X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia niestety, emajljunga to zdziercy, kazda rzecz jest dodatkowo platna... Ale spodobal nam sie mega ten wozek wiec juz sie na niego zdecydowalismy, za glupi stelaz z pompowanymi skretnymi kolami tez trzeba doplacacbo inaczej w standardzie jest na plastikowych Sztywnych....
    Sue j jesZcze dodaje wiec hydromasaz :p ale teraz nie jestem pewna czy takie babelki dZiecku nie zaszkodA wiec np jak wczoraj wlaczylam i bulgutnelo mocniej to zdecydowalam sie ze odpusCze do porodu :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iphone srajfon:)
    wcale to nie sa dobre telefony- zawsze mialam nokie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to bardzo cenna rada, a impregnowala ten wozek? Generalnie jak skora peka to chyba pod gwarancje podlega?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath jak lezysz to w jakiej pozycji?

bo wlasnie moj gin mowil zeby spac na boku jak nie moge na lewym to na prawym ale oby nei na wznak- ale w dzien? podobno dobrze unosic biodra i w sumie teraz to jzu sama nie wiem. teraz siedze
    :)

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Ja jesienia ubieralam mlodemu rajty pod portki i kurtke, potem jak juz byly przymrozki to kombinezon, a jak juz bylo mega zimno -15, -20 to jeszcze spiworek i nic wiecej. Jestem zdecydowanie za nie przegrzewaniem.

Angelcia postaram sie dodac fotke zaraz, ale jakos wiesz ze mam z tym problem bo cos nie moge trafic na sensowna strone do tego :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, a to dziwne, ja sądziłam że taki ocieplacz do spacerówki to standard. Ja mam taki w zestawie dopinany i myślałam że każdy wózek - spacerówka ma. Taka moja widać wiedza ;)
    Sue wrote:
    A wlasnie - większość dzieciaków w spacerowkach, ktore widuje jest przykrytych kocykami, jeszcze nie widziałam takich śpiworów ani ocieplaczy:/ warto zapytać Mamusiek doświadczonych co jest wygodniejsze :)

Asiu, fajnie, ze sie odezwalas, ktoś tu dzis juz o Ciebie pytał :)

Śmiejcie się, ale wlasnie oglądam wczorajszy odcinek na dobre i na złe :) tak mi się to wkręcilo, że szok!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nas tu parę robiło pompomy. Ciekawa jestem tych Twoich z taśmą. Daj zdjęcie jak zrobisz :)
    AsiaSzw wrote:
    Nie pamietam ktora z dziewczym robila te pompony z tiulu. Ja tez juz mam porobionych kilka, a wlasnie robie kolejny z usztywnionej tasmy po bokach cieniutkim drucikiem i robi sie super :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Sue, a to dziwne, ja sądziłam że taki ocieplacz do spacerówki to standard. Ja mam taki w zestawie dopinany i myślałam że każdy wózek - spacerówka ma. Taka moja widać wiedza ;)
    Ale to jest chyba odpinane i może jeszcze rodzice nie używają :)
    U mnie na osiedl jest tyle wózków, że jak sie zrobi jeszcze zimniej, to będę miała wystawkę wózków, spiworkow, kurteczek i innych :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Januszkowa, ja kupię ze dwie małe butelki takiego już przygotowanego do zagrzania w razie czego, one są chyba po 200 ml. Niech stoją na wszelki...
    Nie wiedziałam, że takie są. Ciekawe czy w Polsce można gdzieś kupić.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella tak samo X-Landery, wszystko osobno i to za niemałe pieniądze :)

Sloneczna ja tam chwale Samsungi, linia Galaxy Note jest super <3. Co do lezenia to ja mam poduszkę pod plecami (wiadomo:P) i pod nogi sobie podkładam kolejną, tak żeby były wyżej niż pupa. Jest wygodniej niż siedząc z prostymi nogami.

AsiaSzw polecam iv.pl i wstawiasz link z 'miniaturka na forum' :)

Januszowa są takie mleczka, nawet w szpitalu dostaje sie je w tej 'wyprawce'. Wyglada to mniej wiecej tak:
    http://iv.pl/images/89882913633078672227_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:41

Penelope, Januszkowa, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Cath to bardzo cenna rada, a impregnowala ten wozek? Generalnie jak skora peka to chyba pod gwarancje podlega?
    Wiesz co nie wiem jak chcesz to się jej zapytam :) Bo ona ma taki retro z duzymi kołami i własnie ma też jasną eco skórę i pamiętam jak ją spotkałam pare miesięcy temu to jak powiedziałam jej o ciązy to mówiła że zadowolona z wózka jest gdyby nie ta skóra. Widziałam to na żywo i wyglądał ten wózek jakby był używany jeszcze przez dwóje dzieci.
    Ale zapytam się jej zaraz do niej napisze na facebooku :) tak mi sie przypomniało właśnie o tym jak zobaczyłam ten jeden ochranicz z emaljunga że któraś z was pisała o tym wózku :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa. Ja prawdopodobnie zdecyduję się na mleko z tej firmy poniżej jeśli zajdzie taka konieczność. Ale widziałam że wszystkie inne firmy robią gotowe mleka . Tu zdjęcie buteleczki 200 ml. Są też butelki litrowe a nawet takie jednorazowe już ze smoczkiem które wyrzucasz. Wszystkie wersje wygodne w podróż, do samolotu, na dłuższe wyjście itp. Takie dwie małe chcę mieć na początek w domu gdyby co.
    Ta to 200 ml kupowana pojedynczo lub w kartonie:
    15iaf4w.jpg

butelka jednorazowe ze smoczkiem do bezpośredniego stosowania i wyrzucenia, kupowana w kartonie po 6 lub 12 szt:
    2ilg02p.jpg

butelka litrowa:
    2ufveas.jpg
    Januszkowa wrote:
    Nie wiedziałam, że takie są. Ciekawe czy w Polsce można gdzieś kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:44

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, fajnie, że się odezwałaś, od kilku dni myślałam o Tobie :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/87271737035225655518_thumb.jpg

Gosiak, angelcia, Pia Gizela, Penelope, Lara 82, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/31037409542936670718_thumb.jpg

Gosiak, angelcia, Penelope, Lara 82, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wątku alko, to ja wyłącznie czerwone, wytrawne winko, mmmmm ;)
    I jakiaś dobra kolacja z przyjaciółmi do tego ;) ja to nie wiem kiedy znowu taka przyjemnoć mnie spotka skoro chcemy o Stasia sie starać pod koniec 2015 :P
    Będę musiała sobie zrobić chociaż chwilę przerwy między karmieniem Janki a staraniami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:51

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dzieki.
    Juz myslalam ze nie zauwazylyscie wogole :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu nikt nie zapomniał, pompony urocze :)

Gosiak a co jeśli... trafi się córa, albo jak to mówi Mistrzyni - twixy? :D

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a wiesz ze te wiaderka do kapieli mozna kupic u nas w Gdyni gdzieś. Musze to obczaic konkretniej bo w przyszly wtorek bede w Gdyni i chcę odrazu nabyć :) bez przesyłki :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak a co jeśli... trafi się córa, albo jak to mówi Mistrzyni - twixy? :D
    Jak to mówi mój M. Będziemy kochać jak swoje :) :)
    Wiadomo, że może być druga dziewczynka albo nawet dwie - wtedy dostaniemy w bonusie kartę dużej rodziny :P

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ