X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia
    Ja to rozumiem ale mam 3 wizyty na cala ciaze i poki co raz widzialam maluszka po 20 tyg powinien byc skan robiony a tu lipa babka mi sie trafila typowa sluzbistka no chyba jednak bede musiala jechac prywtanie i jakos dopasowac wszystko bo ciezko jest jak dwojka dzieci kanczy o roznych godzinach

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20
    nie mam pojecia szczerze mowiac to bedzie 3 i ostatnia wizyta :/ na ktorej mamy uzgodnic termin cc wiec dziwnie jakos w tej ciazy podchodza z corcia chodzilam co 8 tyg i skany mialam chyba ze 4 a teraz szkoda slow .. mam ochote sie rozplakac ..

relge6yd0kju1g7d.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Lula wpadam na gołąbki <3
    Katiś czyli terminarz już do końca ciązy znasz, to juz ostatnia prosta! :)
    /
    No powiem Ci, że jakoś tak do mnie to zaczyna dochodzić :P
    W czwartek chyba wybiorę się do szpitala w którym chcę rodzić. Zmieniłam zdanie co do placówki, bo moja mama zadzwoniła, że gadała z jedną babką która niedawno urodziła w Szpitalu w Świętochłowicach i była mega zadowolona. Miała swoją własną położną i to za darmo. Skakali koło niej, interesowali się :) Zobaczymy jak to na żywo tam wygląda.
    Już po rozmowie tel - dzwoniłam przed chwilą, żeby się umówić na zwiedzanie- jestem mile zaskoczona. Panie bardzo miłe, pytały się jak sie czuję, który to tydzień. Powiedziała, że jeżeli będę chciała to podepną mnie pod KTG, żebym zobaczyła jak to wygląda. No na tą chwilę mega fajnie :)

Angelcia w Silesii 15 listopada jest darmowe USG 3D/4D organizowanie przez ŚIMIN czyli Śląski Instytut Matki i Noworodka. Idziesz??

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuję zupę i popijam wodę. Byłam też na krótkim spacerku, zaliczyłam po drodze piekarnię i sklep.

W akcie desperacji i próby ratowania się przed tymi bólami żołądka i mdłościami wypiłam szklankę coca coli, ale nie widzę efektów:/

Muszę się dziś mojej ginki podpytać o to. A jak do jutra nie przejdzie to się wybiorę do rodzinnego, może pomoże?

Ja jeszcze czekam jakieś 4-5 godzin na badanie:/

relg9vvjrtqik460.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to nie fajnie... Sama bym nie wytrzymała ja USG mam co 4 góra 4 tygodnie..

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś w sumie mogłabym pojechać :) Znalazłam to na necie i zapisy są od 11, a badania 11-17. Ciekawe czy jak byłabym tam na godzine dziesiątą to bym się załapała? :P Bo pewnie ludzie się rzucą.. A Ty się wybierasz?

Pia Gizela boli cię żołądek? Tak o, po prostu boli brzuch? Bo ja też tak miewam. Nie są to twardnienia, ani nic.. po prostu ból brzucha spowodowany praktycznie niczym..

Swoją drogą macie fajnej jakości ciuszki tutaj: https://www.mybaze.com/pl może nie za tanie, ale jakościcwo są dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:05

• ash Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upolowałam w Tesco śliczne bodziaki 5sztuk za 37 zł :)

megg, angelcia, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od diabetologa i wyniki sa ok tylko mam zła morfologię. Dostalam przyzwolenie na jedzenie słodyczy oczywiście cukier dalej kontrolować i nie jeść słodyczy tonami :) mam cukier wręcz niższy niż jest norma i musze zwiększyć cukry w mojej diecie.

Zamówiliśmy wózek :) ale jestem szczęśliwa :D no i an dniach zamówimy fotelik.
    Wlasnie wyprasowalam ubranka córci i powkladalam do szaf <3 coraz bliżej juz chce sa miec <3 powiem wam ze brakuje mi pojedynczych sztuk do calej wyprawki :) kupilam mini dywanik przed łóżeczko :) i zawieszone firanki zostaly i juz pokoik jest prawie wypełniony :D jeszcze literki zostaly do zamówienia i chce zakupić naklejek Kubusia puchatka z cytatem :)

No i kupilam od kolezanki Sewerynki kombinezon i dwie zimowe czapki dla mojej malutkiej <3 kombinezon bajka <3 z cocodrillo <3

Gosiak, słoneczna 85, megg, Fedra, lula88, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki.
    U mnie dalej brak humoru i weny na pisanie.

MEEG mam dla ciebie info z zusu. Ja poszlam na L4 10.10 i okazuje sie ze dopiero jak zaplace zusy za te 9 dni pazdziernika to oni od tego dnia maja 30 dni na wyplacenie zasilku. Wiec kasa dopiero w grudniu. A ty od kiedy masz L4??

Pozdrawiam, odezwe sie w lepszym humorze. Nie chcialabym niechcaco komus tez zepsuc poprzez negatywne yslenie :(

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath Lucę zamówiliście? Jaki kolor? :)

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej, ja już po wizycie :)
    Wyniki badań sa bardzo dobre, nie ma się do czego przyczepić :) Dostałam również Nystatynę, ponieważ jakies resztki grzybicy mi pozostały- podczas badania uaktywnił sie śluz.

Macica gruba- to chyba dobrze sądząc po minie pani doktor :P Dzidziuś jest wysoko :) Szyjka zamknięta.

Następna wizyta 2.12, a 4.12 mam USG III trymestru :) z oceną Echa serca i tymi wszystkimi bajerami (prywatnie). Później czeka mnie posiew na paciorkowce (po 35 tyg), a po 37 tyg usg z oceną masy dziecka przed porodem :) Tak to w skrócie wygląda u mnie na NFZ.

A jak reszta wizytujących?
    Zamówiłam wczoraj te biustonosze i 2 koszule nocne. Dziś ponoć zostały wysłane :)
    Ano i 7 kg na + :)
    Kochana a znasz wagę małej? :D super ze wszystko ok :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Wróciłam od diabetologa i wyniki sa ok tylko mam zła morfologię. Dostalam przyzwolenie na jedzenie słodyczy oczywiście cukier dalej kontrolować i nie jeść słodyczy tonami :) mam cukier wręcz niższy niż jest norma i musze zwiększyć cukry w mojej diecie.

Zamówiliśmy wózek :) ale jestem szczęśliwa :D no i an dniach zamówimy fotelik.
    Wlasnie wyprasowalam ubranka córci i powkladalam do szaf <3 coraz bliżej juz chce sa miec <3 powiem wam ze brakuje mi pojedynczych sztuk do calej wyprawki :) kupilam mini dywanik przed łóżeczko :) i zawieszone firanki zostaly i juz pokoik jest prawie wypełniony :D jeszcze literki zostaly do zamówienia i chce zakupić naklejek Kubusia puchatka z cytatem :)

No i kupilam od kolezanki Sewerynki kombinezon i dwie zimowe czapki dla mojej malutkiej <3 kombinezon bajka <3 z cocodrillo <3

Cath a jakie literki bedziesz zamawiać ???

Bo ja właśnie zaczynam produkcje literek/ imion z filcu :)

cath, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath Lucę zamówiliście? Jaki kolor? :)
    Tak bebetto Luca na białym stelarzu. Kolor jasny szary chyba 195 :)

Pia Gizela, angelcia, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cath gratuluję zakupu wózka! My dalej nie wiemy jaki chcemy.

Angelcia, brzuch mi nie twardnieje, jakoś specjalnie nie boli. Tylko tu, gdzie żołądek, no i to uczucie bulgotania w jelitach:/

cath lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Cath a jakie literki bedziesz zamawiać ???

Bo ja właśnie zaczynam produkcje literek/ imion z filcu :)
    Ze sklejki dokladnie takie http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4730994293 :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po wizycie i odrazu dostałam 2 tyg zwolnienia i skierowanie do ginekologa na badania ale wolny termin był dopiero na nastepna srode.Mam teraz leżec i nic nie robic.Pytałam sie lekarki,czy to sa moze te skurcze braxtona-hicksa a ona mi powiedziala,że te skurcze nie bola a jak mnie brzuch mocno boli,to może byc cos innego i ginekolog ma sprawdzic.Jutro rano ide też na glukoze i mam nadzieje,że przezyje.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela też tak mam czasem, zazwyczaj jak nie mogę się wypróżnić, później mija.

Cath to Konstancja ma już oficjalnie czym się wozić :)

Ja faworyta mam, ale kolor jeszcze podlega dyskusji, wiec chyba wezmę carbon.

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Pia Gizela też tak mam czasem, zazwyczaj jak nie mogę się wypróżnić, później mija.

Cath to Konstancja ma już oficjalnie czym się wozić :)

Ja faworyta mam, ale kolor jeszcze podlega dyskusji, wiec chyba wezmę carbon.
    No zaliczka wplacona tylko czekać :D będzie chyba w salonie stal do porodu :D hahaha mój mąż się śmieje ze ten wózek to dla mnie :D
    Angelcia my mieliśmy na oku inny kolor ale stwierdziliśmy ze bierzemy jasny bo to dziewuszka i tak bardziej jasny pasuje niż ten ciemny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:29

angelcia lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, wysyłam Ci dobre fluidy, żeby zły nastrój minął.
    W czwartek jest pełnia, możemy być bardziej podenerwowane albo mieć zły nastrój. Wszystkie nastroje się wzmagają przez to.
    Pomyśl, że to tylko kasa, trzeba zacisnąć zęby i przeżyć listopad, w grudniu już będzie lepiej!

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ze sklejki dokladnie takie http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4730994293 :)

ale fajoweee :):):)

cath lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ