X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath trzymajcie się, wszystko wróci do normy ;) buźki <3

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath - To trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło!! Rano też daj znać.

cath lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać, i podczytuje a to listopadowki, grudniowki no i co widzę?! Grudniowki się już rozpakowuja ;)

Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, trzymam kciuki za was!

A w ogóle dzień dobry! Oby był dobry!

cath lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno mi cenzurować wszelkie informacje o rozpakowywaniu się nie o czasie ciężarówek. Schizuję!

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ale już jest prawie grudzień, więc u grudniowek to nic strasznego :)

Cath dobrze ze jednak pojechalas, trzeba słuchać swojej intuicji, niech sprawdzą te przepływy. Dlatego ja się nawet nie zastanawiam czy robić trzecie prenatalne, wolę sprawdzić na lepszym sprzęcie przepływy i łożysko.

A tak w ogóle to dzień dobry :) Tradycyjnie od 5 nie śpię, a mały mnie tak boksowal, aż gdzieś pod zebrami, więc może juz jest główka w dół, bo wcześniej go tam nie czułam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 06:38

cath lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Pia, ale już jest prawie grudzień, więc u grudniowek to nic strasznego :)

dlatego stwierdzam, że schizuję! zawsze starałam się trzeźwo podchodzić do sytuacji, na spokojnie analizować, a teraz mnie to przerasta :(

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :) humor nas nie opuszcza :D wlasnie sluchamy sobie serduszka z ktg. Tętno małej jest tak w granicach 125. Moj mąż się tak stresuje ze mi 10 smsów z pracy wyslal. I od razu tu przyjedzie do nas po pracy.
    Najgorsze jest to ze my nic nie wiemy! Wiem tylko ze jakiś problem z tymi przeplywami i to wszystko. No i niepokoją ich te skurcze. Ale ile zostaniemy co i jak. Jak bardzo to zagraża młodej. Nic totalnie nic. :/
    No i dziękujemy za wsparcie ciotki :) jesteście kochane. I pamiętajcie sluchajcie swojej intuicji :)

Atakasobiejedna, Asiaa1201, Lara 82, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, ash, Bietka, Sue, Penelope, dorocia2324, Januszkowa, justta lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam noc nie przespana ogolnie nie mogłam sobie miejsca znalezc i tak sie wiercilam i wiercilam. Dwie ciężarne ze mna w pokoju jedna sapie, druga chrapie o Jezu. Mowie wam moze godzinke spalam :/ a dzidzie płaczą caly czas dzis rano jakas tak dawała ze aż miło mi bylo posłuchać no mama pewnie wykonczona :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png

Wysłany: 21 listopada 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    dlatego stwierdzam, że schizuję! zawsze starałam się trzeźwo podchodzić do sytuacji, na spokojnie analizować, a teraz mnie to przerasta :(
    Chyba każda z nas trochę schizuje, to normalne. Ja byłam twarda do momentu jak na ostatnich zajęciach SR zwiedzalismy porodowke i słyszałam krzyczaca panią, tzn i tak była dzielna ;) I wtedy dotarło do mnie, o cholera, ja też niedługo tam wyląduje :D M juz się martwi ze będzie musiał się za mnie wstydzić, bo mu powiedziałam ze zapewne będę klac jak szewc jak mnie będzie bolało, ale będzie miał większa motywację żeby mnie popierać przy wzięciu zzo haha.

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 21 listopada 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath niech Ci chłop przywiezie zatyczki do uszu :) Może na obchodzie się czegoś więcej dowiesz, trzymam kciuki :)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, a moze jakis lekarz ktory ma doswiadczenie w padaniach prenatalnych, taki z certyfikatem FMF by wiedzial o co chodzi z przeplywami?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath i gdzie lezysz w szpitalu? W wejherowie?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki, ja już na nogach, zawiozlam mojego ślubnego do pracy, biorę się za sprzątanie, pranie i jadę na zakupy, bo w sobotę mam gości, siostra przyjeżdża z mężem i dziećmi - jedna z dziewczynek to moja chrzesniaczka ;) .. Dziś wkoncu ma być komoda ;)

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, trzymaj się, właśnie doczytałam. Kurcze, pierwsza myśl jaka mi przyszła, że te przepływy od leżenia na plecach, bo przecież zabraniają spać na wznak, a Ty ostatnio dużo leżałaś... ciekawe czy to jest możliwe...
    Jesteście już pod opieką, teraz może być tylko lepiej, informuj nas na bieżąco!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejWam,

Cath doczytałam trzymajcie się, będzie dobrze, musi być :-)
    Przepływy to coś z łożyskiem i raczej nie od leżenia na plecach, prędzej skurcze są nie dobre, ale oni już coś wymyślą, muszą je wyciszyć :-)
    Jak ruszasz się to bardzo powoli bez gwałtownych ruchów spokojnie, no w szpitalu wiedzą co robią.
    A jest tam Twój lekarz ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, zdjęcie w 3D, nawet 3 zdjęcia :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zapowiada się aktywny dzień.
    Zaraz zawożę mojego M. do pracy - wczoraj miał wyrywanego zęba i nie do końca jeszcze dobrze się czuje.
    Potem mam zamiar ogarnąć mieszkanie, wstawić pranie, zmywanie, ugotować gar zupy gulaszowej, przygotować schabowe...
    I oczywiście być na bieżąco z forum :D

Pia Gizela, Patrycja20, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy :) mi chyba biegunka ustepuje, zaszalalam i po w zorajszej glodowce zjadlam 2 kanapki z salata lodowa szynka wedlina pomidorem i szczypiorkiem :) specjalnie z rana bo mam konsultacje w sprawie rany po kaszaku ok 10 wiec gdyby zaczela sie rewolucja to wole w domku... :) a jak bedzie ok to chyba juz zaczne jesc normalnie :p
    Ale powiem wam ze jak tak pilam wczoraj same plyny caly dzien to glodu nie czulam :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie skończyłam robić ciasto na pierniczki :D Pomyłam ten bajzel po robocie. I zasiadam do śniadanka. A dla lepszego samopoczucia zrobiłam sobie melisę z pigwą do picia :)

Gosiak, Bietka lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ