Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Gosiak, ta koleżanka, u której byłam kupiła i pieluchy wielorazowe, i orzechy. Niestety, jej 2 miesięczny synek pływa jeszcze w tych pieluchach i mówiła, że jak zrobił siku, to mu wypłynęło po pachy aż, więc to chyba lepsze dla starszych dzieci. A jeśli chodzi o orzechy, to mówiła mi, że niestety słabe są i nie będzie używać, ale wiadomo - każdy się powinien przekonać.
Tak samo jak chusty - pisała mi znajoma, że jej dziecko 3 miesięczne w chuście wytrzymuje 30 minut, potem zaczyna marudzić, inna, że w ogóle dziecka w tym nie mogła zamotać, bo się tak darł. Z kolei znajoma mojego P. swoją córkę tylko w chuście nosiła, prawie nie używała wózka i mała to uwielbiała, była spokojna, dobrze spała w tym, itd. Warto chyba na początek pożyczyć od kogoś, żeby sprawdzić czy nasz maluch będzie to lubił, bo jak widać nie każde dzieci lubią
Ja będę miała na początek trochę pieluszek new born - one są dużo mniejsze niż te wielorazówki co rosną razem z dzieckiem - i tak, te normalne są często za duże na początku.
New born: http://bobolider.pl/pieluszki-wielorazowe/pieluszki-wielorazowe-newborn-bobolider.html
Generalnie ja na początek kupię jednorazówki, żeby się ogarnąć z karmieniem najpierw, ale na pewno eko - np. te: http://allegro.pl/moltex-1-eko-pieluszki-jednorazowe-2-4kg-28szt-i4691196178.htmlSue lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Co do chust, jasne, jednak jestem dobrej myśli - kilkoro moich znajomych nosiło i dzieci były bardzo zadowolone.
Ja będę miała na początek trochę pieluszek new born - one są dużo mniejsze niż te wielorazówki co rosną razem z dzieckiem - i tak, te normalne są często za duże na początku.
New born: http://bobolider.pl/pieluszki-wielorazowe/pieluszki-wielorazowe-newborn-bobolider.html
Generalnie ja na początek kupię jednorazówki, żeby się ogarnąć z karmieniem najpierw, ale na pewno eko - np. te: http://allegro.pl/moltex-1-eko-pieluszki-jednorazowe-2-4kg-28szt-i4691196178.html
No ona też póki co używa jednorazówek, ale czeka jak tylko mały podrośnie, żeby móc używać tych wielorazowych. One fajnie wyglądają, są kolorowe, a te wkłady bardzo dobrze chłoną, więc też się może na to zdecyduje.
Mam zgagę życia... Piję wodę to jest trochę lepiej, ale...na 5 minut
I jest mi niedobrze, boję się, że zaraz zwymiotuję
-
nick nieaktualnyash wrote:LadyDi 100lat!!!
Lara pięknie wyglądasz!
Miłej niedzieli dziewczyny.
My dzis leniwie, po obiadku już i zbieramy sie na kawkę do mojego brata
Ash nic sie nie odzywalas ze sie udało o matko ale sie cieszę ! Kurde ! No poprostu aaaa ale jestem szczęśliwa ! Lepiej pisz szybko czy nadal chodzisz do doktorkawogole pisz jak sie czujesz !
-
Sue, mnie też męczy zgaga, polasilam się na pizze ze sklepu i mam za swoje
Info dla Słonecznej, zamówiłam dzisiaj łóżeczko z misiem, pan mi napisał że jutro wyśle, to w środę powinno być u mnie -
nick nieaktualnySorry ze sie wtrącam ale zobaczyłam na wątku wozkowym ash a mam do niej sentyment
i musiałam wpaść i pogratulować
I tak przeczytałam kilka postów
Na zgage mi pomagalo mleko pilam litrami a zgage miałam mega
Co do chusty to polecam super sprawatulko trzeba dziecko wcześnie zaczac motac zeby polubilo bo im pózniej to moze nie polubić ja dziękuje Bogu ze zaczęłam motac jak Zoja miała miesiąc bo ona jest totalnie anty wozek
Wogole juz wpadlam w szal chustowy uwaga to uzależniajak ktoras miałaby jakieś pytania na temat chust chętnie odpowiem
Gosiak, Sue, Fedra, derii84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak tule tez mam ale tula to dopiero dla samodzielnie siadajacego dziecka Zojka juz siada wiec ja noszę sa niby te wkladki dla niemowlat ale to zwykły wal i nie powinno sie nosić w nich dzieci dopóki dziecko nie usiądzie samodzielnie albo naprawde dobrze nie siedzi samo to chusta
a i jezeli masz zamiar chustowac to odrazu kup tkana tylko pamiętaj skosnokrzyzowa lub o splocie diamentowym polecam na początek używane bo sa juz "złamane" tzn nie sztywne tylko miękkie takie sa lepsze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry! U nas mgliście. Mąż wyprawiony do pracy, a my chyba wracamy do łóżka ;P
Wczoraj byliśmy na imprezce imieninowej u moich rodziców. Dostaliśmy tyle jedzenia, że przez tydzień nic nie gotuję
Co do chust, to ja o chętnie, tylko boję się, czy ja będę umiała ją dobrze zawiązać.
Niestety w wyborze fotelika nie pomogę. Ja się nie znam. Tym ma się zająć techniczna część naszej rodziny -
Dzien dobry. Witam po weekendzie.
Gosia wy wczoraj we mgle a my w sobote z tego Olsztyna jak wracalismy wieczorem to bywamy takie miejsca ze nie wiem czy widocznosc 50m byla. Wiec lacze sie w bolu.
Ja tez mysle intensywnie o chuscie. Gosiu a orientowalas sie juz w cenach? Ja mam mozliwosc kuoic nowa za 200 ( kupiona za 250 ) ale nie uzyta ani razu.
Laurka jesli chodzi o foteliki to u nas Cybe, Recaro, Maxi Cosi, Be Safe, Chocco to juz troszke dalej.
Ja po weekendzie sie wybyczhlam w lozku, ale zagonilam w drugiej polowie dnia syna do pomocy i zrobikismy porzadki w kuchennych 2 szafkach i dzis mam w planie zrobic to samo z kokejnymi dwoma.
Dzis tez bede miala kolejna porcje ubranekkarton dla chlopaka i duzoooo dziewczynkowych bede wybierac dla chrzesnicy mojego ukochanego
Jakie macie plany na dzis ?? -
AsiaSzw wrote:Dzien dobry. Witam po weekendzie.
Ja tez mysle intensywnie o chuscie. Gosiu a orientowalas sie juz w cenach? Ja mam mozliwosc kuoic nowa za 200 ( kupiona za 250 ) ale nie uzyta ani razu.Ale takie są mniej więcej ceny. Warto po prostu, żebyś ją wyprala, to zrobi się bardziej miękka. A pokażesz kolory?
Ja trafiłam kompletnie na swoje kolory i jestem przeszczęśliwa
A do co planów, to ja zamierzam dziś poogarniać mieszkanie a wieczorem kupić jakieś dobre wino i piwo i pojechać na parapetówkę do tych znajomych, od których mamy dostać dziś paki ubrańJuż bym je chciała oglądać