Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia mój prawy cycek się też chyba wystraszył Twojego laktatora, bo ścisnęłam na próbę i coś wyleciało
hahaha
Fedra dobranoc. Ja już dziś spałam, ale kurier mnie obudziłWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 13:56
Fedra, derii84 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
AsiaSzw wrote:Sloneczna a czemu twoj lekrz nie mierzy dziecka na kazdej wizycie??
Penelope wspolczuje ci bolu, Nie wiem co to bol spojenia lonowego ale ja mam nawracajaca rwe kulszowa i dosc czasto laduje w łóżku.
Cath pochwal sie fotelikiem!
Jussta masz piekne koty, uwielniam takie umaszcznie
nie wiem, osttanio bylam po polowkowym to bardzo dziecka nie ogladalismy zeby nie naswietlac, teraz we wt powiem zeby mi zmierzyl i dal fotke;)
-
Penelope to biedna jestes. jak trzeba lezec to lez. chcialabys miec cesarke?
szpilek juz nie zalozysz;) ( poki co)
ja tak slucham o naturalnych porodach to juz sama nie wiem czy nie wolalabym cesarki!
moja kolezanke pocieli bardzo i sie wdalo zakazenie a co za tym idzie>? odstawienie piersi, to wole cesarke .....
laureczka25 lubi tę wiadomość
-
To chyba zdecyduję się na TT i avent. Jestem osobą która lubi być przygotowana na każdą okoliczność i butelkę na pewno kupię, chociażby po to żeby M. mógł nakarmić jak będę musiała wyjść. Nie uważam że jak będę miała butelkę w domu to łatwiej się poddam, poza tym nie chce uprawiać terroru laktacyjnego i nie uznam za porażkę podania butelki z mm albo moim mlekiem jeślii dziecko będzie wylo, bo np nie będę potrafiła go prawidłowo przystawic albo będę miała zmasakrowane brodawki, wszystko jest dla ludzi
Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:Widzę że w biedronka mandarynki za 2,99, szkoda że nie wiedziałam, to bym tam zrobiła zakupy na obiad i przy okazji Lovele, ale w sumie mam jeszcze 2 butelki płynu Dzidziuś, a już prawie wszystko wyprane
U mnie w Lidlu były jeszcze pampersy, ale w promocji nie bylo tych new born, tylko od rozmiaru 2
http://www.lidl.pl/pl/1974.htm?action=showDetail&id=24540
Tych new born to podobno nie ma co dużo kupować, wystarczy jedno opakowanie, bo szybko się za małe robią.
No rozmawiałam z koleżanką, pisałam już wczoraj ona jest na bieżąco mała urodziła się 3200 więc to taka norma i ona zużyła ok 90 new born, powiedziała mi żebym kupiła jedną paczkę do szpitala i w domu już 2 się zaczną bo jest niewielka różnicaKupiliśmy wczoraj jedną paczkę 2 i dokupię jeszcze jedną new born i więcej zapasów nie robię
na tą chwilę
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Wczoraj byłam na wizycie i mi lekarz dobitnie uzmysłowił, że czas leci jak szalony...
z dziewczynkami wszystko ok, to była tylko wizyta, więc wziął mnie na chwileczkę na usg, żeby tylko na nie zerknąć. Ostatnio jedna leżała po lewej, a druga na górze w poprzek i niepokoiło mnie ostatnio, że ta z lewej w ogóle się nie rusza. A tu psikus:D, przekręciły się, ta z lewej powędrowała do góry, leży teraz poprzecznie, a ta z góry powędrowała na prawą stroną ->dlatego po lewej nic nie czułam.
Za 3 tygodnie - 3.12 mam USG te III trymestru, potem 2 tyg później 17.12 ostatnia wizyta z wynikami na paciorkowce itp, a tuż przed samym sylwestrem do szpitala (skończony 35tc)! dostanę 2 zastrzyki na płucka i w pierwszym tyg stycznia, czyli w okolicach 5.01 (skończony 36tc) cesarka. Zaczynam odliczanie!Atakasobiejedna, Gosiak, Januszkowa, derii84, megg, Lara 82, Sue, Fedra, LadyDi lubią tę wiadomość
-
Ja mam jedną paczkę pampers premium care new born 72 szt i myślę że starczy, ewentualnie dokupi się jakąś małą, później już pewnie 2.
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Mistrzyni, dla Ciebie:
http://demotywatory.pl/4415590/Rozwiazanie-problemu-rozpoznawania-blizniakow
nigdy bym tak swoich dzieci nie skrzywdziła
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Słoneczna, na początku to się zapierałam że tylko cesarka i koniec i na żądanie i nie ma w ogóle mowy o naturalnym. Potem, jak się naczytałam że to się dłużej dochodzi do siebie, że niby samochodem nie bardzo można na początku jeździć, że po naturalnym szybciej wstajesz itp. to stwierdziłam że lepiej SN bo tu dają znieczulenie zo Epidural i będę mogła sobie ulżyć. Teraz to już sama nie wiem, w sumie stwierdzam a co ma być to będzie. Fajnie przy cc że robią w ok 38 tygodniu, więc nie trzeba się dłużej męczyć czy przenosić, że jest konkretna data i można się przygotować. Minusy, takie jak opisałam na początku. Już sama nie wiem czy się cieszyć czy nie, a zostawiam to swojemu biegowi.
A co do szpilek. To chyba mi żal nie będzie bo jak na razie wyjście z domu to abstrakcja. Na dół schodzę dupą po każdym stopniu a jak idę to trzymam się każdej ściany, klamki, blatu byle naporu nie było. Ot i tak mi przyszło na stare lata
słoneczna 85 wrote:Penelope to biedna jestes. jak trzeba lezec to lez. chcialabys miec cesarke?
szpilek juz nie zalozysz;) ( poki co)
ja tak slucham o naturalnych porodach to juz sama nie wiem czy nie wolalabym cesarki!
moja kolezanke pocieli bardzo i sie wdalo zakazenie a co za tym idzie>? odstawienie piersi, to wole cesarke ..... -
Wiec kobietki wrocilam zeszlo nam 4 h ale zbadali mnie ginekologicznie plus dostalam na skan w 28 ty i 32 tyg wiec duzy plus dostalam rowniez diete myslalam ze bedzie gorzej ale da sie zyc :Dsporo nam kobietka wyjasnila takze naprawde czuje sie duzo spokojniesza oczywiscie dopytywalam czy maluszkowi nic nie grozi i powiedzieli ze dlatego mam dodatkowe skany zeby mogli to kontrolowac no i prawdopodbnie cc bede miala w 37 tyg wszystkiego sie dowiem na kolejnej wizycie
Penelope, Gosiak, Asiaa1201, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość