X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mój prawy cycek się też chyba wystraszył Twojego laktatora, bo ścisnęłam na próbę i coś wyleciało :D hahaha

Fedra dobranoc. Ja już dziś spałam, ale kurier mnie obudził :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 13:56

Fedra, derii84 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Sloneczna a czemu twoj lekrz nie mierzy dziecka na kazdej wizycie??

Penelope wspolczuje ci bolu, Nie wiem co to bol spojenia lonowego ale ja mam nawracajaca rwe kulszowa i dosc czasto laduje w łóżku.

Cath pochwal sie fotelikiem!

Jussta masz piekne koty, uwielniam takie umaszcznie <3

nie wiem, osttanio bylam po polowkowym to bardzo dziecka nie ogladalismy zeby nie naswietlac, teraz we wt powiem zeby mi zmierzyl i dal fotke;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha u mnie lewy, u ciebie prawy to komplet, ależ ten laktator straszny hehe ;) może zdjecie wstawie to wszystkie będziemy miały mleczko hehe ;)

derii84 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• justta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis ja bym chętnie dopisała imię ale dalej nie znamy płci, mam nadzieję że 24 się wkońcu ujawni mały żartowniś

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope to biedna jestes. jak trzeba lezec to lez. chcialabys miec cesarke?

szpilek juz nie zalozysz;) ( poki co)

ja tak slucham o naturalnych porodach to juz sama nie wiem czy nie wolalabym cesarki!
    moja kolezanke pocieli bardzo i sie wdalo zakazenie a co za tym idzie>? odstawienie piersi, to wole cesarke .....

laureczka25 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród sn jak i cc mogą być obarczone jakimiś niespodziankami, no i po cc dłużej sie dochodzi do siebie, lepiej się nie nastawiać jednak na jakiś rodzaj porodu, bo to różnie może sie skończyć

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zdecyduję się na TT i avent. Jestem osobą która lubi być przygotowana na każdą okoliczność i butelkę na pewno kupię, chociażby po to żeby M. mógł nakarmić jak będę musiała wyjść. Nie uważam że jak będę miała butelkę w domu to łatwiej się poddam, poza tym nie chce uprawiać terroru laktacyjnego i nie uznam za porażkę podania butelki z mm albo moim mlekiem jeślii dziecko będzie wylo, bo np nie będę potrafiła go prawidłowo przystawic albo będę miała zmasakrowane brodawki, wszystko jest dla ludzi ;)

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Asia wszystkie cycki boją sie twojego laktatora! :D aaa wstawiaj zdjęcia moze laktacje pobudzi u tych co nie maja :D

Fedra lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Widzę że w biedronka mandarynki za 2,99, szkoda że nie wiedziałam, to bym tam zrobiła zakupy na obiad i przy okazji Lovele, ale w sumie mam jeszcze 2 butelki płynu Dzidziuś, a już prawie wszystko wyprane :P

U mnie w Lidlu były jeszcze pampersy, ale w promocji nie bylo tych new born, tylko od rozmiaru 2
    http://www.lidl.pl/pl/1974.htm?action=showDetail&id=24540
    Tych new born to podobno nie ma co dużo kupować, wystarczy jedno opakowanie, bo szybko się za małe robią.

No rozmawiałam z koleżanką, pisałam już wczoraj ona jest na bieżąco mała urodziła się 3200 więc to taka norma i ona zużyła ok 90 new born, powiedziała mi żebym kupiła jedną paczkę do szpitala i w domu już 2 się zaczną bo jest niewielka różnica :-) Kupiliśmy wczoraj jedną paczkę 2 i dokupię jeszcze jedną new born i więcej zapasów nie robię :-) na tą chwilę

Januszkowa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawie później, idę robić pranie dla maluszka, bo jutro komoda do odebrania ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie i mi lekarz dobitnie uzmysłowił, że czas leci jak szalony... :D
    z dziewczynkami wszystko ok, to była tylko wizyta, więc wziął mnie na chwileczkę na usg, żeby tylko na nie zerknąć. Ostatnio jedna leżała po lewej, a druga na górze w poprzek i niepokoiło mnie ostatnio, że ta z lewej w ogóle się nie rusza. A tu psikus:D, przekręciły się, ta z lewej powędrowała do góry, leży teraz poprzecznie, a ta z góry powędrowała na prawą stroną ->dlatego po lewej nic nie czułam.
    Za 3 tygodnie - 3.12 mam USG te III trymestru, potem 2 tyg później 17.12 ostatnia wizyta z wynikami na paciorkowce itp, a tuż przed samym sylwestrem do szpitala (skończony 35tc)! dostanę 2 zastrzyki na płucka i w pierwszym tyg stycznia, czyli w okolicach 5.01 (skończony 36tc) cesarka. Zaczynam odliczanie!

Atakasobiejedna, Gosiak, Januszkowa, derii84, megg, Lara 82, Sue, Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną paczkę pampers premium care new born 72 szt i myślę że starczy, ewentualnie dokupi się jakąś małą, później już pewnie 2.

Lara 82 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, dla Ciebie:
    http://demotywatory.pl/4415590/Rozwiazanie-problemu-rozpoznawania-blizniakow
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 14:44

MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mistrzyni, dla Ciebie:
    http://demotywatory.pl/4415590/Rozwiazanie-problemu-rozpoznawania-blizniakow
    :D
    hahaha :D :D nigdy bym tak swoich dzieci nie skrzywdziła ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba zaszalałam z pampersami, bo mam 2 paki 1, 2 paki 2 i 4 paki 3 :-)

Penelope lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, są już szczegóły dotyczące warsztatów z chustowania:

http://www.dzieckowchuscie.pl/?40,chusty-dla-poczatkujacych-w-grudniu

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pampersow nie mam jeszcze ;) na sam koniec chyba sobie zostawię tę przyjemność ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, na początku to się zapierałam że tylko cesarka i koniec i na żądanie i nie ma w ogóle mowy o naturalnym. Potem, jak się naczytałam że to się dłużej dochodzi do siebie, że niby samochodem nie bardzo można na początku jeździć, że po naturalnym szybciej wstajesz itp. to stwierdziłam że lepiej SN bo tu dają znieczulenie zo Epidural i będę mogła sobie ulżyć. Teraz to już sama nie wiem, w sumie stwierdzam a co ma być to będzie. Fajnie przy cc że robią w ok 38 tygodniu, więc nie trzeba się dłużej męczyć czy przenosić, że jest konkretna data i można się przygotować. Minusy, takie jak opisałam na początku. Już sama nie wiem czy się cieszyć czy nie, a zostawiam to swojemu biegowi.

A co do szpilek. To chyba mi żal nie będzie bo jak na razie wyjście z domu to abstrakcja. Na dół schodzę dupą po każdym stopniu a jak idę to trzymam się każdej ściany, klamki, blatu byle naporu nie było. Ot i tak mi przyszło na stare lata ;)
    słoneczna 85 wrote:
    Penelope to biedna jestes. jak trzeba lezec to lez. chcialabys miec cesarke?

szpilek juz nie zalozysz;) ( poki co)

ja tak slucham o naturalnych porodach to juz sama nie wiem czy nie wolalabym cesarki!
    moja kolezanke pocieli bardzo i sie wdalo zakazenie a co za tym idzie>? odstawienie piersi, to wole cesarke .....

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, fajny fotelik, ładny materiał. A co ciężkości, to one tak wszystkie chyba mają, mój też.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec kobietki wrocilam zeszlo nam 4 h ale zbadali mnie ginekologicznie plus dostalam na skan w 28 ty i 32 tyg wiec duzy plus dostalam rowniez diete myslalam ze bedzie gorzej ale da sie zyc :Dsporo nam kobietka wyjasnila takze naprawde czuje sie duzo spokojniesza oczywiscie dopytywalam czy maluszkowi nic nie grozi i powiedzieli ze dlatego mam dodatkowe skany zeby mogli to kontrolowac no i prawdopodbnie cc bede miala w 37 tyg wszystkiego sie dowiem na kolejnej wizycie

Penelope, Gosiak, Asiaa1201, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ