Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie mogę zasnąć, jak zwykle. Dzieć coś leniwy dzisiaj, już zaczęłam schizowac, ale sie troche rozruszał.
Wlasnie musiałam wstac i zjesc dwie delicje, bo bym umarła chyba!
Mam ochotę na pączka, takiego ociekającego lukrem aż! Wrr, dlaczego jest 2 i nie mogę nigdzie kupic?!
-
Sue wrote:A ja nie mogę zasnąć, jak zwykle. Dzieć coś leniwy dzisiaj, już zaczęłam schizowac, ale sie troche rozruszał.
Wlasnie musiałam wstac i zjesc dwie delicje, bo bym umarła chyba!
Mam ochotę na pączka, takiego ociekającego lukrem aż! Wrr, dlaczego jest 2 i nie mogę nigdzie kupic?!albo w całodobowym Tesco
Ja z kolei poszłam spać po 22 i o 5 jestem już wyspana
-
słoneczna 85 wrote:No wiem. Moze my bedziemy pily na mleko antykolkowe
-
Witam sie i ja z rana :p kurcze obudzilam po 6 h spania i juz mi sie nie chce
ciagle pobudzona jestem w zorajszymi zamowieniami
a jak przyjda i przyjda mebelki to chyba ze 3 dni z pokoju dzidzi nie wyjde
Gosiak a myslisz ze ta mieszanka pobudzajaca laktacje bedzie dzialac a nie sciema? Ja bardzo bym chciala karmic ale np moja mama nie miala pokarmu tylko wodei troszke sie boje ze na tez nie bede miec
-
bella84 wrote:Witam sie i ja z rana :p kurcze obudzilam po 6 h spania i juz mi sie nie chce
ciagle pobudzona jestem w zorajszymi zamowieniami
a jak przyjda i przyjda mebelki to chyba ze 3 dni z pokoju dzidzi nie wyjde
Gosiak a myslisz ze ta mieszanka pobudzajaca laktacje bedzie dzialac a nie sciema? Ja bardzo bym chciala karmic ale np moja mama nie miala pokarmu tylko wodei troszke sie boje ze na tez nie bede miec
bella84, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Opinie na temat tej herbatki:
Niby tylko mieszanka ziółek, ale efekty rewelacyjne. Bardzo wyrównała mi się podaż mleka (nie ma go więcej, ale jest częściej 'dostępne'), a przede wszystkim widzę, że Krzysio jest dużo spokojniejszy po karmieniu. Wcześniej dużo płakał i lekarze kazali mi wciąż zmieniać dietę... a wystarczyła herbatka Karmienie Piersią...
Bardzo cieszę się, że moja położna po porodzie poleciła mi właśnie te ziółka. Dzięki nim szybciej odzyskiwałam siły i miałam energię by zająć się dziećmi oraz mężem, z czego oboje korzystamy, bo przecież szczęśliwa matka, to szczęśliwa rodzina.
bardzo się cieszę, że zdecydowałam się na te zioła, nie dość podaż mleka się poprawiła to jeszcze dobrze smakują, jak się szuka ziół na laktację to nie ma co się zastanawiaćbella84 lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:Gosiak a podeslij linka prosze tej mieszanki na laktacje
to tez zakupie
Są dwie dla karmiących - jedna na laktację, a druga na kolki u maluszka.
http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-karmienie-piersia
http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-spokojny-brzuszek
I taki zestaw: http://sklep.babyandmamamed.com/pl/p/KARMIACA-MAMA-zestaw-3-produktow/135
Tanie nie są, ale ja chyba zakupię ten zestaw.
Teraz patrzę, że hipp Natal jest po 13zł i zalecają pić 3-6 filiżanek dziennie, a jest tam 20 torebek, więc cenowo ta "moja" wychodzi dużo lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 07:35
bella84 lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:To ja tez zamowie
a kd jiedy tzeba to zaczac pic ?
Znalazłam, że po wyjściu ze szpitala, Ew. Już w szpitalu można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 07:50
-
bella84 wrote:Ok, poczytalam , powinno byc geste i zoltawe
ugh moja mama miala wode zamiast mleka oby to nie bylo rodzinne..
-
Czesc dziewczyny.
Gosia ty zawzze wyszperasz cos fajnego. Ja zaraz jak usiade do kompa to zgapie ta herbatke. Ja to bede pila przed porodem bo mam miec cc a to zawsze potem jest problem z karmieniem. Jak mlodego urodzilam to mialam tyle pokarmu ze bym wykarmila czworaczkiale boje sie teraz tego poczatku.
Megg gratuluje III trymestru. Ja zaczynam jutro. Jestem mega podekscytowana
My wczoraj bylismy na parapetowie i dopiero kolo 2 zjechalismy. Ale noc mialam koszmarna. Kurcze wstalam na siusiu i myslalam ze zamarzne. Juz nie pamjetam kiedy tak mialam ostatnio raczej mi ciagle cieplo. Ale trzeslam sie z zimna a spocona bylam jak szczurmokra wszedzie.
Cath co tam u ciebie odezwij sie!megg, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Cześć
Ja już wyprałam ciuszki i wyprasowane w szafie czekają na styczeń/luty. Jeszcze muszę wyprać kocyk Makaszki.
Tak jak pisała laureczka, ja nie będę juz ich prała, bo nie chcę stworzyć takiego sterylnego otoczenia. Owszem wyprałam, żeby zarazków cudzych nie było, ale chcę być matką która nie przesadza i ma racjonalne podejście
Nic mi się nie chcę tak więc dziś jest dzień leżenia na kanapiePenelope lubi tę wiadomość
Pola
Hania