Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelcia niestety, emajljunga to zdziercy, kazda rzecz jest dodatkowo platna... Ale spodobal nam sie mega ten wozek wiec juz sie na niego zdecydowalismy, za glupi stelaz z pompowanymi skretnymi kolami tez trzeba doplacacbo inaczej w standardzie jest na plastikowych Sztywnych....
Sue j jesZcze dodaje wiec hydromasaz :p ale teraz nie jestem pewna czy takie babelki dZiecku nie zaszkodA wiec np jak wczoraj wlaczylam i bulgutnelo mocniej to zdecydowalam sie ze odpusCze do porodu -
Bella Ja jesienia ubieralam mlodemu rajty pod portki i kurtke, potem jak juz byly przymrozki to kombinezon, a jak juz bylo mega zimno -15, -20 to jeszcze spiworek i nic wiecej. Jestem zdecydowanie za nie przegrzewaniem.
Angelcia postaram sie dodac fotke zaraz, ale jakos wiesz ze mam z tym problem bo cos nie moge trafic na sensowna strone do tego -
Sue, a to dziwne, ja sądziłam że taki ocieplacz do spacerówki to standard. Ja mam taki w zestawie dopinany i myślałam że każdy wózek - spacerówka ma. Taka moja widać wiedzaSue wrote:A wlasnie - większość dzieciaków w spacerowkach, ktore widuje jest przykrytych kocykami, jeszcze nie widziałam takich śpiworów ani ocieplaczy:/ warto zapytać Mamusiek doświadczonych co jest wygodniejsze
Asiu, fajnie, ze sie odezwalas, ktoś tu dzis juz o Ciebie pytał
Śmiejcie się, ale wlasnie oglądam wczorajszy odcinek na dobre i na złetak mi się to wkręcilo, że szok!
-
już nas tu parę robiło pompomy. Ciekawa jestem tych Twoich z taśmą. Daj zdjęcie jak zrobiszAsiaSzw wrote:Nie pamietam ktora z dziewczym robila te pompony z tiulu. Ja tez juz mam porobionych kilka, a wlasnie robie kolejny z usztywnionej tasmy po bokach cieniutkim drucikiem i robi sie super
-
Penelope wrote:Sue, a to dziwne, ja sądziłam że taki ocieplacz do spacerówki to standard. Ja mam taki w zestawie dopinany i myślałam że każdy wózek - spacerówka ma. Taka moja widać wiedza
U mnie na osiedl jest tyle wózków, że jak sie zrobi jeszcze zimniej, to będę miała wystawkę wózków, spiworkow, kurteczek i innych
-
Penelope wrote:Januszkowa, ja kupię ze dwie małe butelki takiego już przygotowanego do zagrzania w razie czego, one są chyba po 200 ml. Niech stoją na wszelki...
-
nick nieaktualnyBella tak samo X-Landery, wszystko osobno i to za niemałe pieniądze
Sloneczna ja tam chwale Samsungi, linia Galaxy Note jest super. Co do lezenia to ja mam poduszkę pod plecami (wiadomo:P) i pod nogi sobie podkładam kolejną, tak żeby były wyżej niż pupa. Jest wygodniej niż siedząc z prostymi nogami.
AsiaSzw polecam iv.pl i wstawiasz link z 'miniaturka na forum'
Januszowa są takie mleczka, nawet w szpitalu dostaje sie je w tej 'wyprawce'. Wyglada to mniej wiecej tak:
http://iv.pl/images/89882913633078672227_thumb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:41
Penelope, Januszkowa, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
bella84 wrote:Cath to bardzo cenna rada, a impregnowala ten wozek? Generalnie jak skora peka to chyba pod gwarancje podlega?
Bo ona ma taki retro z duzymi kołami i własnie ma też jasną eco skórę i pamiętam jak ją spotkałam pare miesięcy temu to jak powiedziałam jej o ciązy to mówiła że zadowolona z wózka jest gdyby nie ta skóra. Widziałam to na żywo i wyglądał ten wózek jakby był używany jeszcze przez dwóje dzieci.
Ale zapytam się jej zaraz do niej napisze na facebookutak mi sie przypomniało właśnie o tym jak zobaczyłam ten jeden ochranicz z emaljunga że któraś z was pisała o tym wózku
-
Januszkowa. Ja prawdopodobnie zdecyduję się na mleko z tej firmy poniżej jeśli zajdzie taka konieczność. Ale widziałam że wszystkie inne firmy robią gotowe mleka . Tu zdjęcie buteleczki 200 ml. Są też butelki litrowe a nawet takie jednorazowe już ze smoczkiem które wyrzucasz. Wszystkie wersje wygodne w podróż, do samolotu, na dłuższe wyjście itp. Takie dwie małe chcę mieć na początek w domu gdyby co.
Ta to 200 ml kupowana pojedynczo lub w kartonie:
butelka jednorazowe ze smoczkiem do bezpośredniego stosowania i wyrzucenia, kupowana w kartonie po 6 lub 12 szt:
butelka litrowa:
Januszkowa wrote:Nie wiedziałam, że takie są. Ciekawe czy w Polsce można gdzieś kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:44
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
A co do wątku alko, to ja wyłącznie czerwone, wytrawne winko, mmmmm
I jakiaś dobra kolacja z przyjaciółmi do tegoja to nie wiem kiedy znowu taka przyjemnoć mnie spotka skoro chcemy o Stasia sie starać pod koniec 2015
Będę musiała sobie zrobić chociaż chwilę przerwy między karmieniem Janki a staraniamiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:51
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:Gosiak a co jeśli... trafi się córa, albo jak to mówi Mistrzyni - twixy?
Wiadomo, że może być druga dziewczynka albo nawet dwie - wtedy dostaniemy w bonusie kartę dużej rodziny
Penelope lubi tę wiadomość