Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
MoniaP, wiadomo ze wszystko z umiarem nie zaszkodzi. Ale zauwazylam u siebie zapedy do obzarstwa ciazowego wiec odstawilam cola zanim stala sie moim ciazowym rutualem .
Niestety na mdlosci pomaga mi jedzenie, wiec wciaz cos jem. Mam nadziej ze juz niedlugo unormuja mi sie hormony i wroce do normalnosci.
Trzymam zatem kciuki za Twoja ciaze. Teraz na pewno bedzie wszystko dobrze.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
dzień dobry
oj dobrze,że ja coli i gazowanego nie lubię
za to jem smalec, ogórki i w ogóle, ciągle jem a muszę bo inaczej mi źle tak jak Tobie moja imienniczko Agnieszko ;/
musi być optymistycznie, ja dzisiaj pierwsza wizyta to trzymajcie kciuki proszę -
przedszkolanka:) wrote:dzień dobry
oj dobrze,że ja coli i gazowanego nie lubię
za to jem smalec, ogórki i w ogóle, ciągle jem a muszę bo inaczej mi źle tak jak Tobie moja imienniczko Agnieszko ;/
musi być optymistycznie, ja dzisiaj pierwsza wizyta to trzymajcie kciuki proszę
to trzymamy kciuki za wizytę... powodzeniaprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
mi się wczoraj żarcie załączyło po południu - zjadłam obiad, potem paczkę marchewek dziecku wyjadłam, suszone jabłka, kawę z lodami wypiłam, parę (no dobra parenaście albo i więcej) chrupek o smaku góralskiego sera z biedronki (btw są pyyyyyszne)... i poszłam spać, żeby nie jeść dalej
i zawsze piłam cole zero a teraz bardziej mnie ciągnie do soku pomarańczowego - tylko nie mogę sie nim napić i dużo pije i pije, i pijeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 12:17
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
przedszkolanka:) wrote:
musi być optymistycznie, ja dzisiaj pierwsza wizyta to trzymajcie kciuki proszęprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMoniaP wrote:Wow truskawka ale Ci zazdroszcze. Ja mam wizyte jutro, ale pewnie jeszcze serduszka nie będzie widać/słychać.
Co do zachcianek to jeszcze nie jest tak źle, chodzi za mną spaghetti i coca-cola ale jeszcze z tym potrafie walczyć o ile spaghetti to nic złego to koleżanka mnie nastraszyła odnośnie coca-coli. Że ona piła w czasie ciąży i jej łożysko było strasznie zniszczone (?) - do tego stopnia że lekarze byli pewni, że ćpała lub paliła papierosy bo to nie możliwe żeby od coli tak sie łożysko zmieniło... Wiec coli mówie stanowczo NIE
Aha dzień dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:26
-
nick nieaktualny
-
Dorka1979 wrote:Jak tak bedę czytać co Wam się chce jeść to i mi zaraz zachciewajki przyjdą choć do tej pory nic mnie nie rusza
U mnie w 6t2d było już serce więc poczekaj tydzień jeszcze z wizytaDorka1979 lubi tę wiadomość
-
Dorka1979 ja podejrzewam, że jeszcze nie będzie nic widać, ale że ide na NFZ to co mi szkodzi. Pójde i sprawdze chociaż czy wszystko inne jest ok A 8 lipca mam wizyte prywatną za 100 zł wiec mam nadzieje ze już coś usłysze (będzie to 6t5d)
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Hej, u mnie w 5t6d było już widać serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 14:01
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Sue wrote:Ogólnie mam jakiś jadlowstret, nie wiem o co chodzi! A dzis mam ochotę na żurek i chyba zjem:)
Dorka1979 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnygusiaa wrote:U mnie w 6t2d było już serce więc poczekaj tydzień jeszcze z wizyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 14:19
-
Tak z ciekawosci, czy Wy tez robicie tyle badan? Ja po pierwszej wizycie (bez usg, przyszlam zaraz jak wyszla pozytywna beta) robiłam:
Grupa krwi
Morfologia
Mocz
Toxoplazmoza
TSH
poziom witaminy D3
Po drugiej wizycie (bylo juz serduszko na usg):
Mocz
Morfologia
Glukoza na czczo
Odczyn Wassermanna
HCV, HIV, HBS Ag
Na trzeciej wizycie (maly czlowiek 17mm ) mialam pobrany wymaz z pochwy zeby sprawdzic czy nie ma bakterii ktore by mogly spowodowac poronienie, a w labie mam zrobic:
Morfologia
Mocz
przeciwciała Różyczka
przeciwciała Cytomegalia
Wy tez tyle tego robicie? Moja mama pyta czy chce kaszanke ukreic ze tyle krwi sobie daje spuszczac heheDorka1979 lubi tę wiadomość