X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) angelcia ja swoich nie widze a malzu w morzu to nie wie :p a lusterko takie podreczne mi ostatnio spadlo i peklo i zliczam 7 niesCzesc :p
    Ja tez nie nawidze koszul, generalnie sypiam nago lub jak zimno to w szlafroczkubew mam pizamki ale takie na poldupka wiec w takich nie wyskocZe w szpitalu:p wolalabym mupic dlatego pizame z dlugimi spodniami bo sie przyda na potem:) a nie jakas nedzna koszule bleeeeee :(
    Albglam dzis na szkole rodzenia na 1 zajeciach- papierologia bo to na nfz i gadka o oznakach ze zaczyna sie porod a potem poszlam do innej grupy na zajecia z masazu shantala :) to bylo nawet spoko :) wiec juz 2 zajecia teoretyczne zaliczone :p
    A ja po tym antybiotyku to ciezkie zniwo zbieram, bralam go 3 dni w sumie bo pojawily sie biegunki i przerwalam jak skonczyly sie biegunki to pojawily zaparcia a od 2 dni ciagle podkluwa mnie z prawej strony brzucha i to nieraz tak bolesnie :( juz czytalam ze to moze byc kolka jelitowa, zreszta moja mama jak jej opisalam to tez mowila ze to moze byc ta kolka :( no masakra poprostu:( juz z rozpaczy napisalam do gina to mi napisal ze jak cos to nospe mam brac do 3x1 dziennie :( ale ja nie chce sie faszerowac a wizyta dopiero za tydzien:(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, no to ja chyba jestem juz z innego pokolenia, bo mi w gimnazjum lekcji juz dawno nikt nie sprawdzał, na wagary pod koniec roku zdarzyło się pójść, ale nikt się nie czepiał, bo świadectwo z czerwonym paskiem zawsze było ;) No i obiad to raczej ja często gęsto gotowalam :P Ale za moich czasów dzieci z podstawówki chodziły z kluczami na szyi i nikt się zaniedbany nie czuł, a jak kogoś rodzice albo babcia ze szkoły odbierali to była siara ;) Teraz to nie do pomyślenia :P Oczywiście to Twoja decyzja, a raczej lekarza, ale czy jest sens narażać na wcześniejsze cc takiego malucha podczas gdy nastolatek może być bardziej zaradny niż Ci się wydaje? Kiedyś będziesz musiała mu zaufać i pozwolić na więcej samodzielności tym bardziej że będzie starszym bratem :) Wydaje mi się ze nastolatek by się czuł obrażony sciaganiem babci do opieki, ja bym sie czula jak smarkacz, a przecież Twój partner będzie w domu na noc, są jeszcze telefony możesz do niego dzwonić w ciągu dnia. No ale może ja się nie znam, rodzice mnie nie kontrolowali, mieli do mnie zaufanie, a ja go nie nadużywałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 22:46

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna Masz racje! Musisz zaufać, bo to już nastolatek ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    AsiaSzw

mam do Was intymne pytanie (nawet bardzo). Jakiego koloru sa wasze wargi sromowe? Czy Wasze tez zmienily kolor i sa opuchniete?

Angelciu ja tam sobie już nic nie widzę:) Nie wiem :D

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry doczytalam i witam sie w 30 tyg...

Udalo sie dokonczyc pokoik Natki wszystko juz posegregowane ubranek ma tyle ze b 5 raczki obdzielila ;) tak wiec mozna prac :)

Ja nie mam hemoroidow i mieszkam na 4 pietrze bez windy ;)

Termin cc mam wyznaczony ale gin powiedzial ze ewentualnie bedziemy go korygowac z koncem grudnia...

Gosia szkoda ze wizyty nie bylo i zazdroszcze spokoju ja nie mam go za grosz ;)

Dziewczyny macie naprawde przeslodkie apartamenciki Dzidziowe jak patrze na swoj to jakbym widziala hangar :)

Co do szczepien bede szczepic choc jeszcze nie wiem czy tymi z NFZ czy skojarzonymi bede pytac gina jak On szczepil swoje dzieci i jak to wyglada w szpitalu w ktorym chce rodzic...

Ja uwielbialam spac na go obecnie spie w koszuli nigdy ni lubialam spodenek do spania bo mnie uwieraly ;)

Januszkowa, kafabi, Penelope, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po filmie :)

Kupiliśmy bilety na grouponie, dwa za 30zł :) Fajna opcja. Byliśmy na Bogach, film świetny, bardzo mi się podobał.

Ja nienawidzę takich koszul koszul :P Natomiast mam takie koszulki jakieś z Intimissimi, ale w takiej raczej nie paradowałabym na porodówce :P
    Oczywiście jak kupię, to ładne. Nawet jak będę obolała po porodzie, to chociaż będę mieć świadomość, że ładnie wyglądam. Ja od razu lepiej się czuję, jak się uczeszę, pomaluję. Więc raczej nie będzie mi wszystko jedno :P Mam to po mamie :)

Przeczytałam wczoraj, że w szpitalu, w którym chcą rodzić golą kroczę bez pytania raczej (mimo, że piszą, że pytają). Więc od dzisiaj codziennie będę dbać o to. Już widzę pielęgniarkę, która dba o to, żeby mnie nie pozacinać. Niby najmniej ważna kwestia, ale chociaż taki komfort sobie zapewnię.

Co do hemoroidów - ja też smaruję się tam olejem kokosowym, ale myślę, że przy porodzie bardzo prawdopodobne, że wyjdą jakieś. Auć.

Mieszkam na 3 piętrze bez windy, sąsiadom to przeszkadza chyba nawet jak ktoś po schodach chodzi, więc kupiliśmy lekki wózek i będę zapierdzielać z dzieckiem i stelażem. No nic, wyrobię sobie i formę, i bicepsy.

Justa, cieszę się, że z Maleństwem wszystko dobrze :) Kolejny uparciuszek :)
    Mój jest z kolei ekshibicjonistą :) Na każdym usg pierwsze co widać to dupcię i fifolka :)

Ja właśnie kończę rumianek i zbieram się do spania ;) Może przynajmniej dziś zasnę szybciej, niż o 3 :)

Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropna zgaga, wywołująca kaszel i mdłości :(
    i ta bezsenność...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny czy wy do szpitala planujecie miec koszule nocna czy pizame ze spodniami dlugimi? I czy szlafrok taki krotszy bierzecie czy dlugi? Bo sie kurcze zastanawiam, mam krotki i mysle czy nie kupic takiego do kostek bo moze lepszy zima?

Ja jak wiekszosc przedmowczyn tez nie lubie koszul nocnych, ale przeciez tu nie chodzi i preferencje, tylko o fakt, ze po porodzie nie bedziecie chcialy, zeby Was jakas gumka czy sznurek uciskaly, a przede wszystkim, zeby was cos w obolalym kroczu uwieralo! To tylko o to chodzi i dlatego lepiej miec koszule. Ja nie wiem czy kupie czy nie (mimo ze jakas tam juz wypatrzylam), bo moge w szpitalnej lezec a na stylu czy elegancji nie bedzie mi akurat w tej chwili zalezec ;) Nie jestem Kim Kardashian, nikt mi nie bedzie robil sesji porodowej ;P

Udanego tygodnia Lutowe Mamusie :)

NASTA, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Kochane dzis na obchodzie lekarz zapowiedział mi ze dzis bede miala robione usg i po usg zapadnie decyzja czy wypiszczamy do domu czy będą nas transportować do gdańska. Czekam na to usg poszłam do poloznej okazuje się ze moze rano bede je miała :/ wkurzają mnie tutaj tak bardzo ze nawet się to w glowie nie mieści!! Mam dosyć. Czekam na wypis i sama prywatnie na własną rękę bede dalej działać. :/
    Od czwartku ti siedzę i nic konkretnego nie wiem! Masakra!

:/ Trzymajcie sie mocno. Sluzba zdrowia widac wszedzie pozostawia wiele do zyczenia.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Mamy już łóżeczko! Powoli do przodu ;-)Przyszły już rożki i kocyk Minky.
    Zbieram tez pierdoły, wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe, termometr do kąpieli, takie tam, powolutku ale do przodu.
    Ten kocyk jest fajny ale warstwy są ze sobą zszyte tylko na bokach i boję się, ze po praniu zrobi się z tego kołtun. Kołdry zawsze są przeszywane też na środku, żeby się to wypełnienie nie przemieszczało, tutaj tego nie ma i nie wiem co będzie.

Czy Was tez bolą żebra? Mały jest tak duży chyba, ze uciska mi prawe, ciągle muszę chodzić mega wygięta do tyłu, żeby nie bolało.

Angelique jaka Ty szczupla jestes! I tylko brzuch duzy! :D Moj maz sie ciagle ze mna droczy i mowi pokazujac na brzuch "Zobacz do czego Cie doprowadzilo to amerykanskie jedzenie" ;)

A zebra oj tak! Bola mnie od co najmniej 6 tygodni. Zebra i pachwiny - jedno i drugie szczegolnie mocno po prawej stronie.

Angélique89 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Dziewczyny - bawicie sie ze swoimi dzieciaczkami? Moje małe jak kopie to staram sie odpukiwać albo uciskac to miejsce gdzie sa wybrzuszenia - i dostaje taka jakby odpowiedź tj kopniaka, albo czuję wypychanie.
    Nie wiem kurczy tylko jak mocno moge przyciskać - wczoraj wydawało mi się, żemoże troche za mocno, ale dziecko jakoś szczególnie nie uciekało.
    Uczucie w każdym razie smieszne. I rozpoznaję piętkę - małe czubate coś.... no chyba że to piąstka :-)

Ja tylko glaszcze. Bo wystarczy reke przylozyc i przestaje brykac. Mam nadzieje, ze przed finiszem bedzie mi dane zobaczyc odcisk stopki lub raczki - bardzo bym chciala! :-]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście poranna pobudka i młoda szaleje w brzuchu jak szalona ;)
    Ale położyłam się bardzo wcześnie wczoraj, więc spoko :)
    Miłego dnia wszystkim życzę!

Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie też Brzuszkowy aktywny, chyba za wczoraj, kiedy był raczej cichutki. Idę dalej grzać się w łóżku :)

Ja nie mam koszul do spania na co dzień. Nie lubię w nich spać. Kupuję tylko do szpitala. Jak mus to mus :)

Co się u mnie dzieje na dole nie wiem:D Wszystko robię intuicyjnie :D

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-)

Moj malybtez szaleniec od rana. Lubie takie pobodki.

Atakasobiejedna konczac temat nie chodzi o kwestie kontroli. Bedziesz miala dziecko w wieku mojego to zobaczysz jak czasy sie zmienily. Moj od zawsze z kluczami na szyji, ale niestety wiele nieprzemyslanych decyzji podejmuje. Nie bede wnikac w szczegoly bo nie mam na to checi ale akurat ostatnio chlopak potrzebuje wiecej zai teresowania. Nie wyobrazam sobie postapic inaczej. Gimnazjum 10 czy 15 lat temu to inna sprawa niz teraz. Do tego to chlopak nie wzorowa dziewczynka a to spora roznica. Nie wiem czy masz juz dzieci ale mozesz zmienic zdanie jak juz je bedziesz miala i się okażą inne niż ty byłaś w ich wieku ;)

glodnaaaaa jestemmmm megaaa!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 07:36

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przywitam, może po przespanych Max 4 godzinach, zgaga nie dawała mi usnąć, oczywiście i maleństwo też to odczulo, bo wiernie było go czuć...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu na zgage jest cos fajnego dla kobiet w ciazy GAVISCON podobno obzydliwy w smaku ale ogarnia problem.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze przysnęłam na trochę ;)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale ci zazdroszcze. Ja o 5.30 wstalam mlodego obudzic do szkoly bo mial dzis na 7 silownie, a Ignaś sie tak rozszalal ze juz nie zasnełam. A jade dzis do Gdyni i już nie kladlam sie bo musze sie ogarnąć :/ może kimne popołudniu...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś (i wczoraj zresztą też, bo to już drugi raz) bardzo silny skurcz obudził w nocy. To nie było zwykłe twardnienie (stawianie sęi macicy), tylko taki bolesny, że nie mogłam się w ogóle ruszyć. Nie trwał długo, bo z pół minuty, może do minuty, ale było to dość niepokojące. Myślicie, że to normalne?
    Do tej pory miałam skurcze przepowiadające bezbolesne, po prostu twardniała mi cała macica i już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:16

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni może maluchy broją, ja też mam czasem tak, że brzuch stwardnieje i tak zaboli, tłumacze sobie wtedy ze to maluch coś mi tam podraznil od środka, a Ty masz dwoje hehe ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ