WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Sue :)
    jakoś tam u mnie leci...są chwile kiedy jest ok a są że mam doła... :( nigdy nie lubiłam czekać i nie wiedzieć na czym stoję więc ta sytuacja w której jestem męczy mnie milion razy bardziej...

słuchajcie a ja Was zapytam o co innego - czy macie sny erotyczne? ja od 3 dni miewam i to takie intensywne... fakt, że przez aktualną naszą sytuację nie myślimy o tym ale kurczę nie minęło znów aż tak długo?? jestem w szoku plus martwię się bo jak sie obudzę po to boli mnie chwilę całe podbrzusze....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie erotycznych nie mam, a szkoda :)

Dora, a Ty nie miałaś mieć wczoraj USG?

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie... w piątek miałam mieć w szpitalu ale się nie doczekałam i jedyne co udało mi się to wpisać gdzieś na usg - do specjalisty od usg a nie gina - ale był słaby sprzęt, gość wsadził i wyjął i praktycznie nic nie było widać na monitorze więc nie biorę tych wyników pod uwagę... a kolejna stówka poleciała...

chciałam na wczoraj się umówić do gina u którego już byłam z dobrym sprzętem ale terminów już nie miał.... pójdę do niego za tydzień - wtedy już będzie wszystko jasne - albo będzie Grochu z serduszkiem albo go nie będzie i wtedy już wiadomo, że raczej się nie pojawi już....

no a w poniedziałek idę znów do szpitala.... ale postanowiłam, że ostatni raz bo za dużo mnie to kosztuję, wrócę do swojego gina - przynajmniej nie będę po kilka godzin na korytarzu siedziała i czekała nie wiadomo na co i on chyba już mi bety nie będzie kazał robić co 2 dni

zpbnio4p92q84lda.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mnie mąż dzisiaj rano spytał czy ja nie mam snów erotycznych bo jęczę w nocy jakbym miała, a ja średnio pamiętam ;/

dora8201 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    no a w poniedziałek idę znów do szpitala.... ale postanowiłam, że ostatni raz bo za dużo mnie to kosztuję, wrócę do swojego gina - przynajmniej nie będę po kilka godzin na korytarzu siedziała i czekała nie wiadomo na co i on chyba już mi bety nie będzie kazał robić co 2 dni

Kurcze, szkoda ze nie udalo Ci sie zapisac do gina z dobrym usg, u mnie juz w 6 tydz 2 dzien zobaczylismy serduszko. A jakbys podzwonila po gabinetach, moze kolezanki Ci kogos poleca, powiedziec ze sytuacja jest wyjatkowa to by Cie przyjeli poza kolejka? W ogole z jakiego miasta jestes, moze dziewczyny z forum Ci pomoga :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, co do snów erotycznych, mam podobnie, jak nigdy wcześniej. I jak się przebudzę to też mam taki jakby skurcz kilkusekundowy, dość silny w podbrzuszu. Częstotliwość tych snów jest całkowitą nowością. czytałam że można być bardziej wrażliwym bo więcej krwi napływa.
    dora8201 wrote:
    hej Sue :)
    jakoś tam u mnie leci...są chwile kiedy jest ok a są że mam doła... :( nigdy nie lubiłam czekać i nie wiedzieć na czym stoję więc ta sytuacja w której jestem męczy mnie milion razy bardziej...

słuchajcie a ja Was zapytam o co innego - czy macie sny erotyczne? ja od 3 dni miewam i to takie intensywne... fakt, że przez aktualną naszą sytuację nie myślimy o tym ale kurczę nie minęło znów aż tak długo?? jestem w szoku plus martwię się bo jak sie obudzę po to boli mnie chwilę całe podbrzusze....

dora8201 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Mnie śni się ciągle praca. Bardzo chce jeszcze do niej wrócić. Wiem, że jest już na moje miejsce nowa osoba, która zna 4 języki obce i jest bardzo obyta w temacie. Trochę mnie to martwi. Są jeszcze trzy osoby na tym samym stanowisku. Żeby mnie tylko nie wygryźli. Umowa kończy mi się w 2016 roku w kwietniu, więc zaraz po rocznym urlopie macierzyńskim gdybym z niego skorzystała.

Jak wrocisz do pracy i obnizysz etat nawet na 7/8 to nie moga Cie przez rok zwolnic :)

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Mnie śni się ciągle praca. Bardzo chce jeszcze do niej wrócić. Wiem, że jest już na moje miejsce nowa osoba, która zna 4 języki obce i jest bardzo obyta w temacie. Trochę mnie to martwi. Są jeszcze trzy osoby na tym samym stanowisku. Żeby mnie tylko nie wygryźli. Umowa kończy mi się w 2016 roku w kwietniu, więc zaraz po rocznym urlopie macierzyńskim gdybym z niego skorzystała.
    Januszkowa, nie martw się, może po krótkim zwolnieniu do niej wrócisz. A chcesz roczny macierzyński? Ja się wciąż zastanawiam, rok to jednak bardzo długo.
    A tak jak napisała Atakasobiejedna - jeśli zmniejszysz wymiar etatu, to nie mogą Cię zwolnić.
    A mogę wiedzieć, czym się zajmujesz?

• Sue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ja też myślę, że powinnaś poszukać gina dobrego. W szpitalach jak widać nic nie robią, mam wrażenie, że dla nich ciąża do 12 tygodnia to nie ciąża!
    Poszukaj na forum, albo na stronie znanylekarz.pl i idź do kogoś z dobrym sprzętem i wiedzą przede wszystkim!

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem senna ;(
    Spalabym i spala :(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dorka u nas.

Ja snow erotycznych jeszcze nie miewam ;) odczekam jeszcze jakisc tydzien lub dwa ... ale teraz wiadomo skad podobno poped plciowy itd wzrasta u ciezarnych ;) oj cieszczcie sie mezowie :)

na9fxa5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Kurcze, szkoda ze nie udalo Ci sie zapisac do gina z dobrym usg, u mnie juz w 6 tydz 2 dzien zobaczylismy serduszko. A jakbys podzwonila po gabinetach, moze kolezanki Ci kogos poleca, powiedziec ze sytuacja jest wyjatkowa to by Cie przyjeli poza kolejka? W ogole z jakiego miasta jestes, moze dziewczyny z forum Ci pomoga :)

wiesz co, zdecydowaliśmy wlaśnie i umówiłam sie do niego na sobotę - wtedy będę miała skończony 8tc (dokladnie 8t,0d) czyli będę w 9tc i wtedy będzie juz raczej na 100% pewne - albo będzie zarodek i serduszko albo nie. Jesli nie bedzie no to moja ciążowa przygoda na pewno się skończy...takze w poniedziałek pójdę do tego szpitala , zrobią mi jak zwykle betę i juz na bank usg i do soboty będę czekać...od tych czestych usg (mialam 5 w 2 tyg) az boli mnie jak mi tam gmeraja a mam jeszcze duze tyłozgięcie to dość mocno musza tam szukac pęcherzyka...

a no nie dodalam umówiłam sie do tego gina co już bylam w poniedziałek, z najlepszym sprzętem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:45

zpbnio4p92q84lda.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam internet tylko chwile bo tu przerywa-

narazie sie trzymammy- mialam usg w pt i serduszko bilo- jutro robia mi badanie- trzymajcjie kciuki zeby wszytsko dobrze sie skonczylo!!!!!!!!

nadal leze!!!!!
    serduszko bilo w pt ponad 110 na min!

Lollis, dora8201, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

narazie sie trzymammy- mialam usg w pt i serduszko bilo- jutro robia mi badanie- trzymajcjie kciuki zeby wszytsko dobrze sie skonczylo!!!!!!!!

nadal leze!!!!!
    Słoneczna, jakie szczęście! Wszystkie się tak martwiłyśmy!
    Cieszę się, że jest serduszko, trzymam mocno kciuki! :*

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie martwilam- juz prawie nie plamie - mowia ze tro dobrbry znak- jutro mam nadzieje ze bedzie wsyztsko dobrze
    !!!!!

trzymajcie kciuki- prosze! dam znac wieczorem jutro

atdcqtkf2affvuei.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Sloneczna, ja zdaje sie jestem tam samo daleko w ciazy jak ty.

Trzymam kciuki i nie przemeczaj sie. Daj znac jutro jak bedzie, ale najwazniejsze, se serduszko bije!

https://bellybestfriend.pl/graph/7539dca0fd4800984ef868dff5e9d2f6

na9fxa5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak i wczoraj mialam takie mdlosci i wymioty ze w koncy dali mi kroplowki z lekiem przeciwwymiotnym-

mamarin pozwolili brac- dzis lepiej.

bardzo sie boje ale mam nadzieje!

Carola55, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

nadal leze!!!!!

pięknie!!!! trzymajcie się mocno i leż, jeśli trzeba !!!!! ale jak już będziesz mogła to wracaj do nas w dwupaczku :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super wkoncu pozytywne wieści ;)
    3mam kciuki ;*

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

słuchajcie a ja Was zapytam o co innego - czy macie sny erotyczne? ja od 3 dni miewam i to takie intensywne... fakt, że przez aktualną naszą sytuację nie myślimy o tym ale kurczę nie minęło znów aż tak długo?? jestem w szoku plus martwię się bo jak sie obudzę po to boli mnie chwilę całe podbrzusze....[/QUOTE]

ja mam ja mam:) są bardzo przyjemne hee, a z rana można sen przenieść do rzeczywistości:) co do zwolnienia to wzięłam od razu na 1 wizycie, chodzę do ginekologa prywatnie sam stwierdził że nie robi problemu kobietom w tej kwestii bo to stan wyjątkowy;) prace mam bardzo occiazajaca psychicznie jestem kierownikiem w banku wiec wszystko na mojej głowie, nie będę ryzykować życia dziecka dla etatu. .niestety nie mam dobrych stosunków z kierowniczka regionalna wiec o powrocie do pracy po urlopie macierzyńskim mogę pomarzyć. . Szybko się mnie pozbeda. Ale to bd si martwić za 2 lata..
    wczoraj bylismy na weselu, ale na trzeźwo to trochę dretwo niestety. .nie jest to samo . dziś za to czuje się jakbym miała kaca mordercę (chyba cierpię za mojego; )) i do tego przeziębienie. . Wrrr. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 16:07

f2w3rjjgh6j72quh.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ