Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia Gizela wrote:Aż sprawdziłam w wynikach te moje płytki krwi przez was
Mam w okolicach 260 tyś. Norma jest od 140-440 u mnie. Już nie wiem czy to dobrze, czy źle.
Podobno ZZO stosuje się do 140, poniżej już nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 18:10
-
Gosiak ja w czwartek z gin rozmawiałam o płytkach i zzo i mi powiedziała, że podają do 100 tyś. niżej już nie. Chociaż my rozważałyśmy różne możliwości znieczulenia, również jak to jest np. jak dostaniesz zzo i np. nie dasz rady urodzić i Ci robią cesarkę no to wtedy jeszcze inne znieczulenie. Choć tak dokładnie na ten temat będę gadać z anestezjologiem na wizycie. Pia Gizela no ja morfologię zawsze robię w diagnostyce i u mnie normy takie same. Ja wynik płytek z wtorkowej morfologii mam 276 tyś, choć 3 tyg wcześniej było 281 tys.
Ale jest Ok. I u Ciebie też jest OK i u Gosi też jest OK.Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
Witam się po spacerze
Przeszłam się, dotleniłam i od razu życie we mnie wstąpiło
Lara, teraz będzie nam się gorzej oddychać. Wczoraj P. czytał o 7 miesiącu i właśnie też wskazane były problemy z oddechem - brzuch uciska na przeponę. Ja czasami muszę wstać i tak westchnąć aż, żeby się dotlenić. Ktoś mógłby pomyśleć, że to z irytacji, a mnie po prostu tlenu brakuje:)
U mnie płytki krwi wynoszą 240tys, więc źle nie jest. Najgorzej u mnie z hematokrytem, bo mam 32,8% a norma od 37.
Nie wiem czy o tym pisałyście już, ale w Twoim Stylu karta rabatowa do HM -20%. Od 1-10.12 można użyć
-
Przypomniałam sobie ktoś pytał o wózek Camarello. U nas często rozmawiałyśmy o Bebetto, ale jak podczytywałam i właśnie nie pamiętam Styczniówki albo Grudniówki to tam króluje Camarello. Może jak ktoś jest zainteresowany warto zapytać na ich wątkach
asia888 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam hematokryt w normie - 40, ale za to neutrofile mam powyżej normy a limfocyty poniżej. Jak pytałam ginki co to znaczy, to odpowiedziała: to znaczy, że jest pani w ciąży
Hemoglobina: 13,2Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 18:34
Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Nie pochwaliłam się wam jeszcze wynikiem mojej glukozy:D
Na czczo 73,6 i 127,5 po dwóch godzinach.
Bardzo mnie tyko zdziwiło, że pani pielęgniarka powiedziała, że mogę w trakcie tych 2 godzin wypić kubeczek wody. Piłyście wodę po glukozie? -
angelcia wrote:Podobno nie mamy wplywu na plytkoi, a ja odkad zaczelam jesc bardziej wartosciowo i z glowa to cala morfologia sie poprawila wlacznie z plytkami wiec one wg mnie nie sa pozostawione tak same sobie.
To normalne, że wyniki morfologii się zmieniają, ilość płytek również - tym bardziej w ciąży ;)Tak jak pisała wcześniej Lara pod koniec ciąży one mogą gwałtownie spaść (ale nie muszą).
-
Lara 82 wrote:Laurka i tu się nie zgodzę, że nie ma praktycznie żadnych świąt. Stany są duże i wiadomo bardziej liberalne pod wieloma względami, ale widocznie na takich amerykanów trafiłaś. Ja pracuję z rdzennymi Amerykanami od prawie 10 lat i nawet kartki świąteczne na święta dostaję na prywatny adres. Oni mają w domu choinki, mają wigilę i celebrują Boże Narodzenie, chodzą do kościoła, są katolikami i zaznaczam nie mają polskich korzeni. Także wydaje mi się, że jak wszędzie zależy jak się trafi
Lara nie zrozumialas mnie. Ja pisalam o liczbie dni wolnych od pracy w roku w porownaniu z Polska.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sue wrote:Nasta, co u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś
Dziękuję, że pytasz. Kilka dni spędziłam w szpitalu z diagnozą przedwczesnego porodu, ale sytuacja jest opanowana i teraz siedzę w domu. Czekam na Święta i cieszę się z każdego dnia w dwupakuMam nadzieje, że się spotkamy w lutym na Brochowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 18:57
-
NASTA wrote:Dziękuję, że pytasz. Kilka dni spędziłam w szpitalu z diagnozą przedwczesnego porodu, ale sytuacja jest opanowana i teraz siedzę w domu. Czekam na Święta i cieszę się z każdego dnia w dwupaku
Mam nadzieje, że się spotkamy w lutym na Brochowie
No terminy możemy mieć podobne, więc trzymaj nogi razem, żebyśmy się tam spotkały. A w którym szpitalu teraz leżałaś?
Już jest ok? Uważaj na siebie bardzo!
-
A ja jem śmiej żelki
A potem zjem lody grycan malaga - taki mam plan na wieczór
I dla tych co jeszcze się nie zdecydowały na imię:
http://www.mjakmama24.pl/rodzice/imie-dla-dziecka/imie-dla-dziecka-znak-zodiaku,492_4343.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 19:13
NASTA lubi tę wiadomość