X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna bardzo mi przykro ;(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No moja zgaga dzis przeszla chyba wszelkie próby zalagodzenia jej bezskutecznie :( w pierwszym trymestrze tez mnie zgaga bardzo meczyla i widzę ze w trzecim tez zaczyna bo to juz drugi dzien tylko wczoraj bylo znośnie a teraz nawet nie wiem jak sie położyć!!
    Cath, a próbowałaś zjeść kilka łyżek gęstej śmietany? Ja w życiu nie miałam zgagi, ale koleżanki w ciąży bardzo polecały ten sposób. Czytałam też, że olej kokosowy jest bardzo dobry na zgagę, ale nie potwierdzę Ci tego z praktyki...

Znalazłam coś takiego:
    -poprawia trawienie i pracę jelit ( olej wypity/zjedzony 20 min. przed posiłkiem łagodzi objawy zgagi) http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_kokosowy_-_lek_na_alzheimera.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 06:59

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, bardzo mi przykro :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem wraz z Adrianna witamy się z przychodni.

Nie będę komentować smaku tego shitu. W połowie kubka wolalam juz o pomste do nieba! Minęło dopiero 10min, a ja juz mam dość. Nawet nie mam jak otworzyć tutaj okna, bo siadają obok mnie ciągle jakieś marudzace emeryty, a gorąco tu jak w saunie. Never again.

Asiaa1201, megg, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Mnie pomaga zjedzenie świeżego ogórka. Działa alkalizująco.
    Jestem uczulona na swiezego ogórka. Juz nawet tak mam to w psychice zakodowane ze nie mogę go jeść ze mam odruch wymiotny jak czuje zapach. Nie mogę nawet pomidora pokroić na desce na której byl krojony ogórek. Masakra. :/ ogórki kiszone mogę, konserwowe tez. Ale swiezego nie mogę. Nie mam pojecia czemu. Język mi strasznie puchnie a następnie mam problem z oddychaniem. I to nawet po ogórkach nie pryskanych z moich rodziców działki :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Cath, a próbowałaś zjeść kilka łyżek gęstej śmietany? Ja w życiu nie miałam zgagi, ale koleżanki w ciąży bardzo polecały ten sposób. Czytałam też, że olej kokosowy jest bardzo dobry na zgagę, ale nie potwierdzę Ci tego z praktyki...

Znalazłam coś takiego:
    -poprawia trawienie i pracę jelit ( olej wypity/zjedzony 20 min. przed posiłkiem łagodzi objawy zgagi) http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_kokosowy_-_lek_na_alzheimera.html
    Z ta smietana spróbuje :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Tym razem wraz z Adrianna witamy się z przychodni.

Nie będę komentować smaku tego shitu. W połowie kubka wolalam juz o pomste do nieba! Minęło dopiero 10min, a ja juz mam dość. Nawet nie mam jak otworzyć tutaj okna, bo siadają obok mnie ciągle jakieś marudzace emeryty, a gorąco tu jak w saunie. Never again.
    Trzymaj się, Angelcia! Dacie radę!

angelcia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo chyba damy rade! Juz mialysmy kryzys i prawie bym zwrocila ten... kisielek ;) bo innej konsystencji to nie mialo :D

Gosiak, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia no Ty się wkoncu zebrałaś i poszlas a ja??? Może w czwartek się zmusze ;)

Dzisiaj wstałam taka glodnaaaa, że o 6:30 byłam w sklepie, pączek, rurka z kremem i kakao <3 koocham

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu jak zawsze bym napisala, ze poszlabym.za Ciebie to tym razem bronilabym sie rekami,nogami i wszystkim czym sie da :D

Jedno jest pewne - nie jem juz zadnych slodyczy..

Gosiak, Sue, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje postanowienie na III trymestr, to odstawienie słodyczy - nie wiem czy mi się uda, ale ostatnio za bardzo poszalałam, a cukier dziecku wcale nie jest potrzebny do rozwoju. Poza tym ja zawsze byłam anty-słodyczowa.
    Od dziś jedynym słodkim będzie owsianka z owocami lub koktajl słodzony ksylitolem, o! I miód manuka z rana.
    Bo np. wczoraj zjadłam dwie kieszonki z wiśniami i kilka krówek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wypij 75g glukozy to slodycze nie beda Ciejuz nigdy nachodzily :D

Ada to dostala chyba wscieku tylka, czuje ja normalnie pod cyckamo.. tak wariuje! Jeszcze 50min i wolnosc..

• megg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia w glukozie:)

Dzis udanych wizyt zycze Sue, Fedra, Katis, juska19 i wszytkim innym wizytujacym jak i sobie :)
    ale ja mam kupe czasu do 18:00

Sloneczna przykro mi...

ide na jakies sniadanko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 07:58

Fedra lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • juska19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana :)
    Jestem po sniadanku pije kawe i ide nie dlugo budzic dzieci .Co do zgagi wiem cos o tym bo wczoraj caly dzien mnie meczyla nie moglam sobie z nia poradzic nic nie dzialalo nawet ten ich tutejszy gaviskon:/ myslalam ze sie rozplacze bo ani zjesc ani napisc sie dzis od rana oki co spokoj na szczescie
    Dziewczyny trzymajcie kciuki na wasz czas mam wizyte na 11:25 takze zdam relacje jak Tylko wroce :)
    Ja za tydzien mam glukoze fffuuuu az mi nie dobrze na sama mysl ale coz mus to mus :)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna
    Bardzo mi przykro :((

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak wypij 75g glukozy to slodycze nie beda Ciejuz nigdy nachodzily :D
    Piłam jakiś czas temu i nic :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Słoneczna bardzo mi przykro z powodu Waszego kolegi.

Dziś wizyta :) Zaraz zaczynam się szykować. Trzeba się ogarnąć tu i ówdzie, a kurde normalnie już mam z tym problem (depilacja).
    Powiedzcie mi czy Wy też tak macie- ja od jakiś paru dni mniej czuje kopniaków, tzn samych kopnięć jest mniej, a więcej przeciągania się Poli. Myślę, że to może wynikać z tego, że miejsca się robi mniej, ale nie wiem. Spytam się ginki dziś

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!
    Gosiak ja tez muszę odstawic slodkosci,chociaz juz troche zredukowalam i mniej jem,bo dupsko rosnie.Ja już przytyłam 8,5 kg.Staram sie teraz codziennie wazyc i pilnowac,żeby za szybko nie tyc.
    Ja zaraz wybieram się do lekarza,bo od paru dni mam co jakis czas skurcze i to dosyc bolesne,ktore przechodza po ok.minucie i brzuch mi przy tym sie napina i ciągnie w dole,że boli mnie też miednica i kregosłup.Wczoraj ledwo co wysiedziałam w pracy.Znając tutejszych lekarzy powiedza,że to normalne.Może uda mi się chociaż dostać 50% zwolnienia.

Miłego dnia

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski czytam listopadówki, a tam :D istny wysyp porodów :D Jak to one nazwały : zaczęły się rozdwajać hahahaha :D Ale fajnie:D U nas tak będzie na przełomie stycznia/lutego :D

Gosiak, maja35, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to twarda z Ciebie sztukA! :D ja kochajac slodycze srednio ogarnelam temat z tym badaniem. Ogolnie to kiedys nie bylo durnego picia glukozy i dzieci rodzily sie zdrowe :/

Katis ja o tym przeciaganiu ostatnio pisalam. Uczucie takie jakby w brzuchu byl worek i dziecko dotykalo, chcialo sie przebic przez jego sciany :)

‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ