X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na spacerze, piękne słonko, szkoda, że 17 i już ciemno :(
    Zjadłam obiad, nastawiłam zupę na jutro i zasiadłam na kanapie z pączkiem i kawą :) I właśnie dostarczam swojemu dziecku jakieś 500 totalnie pustych kalorii :)
    Raz, nie zawsze :)

Trochę pomaszerowałam i od razu jakoś samopoczucie lepsze :)

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Witam sie i ja z rana :p kurcze obudzilam po 6 h spania i juz mi sie nie chce :) ciagle pobudzona jestem w zorajszymi zamowieniami :D a jak przyjda i przyjda mebelki to chyba ze 3 dni z pokoju dzidzi nie wyjde :D
    Gosiak a myslisz ze ta mieszanka pobudzajaca laktacje bedzie dzialac a nie sciema? Ja bardzo bym chciala karmic ale np moja mama nie miala pokarmu tylko wode :( i troszke sie boje ze na tez nie bede miec :(
    Bella, moja mama mnie karmiła tylko 3 miesiące, brata w ogóle - bo pokarmu nie miała, natomiast ja miałam b. dużo. Karmiłam syna rok czasu, teraz liczę, że na dwójkę mi starczy (pewnie z raz dziennie na noc dokarmię mm, żeby choć z 4 godz przespały ciągiem), ale nastawiam się na karmienie piersią. W ogóle nastawienie mamy działa cuda, bo produkcja mleka zaczyna się w głowie! ;) a wiem co mówię, później zobaczycie, że jak tylko pomyślicie o dzidziusiu to od razu pokarm będzie sam leciał. Także Bella nie patrz na to, co miała Twoja mama, tylko nastaw się na to, że przez pierwsze kilka dni trzeba będzie powalczyć, a później już pójdzie z górki.
    Tylko trzeba się nastawić na wygraną walkę! niektóre dzieci nie potrafią się dobrze przyssać, przez pierwsze dwa dni nie ma pokarmu, potem nawał, lub pogryzione brodawki itp itd są różne przypadki, ale nie wolno się poddać na starcie. To dla dobra (zdrowia) naszych pociech :)

Sue, Gosiak, Lara 82, bella84 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, my po spacerku do lasu, po zakupach w Auchan i Decathlonie, po obiadku w chińskiej restauracji, po deserze i po drzemce ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniwie tu dziś ;) ale to dlatego że niedziela...
    Ciuszki poprasowane, w nowej komodzie zajęły swoje miejsce ;)
    A ja palaszuje co się da, mandarynki, batoniki, drozdzowke ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie piore i nie prasuje poniewaz mebli jeszcze nie mam. Chcialabym zamowic tak aby na poczatku stycznia byly a w przerwie miedzy swietami a sylwkiem pomalowac pokoik :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, leniwie tu dziś :) Nawet moje dziecko coś leniwe dziś. Nie wiem czy już się stresować, czy jakoś go trochę pozaczepiać :( Coś tam kopał, ale zazwyczaj jest bardziej zabawowy :)
    Puściłam mu Mozarta właśnie, ponoć dzieci jak słuchają Mozarta to są spokojniejsze, bo muzyka Mozarta ma idealną harmonię. Mozart w sumie był geniuszem i jego muza rzeczywiście uspokaja :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dziś leniwy, ale to wszyscy dziś tak Mają, od czasu do czasu przeplynie sobie tworząc na moim brzuchu fale ;) jutro zaczynam 31 tydzień ;) czyż to nie wspaniale brzmi ;)?

Sue, megg, Kasia_10.02 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie cisza jak nigdy ;) Ale się nie dziwię, bo pogoda dzisiaj dopisała. Nawet ja wyszłam z domu i pospacerowałam chwilę :)

Byłam na marywilskiej i widziałam koszule nocne - bez szału, i szlafroki- tu się zdziwiłam bo były na prawdę przyzwoite, cienkie i bawełniane. Chyba jeszcze przed świętami się wybiorę i kupię żeby mieć do szpitala :)

Ja dzisiaj głodna jestem jak nigdy ;) ciągle chce mi się jeść, a najbardziej słodkości...

Moje dziecię tez dzisiaj jest spokojnie.

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam na nic ochoty dzisiaj. Jestem pełna energii, ale wszystko jest na nie.. z resztą nie cięzko się domyślić czemu :/ Brr...

Tak poza tym to jutro muszę z rana wstać, ażeby zawieść Teścia do pracy, bo jego autko zostało w Warszawie. Elegancko! Tak chciałam sobie pojeździć moją kruszynką i cel się nawet znalazł. Szkoda tylko, że muszę wstać o 6:30... W sumie muszę się jakoś mentalnie przygotować do wtorku, bo muszę jechać podpisać się w biurze pracy.

Za tydzień Andrzejki (mój tato to Andrzej, potocznie zwany Dżejdżejem :P - JJ :D z resztą Teściu tak samo). Wybieracie się gdzieś? Ja zostaję w domu, bo nie mam ochoty nigdzie iść, nie wyglądam, nie mam fajnych ciuchów no i nie mam z kim.

Aha, jakiś błąd wkradł się w mój suwaczek - powinnam mieć już 28t5d, a mnie się pokazuje 28t3d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 18:48

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, brzmi niesamowicie, za 7 tygodni ciąża donoszona :) I możesz rodzić!! Aaaa!

Bietka, ja na koszule do szpitala nie zamierzam wydawać jakichs niesamowitych pieniędzy, bo nienawidzę koszul, więc po powrocie do domu raczej nie będę ich używać. No, ale wyglądać przyzwoicie muszą, chociaż nie potrafię sobie wyobrazić siebie ubranej cały dzień w piżame i szlafrok...
    Szlafrok cienki kupię sobie w Oysho albo na Zalando. Mogę wydać trochę więcej kasy, bo akurat szlafroki lubię i się przyda ;)

Angelciu, w Andrzejki mój dziadek kończy 80lat, mam imprezę rodzinną :) Wcale źle nie wyglądasz, głupoty opowiadasz - jak wrzucałaś zdjęcia, to nawet brzuszka nie widać.
    A z Twoim suwaczkiem wszystko ok :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie posiadamy żadnych planów andrzejkowych. Ewentualnie jak to było przez ostatnie dwa lata zaprosimy rodzeństwo na wieczór gierek. Coś upiekę słodkiego, do tego pizza, inne smaczne mało zdrowe rzeczy :D Nie wiem. To zależy czy oni mają czas. My mamy dużo wolnego :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Coś upiekę słodkiego, do tego pizza, inne smaczne mało zdrowe rzeczy :D
    O nie, Pia, właśnie zrobiłaś mi smaka na pizzę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Andrzejki będziemy świętować w sobotę, przyjeżdża nasz kolega z Londynu i w gronie przyjaciół urządzimy sobie imprezkę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie ja! To mój mąż "kusiciel zachciankowo-ciążowy" ustalał menu :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    To nie ja! To mój mąż "kusiciel zachciankowo-ciążowy" ustalał menu :D
    Oj, jakbym czytała o swoim :D

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis byl losos i placki ziemniaczano-cukiniowe :)

Troche mnie przeraza moje tempo tycia, w ostatnie 3 miesiace przytylam 7kg.... niewiem czy to jest normalne...

Gosiak jakie ty tabletki DHA przyjmujesz?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ludzie wlasnie sie zorientowalam ze zaczelam trzeci trymestr !!!!

to juz tak szybko? nie wierze :o

witam sie na ostatniej prostej laski :):):)

megg, Penelope, Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Gosiak jakie ty tabletki DHA przyjmujesz?
    Ja biorę OmegaMed Pregna DHA - 2 kapsułki dziennie.
    Ponoć ma najczystszą postać DHA - z alg
    http://wrzucaj.net/images/2014/11/23/infografciaza3SwUGW.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 19:49

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, właśnie mi przypomniałyście, że muszę wziąć DHA:) Ja biorę femibion ;)

A własnie sobie słucham Walca kwiatów Czajkowskiego. To jest takie piękne, że szok :)
    Chyba w grudniu zabiorę się do filharmonii, bo tu we Wrocławiu byłam chyba z 6 lat temu. Ostatni raz byłam jak P. grał koncert charytatywny dla hospicjum. A ponoć się pozmieniało ;)

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj caly dzien lenie :) Angelcia narobila mi smaka na poerogi, moze z kapusta i grzybami to za duZe wyzwanie wiec zrobilam leniwe z twarogiem :) niami :)
    A poza tym caly dzien mnie dzis skrecaly jelita i bolalo :( moja mama mowila ze to po biegunkach teraz mam w 2 atrone zaparcia :) ale coz jakos juz jest lepiej. I niedawno pomoglam sobie kawka :) mam wiec nadzieje ze juz jutro max wtorek moj organizm zacznie wreszcie normalnie funkcjonowac :) no i narazie o dziwo nie czuje by mi grzybek sie robil po antybiotyku :) mimo ze bralam go 3 dni to teraz ciagne dalej oslonowy lek i lacibios femina :) wiec moze obejdzie sie bez grzybka :)
    A jutro ide na szkole rodzeniA w koncu :) i juz zaczynam regularnie chodZic :) pierwsze zajecia o 19 :D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ