X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Smaruję codziennie krocze i odbyt też - sorry za dosadność ;)
    O kurcze, ja nic nigdy takiego nie robiłam, ale może faktycznie trzeba zacząć. W czwartek przychodzi wypłata i od razu robię zakupy, również w gemini.... czy tam mogę znaleźć taki olej dobrej jakości? polecisz coś?

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja u nas wszystko ok, Kruszynka waży już 1200 gr :-) i wszystko w porządku serduszko cudnie biło 140-150, szyjka dalej dobrze utrzymana, wiec tylko się cieszyć, a nasz mały urwisek dalej nie chce pokazać kim jest, lekarka powiedziała że skłania się ku dziewczynce ale ręki sobie da uciąć :-). Więc chyba bedziemy mieli niespodziankę

Gosiak szkoda że wizyta nie doszła do skutku, ale następnym razem :-) właśnie przypomniałaś mi że mam zamówić olej kokosowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:13

AsiaSzw, MistrzyniWKochamCieMisiu, Patrycja20, Bietka, megg, Penelope, Januszkowa, Sue, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to fanie masz ze dostaniecie. Słyszalam ze sa dobre te wozki.

Mistrzyni ale ty masz tam 2 misie to dlatego masz taki brzuszek :)

Angelcia a co to za wieś??

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne info, 2 grudnia dniem darmowej dostawy! Więcej na stronie

http://www.dziendarmowejdostawy.pl

Gosiak, megg, Sue lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wole koszulki jesli już mam kilka ładnych z intimissimi, ale generalnie śpię nago ;] i to najbardziej preferuję :-)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw Jaworzno, niedaleko Katowic :)

mam do Was intymne pytanie (nawet bardzo). Jakiego koloru sa wasze wargi sromowe? Czy Wasze tez zmienily kolor i sa opuchniete?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    O kurcze, ja nic nigdy takiego nie robiłam, ale może faktycznie trzeba zacząć. W czwartek przychodzi wypłata i od razu robię zakupy, również w gemini.... czy tam mogę znaleźć taki olej dobrej jakości? polecisz coś?
    W Gemini nie ma oleju, najlepiej chyba na allegro.

http://allegro.pl/bio-olej-kokosowy-extra-virgin-400ml-bio-planete-i4741277644.html

Widziałam też w sklepach ze zdrową żywnością, w Piotrze i Pawle, w Bomi a nawet w Auchan.

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

mam do Was intymne pytanie (nawet bardzo). Jakiego koloru sa wasze wargi sromowe? Czy Wasze tez zmienily kolor i sa opuchniete?
    Nie, u mnie się nic nie zmieniło.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Asia dopytam teraz na wizytach tych ginow, bo ja generalnie prowadzona jestem w gamecie, a w lux med robie badania i laze do tego lekarza wlasnie pod katem umowienia na cc :p ale tak sobie mysle ze jak za tydzien bede w gamecie to zapytam o termin cc, bo mi lekarz prowadzacy mowil wlasnie ze jak wszystko bedzie ok to po skonczonym 37 tc on wystawi papier i na cc, a ten w lux med mowil ze tak nie ma tylko ze sie czeka do 40 pelnego tyg.. Wiec durnieje troche... Ale dowiem sie napewno :) moze tak mi mowi bo przyjmuje w lux med a jak podejde do niego prywatnie to inaczej bedzie mowil :p

Z tego co wiem termin cc wyznacza sie na 2 tyg przet terminem planowanego naturalnego porodu...
    Chyba ze dziecko jest wieksze to moga nawet jeszcze wczesniejszy termin wyznaczyc...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta to samo przezywasz co ja..mój maluch też wstydliwy nie chcę się ujawnić, teraz to już czekam do porodu na niespodziankę ;)

justta lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i fotelik maxi cosi cabrio fix dostaje od koleżanki ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Niewiem, bo nic nie widzę już tam ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nienawidzę koszul ! i nigdy jeszcze nie miałam ;p Angelcia u Ciebie w Pepco są koszule? u mnie nie ma :/

Jussta uparciuch z Twojego malucha ;)

Angelcia ja ich nie widzę często, bo brzuch mi skutecznie zasłania ;) ale chyba wszystko jest po staremu.

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia to moze bardziej ci sie pyli kopsnac do Katowic polazic w jakis dzien i zrobic zakupki i poszperac za wozkami?
    Moje intymne czesci ciala wygladaja tak samo :-)

Fedra ja tez tak slyszalam ze ok 2 tyg. Moje dziecko od samego poczatku jest wieksze o 2 tyg niz z OM dlatego licze na rozwiazanie jeszcze tydzien szybciej ale to tylko i wylacznie ze wzgledu na moje dziecko. Nie chce aby przez 5 dni opuscil lekcje, nie chce tez aby moja mama musiala przeprowadzic sie do nas na te 5 dni mojej nieobecnosci, a moj partner pracuje caly dzien do 20-21 i nie chce aby mlody byl sam w domu. Wiec musze naprawde szczerze pogadac z lekarzem. Oczywiscie jak bedzie trzeba to bede czekac alw wiem ze to sie odbije na szkoke mojego syna i bedzie potem nerwowo. Gimnazjum to nie przelewki niestety i nie ma taryfy ulgowej.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, wiem ze teraz się inaczej na to patrzy, ale skoro Twój syn jest już w gimnazjum, to duży chłopak, ja też jeszcze pamiętam jak chodziłam do gimnazjum i zostanie w domu na 5 dni z tatą i babcia dogladajacym tylko wieczorem nie byłoby mega problemem ;) No chyba ze odwala jakieś numery i trzeba go pilnować.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia - moje są trochę napuchnięte - szczególnie wargi większe (zewnętrzne), ale kolor chyba bez zmian (już dawno tamtej części ciała nie widziałam, tylko przez lusterko). :P

Od tygodnia puchną mi palce - dłonie i stopy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 21:33

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak się gole to na tzw "czuja"
    Nawet jakbym się niewiadomo jak starała to nic nie widze
    z lusterkiem też mi nie wychodzi...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie chce zeby mojaj mama musiala tu byc 5 dni. Ona nie jest z gdanska a my nie mamy warunkow juz teraz na nocowanie czyjes. Do tego moj partner nie jest ojcem mojego syna a chodzi o sam fakt ze ja bede sie martwic czy zrobil lekcje, czy zjadl obiad, czy byl w szkole a nie na waksach. To nie takie proste. Nie mam syndromu nadopiekunczej matki tylko on moze czuc sie z tym zle ze zostal sam a ja jestem z nowym dzieckiem. To nastolatek nikt nie wie co w jego glowie siedzi.

odmeldowuje sie spac moje drogie. Zycze udanego wieczoru.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie póki co nie puchnie żadna z kończyn. Golę się normalnie tzn. widzę wszystko, ale to też PÓKI CO.

Zapijam się teraz wodą z soczkiem jagodowym,a wcześniej byłam u Chrześnicy. Jakieś plany macie na jutro? Ja muszę jedynie jechać do urzędu pracy, ale wyruszam już na godzinę 8, bo później jakieś przerwy, kolejki... Nie chce mi się, no ale trzeba.

Co do wózka to będę musiała jechać do Chrzanowa lub Sosnowca.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

tak, mam wrazenie, ze cała sikulinka jest opuchnięta:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ