemy co my
Sloneczna wspolczuje,
ja bym poszla na pogrzeb, ja nie wierze w takie przesady. Tesciowa krzyczy na mnie ze juz cokolwiek kupuje malemu tez ze wzgledu na przesady ze przed porodem ponoc nic nie mozna kupowac ! to kiedy w takim razie! kto bedzie mial do tego glowe i czas jak juz malenstwo sie pojawi :p glupie sa te przesady i tyle
cath tez mnie dzis meczy koszmarna zgaga dzis :p
Angélique89 lubi tę wiadomość
-
No moja zgaga dzis przeszla chyba wszelkie próby zalagodzenia jej bezskutecznie
w pierwszym trymestrze tez mnie zgaga bardzo meczyla i widzę ze w trzecim tez zaczyna bo to juz drugi dzien tylko wczoraj bylo znośnie a teraz nawet nie wiem jak sie położyć!!
-
cath wrote:No moja zgaga dzis przeszla chyba wszelkie próby zalagodzenia jej bezskutecznie
w pierwszym trymestrze tez mnie zgaga bardzo meczyla i widzę ze w trzecim tez zaczyna bo to juz drugi dzien tylko wczoraj bylo znośnie a teraz nawet nie wiem jak sie położyć!!
-
Angélique89 wrote:Te skurcze to takie całościowe spinanie się brzucha. Czasem bolesny a czasem nie, ale utrudniający poruszanie się. Cały brzuch robi się wtedy twardy i zmienia kształt, taki prawie szpiczasty wysoki i wąski na bokach. Niektóre dziewczyny nazywają to "stawianiem się macicy" i to jest dobre określenie bo macica staje na baczność. Uczucie jakby ktoś Was ściskał obręczą.
Nareszcie sie dowiedzialam co to jest stawianie sie macicy. Mialam juz z 10 razy pytac, po ni grzyba nie wiedzialam co to ma znaczyc, ale ciagle zapominalam.
Ciesze sie, ze wszystko juz w porzadku Angelique. Z tego, co opisalas, to ja tez bym sie przestraszyla.
Sloneczna bardzo mi przykro. Zastanow sie na ile to jest dla Ciebie wazne, zeby tam byc. Ja w zadne zabobony nie wierze, bardziej mysle o tym, ze teraz coaraz zimniej i zebys nie przemarzla na cmentarzu i tyle stania w trakcie nabozenstwa - dla ciezarnej to raczej spory dyskomfort.Angélique89 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya