Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
znów miałam chwilkę ciszy, ale ostatnio jakoś tak nie za wesoło u mnie. Brzuch mi bardzo dokucza i nie mogę doczekać się czwartkowej wizyty, żeby zobaczyć co się dzieje.
Kubuś był przez parę dni bardzo aktywny, a dziś jeszcze On mnie stresuje bo jakoś tak nisko bardzo czuję jego ruchy i oczywiście zaczynam schizować, że może szyjka się skraca.
Czy Wy też tak macie czasem, że maluch kopie wyłącznie w dół - tak jakby w szyjkę i pęcherz?Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Witam się pod wieczór
trzymam kciuki za Cath i Kasie, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze
Ja jutro wybieram się do szpitala w którym rodzę, na spotkanie z moją położną. Mam nadzieje że się nie przerażę jeszcze bardziej niż na ten moment się boje.
a tu się pochwale moim nabytkiem, wczoraj odebrałam zamówienie:
angelcia, kasia_1988, Lara 82, Patrycja20, megg, Penelope, przedszkolanka:), Angélique89, Asiaa1201, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość
-
Agaa wiesz, że to są bardzo subiektywne odczucia kto gdzie czuje.
Ale powiem Ci jak jest u mnie. Mój mały jest już na bank główką w dół i raczej się nie przekręca do góry. Przynajmniej tak gadałyśmy z gin i mam taką nadzieję, no ale USG nie mam 24h na dobę.
I np. ja jeśli czuję to np. takie grzebanie jakby w jajnikach i to są rączki tak mi powiedziała moja gin. i pokazywała jak grzebie,nóżkami tak często nie macha, ale ma więcej miejsca tu u góry.
Ale to wszystko takie gdybanie bo to się zmienia 24h na dobę.
Aha jak np. długo nie jestem na 2 w toalecie to mnie mam wrażenie wszystko na dole bardziej ciśnie takie mam wrażenie. Zawsze po 2 i dziecko mam bardziej aktywne i brzuch mi mniej twardnieje i mam wraże nie że go wyżej czuje.
No można książkę napisać o moich odczuciach(oczywiście moich subiektywnych odczuciach
)
megg lubi tę wiadomość
-
Zostawili mnie w szpitalu. Niewiedza dlaczegoo mala nie chce ske ruszac. Kazali mi sie najesc slodyczy i nic . Podaja mi kroplowki po ktorej mala miala szalec i jest postep poczulam ja raz... chca mnie po obserwować 3 dni bo nie powinno byc tak ze jej nie czuje... w tym tyg. To nie powinno byc wiekszych przerw miedzy ruchami jak 5-8 godzin.
Jak ona mnie tak moze straszyc zebym jej nie czula wogole... ajj...
dzieki za wsparcie... bede informowala na bieżąco. Pozdrawiam Wassze brzuszki.... -
Powiem Wam, że naprawdę najpierw był stres do 12 tyg. potem chwila spokoju, potem sytuacje z szyjkami i kolejny stres przed drugimi prenatalnymi badaniami. I powiem szczerze bardzo się cieszę, że zrobiliśmy te badania takie dokładne razem z echem serca płodu. No ale to nie koniec teraz strach szyjkę, jakieś skurcze i twardnienia. Teraz nie dość, że uważam jak cholera aby z szyjką było OK to jeszcze włącza mi się już strach przez III badaniami prenatalnymi aby wszystko było OK. A potem będzie dalej strach aby poród był OK i wszystko było dobrze przede wszystkim z małym.
Nie wiem ja już mam taki charakter, może za dużo myślę, ale jak ktoś mi mówi, że ciąża to taki cudowny czas oczekiwania, to się we mnie gotuje po prostu.
Ja kocham moje dziecko ponad życie i bardzo na niego czekam, czekamy, ale cudownym czasem to ja tego nie nazwę. Dla mnie to czas strachu i różnych bóli które nawiedzają moje ciało.
Jedyne cudowne chwile są wtedy kiedy czuję, że się rusza bo nawet jak zaboli to mam uśmiech na twarzy.
Oj jak czasami bym chciała wyłączyć moje myśleniezasnąć i obudzić się po 20 stycznia wraz z ciążą donoszoną i bólami porodowymi
-
Kasia, ale na usg wszystko ok było? Może mała ma już mniej miejsca i słabiej się rusza? Najważniejsze że będziesz pod stałą opieką, lepiej chuchac na zimne.
-
Hej dziewczyny mam pytanie sorry jeśli przeszkadzam ale na pewno jesteście po badaniu glukozy jadziś odebrałam wyniki piłam na czczo glukozę 75 na czczo miałam 71, po 1 godz-161, po 2 godz-135 co o tym myślicie? Martwię się normy na wynikach pokazują od 74-109.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:38
-
Joanna0071 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie sorry jeśli przeszkadzam ale na pewno jesteście po badaniu glukozy jadziś odebrałam wyniki piłam na czczo glukozę 75 na czczo miałam 71, po 1 godz-161, po 2 godz-135 co o tym myślicie? Martwię się normy na wynikach pokazują od 74-109.
Mnie się wydaje, że OK na czczo nie powinno przekraczać 120, po godz. 180 a po 2 godzinach 140 według najnowszych wytycznych PTD.
Masz dosyć nisko na czczo (choć np nie wiem jak dużo przerwę zrobiłaś między wieczornym posiłkiem) i dosyć wysoko po 2 godz. no ale w normie, no a po coś mamy normy. Ale my tu nie lekarze tak więc czekaj co powie gin