X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna bardzo mi przykro ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No moja zgaga dzis przeszla chyba wszelkie próby zalagodzenia jej bezskutecznie :( w pierwszym trymestrze tez mnie zgaga bardzo meczyla i widzę ze w trzecim tez zaczyna bo to juz drugi dzien tylko wczoraj bylo znośnie a teraz nawet nie wiem jak sie położyć!!
    Cath, a próbowałaś zjeść kilka łyżek gęstej śmietany? Ja w życiu nie miałam zgagi, ale koleżanki w ciąży bardzo polecały ten sposób. Czytałam też, że olej kokosowy jest bardzo dobry na zgagę, ale nie potwierdzę Ci tego z praktyki...

Znalazłam coś takiego:
    -poprawia trawienie i pracę jelit ( olej wypity/zjedzony 20 min. przed posiłkiem łagodzi objawy zgagi) http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_kokosowy_-_lek_na_alzheimera.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 06:59

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, bardzo mi przykro :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem wraz z Adrianna witamy się z przychodni.

Nie będę komentować smaku tego shitu. W połowie kubka wolalam juz o pomste do nieba! Minęło dopiero 10min, a ja juz mam dość. Nawet nie mam jak otworzyć tutaj okna, bo siadają obok mnie ciągle jakieś marudzace emeryty, a gorąco tu jak w saunie. Never again.

Asiaa1201, megg, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Mnie pomaga zjedzenie świeżego ogórka. Działa alkalizująco.
    Jestem uczulona na swiezego ogórka. Juz nawet tak mam to w psychice zakodowane ze nie mogę go jeść ze mam odruch wymiotny jak czuje zapach. Nie mogę nawet pomidora pokroić na desce na której byl krojony ogórek. Masakra. :/ ogórki kiszone mogę, konserwowe tez. Ale swiezego nie mogę. Nie mam pojecia czemu. Język mi strasznie puchnie a następnie mam problem z oddychaniem. I to nawet po ogórkach nie pryskanych z moich rodziców działki :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Cath, a próbowałaś zjeść kilka łyżek gęstej śmietany? Ja w życiu nie miałam zgagi, ale koleżanki w ciąży bardzo polecały ten sposób. Czytałam też, że olej kokosowy jest bardzo dobry na zgagę, ale nie potwierdzę Ci tego z praktyki...

Znalazłam coś takiego:
    -poprawia trawienie i pracę jelit ( olej wypity/zjedzony 20 min. przed posiłkiem łagodzi objawy zgagi) http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_kokosowy_-_lek_na_alzheimera.html
    Z ta smietana spróbuje :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Tym razem wraz z Adrianna witamy się z przychodni.

Nie będę komentować smaku tego shitu. W połowie kubka wolalam juz o pomste do nieba! Minęło dopiero 10min, a ja juz mam dość. Nawet nie mam jak otworzyć tutaj okna, bo siadają obok mnie ciągle jakieś marudzace emeryty, a gorąco tu jak w saunie. Never again.
    Trzymaj się, Angelcia! Dacie radę!

angelcia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo chyba damy rade! Juz mialysmy kryzys i prawie bym zwrocila ten... kisielek ;) bo innej konsystencji to nie mialo :D

Gosiak, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia no Ty się wkoncu zebrałaś i poszlas a ja??? Może w czwartek się zmusze ;)

Dzisiaj wstałam taka glodnaaaa, że o 6:30 byłam w sklepie, pączek, rurka z kremem i kakao <3 koocham

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu jak zawsze bym napisala, ze poszlabym.za Ciebie to tym razem bronilabym sie rekami,nogami i wszystkim czym sie da :D

Jedno jest pewne - nie jem juz zadnych slodyczy..

Gosiak, Sue, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje postanowienie na III trymestr, to odstawienie słodyczy - nie wiem czy mi się uda, ale ostatnio za bardzo poszalałam, a cukier dziecku wcale nie jest potrzebny do rozwoju. Poza tym ja zawsze byłam anty-słodyczowa.
    Od dziś jedynym słodkim będzie owsianka z owocami lub koktajl słodzony ksylitolem, o! I miód manuka z rana.
    Bo np. wczoraj zjadłam dwie kieszonki z wiśniami i kilka krówek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wypij 75g glukozy to slodycze nie beda Ciejuz nigdy nachodzily :D

Ada to dostala chyba wscieku tylka, czuje ja normalnie pod cyckamo.. tak wariuje! Jeszcze 50min i wolnosc..

• megg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia w glukozie:)

Dzis udanych wizyt zycze Sue, Fedra, Katis, juska19 i wszytkim innym wizytujacym jak i sobie :)
    ale ja mam kupe czasu do 18:00

Sloneczna przykro mi...

ide na jakies sniadanko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 07:58

Fedra lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • juska19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana :)
    Jestem po sniadanku pije kawe i ide nie dlugo budzic dzieci .Co do zgagi wiem cos o tym bo wczoraj caly dzien mnie meczyla nie moglam sobie z nia poradzic nic nie dzialalo nawet ten ich tutejszy gaviskon:/ myslalam ze sie rozplacze bo ani zjesc ani napisc sie dzis od rana oki co spokoj na szczescie
    Dziewczyny trzymajcie kciuki na wasz czas mam wizyte na 11:25 takze zdam relacje jak Tylko wroce :)
    Ja za tydzien mam glukoze fffuuuu az mi nie dobrze na sama mysl ale coz mus to mus :)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna
    Bardzo mi przykro :((

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak wypij 75g glukozy to slodycze nie beda Ciejuz nigdy nachodzily :D
    Piłam jakiś czas temu i nic :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Słoneczna bardzo mi przykro z powodu Waszego kolegi.

Dziś wizyta :) Zaraz zaczynam się szykować. Trzeba się ogarnąć tu i ówdzie, a kurde normalnie już mam z tym problem (depilacja).
    Powiedzcie mi czy Wy też tak macie- ja od jakiś paru dni mniej czuje kopniaków, tzn samych kopnięć jest mniej, a więcej przeciągania się Poli. Myślę, że to może wynikać z tego, że miejsca się robi mniej, ale nie wiem. Spytam się ginki dziś

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!
    Gosiak ja tez muszę odstawic slodkosci,chociaz juz troche zredukowalam i mniej jem,bo dupsko rosnie.Ja już przytyłam 8,5 kg.Staram sie teraz codziennie wazyc i pilnowac,żeby za szybko nie tyc.
    Ja zaraz wybieram się do lekarza,bo od paru dni mam co jakis czas skurcze i to dosyc bolesne,ktore przechodza po ok.minucie i brzuch mi przy tym sie napina i ciągnie w dole,że boli mnie też miednica i kregosłup.Wczoraj ledwo co wysiedziałam w pracy.Znając tutejszych lekarzy powiedza,że to normalne.Może uda mi się chociaż dostać 50% zwolnienia.

Miłego dnia

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski czytam listopadówki, a tam :D istny wysyp porodów :D Jak to one nazwały : zaczęły się rozdwajać hahahaha :D Ale fajnie:D U nas tak będzie na przełomie stycznia/lutego :D

Gosiak, maja35, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to twarda z Ciebie sztukA! :D ja kochajac slodycze srednio ogarnelam temat z tym badaniem. Ogolnie to kiedys nie bylo durnego picia glukozy i dzieci rodzily sie zdrowe :/

Katis ja o tym przeciaganiu ostatnio pisalam. Uczucie takie jakby w brzuchu byl worek i dziecko dotykalo, chcialo sie przebic przez jego sciany :)

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ