X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja P ja też przytyłam juz okolo 13 ale to przez slodycze bo mialam ogromną chęć w 6 miesiącu ciazy i w miesiąc przytyłam 7kg. Teraz juz staram się pilnowac :)

Laureczka25
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 9kg, ale mam taką ochotę na słodycze, że jeszcze trochę przybędzie :) Trudno - kiedy tyć jak nie teraz? :)

słoneczna 85, Fedra, megg lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    moj tez i wkurza mnie to ze on nie lubi chodzic i ogladac:)

mój ma dość bo twierdzi ile można słuchać o ubrankach, dodatkach, kolorze scian i o tym ze brzuch się rusza albo się powiększył :D

ale wiem ze faceci maja inna wrażliwość i bedą bardziej przeżywać jak już Dzidzia będzie na swiecie bo na razie dla nich to jak lot w kosmos to My uczujemy ruch, kopniecia boleści itp ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja jestem niska, więc dla mnie np 7 to już dużo. Dużo zależy od figury przed ciążą - jak ktoś był szczupły, to może więcej przytyć.
    Ja przestałam się już przejmować, po prostu pilnuję się i zwracam uwagę na to co jem, żeby po prostu za dużo nie przybrać.
    Mam koleżankę, która przytyła w ciąży 18kg i po powrocie ze szpitala, po porodzie miała prawie 10 mniej ;)

Nie przejmujemy się wagą dziewczyny!! Teraz dzidziusie najważniejsze ;)

derii84, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się nie waze mam to w nosie dobrze się czuje ciesze sie z rosnącego brzucha jakby nie było przecież starałam się o to tyle lat ;)

kiedyś ważyłam około 50 kg pewnie juz tyle wazyć nie będę ale co tam nie to jest najważniejsze :D

megg, Lara 82, kafabi, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mojemu się upiekło, bo nie chodzę po sklepach to go nie męczę. Tak to nie wiem, czy byśmy się nie rozwiedli w międzyczasie tak kocha zakupy :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, Megg super brzuszki :)

Co do przybranych kilogramów to ja mam podobnie do Angelci, więcej nie mówię nawet.

Leżę w łóżku dziś, i jakoś mi tak trudno oswoić się z myślą że już nie idę do pracy. Teraz powinnam iść w niedzielę i poniedziałek i łapię się na tym że odliczam, a przecież już nie idę, przez kolejne przynajmniej 2 lata. Dziwnie mi póki co :)

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skończyłam kawkę, zaraz się zbieram i jadę po jakieś rzeczy dla małego ;)
    Myślę, że obczaję też jakieś lumpki. Jutro w Renomie we Wrocu jest 15% to może w przecenie uda mi się kupić przewijak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie na to
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4767501811&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofer

wychodzi niewiele drożej albo podobnie jakby kupować przewijak, wanienkę i stojak osobno
    w szczególności do małych mieszkań

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Leżę w łóżku dziś, i jakoś mi tak trudno oswoić się z myślą że już nie idę do pracy. Teraz powinnam iść w niedzielę i poniedziałek i łapię się na tym że odliczam, a przecież już nie idę, przez kolejne przynajmniej 2 lata. Dziwnie mi póki co :)
    Penelope, a czemu przynajmniej 2 lata? Tyle masz urlopu macierzyńskiego czy bierzesz wychowawczy? A może po prostu planujesz nie wracać do pracy przez ten czas?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis tak zerknelam na liste, a czy przypadkiem u Justyny_Cezary nie okazala sie pozniej dziewczynka?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, koniec leniuchowania, zbieram się i jadę w końcu do miasta :) Bo jak tak dalej pójdzie, to moje dziecko będzie spało w szufladzie, przykryte ręcznikiem a ubiorę je chyba w swoje ubrania :D

Gosiak, Januszkowa, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez po tej glukozie bylyscie takie senne? Nic mi się nie chce i zasypiam na siedzaco chyba ze to przez ta pogode.

Laureczka25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka ja się zdrzemnęłam po tej glukozie jakąś godzinkę, może dlatego, że wcześnie wstałam.

Dziewczyny! Za 41 dni święta.

Fedra lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 nie wiem :D Nie śledziłam forum tak dokładnie :) ale jak trzeba coś zmienić i będzie info potwierdzoone to zmienię :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, po 9 miesięcznym macierzyńskim nie planuję jeszcze wracać do pracy. Mój mąż w ogóle by chciał żebym 5 lat została w domu dopóki dziecko nie pójdzie do szkoły. Ja póki co co się zgadzam na dwa. Co do reszty się okaże. A że planujemy "szybko" drugie dziecko to może nam się ładnie zbiegnie. Na Na szczęście mam taką sytuację że możemy sobie na mój "niepowrót" do pracy pozwolić.
    Gosiak wrote:
    Penelope, a czemu przynajmniej 2 lata? Tyle masz urlopu macierzyńskiego czy bierzesz wychowawczy? A może po prostu planujesz nie wracać do pracy przez ten czas?

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Gosiak, po 9 miesięcznym macierzyńskim nie planuję jeszcze wracać do pracy. Mój mąż w ogóle by chciał żebym 5 lat została w domu dopóki dziecko nie pójdzie do szkoły. Ja póki co co się zgadzam na dwa. Co do reszty się okaże. A że planujemy "szybko" drugie dziecko to może nam się ładnie zbiegnie. Na Na szczęście mam taką sytuację że możemy sobie na mój "niepowrót" do pracy pozwolić.
    No, my też właśnie "szybko" drugie i wtedy mi wychodzi, że 3 lata bym nie pracowała... zobaczymy jak to wyjdzie ;)

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz biorę się za tartę cytrynową według kiedyś przez Laurke podeslanego przepisu. Jeszcze tarty nie robiłam, zawsze kupna.

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    A teraz biorę się za tartę cytrynową według kiedyś przez Laurke podeslanego przepisu. Jeszcze tarty nie robiłam, zawsze kupna.
    A ja właśnie stwierdziłam, że upiekę zdrowe ciasto kokosowe i zawiozę rodzicom, bo ostatnio im bardzo smakowało :)

Penelope, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z Biedronki, o której porze się tam nie pójdzie to zawsze pełno ludzi. Upolowalam przecenione okrycie kąpielowe z kapturkiem i myjka za 9,99 :) mandarynki za 2,99 pyszne. Wzięłam tez jedna butelkę loveli, mimo tego że mam zapas, bo cena faktycznie okazyjna. No i kupiłam paczkę białych Michałkow, bo do mnie przemawialy z półki :) A teraz leżę i odpoczywam, bo oczywiście już na zakupach czułam nacisk na krocze, chyba nic mi się to łożysko nie podnosi, ciekawe co mi lekarz powie na wizycie, ale to dopiero 26 listopada... a wieczorem zajęcia na sr z kąpieli noworodka :)

słoneczna 85, Penelope, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ