X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Sue :)
    jakoś tam u mnie leci...są chwile kiedy jest ok a są że mam doła... :( nigdy nie lubiłam czekać i nie wiedzieć na czym stoję więc ta sytuacja w której jestem męczy mnie milion razy bardziej...

słuchajcie a ja Was zapytam o co innego - czy macie sny erotyczne? ja od 3 dni miewam i to takie intensywne... fakt, że przez aktualną naszą sytuację nie myślimy o tym ale kurczę nie minęło znów aż tak długo?? jestem w szoku plus martwię się bo jak sie obudzę po to boli mnie chwilę całe podbrzusze....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie erotycznych nie mam, a szkoda :)

Dora, a Ty nie miałaś mieć wczoraj USG?

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie... w piątek miałam mieć w szpitalu ale się nie doczekałam i jedyne co udało mi się to wpisać gdzieś na usg - do specjalisty od usg a nie gina - ale był słaby sprzęt, gość wsadził i wyjął i praktycznie nic nie było widać na monitorze więc nie biorę tych wyników pod uwagę... a kolejna stówka poleciała...

chciałam na wczoraj się umówić do gina u którego już byłam z dobrym sprzętem ale terminów już nie miał.... pójdę do niego za tydzień - wtedy już będzie wszystko jasne - albo będzie Grochu z serduszkiem albo go nie będzie i wtedy już wiadomo, że raczej się nie pojawi już....

no a w poniedziałek idę znów do szpitala.... ale postanowiłam, że ostatni raz bo za dużo mnie to kosztuję, wrócę do swojego gina - przynajmniej nie będę po kilka godzin na korytarzu siedziała i czekała nie wiadomo na co i on chyba już mi bety nie będzie kazał robić co 2 dni

zpbnio4p92q84lda.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mnie mąż dzisiaj rano spytał czy ja nie mam snów erotycznych bo jęczę w nocy jakbym miała, a ja średnio pamiętam ;/

dora8201 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    no a w poniedziałek idę znów do szpitala.... ale postanowiłam, że ostatni raz bo za dużo mnie to kosztuję, wrócę do swojego gina - przynajmniej nie będę po kilka godzin na korytarzu siedziała i czekała nie wiadomo na co i on chyba już mi bety nie będzie kazał robić co 2 dni

Kurcze, szkoda ze nie udalo Ci sie zapisac do gina z dobrym usg, u mnie juz w 6 tydz 2 dzien zobaczylismy serduszko. A jakbys podzwonila po gabinetach, moze kolezanki Ci kogos poleca, powiedziec ze sytuacja jest wyjatkowa to by Cie przyjeli poza kolejka? W ogole z jakiego miasta jestes, moze dziewczyny z forum Ci pomoga :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, co do snów erotycznych, mam podobnie, jak nigdy wcześniej. I jak się przebudzę to też mam taki jakby skurcz kilkusekundowy, dość silny w podbrzuszu. Częstotliwość tych snów jest całkowitą nowością. czytałam że można być bardziej wrażliwym bo więcej krwi napływa.
    dora8201 wrote:
    hej Sue :)
    jakoś tam u mnie leci...są chwile kiedy jest ok a są że mam doła... :( nigdy nie lubiłam czekać i nie wiedzieć na czym stoję więc ta sytuacja w której jestem męczy mnie milion razy bardziej...

słuchajcie a ja Was zapytam o co innego - czy macie sny erotyczne? ja od 3 dni miewam i to takie intensywne... fakt, że przez aktualną naszą sytuację nie myślimy o tym ale kurczę nie minęło znów aż tak długo?? jestem w szoku plus martwię się bo jak sie obudzę po to boli mnie chwilę całe podbrzusze....

dora8201 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Mnie śni się ciągle praca. Bardzo chce jeszcze do niej wrócić. Wiem, że jest już na moje miejsce nowa osoba, która zna 4 języki obce i jest bardzo obyta w temacie. Trochę mnie to martwi. Są jeszcze trzy osoby na tym samym stanowisku. Żeby mnie tylko nie wygryźli. Umowa kończy mi się w 2016 roku w kwietniu, więc zaraz po rocznym urlopie macierzyńskim gdybym z niego skorzystała.

Jak wrocisz do pracy i obnizysz etat nawet na 7/8 to nie moga Cie przez rok zwolnic :)

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Mnie śni się ciągle praca. Bardzo chce jeszcze do niej wrócić. Wiem, że jest już na moje miejsce nowa osoba, która zna 4 języki obce i jest bardzo obyta w temacie. Trochę mnie to martwi. Są jeszcze trzy osoby na tym samym stanowisku. Żeby mnie tylko nie wygryźli. Umowa kończy mi się w 2016 roku w kwietniu, więc zaraz po rocznym urlopie macierzyńskim gdybym z niego skorzystała.
    Januszkowa, nie martw się, może po krótkim zwolnieniu do niej wrócisz. A chcesz roczny macierzyński? Ja się wciąż zastanawiam, rok to jednak bardzo długo.
    A tak jak napisała Atakasobiejedna - jeśli zmniejszysz wymiar etatu, to nie mogą Cię zwolnić.
    A mogę wiedzieć, czym się zajmujesz?

• Sue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ja też myślę, że powinnaś poszukać gina dobrego. W szpitalach jak widać nic nie robią, mam wrażenie, że dla nich ciąża do 12 tygodnia to nie ciąża!
    Poszukaj na forum, albo na stronie znanylekarz.pl i idź do kogoś z dobrym sprzętem i wiedzą przede wszystkim!

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem senna ;(
    Spalabym i spala :(

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dorka u nas.

Ja snow erotycznych jeszcze nie miewam ;) odczekam jeszcze jakisc tydzien lub dwa ... ale teraz wiadomo skad podobno poped plciowy itd wzrasta u ciezarnych ;) oj cieszczcie sie mezowie :)

na9fxa5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Kurcze, szkoda ze nie udalo Ci sie zapisac do gina z dobrym usg, u mnie juz w 6 tydz 2 dzien zobaczylismy serduszko. A jakbys podzwonila po gabinetach, moze kolezanki Ci kogos poleca, powiedziec ze sytuacja jest wyjatkowa to by Cie przyjeli poza kolejka? W ogole z jakiego miasta jestes, moze dziewczyny z forum Ci pomoga :)

wiesz co, zdecydowaliśmy wlaśnie i umówiłam sie do niego na sobotę - wtedy będę miała skończony 8tc (dokladnie 8t,0d) czyli będę w 9tc i wtedy będzie juz raczej na 100% pewne - albo będzie zarodek i serduszko albo nie. Jesli nie bedzie no to moja ciążowa przygoda na pewno się skończy...takze w poniedziałek pójdę do tego szpitala , zrobią mi jak zwykle betę i juz na bank usg i do soboty będę czekać...od tych czestych usg (mialam 5 w 2 tyg) az boli mnie jak mi tam gmeraja a mam jeszcze duze tyłozgięcie to dość mocno musza tam szukac pęcherzyka...

a no nie dodalam umówiłam sie do tego gina co już bylam w poniedziałek, z najlepszym sprzętem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 11:45

zpbnio4p92q84lda.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mam internet tylko chwile bo tu przerywa-

narazie sie trzymammy- mialam usg w pt i serduszko bilo- jutro robia mi badanie- trzymajcjie kciuki zeby wszytsko dobrze sie skonczylo!!!!!!!!

nadal leze!!!!!
    serduszko bilo w pt ponad 110 na min!

Lollis, dora8201, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

narazie sie trzymammy- mialam usg w pt i serduszko bilo- jutro robia mi badanie- trzymajcjie kciuki zeby wszytsko dobrze sie skonczylo!!!!!!!!

nadal leze!!!!!
    Słoneczna, jakie szczęście! Wszystkie się tak martwiłyśmy!
    Cieszę się, że jest serduszko, trzymam mocno kciuki! :*

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie martwilam- juz prawie nie plamie - mowia ze tro dobrbry znak- jutro mam nadzieje ze bedzie wsyztsko dobrze
    !!!!!

trzymajcie kciuki- prosze! dam znac wieczorem jutro

atdcqtkf2affvuei.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Sloneczna, ja zdaje sie jestem tam samo daleko w ciazy jak ty.

Trzymam kciuki i nie przemeczaj sie. Daj znac jutro jak bedzie, ale najwazniejsze, se serduszko bije!

https://bellybestfriend.pl/graph/7539dca0fd4800984ef868dff5e9d2f6

na9fxa5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak i wczoraj mialam takie mdlosci i wymioty ze w koncy dali mi kroplowki z lekiem przeciwwymiotnym-

mamarin pozwolili brac- dzis lepiej.

bardzo sie boje ale mam nadzieje!

Carola55, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

nadal leze!!!!!

pięknie!!!! trzymajcie się mocno i leż, jeśli trzeba !!!!! ale jak już będziesz mogła to wracaj do nas w dwupaczku :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super wkoncu pozytywne wieści ;)
    3mam kciuki ;*

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

słuchajcie a ja Was zapytam o co innego - czy macie sny erotyczne? ja od 3 dni miewam i to takie intensywne... fakt, że przez aktualną naszą sytuację nie myślimy o tym ale kurczę nie minęło znów aż tak długo?? jestem w szoku plus martwię się bo jak sie obudzę po to boli mnie chwilę całe podbrzusze....[/QUOTE]

ja mam ja mam:) są bardzo przyjemne hee, a z rana można sen przenieść do rzeczywistości:) co do zwolnienia to wzięłam od razu na 1 wizycie, chodzę do ginekologa prywatnie sam stwierdził że nie robi problemu kobietom w tej kwestii bo to stan wyjątkowy;) prace mam bardzo occiazajaca psychicznie jestem kierownikiem w banku wiec wszystko na mojej głowie, nie będę ryzykować życia dziecka dla etatu. .niestety nie mam dobrych stosunków z kierowniczka regionalna wiec o powrocie do pracy po urlopie macierzyńskim mogę pomarzyć. . Szybko się mnie pozbeda. Ale to bd si martwić za 2 lata..
    wczoraj bylismy na weselu, ale na trzeźwo to trochę dretwo niestety. .nie jest to samo . dziś za to czuje się jakbym miała kaca mordercę (chyba cierpię za mojego; )) i do tego przeziębienie. . Wrrr. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 16:07

f2w3rjjgh6j72quh.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ