Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
cath wrote:No moja zgaga dzis przeszla chyba wszelkie próby zalagodzenia jej bezskutecznie
w pierwszym trymestrze tez mnie zgaga bardzo meczyla i widzę ze w trzecim tez zaczyna bo to juz drugi dzien tylko wczoraj bylo znośnie a teraz nawet nie wiem jak sie położyć!!
Znalazłam coś takiego:
-poprawia trawienie i pracę jelit ( olej wypity/zjedzony 20 min. przed posiłkiem łagodzi objawy zgagi) http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_kokosowy_-_lek_na_alzheimera.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 06:59
-
nick nieaktualnyTym razem wraz z Adrianna witamy się z przychodni.
Nie będę komentować smaku tego shitu. W połowie kubka wolalam juz o pomste do nieba! Minęło dopiero 10min, a ja juz mam dość. Nawet nie mam jak otworzyć tutaj okna, bo siadają obok mnie ciągle jakieś marudzace emeryty, a gorąco tu jak w saunie. Never again.Asiaa1201, megg, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Angélique89 wrote:Mnie pomaga zjedzenie świeżego ogórka. Działa alkalizująco.
ogórki kiszone mogę, konserwowe tez. Ale swiezego nie mogę. Nie mam pojecia czemu. Język mi strasznie puchnie a następnie mam problem z oddychaniem. I to nawet po ogórkach nie pryskanych z moich rodziców działki
-
Gosiak wrote:Cath, a próbowałaś zjeść kilka łyżek gęstej śmietany? Ja w życiu nie miałam zgagi, ale koleżanki w ciąży bardzo polecały ten sposób. Czytałam też, że olej kokosowy jest bardzo dobry na zgagę, ale nie potwierdzę Ci tego z praktyki...
Znalazłam coś takiego:
-poprawia trawienie i pracę jelit ( olej wypity/zjedzony 20 min. przed posiłkiem łagodzi objawy zgagi) http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_olej_kokosowy_-_lek_na_alzheimera.html -
angelcia wrote:Tym razem wraz z Adrianna witamy się z przychodni.
Nie będę komentować smaku tego shitu. W połowie kubka wolalam juz o pomste do nieba! Minęło dopiero 10min, a ja juz mam dość. Nawet nie mam jak otworzyć tutaj okna, bo siadają obok mnie ciągle jakieś marudzace emeryty, a gorąco tu jak w saunie. Never again.
angelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A moje postanowienie na III trymestr, to odstawienie słodyczy - nie wiem czy mi się uda, ale ostatnio za bardzo poszalałam, a cukier dziecku wcale nie jest potrzebny do rozwoju. Poza tym ja zawsze byłam anty-słodyczowa.
Od dziś jedynym słodkim będzie owsianka z owocami lub koktajl słodzony ksylitolem, o! I miód manuka z rana.
Bo np. wczoraj zjadłam dwie kieszonki z wiśniami i kilka krówek. -
nick nieaktualny
-
powodzenia w glukozie:)
Dzis udanych wizyt zycze Sue, Fedra, Katis, juska19 i wszytkim innym wizytujacym jak i sobie
ale ja mam kupe czasu do 18:00
Sloneczna przykro mi...
ide na jakies sniadankoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 07:58
Fedra lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja z rana
Jestem po sniadanku pije kawe i ide nie dlugo budzic dzieci .Co do zgagi wiem cos o tym bo wczoraj caly dzien mnie meczyla nie moglam sobie z nia poradzic nic nie dzialalo nawet ten ich tutejszy gaviskon:/ myslalam ze sie rozplacze bo ani zjesc ani napisc sie dzis od rana oki co spokoj na szczescie
Dziewczyny trzymajcie kciuki na wasz czas mam wizyte na 11:25 takze zdam relacje jak Tylko wroce
Ja za tydzien mam glukoze fffuuuu az mi nie dobrze na sama mysl ale coz mus to musmegg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej
Słoneczna bardzo mi przykro z powodu Waszego kolegi.
Dziś wizytaZaraz zaczynam się szykować. Trzeba się ogarnąć tu i ówdzie, a kurde normalnie już mam z tym problem (depilacja).
Powiedzcie mi czy Wy też tak macie- ja od jakiś paru dni mniej czuje kopniaków, tzn samych kopnięć jest mniej, a więcej przeciągania się Poli. Myślę, że to może wynikać z tego, że miejsca się robi mniej, ale nie wiem. Spytam się ginki dziśPola
Hania -
hej dziewczynki!
Gosiak ja tez muszę odstawic slodkosci,chociaz juz troche zredukowalam i mniej jem,bo dupsko rosnie.Ja już przytyłam 8,5 kg.Staram sie teraz codziennie wazyc i pilnowac,żeby za szybko nie tyc.
Ja zaraz wybieram się do lekarza,bo od paru dni mam co jakis czas skurcze i to dosyc bolesne,ktore przechodza po ok.minucie i brzuch mi przy tym sie napina i ciągnie w dole,że boli mnie też miednica i kregosłup.Wczoraj ledwo co wysiedziałam w pracy.Znając tutejszych lekarzy powiedza,że to normalne.Może uda mi się chociaż dostać 50% zwolnienia.
Miłego dnia -
nick nieaktualnyGosiak to twarda z Ciebie sztukA!
ja kochajac slodycze srednio ogarnelam temat z tym badaniem. Ogolnie to kiedys nie bylo durnego picia glukozy i dzieci rodzily sie zdrowe
Katis ja o tym przeciaganiu ostatnio pisalam. Uczucie takie jakby w brzuchu byl worek i dziecko dotykalo, chcialo sie przebic przez jego sciany