X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do radlerka 0% mialam po nim biegunkę.. bavarki lepsze choć smakują jak oranzadka; )

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tę wesela na trzeźwo to tragedia! Mnie czeka jeszcze jedno takie w sierpniu ;)

Sewerynka lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam snów erotycznych, dzisiaj śniło mi się moje dziecko, mały chłopiec :) ciekawe czy to będzie synek ? ;)

dora8201 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh powiem Wam, że podjęliśmy z M męską decyzję - nie idę jutro do tego durnego szpitala - nic mi to nie da, znów mi zrobią betę, która znów mi nie urośnie tak jak powinna, potem będę ze 3-4 godziny siedzieć i czekać na usg, po którym i tak nie będę wiedzieć nic konkretnego a nawet jeśli to i tak beta nie przyrośnie tak jak powinna i znów nasłucham się, że nic nie będzie z tej ciąży, że powinnam się na zabieg szykować itd.... bezsens... uznaliśmy więc, że szkoda nerwów, nic to nie wniesie a ja znów się spłaczę. W tygodniu postaram się wbić do mojego gina a na sobotę, tak jak pisałam, umówiłam się do tego z tym super sprzętem...

i powiem Wam, że ulżyło mi jak stwierdziliśmy, że jednak mam nie iść... :) 10 kilo nerwów mniej :)

mój gin niby stwierdził, że najrozsądniej będzie zostać pod opieką szpitala ale najrozsądniej nie znaczy najlepiej dla mnie...

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:

słuchajcie a ja Was zapytam o co innego - czy macie sny erotyczne? ja od 3 dni miewam i to takie intensywne... fakt, że przez aktualną naszą sytuację nie myślimy o tym ale kurczę nie minęło znów aż tak długo?? jestem w szoku plus martwię się bo jak sie obudzę po to boli mnie chwilę całe podbrzusze....
    To podbrzusze Cię tak boli bo miałaś podczas snu erotycznego orgazm . Zanim byłam w ciąży to miałam takie sny, które kończyły się organem który mnie budził, a teraz to ten orgazm jest bolesny i też mnie budzi ale ten ból podbrzusza

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze mam cukrzyce bo o ciaze staralam sie 22m i robilam wszystkie badania łacznie z głukozą obciazeniami i nsulina i mam podwyzszony cukier nawet nie bedac w ciazy wiec w ciazy na bank mam cukrzyce z reszta mierze sobie nieraz w domu:)

co do pustego jaja to nic nie odczuwalam normalna ciaza tylko podczas badania za malo macica rosla czy co i skierowala mnie na usg w 9t3d i bylo jajo ale puste

16udskjogri4r6n4.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:

i powiem Wam, że ulżyło mi jak stwierdziliśmy, że jednak mam nie iść... :) 10 kilo nerwów mniej :)

mój gin niby stwierdził, że najrozsądniej będzie zostać pod opieką szpitala ale najrozsądniej nie znaczy najlepiej dla mnie...

Dora i bardzo dobrze ze tam nie idziesz, znowu bedziesz czekac na korytarzu i umierac z nerwow, a nawet jak Ci zrobia usg, to pewnie na jakims przedpotowym sprzecie i tak powiedza ze nic nie widac. Szkoda ze dopiero w sobote mozesz isc do gina, tydzien czekania to byloby dla mnie za dlugo.
    Z jakiego miasta jestes?

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam samopoczucie dzisiaj?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    i ja sie nieśmiało do Was dopisuje.
    Mam 26 lat, termin wg BBF na 26 luty.
    Beta rośnie bardzo ładnie, jednak mam chorą tarczyce (hashimoto) i ciągle się denerwuje czy napewno bedzie wszystko ok.
    Jutro (wt 1.07) mam pierwszą wizyte z NFZ, a za tydzień (8.07) ide już prywatnie...
    Objawów specjalnych nie mam, czasem brzuch poboli, piersi lekko zakłują. Ogólnie jest dobrze (pfu pfu odpukać)

Januszkowa, Fedra, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Dora i bardzo dobrze ze tam nie idziesz, znowu bedziesz czekac na korytarzu i umierac z nerwow, a nawet jak Ci zrobia usg, to pewnie na jakims przedpotowym sprzecie i tak powiedza ze nic nie widac. Szkoda ze dopiero w sobote mozesz isc do gina, tydzien czekania to byloby dla mnie za dlugo.
    Z jakiego miasta jestes?

mogłam do niego iść wcześniej ale już chciałam, żeby to był taki pewny termin - że jak ma być wszystko widać to już na pewno będzie - niezależnie od długich cykli, dużego tyłozgięcia itd...
    a w tygodniu idę do swojego gina :) i jestem z Włocławka - dużego wyboru u nas niestety nie ma:(

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj MoniaP :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, prawidłowo! Po co masz sie stresowac w szpitalu, skoro oni i tak nic nie robia. Płacimy zusy, srusy, a jak potrzeba jest, to i tak trzeba iść prywatnie.
    Ja sie dzis bardzo złe czuje, mdli mnie cały czas. Jedyne co przynosi ulgę, to pomarańczowa mirinda :/ cholerstwo niezdrowe, ale co ja moge, ze lepiej mi.

A tak w ogole, to dzien dobry Mamuśki!

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dora, prawidłowo! Po co masz sie stresowac w szpitalu, skoro oni i tak nic nie robia. Płacimy zusy, srusy, a jak potrzeba jest, to i tak trzeba iść prywatnie.
    Ja sie dzis bardzo złe czuje, mdli mnie cały czas. Jedyne co przynosi ulgę, to pomarańczowa mirinda :/ cholerstwo niezdrowe, ale co ja moge, ze lepiej mi.

A tak w ogole, to dzien dobry Mamuśki!

zdrowe, niezdrowe ale skoro pomaga?? pij póki możesz bo potem jak urodzisz i jeśli będziesz piersią karmiła to na początek prawie nic nie będziesz mogła :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Włocławek niedaleko Płocka jesteśmy po sąsiedzku ;);)

dora8201 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja już po usg jeszcze na badanie czekam;)
    Według usg które robiłam w tamtym tygodniu we wtorek był to 6 tydzień i 6 dzień ;) według usg z czwartku był to 7 tydzień a dzisiaj jest to 8 tydzień :)
    serduszko widziałam na usg tak ładnie było widać :) i wszystko dobrze :) mam nadzieje że dzisiaj już stąd wyjdziemy :)

MoniaP, dora8201, Fedra, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow truskawka ale Ci zazdroszcze. Ja mam wizyte jutro, ale pewnie jeszcze serduszka nie będzie widać/słychać.

Co do zachcianek to jeszcze nie jest tak źle, chodzi za mną spaghetti i coca-cola ale jeszcze z tym potrafie walczyć :) o ile spaghetti to nic złego to koleżanka mnie nastraszyła odnośnie coca-coli. Że ona piła w czasie ciąży i jej łożysko było strasznie zniszczone (?) - do tego stopnia że lekarze byli pewni, że ćpała lub paliła papierosy bo to nie możliwe żeby od coli tak sie łożysko zmieniło... Wiec coli mówie stanowczo NIE :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ooo Włocławek niedaleko Płocka jesteśmy po sąsiedzku ;);)
    ooo:) my bardzo czesto w Płocku:) na zakupy jeździmy i z Młodym do lekarza :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monia P!
    To Twoja pierwsza ciaza? W ktorym jestes tygodniu?
    Ja dwa tygodnie temu mialam takie przeokropne mdlosci i zgsge ze ginek zaproponowal mi jako lekarstwo....wygazowana coca-cole!! I pomoglo, co prawda tylko przez chwile. Wiec zrezygnowalam, bo chyba wole zle sie czuc niz tak sie leczyc w ciazy :)
    Witam wszystkie lutowki, nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda na niewychodzenie z lozka.

Januszkowa lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa - ja też jak sie dowiedziałam o ciąży, zrobiłam badania TSH i od razu do endokrynologa - dawka podwójna i wynik spada. Mam nadzieje że bedzie ok

Aagnieszkaa - niestety ciąża druga - pierwszą ciąże straciłam w styczniu tego roku. Był to dopiero 5 tydzień, ale i tak bardzo bolało. I wszystko właśnie przez tarczyce. Wcześniej o tym nie wiedziałam. Po poronieniu miałam TSH 4,52 (norma do 4,20). Zaczełam sie leczyć, wyszło hashimoto. I 3 miesiące przerwy w staraniach. W marcu TSH było już 0,57. I jaki był mój szok, jak teraz zrobiłam badania i mi wyszło TSH 10,31!!!! Naszczęscie endokrynolog szybko zastosował leczenie i po 3 dniach 3,52 :)Wynik spadł ale stres dalej jest. Jestem w 6 tygodniu (5 tydz i 4 dzień).

3jgxskjor2w2ltji.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze co do coli - może jak trzeba to w niewielkich ilościach jest ok, byle by to nie było "mam ochote to sobie puszke jedną wypije" ;)

3jgxskjor2w2ltji.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ