X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale podejrzewam ze moge miec problem z "zaliczeniem glukozy" :) w nast tyg sie wybiore.

derii84 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole moja szefowa wczoraj pytala czy nie przyjde w gruniu do pracy...

kurcze, przeciez ide na zwolnienie! czy oni tego nie rozumieja??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie na spacer :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zgadza się,pamiętam,że jak robiłam w czerwcu z tym,że bez HBS,ale za to z toksoplazmozą,zapłaciłam ok 150 zł:( także jednak badania nie należą do tanich.
    Na morfologię i mocz,może Ci da,ale ten HBS...nie wiem,za chwile będzie marudził,że są limity zapewne

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Słoneczna,Ci szefowie nie mają wyobraźni??!!!!!!

Do diaska,przecież nie da się mając już 10 kg więcej pracować,ja mam nadzieję,że już do końca będę na zwolnieniu,bo w grudniu u nas zapiepsz jest i jakoś się tam nie widzę,tym bardziej,że jestem w 25 tyg a już 9 kg więcej mam :(

To zapaszam Patrycja,we dwójkę z brzuchami zawsze będzie raźniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 09:37

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Przedszkolanko, jak bedziesz to napisz mi jak Ty mialas brac asparaginian. tez dzis kupie- bo nie moge spac na lewym boku, boli mnie serce!

mowil ze moge jak cos asapraginian kupic.

chcialam porownac bo mi mowil ze nawet 3 razy dziennie.
    Normalny aspargin bierze się 3 razy dziennie po 2 tabletki nawet, ale polecam Wam Aspargin Extra - on ma zwiększoną dawkę w jednej tabletce i wystarczą 2 dziennie zamiast 6.

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko z tym asparaginę jedna mała uwaga,pamiętajcie,że będziecie mieć bardziej rozrzedzoną krew :) Także małe zacięcie się spowoduje większy wyciek. I mam nadzieje,że żadna z was nie ma problemów z krzepliwością??

p19uskjok4jap6fv.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pewnie ze razniej :) jeszcze jakieś 25min i zjem śniadanie :))) a mojemu misiowi glukoza chyba smakowala bo szaleje :)

derii84, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ta linie na brzuchu. Na dole ta linie mialam juz na poczarku ciąży a teraz pojawila mi sie od pępka w gore!! Moj mąż się śmieje ze to wygląda jakbym byla brudna :D hahaha

Gosiak, Patrycja20, Katiś, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to pępek wygląda jakby był brudny haha :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Słoneczna po szpitalu i później przy bólach lekarka kazała mi brać nawet 3 x dziennie :) teraz raz dziennie biorę codziennie :)

Czytam namiętnie te Wasze glukozy i jestem przerażona, bo ja idę jutro- która też ?
    Asiu aż tak nie dało się powstrzymać? Byłaś przy otwartym oknie, popijałaś wodę?
    już chcę być po..

Zdecydowałam się na te kosmetyki : Bambino :) a proszek Lovela :) a co przypasuje Poli to się okaże w lutym :)

pozdrawiamy!

Fedra lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dziś też wyjdę chociaż na 20 minut, bo jest tak pięknie. Najwyżej posiedzę na ławce. Ale to może po drugim śniadanku.
    Mnie też ta linia robi się i od pępka w górę i faktycznie póki co wyglada to jak brudne :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam jeszcze proszek i płyn do prania :D Nie mam ubranek, ale mam je w czym uprać :D Coś mi się porobiło z głową dziś :D

przedszkolanka:), Gosiak, Fedra, agaaa28, Aagnieszkaa, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Ja linię mam już od jakiegoś czasu nawet powyżej pępka i jest na tyle widoczna, że mąż widzi ;p Pępek już praktycznie cały na wierzchu ;)

U mnie kolejny dzień zapowiada się na piękną pogodę :)

Ja proszek będę zamawiać na Allegro, z tego co patrzyłam najbardziej się opłaca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 10:10

c7hyim7.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wybywam z domku... mam dzisiaj plany kosmetyczne robie paznokcie u rąk u nóg , hennę i zakładam tejpy aby odciązyć troszkę kręgosłup...

pozniej lece do nas do domku bo dzisiaj wchodzi ekipa wykończeniowa... i do świat maja skończyć... hura... wiec do porodu się wyrobimy z przeprowadzką...

co do lini to tez mi zaczęła się pojawiać jakieś 3 tyg temu nie jest mozna ale dobrze widoczna...

Dora pominęłam Twój post wczoraj... Gratulacje... dbaj o siebie. cudowne informacje. pozdrawiam

Fedra, megg lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia z tym domem to wspaniała wiadomość :*Tylko teraz będziesz musiała,tzn powinnaś zamówić sobie ekipę sprzątającą,żębyś sama nie robiła wszystkiego

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka włąśnie na all zamówiłam, dodają gratis bephanten :D To się skusiłam ;P

Ja linii nie mam. Jeszcze. Można jej nie mieć?

Bietka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to mialaś chyba lepiej na tej glukozie niż ja :D

Asiu bardzo mi przykro, że puściłaś pawia :( wynik niestety na out :(

Ja niestety nie mam ani tej lini, ani wypchanego pępka, ani brzucha ciążowego - czy ja w ogole jestem w ciązy?! Ale za to zjadlam sniadanie i jest mi po nim niedobrze... Jeśli to prawda, że jaki 1 trym to taki 3... too.. jest nadzieja, że jeszcze schudnę.

Plan na dziś:
    -wymalować się
    -iść do banku i na zakupy
    -w końcu odebrać sitko od maszynki i ostrze, bo chce zrobić krokiety, a były już takie zjechane, że szkoda mówić
    -posprzątać w szafce Męża, bo to jest miejsce rzeczy znalezionych, a jak go nie ma to przynajmniej mam wolną rękę'0
    -posegregowac ubranka Aduńki, bo mam dużo większych i nie chce zeby zapychały szuflady. Mysle, ze zostawie tylko te na 56-62. A te 62/68 i 68 wyciągnę dopiero jak wyrośnie w pełni z 56.

agaaa28, Januszkowa lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela jasne,że można,to zależy tylko od melaniny,tzn od jej stężenia :)
    Z Tymkiem pojawiła mi się ta linia dopiero po 32 tyg,teraz wcześniej,no ale i kgmam chyba więcej,jak wtedy :)

Wiem,że ten watek już był,ale za dużo mamy stron,żeby szukać,czy któraś może mi napisac teraz jak dodaje się zdj??

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja linii nie mam. Jeszcze. Można jej nie mieć?
    Myślę, że można jej nie mieć ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ