X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia niestety, emajljunga to zdziercy, kazda rzecz jest dodatkowo platna... Ale spodobal nam sie mega ten wozek wiec juz sie na niego zdecydowalismy, za glupi stelaz z pompowanymi skretnymi kolami tez trzeba doplacacbo inaczej w standardzie jest na plastikowych Sztywnych....
    Sue j jesZcze dodaje wiec hydromasaz :p ale teraz nie jestem pewna czy takie babelki dZiecku nie zaszkodA wiec np jak wczoraj wlaczylam i bulgutnelo mocniej to zdecydowalam sie ze odpusCze do porodu :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iphone srajfon:)
    wcale to nie sa dobre telefony- zawsze mialam nokie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to bardzo cenna rada, a impregnowala ten wozek? Generalnie jak skora peka to chyba pod gwarancje podlega?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath jak lezysz to w jakiej pozycji?

bo wlasnie moj gin mowil zeby spac na boku jak nie moge na lewym to na prawym ale oby nei na wznak- ale w dzien? podobno dobrze unosic biodra i w sumie teraz to jzu sama nie wiem. teraz siedze
    :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Ja jesienia ubieralam mlodemu rajty pod portki i kurtke, potem jak juz byly przymrozki to kombinezon, a jak juz bylo mega zimno -15, -20 to jeszcze spiworek i nic wiecej. Jestem zdecydowanie za nie przegrzewaniem.

Angelcia postaram sie dodac fotke zaraz, ale jakos wiesz ze mam z tym problem bo cos nie moge trafic na sensowna strone do tego :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, a to dziwne, ja sądziłam że taki ocieplacz do spacerówki to standard. Ja mam taki w zestawie dopinany i myślałam że każdy wózek - spacerówka ma. Taka moja widać wiedza ;)
    Sue wrote:
    A wlasnie - większość dzieciaków w spacerowkach, ktore widuje jest przykrytych kocykami, jeszcze nie widziałam takich śpiworów ani ocieplaczy:/ warto zapytać Mamusiek doświadczonych co jest wygodniejsze :)

Asiu, fajnie, ze sie odezwalas, ktoś tu dzis juz o Ciebie pytał :)

Śmiejcie się, ale wlasnie oglądam wczorajszy odcinek na dobre i na złe :) tak mi się to wkręcilo, że szok!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nas tu parę robiło pompomy. Ciekawa jestem tych Twoich z taśmą. Daj zdjęcie jak zrobisz :)
    AsiaSzw wrote:
    Nie pamietam ktora z dziewczym robila te pompony z tiulu. Ja tez juz mam porobionych kilka, a wlasnie robie kolejny z usztywnionej tasmy po bokach cieniutkim drucikiem i robi sie super :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Sue, a to dziwne, ja sądziłam że taki ocieplacz do spacerówki to standard. Ja mam taki w zestawie dopinany i myślałam że każdy wózek - spacerówka ma. Taka moja widać wiedza ;)
    Ale to jest chyba odpinane i może jeszcze rodzice nie używają :)
    U mnie na osiedl jest tyle wózków, że jak sie zrobi jeszcze zimniej, to będę miała wystawkę wózków, spiworkow, kurteczek i innych :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Januszkowa, ja kupię ze dwie małe butelki takiego już przygotowanego do zagrzania w razie czego, one są chyba po 200 ml. Niech stoją na wszelki...
    Nie wiedziałam, że takie są. Ciekawe czy w Polsce można gdzieś kupić.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella tak samo X-Landery, wszystko osobno i to za niemałe pieniądze :)

Sloneczna ja tam chwale Samsungi, linia Galaxy Note jest super <3. Co do lezenia to ja mam poduszkę pod plecami (wiadomo:P) i pod nogi sobie podkładam kolejną, tak żeby były wyżej niż pupa. Jest wygodniej niż siedząc z prostymi nogami.

AsiaSzw polecam iv.pl i wstawiasz link z 'miniaturka na forum' :)

Januszowa są takie mleczka, nawet w szpitalu dostaje sie je w tej 'wyprawce'. Wyglada to mniej wiecej tak:
    http://iv.pl/images/89882913633078672227_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:41

Penelope, Januszkowa, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Cath to bardzo cenna rada, a impregnowala ten wozek? Generalnie jak skora peka to chyba pod gwarancje podlega?
    Wiesz co nie wiem jak chcesz to się jej zapytam :) Bo ona ma taki retro z duzymi kołami i własnie ma też jasną eco skórę i pamiętam jak ją spotkałam pare miesięcy temu to jak powiedziałam jej o ciązy to mówiła że zadowolona z wózka jest gdyby nie ta skóra. Widziałam to na żywo i wyglądał ten wózek jakby był używany jeszcze przez dwóje dzieci.
    Ale zapytam się jej zaraz do niej napisze na facebooku :) tak mi sie przypomniało właśnie o tym jak zobaczyłam ten jeden ochranicz z emaljunga że któraś z was pisała o tym wózku :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa. Ja prawdopodobnie zdecyduję się na mleko z tej firmy poniżej jeśli zajdzie taka konieczność. Ale widziałam że wszystkie inne firmy robią gotowe mleka . Tu zdjęcie buteleczki 200 ml. Są też butelki litrowe a nawet takie jednorazowe już ze smoczkiem które wyrzucasz. Wszystkie wersje wygodne w podróż, do samolotu, na dłuższe wyjście itp. Takie dwie małe chcę mieć na początek w domu gdyby co.
    Ta to 200 ml kupowana pojedynczo lub w kartonie:
    15iaf4w.jpg

butelka jednorazowe ze smoczkiem do bezpośredniego stosowania i wyrzucenia, kupowana w kartonie po 6 lub 12 szt:
    2ilg02p.jpg

butelka litrowa:
    2ufveas.jpg
    Januszkowa wrote:
    Nie wiedziałam, że takie są. Ciekawe czy w Polsce można gdzieś kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:44

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, fajnie, że się odezwałaś, od kilku dni myślałam o Tobie :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/87271737035225655518_thumb.jpg

Gosiak, angelcia, Pia Gizela, Penelope, Lara 82, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/31037409542936670718_thumb.jpg

Gosiak, angelcia, Penelope, Lara 82, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wątku alko, to ja wyłącznie czerwone, wytrawne winko, mmmmm ;)
    I jakiaś dobra kolacja z przyjaciółmi do tego ;) ja to nie wiem kiedy znowu taka przyjemnoć mnie spotka skoro chcemy o Stasia sie starać pod koniec 2015 :P
    Będę musiała sobie zrobić chociaż chwilę przerwy między karmieniem Janki a staraniami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:51

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dzieki.
    Juz myslalam ze nie zauwazylyscie wogole :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu nikt nie zapomniał, pompony urocze :)

Gosiak a co jeśli... trafi się córa, albo jak to mówi Mistrzyni - twixy? :D

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a wiesz ze te wiaderka do kapieli mozna kupic u nas w Gdyni gdzieś. Musze to obczaic konkretniej bo w przyszly wtorek bede w Gdyni i chcę odrazu nabyć :) bez przesyłki :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak a co jeśli... trafi się córa, albo jak to mówi Mistrzyni - twixy? :D
    Jak to mówi mój M. Będziemy kochać jak swoje :) :)
    Wiadomo, że może być druga dziewczynka albo nawet dwie - wtedy dostaniemy w bonusie kartę dużej rodziny :P

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ