Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja byłam na spacerze, piękne słonko, szkoda, że 17 i już ciemno
Zjadłam obiad, nastawiłam zupę na jutro i zasiadłam na kanapie z pączkiem i kawąI właśnie dostarczam swojemu dziecku jakieś 500 totalnie pustych kalorii
Raz, nie zawsze
Trochę pomaszerowałam i od razu jakoś samopoczucie lepsze
-
bella84 wrote:Witam sie i ja z rana :p kurcze obudzilam po 6 h spania i juz mi sie nie chce
ciagle pobudzona jestem w zorajszymi zamowieniami
a jak przyjda i przyjda mebelki to chyba ze 3 dni z pokoju dzidzi nie wyjde
Gosiak a myslisz ze ta mieszanka pobudzajaca laktacje bedzie dzialac a nie sciema? Ja bardzo bym chciala karmic ale np moja mama nie miala pokarmu tylko wodei troszke sie boje ze na tez nie bede miec
a wiem co mówię, później zobaczycie, że jak tylko pomyślicie o dzidziusiu to od razu pokarm będzie sam leciał. Także Bella nie patrz na to, co miała Twoja mama, tylko nastaw się na to, że przez pierwsze kilka dni trzeba będzie powalczyć, a później już pójdzie z górki.
Tylko trzeba się nastawić na wygraną walkę! niektóre dzieci nie potrafią się dobrze przyssać, przez pierwsze dwa dni nie ma pokarmu, potem nawał, lub pogryzione brodawki itp itd są różne przypadki, ale nie wolno się poddać na starcie. To dla dobra (zdrowia) naszych pociechSue, Gosiak, Lara 82, bella84 lubią tę wiadomość
-
Aj, leniwie tu dziś
Nawet moje dziecko coś leniwe dziś. Nie wiem czy już się stresować, czy jakoś go trochę pozaczepiać
Coś tam kopał, ale zazwyczaj jest bardziej zabawowy
Puściłam mu Mozarta właśnie, ponoć dzieci jak słuchają Mozarta to są spokojniejsze, bo muzyka Mozarta ma idealną harmonię. Mozart w sumie był geniuszem i jego muza rzeczywiście uspokaja
-
Faktycznie cisza jak nigdy
Ale się nie dziwię, bo pogoda dzisiaj dopisała. Nawet ja wyszłam z domu i pospacerowałam chwilę
Byłam na marywilskiej i widziałam koszule nocne - bez szału, i szlafroki- tu się zdziwiłam bo były na prawdę przyzwoite, cienkie i bawełniane. Chyba jeszcze przed świętami się wybiorę i kupię żeby mieć do szpitala
Ja dzisiaj głodna jestem jak nigdyciągle chce mi się jeść, a najbardziej słodkości...
Moje dziecię tez dzisiaj jest spokojnie. -
nick nieaktualnyA ja nie mam na nic ochoty dzisiaj. Jestem pełna energii, ale wszystko jest na nie.. z resztą nie cięzko się domyślić czemu
Brr...
Tak poza tym to jutro muszę z rana wstać, ażeby zawieść Teścia do pracy, bo jego autko zostało w Warszawie. Elegancko! Tak chciałam sobie pojeździć moją kruszynką i cel się nawet znalazł. Szkoda tylko, że muszę wstać o 6:30... W sumie muszę się jakoś mentalnie przygotować do wtorku, bo muszę jechać podpisać się w biurze pracy.
Za tydzień Andrzejki (mój tato to Andrzej, potocznie zwany Dżejdżejem- JJ
z resztą Teściu tak samo). Wybieracie się gdzieś? Ja zostaję w domu, bo nie mam ochoty nigdzie iść, nie wyglądam, nie mam fajnych ciuchów no i nie mam z kim.
Aha, jakiś błąd wkradł się w mój suwaczek - powinnam mieć już 28t5d, a mnie się pokazuje 28t3dWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 18:48
-
Asiu, brzmi niesamowicie, za 7 tygodni ciąża donoszona
I możesz rodzić!! Aaaa!
Bietka, ja na koszule do szpitala nie zamierzam wydawać jakichs niesamowitych pieniędzy, bo nienawidzę koszul, więc po powrocie do domu raczej nie będę ich używać. No, ale wyglądać przyzwoicie muszą, chociaż nie potrafię sobie wyobrazić siebie ubranej cały dzień w piżame i szlafrok...
Szlafrok cienki kupię sobie w Oysho albo na Zalando. Mogę wydać trochę więcej kasy, bo akurat szlafroki lubię i się przyda
Angelciu, w Andrzejki mój dziadek kończy 80lat, mam imprezę rodzinnąWcale źle nie wyglądasz, głupoty opowiadasz - jak wrzucałaś zdjęcia, to nawet brzuszka nie widać.
A z Twoim suwaczkiem wszystko ok
-
Nie posiadamy żadnych planów andrzejkowych. Ewentualnie jak to było przez ostatnie dwa lata zaprosimy rodzeństwo na wieczór gierek. Coś upiekę słodkiego, do tego pizza, inne smaczne mało zdrowe rzeczy
Nie wiem. To zależy czy oni mają czas. My mamy dużo wolnego
Gosiak lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:Gosiak jakie ty tabletki DHA przyjmujesz?
Ponoć ma najczystszą postać DHA - z alg
http://wrzucaj.net/images/2014/11/23/infografciaza3SwUGW.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 19:49
asia888 lubi tę wiadomość
-
O, właśnie mi przypomniałyście, że muszę wziąć DHA:) Ja biorę femibion
A własnie sobie słucham Walca kwiatów Czajkowskiego. To jest takie piękne, że szok
Chyba w grudniu zabiorę się do filharmonii, bo tu we Wrocławiu byłam chyba z 6 lat temu. Ostatni raz byłam jak P. grał koncert charytatywny dla hospicjum. A ponoć się pozmieniałoGosiak, Penelope lubią tę wiadomość
-
A ja sie dzisiaj caly dzien lenie
Angelcia narobila mi smaka na poerogi, moze z kapusta i grzybami to za duZe wyzwanie wiec zrobilam leniwe z twarogiem
niami
A poza tym caly dzien mnie dzis skrecaly jelita i bolalomoja mama mowila ze to po biegunkach teraz mam w 2 atrone zaparcia
ale coz jakos juz jest lepiej. I niedawno pomoglam sobie kawka
mam wiec nadzieje ze juz jutro max wtorek moj organizm zacznie wreszcie normalnie funkcjonowac
no i narazie o dziwo nie czuje by mi grzybek sie robil po antybiotyku
mimo ze bralam go 3 dni to teraz ciagne dalej oslonowy lek i lacibios femina
wiec moze obejdzie sie bez grzybka
A jutro ide na szkole rodzeniA w koncui juz zaczynam regularnie chodZic
pierwsze zajecia o 19