X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni normalnie o ile pojedynczy wózek robi wrażenie, to Twój to już naprawdę szaleństwo :-) Piękny :-)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź Cath. No to się wkurzylam. Bo ja brałam 8 jak na ulotce. Lekarka zadzwoniła ze mam niski poziom żelaza i tyle. Powinna Kuźwa mi mi dać receptę i powiedzieć jak stosować a nie, mówić że mam brać i tyle. Skąd ja mam Kuźwa wiedzieć ile I faszeruje się 8 tabsami, mam tylko nadzieję że te trzy dni nie zrobiły jakiejś szkody, bo skąd mam wiedzieć!!! Pierwszy raz się wkurzylam na lekarke, zadzwonię w poniedziałek i coś jej powiem. Sama mam się Kuźwa diagnozowac, leczyć i dawki sobie ustalać! !!!! Wściekła!!!!

PS. CATH, cieszę się z Waszych lepszych wieści.
    cath wrote:
    Penelope ja przy anemii biorę dwie tabletki ascoferu.

Jutro prawdopodobnie wychodzimy. Rozmawialam z lekarzem. I nie jest tak zle jak myslalam. Te problemy z serduszkiem prawdopodobnie znikną po porodzie bo tu widza związek z tymi przeplywami. A na problemy z przeplywami biorę potas i magnez. A wczorajsze wieczorne i dzis rano ktg pokazalo ze jest ok. Dużo potasu i dużo magnezu czyni cuda. Do konca ciąży trzeba bedzie to monitorować.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natrium Chloratum, Sterimar co to?

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem mile zaskoczona, wlasnie moja tesciowa wziela mi kosz ubranek do prasowania bo mam poprostu tego mnóstwo :)))

caly tydz prałam a następny tydz caly prasowac chyba bede...ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 15:52

Gosiak, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:

pisalyscie ze Asparaginian jest ok? bo tam jest magnez i potas?
    Tak, najlepiej kupić ten extra, ma dużo większą dawkę i nie trzeba brać 6 tabletek dziennie, tylko 2.

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Natrium Chloratum, Sterimar co to?

Natrium Chloratum to sól fizjologiczna do przemywania oczek chyba
    sterimar to do noska mi polecano

witamny Ki D podaje sie chyba tez dziecku ale to poczekam na opinie lekarza

Mistrzyni śliczny wózek !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:02

MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    witamny Ki D podaje sie chyba tez dziecku ale to poczekam na opinie lekarza
    Każde dziecko karmione piersią (nie wiem jak jest przy mleku modyfikowanym, ale słyszałam, że mm dla niemowląt zawierają wystarczającą ilość tej witaminy) dostaje zalecenie przyjmowania wit K i D do 3 miesiąca! Są to witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, które nie są syntezowane w mleku kobiecym, dlatego noworodki i niemowlęta karmione piersią powinny otrzymywać suplementację. Od 3 miesiąca podajemy już samą witaminę D (niby mówią że do 3 roku życia, ale akurat tą witaminę można przyjmować całe życie :) )

megg, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, znalazłam body dla Maćka:
    http://www.piccolino-sklep.pl/2764,Body-chlopiece-dlugi-rekaw-Kubus-Puchatek-rozmiar-62-granatowe
    :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja posprzątałam, zmieniłam pościel, zjadłam obiad i padłam :) Namachałam się tyle z tymi poduchami, że mam dość!

Lara, zgadzam się z tym co napisałaś w 100%! I o figurze mamy po ciąży i o świętach.
    U moich rodziców choinka zawsze jest czerwono-złota, takie mamy dodatki po prostu :) Ale szpic np. moi rodzice kupili jeszcze jak mieszkali w akademiku, więc ma jakieś 30 lat. Do tego mamy kilka takich totalnie tandetnych bombek, ale każda ma swoją historię :) I zawsze wiszą w honorowym miejscu, bo po prostu dobrze nam się kojarzą.
    Dla mnie najważniejsze, żeby w święta być z ludźmi, którzy są dla mnie ważni, jedzenie, prezenty, to drugorzędna kwestia ;)

Mistrzyni - świetny wózek! Widziałam ostatnio babeczkę w Piotrze i Pawle z wózkiem bliźniaczym, miała spacerówkę i dzieci siedziały obok siebie. Muszę przyznać, że nieźle się musiała nagimnastykować, żeby przejechać między półkami. Ten, który Ty masz na pewno jest poręczniejszy.

Co do wit. K i D - ostatnio czytałam artykuł odnośnie suplementacji tych dwóch witamin. Ma coraz więcej przeciwników. Ja póki co o tym nie myślę jeszcze, mam nadzieję, że znajdę dobrego, mądrego pediatrę, który nie będzie chciał za dużo tablet dawać, ale będzie bardziej pro natura :)

Lecę na spacerek i po mandarynki :) Może też uda mi się kupić nowe Elle. Jest 16 i już ciemno! Wake me up in march!!

Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni wózek jeszcze lepszy niż ten wcześniejszy!

Co do bombek choinkowych, przychylam się ku Larze i Sue. Na choince moich rodziców jest wiele różnych bombek, ale o każdej lub każdym komplecie moi rodzice potrafią powiedzieć gdzie kupili, dlaczego, od kogo dostali. To taka choinka historia. Kilka bombek na choince rodziców jest też mojego autorstwa. Właściwie co roku coś przybywa, coś ubywa (urok szklanych bombek).
    A nasza domowa choinka i bombki kupione jednego dnia w Ikea. Koniec historii;P

Właśnie zjadłam obiad - warzywa na parze i ryż. Czasem lubię gotować tylko dla siebie :D Bo mężowi musiałabym jeszcze mięsko sprawić :)

Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Penelope lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Nie było mnie tu kilka dni. Nie nadrobię przerwy :(
    Widzę, że Cath w szpitalu. Nie martw się - będzie dobrze. Najważniejsze, że wiecie, co się dzieje i można to monitorować. Trzymaj się !!!

U mnie niestety też kiepsko. Nie odzywałam się, bo miałam trochę problemów prywatnych. Ale cóż, jakoś sobie z tym poradzę.

Najgorsze, że wczoraj cały dzień napinał mi się znów brzuch i całą noc to samo. Pojechaliśmy na IP i trafiłam na jakiegoś debila, co mu się ktg nawet podłączyć nie chciało. Upewnił się, że mu tam za chwilę nie urodzę i stwierdził, że twardnienia nie mają wpływu na szyjkę, a nawet nie zerknął do karty jaka była poprzednio.
    Już mi się nie chciało z nim dyskutować.... ale niestety wygląda na to, że szyjka się skróciła bo dziś miała 34 mm a tydzień temu 44 mm :(

W sumie to nie wiem co robić. W czwartek mam wizytę u lekarza prowadzącego. Najlepiej jak on zmierzy, a jak brzuch dalej będzie mi dokuczał to pojadę jeszcze raz na IP.

Ach, siły mi już brakuje :(

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice też mają wielobarwną choinkę, zawsze jest to jodła syberyjska - bardzo okazała. Mają bałwanki, sanki, różne kształty, wiele ręcznie malowanych, ptaszki, mikołaje i też prawie każda bombka ma swoją historię. Jest piękna i magiczna :)

justta, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni jak coś szybciej zrobię to aż mi się w głowie kołuje i gorąco robi też tak macie? Normalnie muszę wyjść na powietrze i pooddychać. Już nie mówię o temp. w domu mieliśmy 19,5 a teraz cały czas wietrzę aż mąż się wkurza bo mi cały czas gorąco. Ale ciśnienie mam OK. Tylko z tym oddychaniem tak ciężko.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie od 2 tyg po licznych petycjach i pismach na naszej ulicy zaczęli montować lampy i co jupi dziś nastała jasność moja ulica jest oświetlona. W końcu czuję się jak w mieście :-), a nie jakieś czarnej pupie :-)
    Chociaż moja babcia na wsi ma lampy :-):-):-) Jupi jupi.
    Mogę już bez strachu się przejść :-):-):-)

Gosiak, Patrycja20, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie mamy wplywu na plytkoi, a ja odkad zaczelam jesc bardziej wartosciowo i z glowa to cala morfologia sie poprawila wlacznie z plytkami wiec one wg mnie nie sa pozostawione tak same sobie.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia to tylko się cieszyć, że tak masz. Aż sprawdziłam no u mnie też skoczyły trochę w górę to fakt o jakieś 40 tyś. Ale ogólnie przekonanie jest takie że samym pożywieniem jeszcze pod koniec ciąży nie podniesie się ich np. ze 100 tyś do 200 tyś. Takie coś jest średnio realne, o to mi bardziej chodziło.
    Zresztą, naprawdę w skrajnych i rzadkich przypadkach spadają one tak bardzo nisko, że sięgają 100 tyś. Często są to właśnie różne zmiany chorobowe itd., nie tylko ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 17:44

NASTA lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się zaloguję i sprawdzę jakie mam wartości tych płytek krwi...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę teraz robić badania w przyszłym tygodniu, ale ostatnie płytki mam 207 - to chyba dobrze?
    W czerwcu miałam 192, we wrześniu 207. Zobaczymy jak będzie za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 17:56

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż sprawdziłam w wynikach te moje płytki krwi przez was ;)
    Mam w okolicach 260 tyś. Norma jest od 140-440 u mnie. Już nie wiem czy to dobrze, czy źle.

Gosiak, ja też musiałam to sprawdzić. U mnie wraz z ciążą spada ilość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 17:57

relg9vvjrtqik460.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze fajne rzeczy w tej gemini myslalam ze tam same leki a tyle dorodziejstw dla maluszka :) tez bede zamawiac

Gosiak, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ