Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 wrote:Ogarnęłam dzisiejsze posty
ale żeście naprodukowaly
Cath wózek jest boooooski
Ja w biedronce kupilam płyn do naczyń jabłko cynamon i chusteczki do czyszczenia i spray no zapach booooski
Asia wąchałam
a powiedz, wydajny ten płyn? bo chaialam sie skusić ale wydawało mi sie ze zapach super ale gorzej z jakościa -
kasia, no to w UK tych normalnych nie ma, są tylko te na skazę w aptekach. Zdążyłam poszukać.kasia_1988 wrote:Sa i jedne i drugie.... ale dziewczyny pisaly ze w rosmanie je mozna dostac tzn te bez recepty... czytalam o nich na innym forum gdzie jedna z mam uzywala tego mleka i przeszla tez przez bebilon i hipp i mowila ze to sie najlepiej sprawdzilo...
-
nick nieaktualny
-
Tak, to ja pisałam o ciastkach w Biedronce
Kupiłam w biedronce tez ten płyn do naczyń o świątecznym zapachu, ale jeszcze nie używałam. Za to chusteczki juz użyłam i są super, nie zostawiają smug na meblach, w łazience tez się sprawdziły, wytarlam nimi blat z kafelek, później przetarlam do sucha papierem i też nie było smug, dla mnie warto. Chciałam dzisiaj dokupić wkład do odswiezacza i za cholerę juz nie mogłam znaleźć ani jednej rzeczy z tej serii, znowu gdzieś to przestawili, do szału mnie to w Biedronce doprowadzaAsiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Na szczęście wszystko ok. tzn. młody jest tak jak był 5 dni starszy, ma ok. 1150gr teraz.
Szyjka od ostatnich pomiarów się nie zmieniła, twarda, zamknięta i ma ok 4 cm.
Jeśli chodzi o moje skurcze i twardnienia, to nie mają wpływu na szyjkę bo narazie nawet jakiś tam lejek się nie robi. Prawdopodobnie po prostu macica tak reaguje na ruchy płodu. I, że jestem szczupła to tak mogę to odczuwać. I po prostu jak młody jest bardzo aktywny to ja muszę spokojniej, jak by mi bardzo przeszkadzało to wtedy ma wziąć no-spę. Ale moja gin naprawdę nie widzi nic patologicznego.
Żabek jest ułożony już główkowo podłużnie(ostatnio był główkowo poprzecznie), ale ja mam dość dużo wód ok 20 AFI i on ma jeszcze dużo miejsca na ruchy i dlatego czasem mogę go mniej czuć.
No ogólnie jest OK. Miedniczki cały czas takie same. Jeśli chodzi o USG III to już sami jak chcemy. Gin nie widzi nic patologicznego dlatego to już nasza decyzjano jeszcze myślimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 21:00
LadyDi, Sue, Pia Gizela, Penelope, przedszkolanka:), megg, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie i pokazał się nam widzieliśmy buźkę, wiecie co i aż miałam łzy w oczach. On jest klonem mojego męża. Nawet gin to powiedziała. Ma takie same oczka, taki sam nosek i usta, a na jednym zdjęciu nawet taki sam grymas twarzy
i puścił nam oczko
Musicie mi wybaczyć ale nie podzielę się zdjęciem takie mamy postanowienie z mężem nawet rodzice nie widzieli. Ale wiecie co ciekawa jestem jak będzie wyglądał w realu(ale chcę się dowiedzieć po 20 stycznia
nie wcześniej). W lutym Wam pokażę to zdjęcie i jak już się urodzi
takie porównanie
Ale ta technika to naprawdę za dobra jest już teraz bo każda matka kocha dziecko jak jest w brzuszku ale jak jeszcze zobaczysz to już człowiek tak się zakochuje, że szok po prosu
Ja chyba głupia jestem ale te wizyty są dla mnie takie emocjonująceWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 21:08
Bietka, Patrycja20, Sue, Pia Gizela, Gosiak, Penelope, przedszkolanka:), LadyDi, megg, asia888 lubią tę wiadomość
-
cath wrote:Proszę bardzo obiecane zdjecia furki naszej córki (szczególnie dla Katiś, bo się doczekać nie może)
Powiem wam że się zakochałam w tym wózku naprawdę już wszystko sprawdzone s spacerówka po wyciągnięciu tej mniejszej wkładki jest naprawdę duża
i wszystko się tak łatwo reguluje
Tutaj wersja spacerowaa na drugim zdjęciu maksymalnie obniżona
NA leżąco
W zestawie dostaliśmy ochraniacze na koła, moskitiere, folie przeciwdeszczową, odblask bebetto i taki uchwyt na kubek/butelke. Mój mąz jak zobaczył ten uchwyt stwierdził jak dobrze że o tatusiach pomyśleli na piwko dali uchwyt
Ladna limuzyna!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Na dziś skończyłam z pisaniem! Wypisałam też sobie kolejne zamówienia do bibliotek, to jutro z Poślubionym wieczorem podjedziemy. Najgorsze, że połowy książek, które bym chciała są wypożyczone, grrr. Muszę zmienić biblioteki
Lara cieszę się, że z małym wszystko dobrze!
My Brzuszkowego odwiedzamy jutro! Już czekam!
Idę się kąpać!Lara 82 lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Od razu przepraszam za to co powiem. Ale Laurka ja rozumiem że u was jest inaczej. U nas jest tak że jeśli 12 godzin dziecko się rusza należy udac się na pogotowie. Wczoraj Konstancja 8 bitych godzin nic sie nie ruszała. Więc czym miałam być spokojna? Wole zostać uznana za matke wariatke na pogotowiu niż doprowadzić do tragedii. O to dziecko staraliśmy się 6 miesięcy dla jednych to mało i doskonale rozumiem bo są tu osoby, które starały się o wiele dłużej, ale dla nas te 6 miesięcy było katorgą. Kocham ją całym sercem i to chyba normalne że niepokoi mnie każdy odchył od normy. Nawet gdy całymi dniami szaleje a tu jeden dzień cisza przez 8 godzin!!!
Wczoraj mój mąż gdy powiedziałam mu że nie czuje młodej od dłuższego czasu sam chciał jechać na pogotowie. Potem powiedział mi że jego kuzynka pare tygodni temu urodziła w 8 miesiącu martwe dziecko. Nie mówił mi o tym bo nie chciał mnie stresować.
Więc moim zdaniem lepiej jak ludzie w szpitalu pomyślą że matka wariatka niż aby coś się stało. Bo jedego dnia będzie wszystko ok ale drugiego może to oleje i stanie się coś czego bardzo bym nie chciała.
Ja nie bardzo rozumiem co jest inaczej? Na innym kontynencie dzieci sie inaczej w lonie rozwijaja?
Mi chodzilo o to, ze na zaawansowanym etapie ciazy nasze dzieciaczki maja coraz bardziej regularny rytm aktywnosci. A Twoja ciaza jest chyba jedna z najstarszych tutaj (jesli nie najstarsza). Takze rozumiem, ze jak przez 8 godzin nie czujesz ruchow to dla Ciebie to sie podejrzane juz wydaje, bo caly dzien Ci zlecial a tu nic. Ale przeciez Ty tez spisz 8 godzin w nocy, prawda? I dla niej moze akurat byla "noc"Mi jeszcze 3 tyg. temu dziecko fikalo jak szalone za kazdym razem jak cos zjadlam. Ostatnio juz tak nie jest. Najaktywniejsze jest wczesnym rankiem i na noc jak sie poloze, a tak w ciagu calego dnia to moze delikatnie smyrnie. To jeszcze nie jest powod do paniki.
A tak swoja droga to jestem ciekawa jakie beda mialy charkterki te nasze dzieciaczki. Ktorej sie trafi, ze tylko spac i jesc, jesc i spac i kupa pomiedzy? A komu aktywne, ciekawe swiata dzieci z motorkiem w tylku? ;]
kafabi, Sue, Patrycja20 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ważne info dla kociar, box z pieluch Dada składa się w domek z piernika, z oknami, drzwiami itp
wycielismy większy otwór i nasza kotka od razu weszła do środka
A same pieluchy są jeszcze zapakowane w folię, przez którą prześwituje pingwinek, ma przód i tył pingwinka na odwrocie, domyślam się że zgodnie z tym obrazkiem należy zakładać je dziecku, słodkieRudasek, justta lubią tę wiadomość
-
Lara, super wiadomości!
Laurka, na Lubelszczyznie popadalo, warstwa 3cm śniegu jest. Natomiast w Danii nic a nic i nawet się nie zapowiada...
Zawsze mnie zastanawia dlaczego koty lubią włazic w różne dziury, nawet te najmniejsze. Raz jak wróciliśmy z pracy to nie mogliśmy swojej kotki nigdzie znaleźć. Jak się później okazało była pod pościelą na łóżku, ale nie tylko pod kołdrą, ale wlazla aż pod prześcieradło, co najlepsze takie z gumką. Do tej pory nie mamy pojęcia jak ona to zrobiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 21:53
Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:
Megg tabliczka z imieniemjest obłędna. czy moge poprosic o linka gdzie ja zamowiłaś.
Prosze bardzo ASIU http://allegro.pl/tabliczka-dekoracja-pokoju-3d-literki-imie-neju-i4781843152.html
a ja bylam w biedronce i nakupialm pomaranczy i....niestety ciastek tezAsiaSzw lubi tę wiadomość