X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja pytalam o Camarello dzieki dziewczyny bo wpadlam w temat wozkow....a to jest jak wpasc w czarna dziure.... za duzo tego
    Bebetto za ciezki dla mnie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my oglądamy Kevina :D

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath bardzo sie cieszę, ze wieści o malutkiej dużo lepsze.
    Nie stresuj sie, bedzie dobrze! Trzymam kciuki.

Ja dzis ledwo żyje. Robiliśmy porządki i przenosiliśmy garderobę z pokoju Tymka do naszej sypialni.
    Kręgosłup mi odpadnie :(

ug3715nmrb0zdbvc.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorkiem poznym:) udalo mi sie Was nadrobic :p
    Co do usg prenetalnego III ja mam 17.12 :)
    Cath strasznie sie ciesze ze takie pozytywne wiesci, widzisz w tej naszej ciazy rozne rzeczy sie dzieja a po rozwiazaniu sie normuja, wiec trzymam kciuki by ta sytuacja byla tylko chwilowa a po urodzeniu Konstancja miala serducho jak dzwon :)
    Gosiak ja humorkow nie mam, i mimo ze jestem skoroionica pelna geba to moj maz twierdzi ze w ciazy "zlagodnialam" i ciekawe czy mi tak zostanie :p inna rzecz ktora go cieszy to to ze teraz jestem zimno lubna :) zawsze to u nas byl spo bo ja lubilam miec saune w domu bo mi wiecznie zimno a on to w lrotkim rekawku jeszcze 2 tyg temu potrafil wyjsc i teraz w ciazy mam tak ze otwieram nawet teraz wszystkie ok a bo mi goraco :p ciekawe jak po ciazy bedzie :)
    Co do plytek krwi to sie troszke Lara z Toba nie zgodze, ale pewnie to wszystko to kwestia lekarzy z ktorymi konsultujemy sytuacje, ja jestem osoba maloplytkowa, moje plytki max jaki osiagaly to 120 tys, i wahaja sie od 106 tys do 120 tys wlasnie, nigdy nawet przed ciaza nie byly w normie, a mam skierowanie na cc, konsultowalam z bardzo do rym hematologiem plytki i generalnie do 80 tys nie ma wiekszego problemu, ponizej to juz problem gdy chodzi o porod bo wtedy duO krwi jest i moze byc potrzebne przetaczanie... Ale do ostatniego razu mialam plytki jakos 106 tys wlasnie wiec trzymam sie mysli ze bedzie ok :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie ze w koncu zlozylam zamowienie z next na ciuszki :) i to co bede miala to:
    - 4x spiszki 62cm
    -6 x body dlugi rekaw 62 cm
    -3xbody dlugi rekaw 56 cm
    -4x body krotki rekaw 62 cm
    -pajacyk polar 1x56 cm i 1x62cm
    -3xpajacyk 56cm
    -4x pajacyk 62 cm
    Tak zaszalalam :D
    A to nie wszystko! Zamowilam dzis wozek , odbior 20 grudnia, zestaw ma spacerowk i gondole, stelaz ze skretnymi pompowanymi kolami, ocieplacz na nozki ale taki zwykly ktory byl w zestawie cienki, dokupilam spiworek caloroczny i jako gratis wybralam zestaw poscieli finalnie zamiast spiworka bo spiworek byl jakis taki malutki i mialam watpliwosc czy nie za malutki :p
    Wersja spacerowa i spiworek wyglada o tak: ( tylko stelaz bede miala inny)
    s14xth.jpg

Alez jestem zajarana dzisiejszymi zakupami :p

megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, słoneczna 85, Agucha, Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Chyba naciągane męża na basen po pracy o ile wejdę w strój w co watpie bo juz 15kg przytyłam.
    Ja to samo... 14-15kg do przodu ;( w zależności od pory dnia. Jak byłam na basenie (a strój kupiłam specjalny dla kobiet w ciąży) to i tak ledwo naciągnęłam na mój wielki brzuch :D W obwodzie już 117cm, a przecież będzie więcej. Masakra :P

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zowu mi te zdjecie ucielo:/ no co do diabla :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna co do zamowienia z apteki, to ja zamawiam tam prawie wszystko :p a to dlatego ze tam serio mi wyszlo najtaniej i mam taka liste rzeczy z tej apteki wlasnie:

Apteka:
    Butelka antykolkowa
    Termometr zblizeniowy
    Termometr do wanienki
    Aspirator katarek
    Smoczek
    Pieluchy flanelowe
    Pieluchy tetrowe
    Laktator- jak bedzie pokarm
    Krem na rozstepy
    Krem na sutki bepanthen
    Majtki do porodu
    Wkładki laktacyjne
    Wklady poporodowe
    Octenisept
    Gaziki jalowex10
    Sol fizjologicznax10
    Krem na kazda pore
    Krem na odparzenia np sudocrem, bepanthen-lepszy
    Srodek do kapieli oilatum
    Cazki/male zaokraglone nozyczki
    Chusteczki nawilzane
    Pieluchy jednorazowe 6 opak
    Woda w sprayu do nosa:sterimar
    Mydelko w kostce np bambino
    Srodek na gazy: espumisan
    Witaminy ki d vitum lub sama wit d , w kapsulkach
    Czopki viburcol, lub paracetamol, apap
    Masc majerankowa
    Rumianek
    Koper wloski na wzdecia i gazy
    Mini termoforek

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z laktatorem sie wstrzymuje do samego porodu, jesli bede miala pokarm wtdy sie szybko zamowi a maz odbierze osobiscie, a jak nie bedzie pokarmu to wtedy pewnie podgrzewacz i sterylizator do butelek, ale tej opcji narazie nie biore pod uwage :p musi byc pokarm i juz... Choc powiem Wam ze w belly mowi ze moze leciec siaraz sutkow bo to przygotowuje je do pokarmu a ja nic takiego nie mam :/ i mam nadzieje ze to jeszcze nic nie znaczy :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja tez nie mam! Bardzo boli mnie krzyz. Juz nie moge!
    Te koperki wloskie itd to dopiero chyba od 3-4 mies mozna dawac. Ja mam apteke pod balkonem praktycznie w razie czego;) a termometr ktory polecalyscie Microlife 100 - mierzy tez temp wody. Tak przynajmniej bylo napisane;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zmarnuje sie ten koper :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem. Moze my bedziemy pily na mleko antykolkowe ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, pokaźna lista. Ja termometru do wody nie będę kupować, będę sprawdzać łokciem czy nie za ciepła :P Moja koleżanka tak robi, działa :P
    Wkładki laktacyjne ponoć najlepsze są z Johnsona.

Co do usposobienia w ciąży - ja też zrobiłam się spokojniejsza, bardziej opanowana. Nie mam humorków, nie czepiam się mojego P. Mam nadzieję, że mój synek też będzie spokojny :)

Co do siary, to ja ostatnio ścisnęłam prawą pierś i coś poleciało, ale dosłownie taka maleńka kropeczka :)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, zrobilam sobie listy wlasnie tez juz z girmami :p taka pod zamowie nie by szybko szlo :) i mam tam wlasnie napisane ze wkladki laktacyjne johnsons lub chicco :)

Sue lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się późnym wieczorem!
    Cały dzień bardzo pracowity, zakupy, pieczenie ciasta, obiad, sprzątanie. Jestem z siebie dumna, że tyle zrobiłam. Nie czuję się zmęczona :)
    Szafa i komoda dla Natalii stoją już dumnie w pokoju, na razie puste, w tyg. zacznę prać rzeczy (kolejny raz). No właśnie mam pytanie do Was, tzn. do tych dziewczyn, które teraz piorą ubrania-
    Czy pierzecie je już ostatni raz przed narodzinami dziecka?
    Zastanawiam się czy to nie jest za wcześnie.

Penelope lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prać po Nowym Roku, żeby były świeżutkie :)
    Mały mnie straszył, bo nie czułam go od południa i właśnie poczułam jak się przeciąga. Mnie będzie tu stresował, Gałgan jeden!

Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, co masz na myśli pisząc "prać rzeczy kolejny raz", to ile razy Ty pierzesz te rzeczy? Sądziłam że raz wystarczy hmm

Ps. dziewczy które kupiły koce Minky i różnej maści rożki - pierzecie je też ? ja się tak boję że po praniu już nie będą takie ładne jak teraz.
    Januszkowa wrote:
    Witam się późnym wieczorem!
    Cały dzień bardzo pracowity, zakupy, pieczenie ciasta, obiad, sprzątanie. Jestem z siebie dumna, że tyle zrobiłam. Nie czuję się zmęczona :)
    Szafa i komoda dla Natalii stoją już dumnie w pokoju, na razie puste, w tyg. zacznę prać rzeczy (kolejny raz). No właśnie mam pytanie do Was, tzn. do tych dziewczyn, które teraz piorą ubrania-
    Czy pierzecie je już ostatni raz przed narodzinami dziecka?
    Zastanawiam się czy to nie jest za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 23:20

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope 2 razy :) Tak samo z prasowaniem. Chcę pozbyć się wszystkich zarazków i bakterii.
    Dużo moim znajomych tak robiło.
    Kocyk Minky będę prać, ale chyba w niższej temp.

Penelope lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie prałam kocyka ani sweterków itp..moim zdaniem nie ma takiej potrzeby bo taki maluch potrzebuje trochę zarazków :) i czytalam ze nowe ubranka powinno się przechowywac z ubraniami domowników aby przeszły "zapachem i zarazkami" domu ale to tylko moje zdanie :)

Laureczka25
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prać na miesiąc przed rozwiązaniem (czyli jak tylko będzie ze dwa dni ładnej pogody,żeby wyschło na dworze), bo później nie dam rady tego poprasować :P przez miesiąc leżenia w szafce nic im się nie stanie, jak się dobrze zapakuje, to się przecież nie zakurzą ;) rożki już poprałam, kocyki minky również zamierzam. Oczywiście, że już nie będą takie ładne, ale przynajmniej czyste (wiadomo kto to dotykał brudnymi łapami? :P ).
    Różne są dzieci... mam koleżanki, które od razu prały ciuszki dziecięce razem ze swoimi ubraniami w normalnym proszku i nic się im nie działo. Mój siostrzeniec był uczulony nawet na proszek dziecięcy Dzidziuś, ale jak szwagierka zmieniła na Jelpa od razu pomogło. Znowu moje dziecko miało rumień noworodkowy, więc też wiadomo było, że muszę prać w dziecięcych proszkach, bo skórka bardzo delikatna. Po doświadczeniach z Frankiem piorę wszystko łącznie z moimi koszulami do karmienia, kocykami itp w proszku dziecięcym. Kupiłam duże opakowanie Jelpa na 50 prań to na trochę mi wystarczy.
    Oczywiście większość dzieci nie ma problemów skórnych, więc jeżeli nie upierzecie to zapewne też im się nic nie stanie :)

Lara 82, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ